Zo anders nu…

Afgelopen periode hadden we weer een paar logjes kunnen aanbieden over de Avifauna oftewel de grote vogelpark van Nederland. Maar nu even iets anders tussen door vanuit het thuisfront en dat is alweer een tijdje geleden. Na het overlijden van onze ouders zitten we eigenlijk niet meer lekker in onze velletje. Het voelt totaal anders aan en het is vooral stil geworden bij ons. Eigenlijk gewoon TE stil. We hebben nu helemaal geen tegenspraak meer van onze wijze ouders. En dit soort dingen staan we nu gewoon helemaal alleen voor. Vooral krijgen we met andere feiten te maken. Zo zullen we o.a. maar liefs twee verjaardagen moeten gaan missen. Hun verjaardagen 13 oktober en 2 november worden nu anders ingevuld en dit alles bij elkaar is dit toch even wennen geblazen. Alhoewel, eraan gaan wennen doen we toch nooit meer. Daarom is het zo anders nu… We zijn ook onrustiger geworden, terwijl het eigenlijk allemaal zo rustig geworden is. We kunnen o.a. minder goed slapen en dit hebben we allemaal, ook onze broer André. Overigens kregen we onlangs toch goed nieuws te verwerken over André ziekte die in fase 4 zit. De laatst stadium, zeg maar… Volgens zijn laatste scan en de uitslag hiervan, zijn de tumoren op de scan niet zichtbaar meer. Dus z’n behandeling bij AVL in Amsterdam is goed aangeslagen. Na vijf jaar ellende, hebben we nu toch is iets goed nieuws gekregen. Hij krijgt nog twee behandelingen en dan willen ze daarmee “tijdelijk” mee gaan stoppen. Wel heeft André de laatste tijd veel last van bijwerkingen. Dus in feite komt dit allemaal goed uit voor hem. Straks gaan ze om de drie maanden een scan uitvoeren. Dit willen ze zeker in de gaten blijven houden.

Gisteren werd weer een warme dag in Nederland. Bij ons werd het 29 graden en dat was weer eventjes warmpjes geweest. De foto hierboven werd gister ochtend vroeg rond 6:15 uur genomen. De mistvelden hingen hier laag bij en er werd toen weer gevlogen naar Schiphol. Om de twee minuten vliegt hier een vliegtuig voorbij. Eigenlijk is het meer landen, dit ligt aan de windrichtingen.

Ook hebben wij een nieuwe koel/vrieskast besteld die ze a.s. vrijdag komen brengen. Deze keer met no-frost en dit kan wel eens makkelijk zijn en dan met 4 sterren. Dus deze zou dan zuinig moeten zijn. Ook is deze wat hoger en is er meer ruimte.

En was de zonsondergang op een mooie avond. De zon ging hier net onder en dan kijken we graag naar de hemel, waar onze ouders zijn.

Ongeveer uurtje eerder hing de zon nog achter de sluier bewolking. Ook heel erg mooi om te zien. Dit gaf ons rust… de natuur zit ook in onze genen die we van onze moeder over genomen hebben.

En toch weten we dat we ook vooruit moeten gaan kijken en zo min mogelijk andersom en daarom gaat onze leven gewoon weer verder, ook al is het zo moeilijk voor ons. Nog steeds… Maar de Franse Geraniums doen het best goed bij ons en dit is hier wel goed te zien. De kleuren en de patroon aftekening is deze wel heel erg fraai geworden.

En onze Amber lag hier lekker languit op zo’n warme dag in z’n kooi. En het gaat overigens goed met der. Ze is bijna 25 weken oud. De tijd gaat snel! Ze zal alleen nog maar een beetje in de breedte gaan groeien. Dit zal nog ongeveer 2 maanden gaan duren.

Overigens is Amber een blue Siam, als ras… en ze heeft dus ook een satijn vacht. Haar vacht is dus wat voller en fijner. Daarnaast heeft ze ook mooie lange wimpers.

Vanaf vandaag is het stukken koeler geworden en het wordt de komende week alsmaar koeler. Dus gisteren was dus toch een na zomertje geweest. Maar dit is ook lekker, als het maar niet te nat gaat worden. Ook al zou dit wel goed zijn voor de natuur.

De weiland achter ons is bijna vlak geworden. De boeren komen hier om de zoveel tijd deze velden maaien en deze kunnen ze weer voor hun vee ergens anders goed gebruiken. Denken we zo zelf hierover. Vogels zijn hier niet meer te zien. En dit is wel vreemd…

Zelfs in de omgeving werd hier en daar gemaaid. Dit gedeelte is dan ook vlak geworden en de mensen kunnen hier weer tussen door gaan lopen. Overigens daar achter ligt de station Spaarnwoude en deze krijgt snel 3 liften en dit is wel heel erg makkelijk, ook voor ons. En voor IKEA natuurlijk ook.

We gaan toch naar de herfst en dit duurt niet zo lang meer… de bladeren beginnen hier al te vallen en kleuren dan weer bruin, oranje en geel. Dit is ook een mooi jaargetijde.

Amber gaat regelmatig uit en dan mag ze in jaar hele grote ren die hier in onze woonkamer staat. Dit vind ze helemaal te gek. Maar kan ook erg ondeugend zijn. De ren is 90cm hoog en daarachter een hoge dressoir van ongeveer 1 meter hoog. Laatst sprong ze zo eruit en we schrokken ons rot en Amber natuurlijk ook en viel weer terug en dit liep natuurlijk goed af voor der. We hebben inmiddels hier wat anders voor gevonden en dit kan ze nu niet meer doen. Ze heeft spieren! Dit is gebleken. Deze ren hadden we al een tijdje en Jimmy kon dit helemaal niet voor elkaar krijgen. Dus het is een hele fanatieke dame die we hier in ons midden hebben. Achteraf bekeken moesten we wel eventjes om lachen.

De foto hierboven vinden wij zelf heel leuk geworden. Haar lange oortjes staan beneden en voor over. Dit is alertheid en beter horen. Dit doet ze wel regelmatig en ze kan namelijk ook heel goed horen.

Amber heeft veel speeltuigen in der grote ren. Hier kan ze namelijk lekker uitleven en zeker niet vervelen. Onlangs hadden we een zwarte (tegels) zeil aangekocht en deze is lekker stroef en zal ze zeker niet snel uit glijden. Konijnen kunnen namelijk ook rennen en springen, vooral in de pubertijd. Dit doen ze heel erg graag.

Er is zelf een bakje met vers hooi. Hier past ze net in. En hier heeft ze toch geen moeite voor. Hup en ze springt er zo in en begint lekker te eten. Maar soms kan ze ook hiermee spelen. Amber is een slimme konijn. Daar zijn wij inmiddels al achter gekomen.

Af en toe lig ze lekker languit in haar WC bakje. Of ook in de ren zelf. Ze was meteen goed zindelijk en tot vandaag heeft ze nog geen één keer zomaar ergens geplast of zelfs gekeuteld. Alleen waar ze dit wil en ook op de juiste plekken. Ook in haar grote kooi is dit namelijk zo. Ze doet het in op één plekje.

Doordat onze balkondeur toen open stond, vloog een grote mot naar binnen. Jacqueline had deze keurig gevangen met een beker en vervolgens ging ze naar buiten om deze weer vrij te laten. Dit zal wel geen mot zijn, het is iets anders… Door het vangen moest Jacqueline wel op de bank gaan staan en ze viel zo van de bank op de grond. Op der gat!

Iedere dag halen we Amber ook eventjes uit de kooi en zo namen we haar op de schoot. Nou ja… ze wil altijd lekker dichtbij en niet verder. Ze blijft altijd erg rustig. De meeste konijnen willen dit helemaal niet en dan worden ze ook onrustig. Ook hadden we onlangs haar nagels bij geknipt. Dit moest, omdat ze te scherp werden. En dat was ook wel nodig geweest. Dit ging overigens ook heel simpel.

En dan gaat ze ook regelmatig lekker in der grote ren en dit weer op een andere dag. Hier lag ze lekker languit te rusten.

En dag tot dag vermaken we ons hier wel goed, samen met Amber. En zo hebben we weer iets van ons weer laten horen. Op dezer wijze… En dit zullen we ook af en toe blijven doen. We hopen dat jullie dit ook leuk blijven vinden? Vast wel… en voor de rest wensen wij iedereen alvast een fijne (koele) week toe.

43 Reacties

 1. Het valt allemaal niet mee, alles is nu de eerste keer
  en dat is moeilijk.
  Mijn moeder is 35 jaar geleden overleden en ik mis haar nog
  steeds, wel is ze altijd in mijn hart bij me.
  Gelukkig gaan jullie niet bij de pakken neer zitten en ondernemen
  het een en ander en dat is goed.
  Wat heb jullie een lief konijn Amber wat een schat is dat.
  Leuk dat ze zo slim is.
  Daar krijg jullie je handen aan vol maar dat geeft wel heel veel afleiding.

  Lieve groet, Erica

 2. mogge Yova
  wat een mooie foto’s van Amber , die geeft jullie veel plezier en ook afleiding
  en dat doen de mooie uitzichten welke jullie daar hebben ook
  het heeft veel tijd nodig , maar ook ik denk nog vaak aan mijn ouders , dat is iets wat blijft

  ja de collega is uit het ziekenhuis , zal hem van de week zien te spreken
  Elvis is altijd weer mooi om ff te beluisteren hé
  net als het soms weer ff leuk is door Amsterdam te lopen
  fijne zondag groet

 3. mooie foto’s laat je heir zien schitterend luchten en kleuren
  en wat een prachtig konijn hebben jullie gekocht, mooi beestje en prachtige foto’s

  Is wennen voor jullie dat je ouders er niet meer zijn ergens heel onwerkelijk altijd
  heel veel sterkte de komende tijd en helemaal op de verjaardag datums.

  1. karina

   Hi J en F,
   Het allermooiste nieuws is natuurlijk dat de behandelingen bij jullie broer zo goed lijken aan te slaan.

   En natuurlijk is het wennen en stil zonder jullie ouders, het klinkt hard en onaardig maar het leven gaat door en gelukkig maar.

   En Amber is e ht een snoepje give_rose

   Groetjes, Karina

 4. Het verlies is te vers, dat voel je echt nog wat langer. Maar geloof me, het komt goed al neemt het veel tijd.
  Het verhaal over Amber is prachtig, Amber zelf ook. Een beeld van een konijn.
  Je hebt mooie uitzichten vanuit de woning, de foto’s zijn ook heel goed.
  De natuur heeft altijd wat te fotograferen, al is het maar lucht of mist.

 5. Neem maar rustig de tijd om alles te verwerken want jullie ontvingen heel veel achtereen en met de verjaardagen zal het zeker moeilijk wezen. Zelf ondervind ik dit nog steeds met mijn pleegouders en die mij zo lief waren want ook dit jaar veel afscheid moeten nemen van goede vrienden en dat knaagt nog steeds. De foto’s zijn weer heel mooi en ook hier starten ze langzaam al met maaien en ook aan de waterkant. Amber ziet er prachtig uit en is ook een mooi ras. Ik heb bij mijn recente gedicht van de 1e fietstocht die ik maakte mijn filmpje erbij gezet. Wellicht vind je het mooi wat we ontmoet hadden. Ik wens jullie veel liefs en ben ook erg blij dat André
  eindelijk ook goed nieuws ontving. Geef jullie mijn knuffels.

 6. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Dat is inderdaad zo, dat gemis en zeker met verjaardagen.
  En dat blijft wel denk,wij proberen meestal een pintje te drinken samen op die verjaardagen
  En heel goed nieuws voor u broer, hopelijk zet het zo door he.
  Wens jullie toch een mooie start van September
  Liefs Marianne

 7. Het missen blijft, maar gelukkig ook de mooie herinneringen.
  En die komen straks steeds vaker boven, tenminste zo ervaar ik het.
  Dan is er ondanks het verdriet ook de blijdschap.

  Wat is Amber toch een pracht beest.

  Ik vind het fijn om te lezen en te kijken op jullie site.

  Veel lieve sterkte groetjes,
  Hilly

 8. Ferry en Jacqueline,

  De periode om het afscheid te verwerken is moeilijk, dat is te begrijpen.
  Gelukkig vinden jullie nu afleiding in een heel leuk konijntje en er zal best
  wel weer de tijd aanbreken, dat jullie samen leuke dingen gaan doen.
  Geniet van de kleine dingen, pak eens een extra terrasje en verwen jezelf.

  Groetjes,

  jeer

 9. Het is ook echt niet allemaal niks wat jullie voor de kiezen kregen maar ik lees tussen de regels ook wel door dat jullie moed blijven houden en niet opgeven en dat Amber jullie daarbij een grote steun is maakt mij natuurlijk blij.

  Die onrust die jullie voelen is wel logisch, heeft alles met verwerking te maken… zoals jullie weten heb ik ook dit jaar veel te verstouwen gekregen en ook ik heb nog last van onrust daardoor… het heeft allemaal tijd nodig en die moeten we het gunnen.

  Sterkte hoor.

 10. Goede morgen F & J , mijn ouders zijn al meer dan 20 jaar geleden overleden maar toch denk ik nog vaak aan hen. Mijn man is inmiddels ook al meer dan vijf jaar geleden overleden en die mis ik nog iedere dag. Maar ik denk in liefde aan allen terug en soms praat ik nog tegen de foto’s die op de kast staan. Je geliefden leven nog altijd in je hart en soms voel je ze erg dichtbij, dat zullen jullie ook wel hebben denk ik. Maar het blijft een lege plek in je leven, dat gemis blijf ik wel voelen, al geniet ik nu ook van de mensen om me heen.
  Mooie foto’s van Amber ze heeft het getroffen hoor bij jullie thuis een heerlijk konijnenleventje zo als huiskonijn.
  Ik wens jullie een fijne maandag toe.

 11. Ik kan mij voorstellen dat het nu erg rustig is bij jullie, het gemis van jullie ouders zal nog wel een hele poos blijven, zeker met de verjaardagen.
  Wat wij hebben gedaan is een datum kiezen en dan met zijn allen ergens gaan eten om zo te gedenken en de verjaardag te vieren, misschien ook een optie voor jullie.
  De foto’s van de zonsopkomt en ondergang vind ik echt prachtig.
  Jullie hebben ook een heel mooi konijn, die geeft wel een beetje afleiding.
  Groetjes Irma
  PS, Gister zijn we ook naar Avifouna geweest, het was voor ons 14 jaar geleden, ik heb er van genoten, die foto’s zie je later wel in een blog.

 12. Ha lieve Yova,

  ja… ik merk, dat het allemaal nog niet eenvoudig is.
  Ik wou dat ik kon zeggen: het gaat wel over. Maar nee… het wordt wel minder scherp, maar het gaat niet over.
  Gelukkig is er goed nieuws voor André. Daar zijnjullie natuurlijk wel blij om.

  En dan die kleine Amber.
  Wat een beeldschoon beestje.
  Ik vind haar prachtig: die oortjes ook zo vrolijk.
  En die prachtige wimpers…

  groetjes van Marlou

  .

 13. Leuk dat je langskwam op mijn schilderblog. Ik heb ook nog een ander blog, meer persoonlijk: judybubbels.blogspot.nl.
  Sterkte met het de verjaardagen van je ouders nu ze er niet meer bij zijn in levende lijve. Het blijft een gemis, ik weet het.
  Fijn dat het beter gaat met je broer.

 14. Wat een mooie foto´s van Amber. Ze is echt heel erg mooi.
  Wat fijn dat jullie broer goed, nieuws heeft gehad. Het gemis van jullie ouders zal nog wel even blijven. Helemaal weg gaan doet het nooit. maar het verdriet wordt iets minder hevig. Gelukkig hebben jullie Amber zij zorgt voor liefde en afleiding voor jullie.

  lieve groetjes Lia.

 15. Ja, moeilijk is dat hè… ineens is alles anders. Het missen is altijd het ergst rond de verjaardagen en sterfdata, tenminste dat heb ik. Gelukkig is er positief nieuws over jullie broer, dat is toch wel heel fijn tussen al die moeilijke dingen door. Het komt wel weer, al moet je jezelf soms echt even bij elkaar rapen, maar dan moet je maar denken dat jullie ouders ook niet gewild zouden hebben dat je zo verdrietig bleef. Ik schrijf ook maat wat hoor, er is geen recept, dat weet ik ook wel.
  Amber kan jullie wel een beetje afleiden, denk ik. Wat een mooi konijntje is het en inderdaad: ze heeft wimpers! Wat leuk dat ze zo ondernemend is en zo te zien heeft ze daar lekker de ruimte voor bij jullie. Ik zou haar zo willen knuffelen!
  Zorg goed voor jezelf en voor Amber (en gelukkig is het veel minder warm nu!)
  Liefs,
  Lilian

 16. Een dierbare verliesen is altijd erg, en kost tijd om het te verwerken.
  Zelfs na 10 jaar blijft het gemis heb ik gemerkt.
  Ik belde mijn vader vaak, gewoon voor een praatje en toen hij was overleden pakte ik de telefoon om hem te bellen.
  Het is wel een goed bericht over André dat is de zon in je leven en zo zijn de foto’s prachtig gekozen.
  Wat een schatje is Amber en de foto van het oog is prachtig, ik had ook een konijn gewonnen toen de kinderen klein waren en de huppelde vaak in de thuis.
  nu het weiland groen is ziet het er ook wel weer mooi uit. Hans

 17. Het verdriet gaat helaas? Nog wel even blijven, en zo niet, zelfs lange tijd nog mee, dat heb je met het verlies van ouders, in mijn geval destijds mijn opa en oma, en zoals de blogs nu gaan vertellen, mis ik ze nog elke dag, dat terwijl mijn opa al in 1997 is overleden en mijn oma in 2003… kortom.. nog altijd een gemis, maar het wordt wel zachter, mooie herinneringen. Echter opnieuw eerste keren, zoals mijn Liefste nu, dat ik hem zo graag had voorgesteld aan… en andersom, zijn ouders, dat ik ze zo graag had willen kennen… maar die zijn er ook niet meer… 2003 en 2009…

  Goed, niet opbeurend dus, maar wat ik zeggen wil, is dat het oke is, en heeeeeeeeel erg normaal! Weet dat, en geef het absoluut ruimte om te rouwen, als dat betekent dat jullie wat minder online zijn? Dan is dat oke!

  X

 18. Rietepietz

  Het verlies van ouders moet je gewoon de tijd geven maar gelukkig zijn jullie op een leeftijd dat de ouders je alles geleerd hebben wat ze door wilde geven om goede mensen van jullie te maken.Prachtige foto’s die eerste serie van de lucht. En Amber is ook reuze fotogeniek.

 19. Tijd, neem tijd, rouw samen om het verlies en wees niet beschaamd om te rouwen.
  Tijd heelt alles, ik had het ook moeilijk het jaar na het verlies van mijn moeder.
  Pas na een jaar begon ik mij beter te voelen.
  Het heeft geen zin om te proberen om je gevoelens te onderdrukken, daar kan je pas ongelukkig van worden.
  Ik vind Amber een heel mooi konijn.

 20. mogge Yova
  en waarom kon je niet slapen dan , hopelijk sliep je nadien wel goed
  op eten halen na blijf ik ook thuis , beetje in m’n huisje rommelen
  jullie drukte met de keuken en de woonkamer , ach als het op orde is zeg je , was dat nou alles
  ja voor dat werk moet je een echte fotograaf zijn hihi
  geniet de dag
  groetjes

 21. Fantastische foto’s hebben jullie gemaakt van de zonsopkomst en zonsondergang, echt schitterend! Amber ziet er werkelijk heel mooi uit. Een prachtdier. Dat het voor jullie niet meer hetzelfde is begrijp ik heel goed. Je wordt de oudste generatie en dat is beangstigend, ze zijn er niet meer om eens raad te vragen of een praatje te maken… feestjes vallen weg en je blijft alleen over. Het slijt wat hoor en je vindt je draai wel terug maar geloof me, dat neemt tijd! Gelukkig goed nieuws over jullie broer, die heeft ook een hele lijdensweg achter de rug.
  Veel frisser nu, heb al een jasje moeten bovenhalen.
  Probeer toch te genieten van jullie dagen en jullie leven en laat maar regelmatig iets horen!

 22. Juist nu eigenlijk alles achter de rug is, merk je pas hoe druk je het hebt gehad waardoor je onrustig wordt omdat je steeds het gevoel hebt dat je nog iets moet doen. Dat heeft gewoon tijd nodig. En ja, die bijzondere dagen zoals een verjaardag of straks met kerst, dat blijft moeilijk. Misschien dat jullie op die dag iets leuks kunnen gaan doen wat jullie ouders leuk hadden gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *