Op dit moment is het na zomer in Nederland en morgen (op maandag dus…) wordt het nog mooier. Doordat onze moeder afgelopen vrijdag jarig geweest was, hadden we dit gisteren kort gevierd. Toen waren we met z’n allen aanwezig. Onze familie is echter niet zo groot meer…

Voor het eerst hadden we echt gepraat. Normaal gesproken gingen we altijd zitten kaarten en andere dieren op zo’n verjaardagen. Maar deze keer was dit totaal anders. Onze ouders zijn helaas niet goed meer. Vader heeft Alzheimer, die steeds meer erger wordt. Daarnaast kan hij heel erg moeilijk lopen. Hij is bijna kreupel geworden. Dit soort dingen zagen we gisteren allemaal met onze eigen ogen. Met onze moeder gaat helaas niet geweldig meer. Ze kampt nog steeds met grote problemen met haar been en voet. Ze heeft nog steeds een open wond. Er zijn nu meerdere wonden bij gekomen. Haar benen zijn als het ware ingepakt en gisteren zagen we dat hij wond aan het lekken was. Dit hadden we zo maar gelaten. Vandaag (op zondag dus…) krijg ze weer een bezoek van de thuiszorg. Daarnaast is ze ook erg eigenwijs. Normaal gesproken moest ze vorig week naar het ziekenhuis. Ook met onze broer gaat het helaas niet goed. Afgelopen vrijdag kreeg hij nog een petsscan, nadat er weer nieuwe tumoren waren ontdekt bij hem. A.s. donderdag krijgen we weer uitslag daarover. Hij gaat weer onder het mes. Hij heeft uitzaaiingen en dit blijft in z’n bloed zitten.

Toen wij gisteren even bij elkaar waren, kwamen allerlei verschillende gesprekken naar boven op zo’n dag. Wij (Ferry en Jacqueline) hadden toen ook verteld, dat dit voor ons heel zwaar gaat worden. Hun toekomst ziet erg ongunstig uit. Straks (als het zover is…) staan wij helemaal alleen voor. En dit is echt even slikken voor ons beiden. Dit is een onderwerp waar we liever niet over willen hebben. En toch willen we dit via deze weg weer kwijt aan jullie. Natuurlijk hadden we ook leuke gesprekken gehad. Over andere dingen. Toch was dit een zwaar weekend geweest voor ons beiden. Dit valt allemaal echt niet mee voor ons en voor hun natuurlijk ook! We zullen verder af moeten wachten. We kunnen de toekomst niet in zien of voorspellen. Gelukkig maar…

Nu even een heel ander onderwerp. Want onze leven gaat ook gewoon door. Onlangs hadden we leuke windlicht lantaarn gekocht bij Action. We hadden daarnaast ook andere dingen erbij gekocht zoals, verlichte ballen. Deze hadden we binnenin en aan de bovenkant vast gezet. Opgehangen zelfs, zoals jullie het zien op deze foto.

Gelukkig heeft Jacqueline kleine handen en zo kon toch overal beetje bij komen om dit voor elkaar te krijgen. Want het lantaarntje is niet zo groot, zoals hij lijk. Onderin hadden we decoraties neer gelegd, voor de afwerking.

De dagen worden weer korter en volgende week gaat de wintertijd weer in werking.

En wanneer het donker is… en hij aan gaat, dan zien wij gekleurde ballen. Heel apart eigenlijk, want bij daglicht zijn de ballen bijna wit.

Ook hadden we nieuwe foto’s genomen van onze huiskonijn Jimmy. Het verharen is achter de rug en hij heeft z’n nieuwe wintervacht gekregen.

En dit zien wij weer terug in de kleuren van z’n vacht.

Op een avond ging Jimmy even later lekker slapen…

En dan werd hij later weer wakker…

Wij gebruiken niet altijd de flitser. Daar hielden wij rekening mee…

Niet dat hij schrikt van de flitser of zo hoor. Maar dit kan voor z’n oogjes niet bevorderlijk zijn.

Zich wassen doet Jimmy altijd z’n best voor. Hij is vooral erg netjes.

Af en toe (zoals vandaag ook…) mag Jimmy lekker los huppelen door de woonkamer. Rennen en vreugde sprongen staat op z’n programma.

En vooral spelen met z’n ballen. Daar is ie helemaal zot van.

Ook wij doen daar gewoon mee. We hebben één van de ballen aan een touwtje vast gezet en zo gaat ie altijd achteraan.

Zo’n beetje alles is dan aanwezig voor hem.

Ja, zelfs dit moet af en toe ook kunnen. Een wipje maken dus…

Met deze laatste foto willen we iedereen alvast een fijne week toe wensen. Geniet van de na zomer.

30 reactie(s) op “Zwaar weekend voor ons

 1. Goede morgen J & F , ja het is moeilijk om je ouders zo te zien verslechteren, en dat er bij jullie broer weer nieuwe uitzaaiingen zijn gevonden. Dan heb je even gen leuke verjaardag te vieren vrees ik. Maar gelukkig gaat het met jullie zelf wel goed en kunnen jullie nog leuke dingen doen. Mooie lampjes bij de Action gevonden en in die lantaarn ziet het er ook heel leuk uit.
  Jimmy geniet volop zo te zien lekker spelen buiten het hok. Ik wens jullie een fijne zondag toe.

 2. Wat naar dat het zo slecht gaat met jullie ouders en ook met je broer .dat valt allemaal niet mee en ik wens jullie sterkte met alles .Wat een leuke lantaarn met de mooie decoratie ,gezellig de lichtjes nu het weer vroeger donker word .En wat is Jimmy toch een leukerd ,grappig hoe speels hij is .
  Liefs Elisabeth

 3. Altijd moeilijk ziektes en het zien dat het met je ouders niet zo goed verloopt allemaal
  Pas mijn zus verloren (21 mei) aan die rottige K-ziekte maar er blijven er 7 over dus heel anders dan bij jullie.
  Dan is een grote familie wel fijn om er samen doorheen te komen.
  Wat een liefie Jimmy, doet me denken aan konijn van dochter
  Nu heeft ze 2 konijnen wat een kruising is met een wild konijn…overgenomen van nichtje die ineens een nestje had.
  Je merkt wel dat ze niet zo tam te krijgen zijn maar de kinderen zijn er dol op.
  Groetjes en fijne dag

  1. Ja, als dit allemaal zo door gaat met ons, dan blijven wij alleen maar over. En daar zijn we bang voor en daar moeten we niet aan denken als het zover is. Maar gelukkig zijn ze nog in ons midden. We vinden het heel erg voor je dat je onlangs je zus verloren heb. Je moet dit toch allemaal verwerken en dit kan heel erg moeilijk zijn voor je. Sterkte namens ons…

 4. Nou dat is best wel behoorlijk wat verdriet, en voor ouders hoort het er misschien een beetje bij dat ze van alles gaan mankeren maar een broer wil je niet zo jong al verliezen. Ik hoop dat de artsen hem toch kunnen genezen. Gelukkig werd de verjaardag van je moeder toch nog gezellig
  Je bent toch al mooi voorbereid op de donkere dagen voor Kerstmis met die leuke lichtjes in de lantaarn, staat heel gezellig.
  Wat een leuk konijn, en heel fotogeniek!

 5. Oei oei dat zijn niet de leukste verjaardagen.
  Helaas horen ook de minder leuke dingen bij het leven.
  Heel veel sterkte met alles dat komen gaat binnen de familie.
  Maar probeer te genieten van de mooie momenten met elkaar die zonder twijfel ook zullen volgen.

  Dan op een wat vrolijkere noot… Wat een schatje is jullie Jimmy.
  Daar kan je toch weer van genieten.

  LG, Karina

 6. Heel veel sterkte Ferry en Jaqueline met ouders en broer. Gelukkig proberen jullie toch van elke dag iets moois te maken.
  Prachtig de eerste foto van get avondlicht Zo schattig die spelende Jimmy met de bal. Heerlijk om te zien.
  Geniet van elke mooie dag.
  Lieve groetjes

 7. leuk om Jimmy zo lekker te zien spelen.
  Een mens kan soms zware momenten in zijn leven hebben, gelukkig hebben jullie elkaar om steun te zoeken en jullie er door te worstelen.
  Ik denk in elk geval aan jullie en wens jullie heel veel sterkte in jullie moeilijke momenten.

 8. Wat een verschrikkelijk nieuws, het gaat dus helemaal niet goed met jullie ouders en broer, als het zo verder evolueert zullen jullie het inderdaad onder ogen moeten zien dat je wel eens in de nabije toekomst er helemaal alleen voor zullen staan. Een heel triest vooruitzicht waar ik jullie heel veel moed bij toewens!
  Een lichtpuntje toch: het gaat wel goed met jullie Jimmy en wat een schitterende serie foto’s maakte je van hem, top hoor!

 9. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je moeder. En ja, je ouders zien aftakelen en beseffen dat het alleen maar minder wordt, is inderdaad heel erg zwaar. Ik ben zelf enig kind en weet ook dat er een moment komt dat ik alles moet gaan regelen en er alleen voor komt te staan. Je hebt gelijk dat je daar niet teveel bij stil moet blijven staan en moet proberen te genieten van de momenten die je nu nog samen hebt!

 10. Hi lieve Ferry en Jacqueline,
  Even een berichtje van mij… om jullie kracht toe te wensen, want dit soort dingen zijn heel zwaar. Je vraagt je af hoe het straks verder moet, maar al praat je er nog zo goed over: als je er voor staat, is het toch anders. Ik kan me de angst goed indenken hoor. Wel goed dat jullie er in elk geval over gesproken hebben. Ik vind het altijd zo knap hoe jullie dan toch weer je gedachten weten te verzetten en leuke dingen gaan doen voor in huis, of je vermaken met jullie lieve konijn. Het blijft een prachtbeestje om te zien. Ik ben een tijdje ziek geweest, dus even wat minder op de blog, maar ik hou jullie zeker in de gaten hoor!
  Veel liefs,
  Lilian

  1. Lieve Lilian, dank je wel voor je enorme steun aan ons. We zitten in een verschrikkelijk situatie die wij eigenlijk niemand toe wenst. Maar helaas is voor ons wel het feit. We moeten verder nog afwachten, wat betreft de uitslagen. A.s. donderdag wordt het een spannende dag voor ons. Liever niet dus… maar we kunnen helaas niet tegen houden. Wij proberen dit af en toe verzetten of zelfs gewoon niet aan te denken. Maar dit is echt niet meer te doen. Dit begrijp je vast wel. Onze konijn Jimmy werd zonet weer uitgelaten bij ons en hij had weer groot plezier in. We snappen het dat je de laatste tijd wat minder aan het bloggen bent i.v.m. je gezondheid. Dit gaat natuurlijk altijd voor. Gelukkig gaat het weer wat beter met je, toch? Wat lief van je voor de steun en natuurlijk andersom ook. Als je nog aan het herstellen bent, dan wensen je natuurlijk beterschap toe. We wensen je nog een fijne dag toe. Veel liefs van ons beiden.

 11. Geen leuk nieuws voor jullie. Hou er toch maar de moed in, want je helpt er je jezelf niet mee en je familie ook niet . Het is goed dat jullie er onder elkaar over gesproken hebben dat verlicht toch wat de pijn die jullie in de toekomst ten deel zullen vallen. Laat ons hopen dat het nog lang mag blijven zoals het nu is . Een dikke knuffel van mij!

  En die aankopen in de action doen me denken om er ook eens langs te gaan ! Bedankt voor de tip.

 12. Het is heel erg om je ouders te zien verouderen en achteruit gaan. Dat zijn lastige en zware tijden die je voor de boeg hebt. Jammer dat het met jullie broer ook niet echt de goede kant op gaat. Alles komt zo bij mekaar. Gelukkig vinden jullie nog plezier in het versieren van het huis, heel knap trouwens en jullie lieve Jimmy. Fijne groeten

 13. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  het is ook heel moeilijk om je geliefde ouders qua gezondheid achteruit te zien gaan. Zeker als je ook nog Alzheimer hebt. Dit maakt wel dat jullie meer met elkaar praten en het is goed om deze verdrietige gebeurtenissen met elkaar als familie te delen. Ook heel goed dat je het hier verteld want mochten jullie onverwacht een tijdje weg zijn van het blog dan weten we in eider geval dat er iets aan de hand is wat voorrang heeft.

  Ik heb genoten van de foto’s. De lichtjes zijn hier ‘s avonds ook weer aan en heel veel sfeerlichtjes Zo leuk al die foto’s van Jimmy. Wat is eht ook een lieverd hé . Ik heb van deze foto’s heel erg genoten.

  Ik wens jullie alvast een hele mooie nieuwe week.
  Lieve groetjes, Helma

 14. Mijn blik werd getroffen door de foto van je konijn.
  Op het gesprek met je familie kan ik verder niet ingaan; ik lees er voor het eerst over. Kan alleen maar beamen dat dergelijke gesprekken het uiterste van een mens kunnen vergen.
  Genoten van je foto’s van Jimmy ♥ Wij hebben een Franse Hangoor: Saartje. Een je-weet-wel-konijn. Ze loopt altijd los en is zindelijk. Ze hoort helemaal bij ons gezin. Ik houd van mensen die van dieren houden…
  Groetjes

 15. Goede avond J & F,
  ondertussen is ook de nazomer al een tijdje voorbij. Het is nooit fijn als je de ouders ziet achteruit gaan, maar dat het met jullie broer ook niet goed gaat, maakt het allemaal nog veel erger en het is inderdaad niet fijn als je er dan alleen komt voor te staan! Ik weet niet hoe de toestand er nu voorstaat, maar een mens moet blijven vechten en blijven hopen, hierbij wens ik jullie dan ook veel sterkte en moed. Gelukkig vinden jullie ook nog steun en moed onder mekaar en hebben jullie ook nog fijne momenten… Tijdens deze donkere tijd van het jaar, brengt zo een sfeerverlichting wat warmte en gezelligheid in huis En dan de speel- en knuffelmomentjes met Jimmy… wat een mooi, zacht en lief konijntje is hij Een prachtdier! En hij ziet er gelukkig uit, maar hij heeft ook twee lieve baasjes die goed voor hem zorgen! Geef Jimmy maar een dikke knuffel van mij
  Fijne avondgroetjes van Heidi en de kattenfamilie en voor straks, slaap wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *