Zeilboten Dordrecht

Inmiddels is Yova verhuisd naar een ander sever pakket en is tevens flink opgewaardeerd op alle gronden. Dit is natuurlijk op zich goed nieuws. Eigenlijk hadden jullie (volgens ons…) hier niks van gemerkt. En we blijven dit zeggen en het is lekker weertje in Nederland. En hier in Haarlem is heel veel regen gevallen afgelopen dagen. Maar daar klagen we totaal niet over. Overigens is deze logje gemaakt met editor scherm van vernieuwde Gutenberg en we zijn benieuwd hiernaar hoe dit verder gaat ontwikkelen. Blijkbaar ziet WordPress toch wel brood in deze vernieuwde editor van Gutenberg. Ze hadden ook beloofd dat ze regelmatig met vernieuwde updates zullen aanbieden.

Hier op dit terrasje gingen we lekker uit eten en bij komen. En daarnaast genoten wij van de mooie omgeving aan de waterkant van de Haven.
En hier zaten we gezellig onder de gele grote parasols en hierdoor werden we beetje beschermd van de warme zon.
Ook aan de andere kant konden we van de huizen beter bekijken.
Terwijl op onze bestelde eten zaten te wachten, konden we even een leuke tasje van C&A aan jullie zien, waar Jacqueline eerder haar nieuwe broek had gekocht. Dit is de voorkant en…
…dit is de andere kant. Het zijn opvallende leuke tasjes. Tegenwoordig zijn ze van papier en dit gaat wel de goede kant op voor onze moederplaneet de Aarde. Maar waar blijft onze eten nou? Dit duurde overigens niet zo lang.
Dit had Jacqueline besteld en dit was echt lekker!
En Ferry had deze menu genomen. Beetje patat en een lekkere Hollandse hamburger. Dit werd ook heel leuk aangeboden.
Inmiddels werd het hier ook steeds drukker. Even later ging die lange boot daarachter ook weg.
Ja, dit was echt genieten van de mooie omgeving. Er zat hier ook lekkere koele windje vanaf het water. Er ging hier net een lang boot met vele auto’s voorbij varen.
Toen we klaar waren met het eten en drinken, gingen we weer verder. Maar de tafel met vastzittende banken was hier wel heel erg krap. Ferry moest hier als het ware eruit zien te kruipen en de mensen keken al naar Ferry. Gelukkig voor die mensen zaten ze aan een losse tafel. Maar goed Ferry kwam er ieder geval goed vanaf.
Er kwamen verschillende zielboten voorbij varen. Deze wilde via de brug naar het centrum van Dordrecht. En we wilde net de brug over gaan. Maar deze ging dus open…
Aan de linkerkant van deze foto kunnen jullie zien dat de brug inmiddels open gegaan is…
En daar kwam die zeilboot aangevaren…
Deze brug heeft ook een naam en heet dan de “boombrug” van Dordrecht. Volgens dat papiertje aan de zijkant dan.
Dit papiertje bedoelde wij dus. Er staat hier ook allerlei informaties op voor de toeristen zoals wij dus…
Nadat wij de brug over zijn gegaan en naar beneden gelopen, zagen we fraaie gebouwen hier staan.
En hieronder konden toeristen vanuit Dordrecht naar de Haven lopen. De zon stond vrijwel erg hoog en scheen net niet in onze lens of wel?
Dit is wel een hele mooie gevel met allerlei wapenschilden rondom.
Hier staan twee bijna dezelfde foto’s. Dus die van Ferry en Jacqueline.
Ook aan de andere kant staan leuke terrassen zoals deze.
Dit is een fraaie oploop waterkant. Hier kunnen bootjes even aanmeren om mensen te vervoeren. Of men kan hier lekker even zwemmen. Maar er stond hier best wel een sterke stroming. Op beter nog… gewoon even met je benen in het water aan de kant gaan zitten.
Ook hebben ze hier info borden zoals deze dus. Er gaan jaarlijks wel 150.000 vervoer schepen langs. En dit valt eigenlijk best wel mee.
En hiermee verlieten wij de Haven van Dordrecht. Hier verbleven wij best wel lang, vooral voor de koeling en lekker eten. We gingen verder… terug naar Dordrecht.
We namen bewust een ander route, zodat we veel meer van Dordrecht te zien zouden krijgen. Hier aan de rechterkant zie jullie in de verte Zwijndrecht liggen met die watertoren die jullie hier op deze foto weer net niet zien staan.
Dit was ons eerste beeld overzicht toen wij een ander route namen. Hier zagen we al de fraaie loopbrug staan. Overal zagen we ieder geval heel veel water in Dordrecht. Hier dus ook…
Dit is een echte ophaalbrug en zag er allemaal heel netjes afgewerkt uit. Deze ophaalbrug wordt ieder geval heel goed onderhouden in Dordrecht.
Hier zagen we ook fraaie panden met vele gekleurde luikjes aan de ramen. Gelukkig was het hier niet zo druk en we konden overal lekker bij komen.
Deze herenpand zou dan te koop moeten zijn. Misschien wat voor jou? Geintje…
Deze prachtige boten komen we niet zo vaak tegen. Dit lijk wel de 5 december stoomboot wel van Sinterklaas!
Prachtige grote stoompijp, die reeds afgesloten was.
Zo te zien staan hier veel meer boten aan de kant.
Hier heel veel fraaie panden,huizen en herenhuizen.
Af en toe gingen we weer een stukje terug, om de boeten opnieuw beter te gaan bekijken…
De eigenaar van de boot was met de onderhoud met z’n boot bezig en liet even de boot lekker lopen.
Dit is een oude machinefabriek voor de reparatie werkzaamheden voor de boten. Dit doet ons een beetje Amerikaans denken of we hebben dit totaal verkeerd. Heel apart om te zien…
En aan de zijkant hoort dit gebouw ook erbij…
Nou dit gebouw hoort er natuurlijk niet bij. Maar hij staat wel vlakbij. Hebben jullie ook zo’n dorst gekregen? Ha ha…
En toe kwamen we hier weer aan een ander deel van Dordrecht tegen. Opnieuw water en plezierbootjes. Nou ja… bootjes?
Daar achter een ander kerk in beeld te zien op deze foto’s en opnieuw heel veel bootjes, grote plezier boten dus.
Zoveel boten bij elkaar hadden we nooit eerder gezien. Echt heel veel en vooral gezellig om dit allemaal te zien. Dit lijkt de Hiswa wel…
En dit is één van de verzamelplekken van Dordrecht aan het waterkant. Wellicht was dit ooit een vismarkt geweest.
En dit is weer een hele andere locatie van Dordrecht. De markt waar we hier al eerder waren geweest…
Dit leek ons de goede locatie om even te stoppen met bloggen. Alweer een hele serie foto’s met jullie gedeeld.
We waren lekker bezig geweest met het bloggen en dit is wel een lange reeks aflevering. Sorry… dit liep een beetje uit. Voor het eerst hadden we deze editie met editor scherm van Gutenberg gewerkt na de belangrijke laatste update. Het werkt allemaal prima tot zover. Zijn we tevreden ermee? Ja eigenlijk wel, want alles blijft netjes op z’n plek zitten. De blokken kunnen ook afzonderlijk verplaats worden. Best wel handig eigenlijk. Maar eerlijk gezegd weten we nog niet niet of we hiermee door zullen gaan. Misschien gaan we toch naar de de oude manier verder. We merken wel dat het tikken van berichten ietsje trager werken en dat mag eigenlijk niet gebeuren met Gutenberg. Maar was wel leuk om de nieuwe ervaring op te doen. Allemaal nog een fijne weekend gewenst en het begint op te klaren!

31 reacties

 1. Jullie hebben echt veel gezien in Dordrecht.
  Heb je dit allemaal op 1 dag gedaan of waren jullie er meerdere dagen?
  Ik vind het een leuke stad, leuke en gezellige terrassen aan het water of aan pleintjes, veel water en bootjes, mooie oude (gevel) pandjes en je kan er prima winkelen.
  En dit alles laten jullie ook zien dus dit zijn echt leuke blogjes die ook nog eens het echte Dordrecht laten zien.

  Jullie vernieuwde blog ziet er trouwens goed uit hoor.
  Mooi, strak en overzichtelijk.
  De vorige was ook gewoon goed, maar deze is misschien nog net effe strakker.

  Fijn weekend en LG, Karina

  1. Hi Karina, ja dit klopt. Alles wat jullie nu over Dordrecht zien, werd toen op 1 dag gedaan. Zelfs in enkele uren… we moesten heen en dan weer terug met de trein. En dit was gelukkig wel goed te doen. Voor ons was dit extra spannend allemaal. We zijn er nog niet overigens. Maar het einde is wel in zicht. Dank je wel voor je complimenten. We zijn een beetje hier en daar aan het uitproberen, ook de uitbreiding van nieuwe pagina’s/rubrieken. Dit moeten we nog eens gaan bekijken. Lekker weertje op dit moment. Het is gewoon genieten. Morgen gaan we BBQ, we hebben een beetje heimwee naar die afgelopen mooie zomer vakantie en wat een verschil op dit moment. Maar het begint toch allemaal beter te worden met het weer.

   Jij ook een fijn weekend gewenst, Ferry & Jacqueline.
   PS: hieronder de watertoren van Zwijndrecht (deze foto was nog niet geweest…)

 2. Van de verandering van jullie serverpakket heb ik inderdaad niets gemerkt. Het zal misschien even wennen zijn, maar als het niet bevalt kun je ook weer veranderen. Alweer een mooie serie van Dordrecht. Die terrassen daar zien er gezellig uit en jullie hebben er ook wel van genoten, zo te zien. Heerlijk hoor, zo’n versnapering! De haven is erg mooi en ook de foto’s van de hoge pakhuizen vind ik prachtig. Ik heb weer even zitten genieten.
  Fijn restantje weekend nog!
  Liefs,
  Lilian

  1. Dit hadden ze op een avond rond 22:00 uur allemaal voor ons geregeld. Dit ging allemaal vrijwel stilletjes en dat ging gelukkig goed. We zijn ook opgewaardeerd en we kunnen gewoon lekker doorgaan. We gaan ook bekijken hoe wel verder uit kunnen breiden met allerlei nieuwe rubrieken. Sommige van jaren geleden en dit zou dan over de konijnen gaan. Maar dit gaan we nog even bekijken. Ja, het is ook gezellig in Dordrecht. Het was toen lekker warm en zonnig weer op die dag. Dit moet je wel mee hebben natuurlijk.

   Jij ook een fijn weekendje gewenst van ons, Ferry & Jacqueline.

 3. Nou dat was weer heel erg genieten en niet alleen voor jullie hoor maar ook voor mij want zag nu wel enkele onbekende dingen en voor jullie beiden weer hele mooie herinneringen. Dat van de server kreeg ik ook niet mee, dat zien jullie slechts met zijn twee en dat het veranderd zal wezen met die gebruikservaring van de nieuwe editor , daar heb ik al helemaal geen verstand van. Elke site trekt zo zijn eigen plan. Maar de fotoserie die je mij en anderen gaf was weer heel erg mooi en goed bewerkt. En dat eten jullie beviel heb ik dan ook wel bemerkt. De tasjes geven van c&a gaven daarmee
  ook gelijk wat reclame mee. Goed voor het milieu dus dat telt dan ook voor twee. Ik wens jullie een mooie weekend en ook voor andere dagen mooie momenten. Liefs Tine

 4. Sodeju wat een serie! Lang, maar mooi Echt zo’n dagje aan het water (of een weekje, haha) in een typisch Nederlandse waterstad. Lekker hoor , op zo’n warme dag. Maar ja, ik zou denk ik de hele dag aan het water zijn blijven zitten, in die warmte! Dat gedoe met die vaste banken herken ik wel, ik was altijd te lang voor die dingen (en later te gehandicapt), ik heb er dus ook een hekel aan.
  Mooi hoor, ik ben benieuwd wat er nog meer komt van jullie vakantie !

  Dankjewel voor je bezoekje, ja hoor ik tel de dagen al af en de taart wordt dinsdag besteld! Barbecue vandaag , mjammie en eigenlijk veel leuker als het niet zo bloedheet is, toch?

  Liefs en groetjes, Clemens.

 5. Wat een omvangrijk een interessant log, met zo veel knappe foto’s.
  Ziet er een heel leuk en mooi terras uit.
  Wisten jullie dat C&A al zijn winkels sloot in de UK, hun land van herkomst? Britten shoppen bij ons in Oostende in de C&A, grappig hé.
  Over papieren zakken heb ik mijn bedenkingen. Een papieren zak weegt meer dan plastic. Om eenzelfde hoeveelheid aan papieren zakken te leveren is het transport vijf maal zwaarder dan bij plastic. Zijn papieren zakken dan beter voor het milieu? Ik denk dat er hier een valse oplossing voor het probleem gekozen is. Als winkelier lig ik daar van wakker. Volgens mij is de enige oplossing dat het principe van de herbruikbare tas in de consument gehamerd wordt. Ik ben bezig met het ontwerpen van een herbruikbare tas voor mijn zaak.

  1. Dank je wel voor de complimenten. Informatie over boodschappen soorten en mogelijkheden blijft altijd interessant om te volgen. En dat klopt, met wat je verteld over papieren boodschappentassen. Deze voelde ook inderdaad zwaarder aan dan plastische zakken. Maar hij was wel stevig en zal zeker niet zo snel eruit kunnen vallen. Normaal gesproken zouden we opvouwbare boodschappentassen mee nemen. Gewoon niet aan gedacht op zo’n vakantiedag. Maar deze zijn wel erg handig in gebruik en meerdere malen. En dit is wel erg handig. Je heb ze tegenwoordig in alle vormen en afbeeldingen en dit zie je ook in de prijzen weer terug en dit is wel jammer. We zijn echter wel heel erg nieuwsgierig welke soort tassen je straks gaat bedenken en gebruiken voor de klanten in je winkel. Maar die C&A tassen sprong er gewoon uit, vooral de vrolijkheid en de kleuren. Het belangrijkste is dat de zakken heel blijven bij de klanten tijdens hun vervoer. Dit spreekt eigenlijk voor zich.

 6. mogge Yova
  wat weer een prachtig foto verslag van de mooie stad Dordrecht , ik was ook bij dat terras en keek over de rivier , at er niet
  ben zelf weg van die oude schepen en dan vooral die oude slepertjes , heb je mooi in beeld gebracht , net als de schitterende gebouwen , ja het is zeker de moeite waard om er te wandelen

  gister liep ik in een heel ander deel van het land en dan ook voornamelijk in de natuur
  jullie hadden dus veel regen en onweer , nee dat viel hier in Hilversum erg mee , gelukkig
  inderdaad een echt kunst pps hé wat ze met de handen kunnen doen
  ik geniet vandaag een rustdag
  groetjes

 7. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,

  Ik weet niet of ik met Gutenberg ga werken. Ik gebruik HTML in mijn blog post die ik dan niet meer kan gebruiken, dus ik moet er nog even over nadenken. Over jullie foto reeks hoef ik niet lang na te denken.. Die is geweldig. Er zitten zoveel elementen in waar ik gek op ben. Dan stel je me al snel tevreden.
  Hier viel ook de nodige regen, maar voor het land is het nog niet genoeg. Maar er zal in de toekomst best nog regen gaan vallen dus het komt wel goed.
  OT: Het reactieformulier dat ik nu gebruik is inderdaad van Jetpack. Handiger zodat mensen hun gegevens niet meer hoeven in te vullen.

  Fijne zondag.

 8. Goede zondagmorgen Ferry en Jacqueline.
  Wow, jullie hebben er je werk van gemaakt, het vernieuwde stekje ziet er prima uit, meer dan prima zelfs! Jullie zijn dus tevreden met het editor scherm van de vernieuwde Gutenberg, en dat merk je want het is weer een log geworden om U tegen te zeggen!
  Wat ik zo fijn bij jullie vind is dat jullie niet alleen een resem mooie foto’s tonen maar er telkens ook interessante informatie bij zet zodat we weten waar we naar kijken.
  Voor mij als ex industrieel archeoloog spring natuurlijk die machinefabriek er natuurlijk uit, maar ook de rest van deze mooie reportage gaat er goed in, dankjewel!

 9. Wat een prachtig verslag van Dordrecht.
  Mooie gevels hebben ze daar, het is ook een oude stad volgens mij.
  Het eten zag er heerlijk uit en ik denk dat het ook wel heel lekker was.
  De papierenzakken zien er leuk uit, ik gebruik wel plastisch, maar gebruik het steeds opnieuw, een beetje aan het milieu denken, dat is goed voor onze planeet.
  Ik wens je een mooie zondag.
  Groetjes Irma
  I

 10. Hoihoi
  Nu mijn voorkeur ging duidelijk uit naar de zalm haha
  Het water liep me in de mond.
  Prachtige serie en zoveel te zien ja dan veel foto’s van de stad.
  Gaat nooit vervelen zulke mooie foto’s
  Zag idd de straten van Haarlem onder gelopen op het nieuws…ja water kan moeilijk weg na de droogte.
  Groetjes en geniet jullie ZONdag

  1. Hi! En die zalm lust Ferry weer niet. Geen enkele vis soort! Maar goed… voor Jacqueline was dit echt genieten geweest van die maaltijd. Klopt… en dit is weer enkele dagen geleden en het was echt heel veel neerslag wat toen naar beneden viel hier in Haarlem en de Haarlemse station liep dan onder. Ook binnen dus… Zie foto van de Telegraaf.

   Hevige regenval maakt viaduct nauwelijks begaanbaar in Haarlem

 11. Goede middag J & F weer een stel prachtige foto’s, ik ben een tijd geleden met mijn dochter en schoondochter in Dordrecht geweest, maar niet zoveel gezien als jullie hier tonen. Maar zo heb ik wel gezien wat ik heb gemist op jullie blog.
  Ik wens jullie verder nog een fijne zondag middag en avond toe.

 12. Prachtig reclamebord van de machine fabriek.
  Een opwaardering is altijd posities.
  Heb Gutenberg nog niet gebruikt, maar hoor wel dat het gebruikersvriendelijk is.
  De regen heeft de omgeving heerlijk verfrist, en de terrasjes zijn nog goed te bezoeken.
  Haha, als ik Ferry van de bank zie komen is het net of ik mezelf zie, we hebben ook het zelfde kapsel.
  Prachtig het water met bootjes, het brugwachtershuisje doet me denken aan een brugwachtershuisje aan de Eem in de stad.
  Het is weer een mooie log geworden, genieten van Dordrecht om en in het water. Hans

 13. ha die Yova
  jullie gister nog wat druk , met bezoek afleggen en boodschapjes doen
  en vandaag ruzie met wespen
  ja pracht dag gister voor mij op die kramp na , en dat was nog een 8 KM van Eindhoven hoor
  vandaar de afkorting welke ik nam
  ja is het niet prachtig wat ze doen met die blokken ijs
  slaap wel groet

 14. Wat een genot al die mooie foto’s. Ik zie nu ook dat de tekst in een kader staat, of was me dat nooit eerder opgevallen? sommige foto’s springen bijna mijn pc uit zo mooi. Ik kom weer terug om het nogmaals te bekijken.

  Vrijdagavond was het vreselijk met de regen, niet normaal. Haarlem was ook stevig getroffen las ik in de krant. Hartelijke groet.

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *