Menu Sluiten

Winterstorm

Men zijn al op dit moment druk bezig om strand hutten/huizen/panden op te bouwen. Waarom zo vroeg al? Ze hebben namelijk voor het eerst vrijstelling gekregen om dit te kunnen regelen. Maar doen ze dit wel goed aan? Want a.s. zondag krijgen we echte winterstorm met code oranje en wellicht kan dit zelfs code rood worden. Maar ja, deze waarschuwing geldt dit voor iedereen. We zullen het wel gaan mee maken. Ondertussen gaan we weer verder met ons foto verslag en we duiken met z’n allen de oceaan in.

Met en gewone camera’s is het moeilijk om goede foto’s te kunnen maken en dit wisten we al vooraf. Toch hadden we dit geprobeerd en dit is vrij aardig gelukt. Het beste is toch, met een goede mobiel. Hiermee kun je toch prachtige opnames maken. Zelfs film beelden. Dit zijn levende koralen.

Deze mensen en vele anderen wisten dit al heel goed aan te pakken en wel met hun mobiel. Echter doen deze mensen wel 1 ding fout… ze maakten opnames in staand formaat en juist hierdoor maak je de beeld veel kleiner. Dit had beter andersom gemoeten. Dus in landschap formaat zeg maar.

Burgers’ Ocean laat het leven in een koraalrif in de Indopacifische Oceaan zien, een van de meest soortenrijke leefgebieden op aarde. Bij zo’n rif concentreert zich het leven in de verder vrij voedselarme warme zeeën. Doordat er zoveel soorten leven, zijn de ecologische nissen smal. Dat wil zeggen dat elke soort zijn eigen specialisme kent. Bijzondere kleuren en vreemde vormen helpen de talloze vissoorten herkennen wie hun soortgenoten zijn.

In Burgers’ Ocean leeft het grootste levende koraalrif in aquaria buiten Australië. Het ecosysteem koraalrif wordt hier vrij nauwkeurig nagebootst. En dat is helemaal niet zo gemakkelijk, want koralen en anemonen stellen buitengewoon hoge eisen aan de waterkwaliteit, de stromingsintensiteit en de lichtinval.

Helaas niet zoveel vissen te zien.

Zwartpuntrifhaaien zijn kraakbeenvissen, net als andere haaien en roggen. Binnen de 400 soorten haaien behoren ze tot de vrij soortenrijke groep van de requiemhaaien. De grotere zwartpunthaai die ook in Burgers’ Ocean leeft behoort, daar ook toe. Deze twee soorten zijn dus nauw aan elkaar verwant en lijken ook veel op elkaar. Andere soorten haaien in Burgers’ Ocean zijn de luipaardhaai en de epaulethaai. Deze soort haaien kunnen wel 35 jaar oud worden.

En dit was het dan weer voor deze keer. Dus nogmaals, hou een beetje rekening mee met de aankomende winterstorm a.s. zondag en maandag ook nog wel. Dit komt overigens zelden voor in Nederland. Volgens de laatste berichten komt deze winterstorm inderdaad deze kant op! Overigens krijgt deze winterstorm ook voor het eerst een naam. Dit is nog steeds niet bevestigd door de weerdiensten. Hiervoor zou de alarmfase oranje of rood in werking moeten gaan.

We hebben hieronder een filmpje geplaatst over de Burgers’ZOO Oceaan en met muziek erbij!

Voorgaande logjes

37 Reacties ontvangen

 1. willy

  niet gemakkelijk om zoiets te fotograferen F & J

  zelf hou ik er weinig bruikbare foto’s van over..

  en het filmpje is ook bijzonder knap gemaakt

  die winterstorm.. dat zien we wel

  misschien een storm in een glas water 😉

  prettige dag

 2. Erica

  Dat is een knap stukje werk wat jullie hebben geleverd.
  Het filmpje zag er heel mooi uit en wat hebben jullie de aftiteling leuk gedaan.
  De foto’s waren echt heel mooi, maar door het filmpje kreeg ik een idee hoe groot het aquarium daar is en dat is groot.
  Ik heb echt genoten.

  Groetjes Erica

 3. AnneMarie

  Mooie foto’s en filmpje hoor. Je zou toch werkelijk denken dat jullie onder water met een speciale camera bezig zijn geweest.
  Erg goed gedaan hoor.

  Er zijn mensen die totaal geen idee van mooie foto’s maken hebben.
  Wij vinden dat alles perfect en goed moet zijn maar soms zie ik foto’s die tenenkrommend zijn en dan is de eigenaar er nog veeselijk trots op ook.

 4. Jan+K.+alias+Afanja

  Daar heb je weer een knap stukje werk van gemaakt. Het zijn prachtige beelden geworden van die mooie onderwaterwereld. Zowel van de foto’s als van het filmpje heb ik genoten.
  Het vroeg opbouwen van de strandtenten kan ze inderdaad wel eens geld gaan kosten, in plaats van dat ze er meteen extra mee verdienen.

 5. Dirk

  De CEO van Canon heeft beslist om de verkoop van ‘gemiddelde’ dslr’s op de lange baan te schuiven omdat de gemiddelde gsm/smart phone de mogelijkheden van die fotografie toestellen evenaren. Dat wil veel zeggen hé ! Naar mijn bescheiden mening verdwijnen de ‘klassieke’ foto toestellen én film camera’s volledig om plaats te ruimen voor een mobieltje… Ikzelf werk ook meer en meer met een gsm in mijn fotografie

  • Skyblog

   En daarnaast is het ook de gemakzucht van de mensen om steeds meer met de mobieltjes te werken. Waarom? Makkelijk mee te nemen i.p.v. een lompe ding. Dit geef ik zelf ook toe. Maar de mobieltjes met hun camera lenzen (tegenwoordig zijn de meerdere en waarom eigenlijk), worden steeds beter en beter. Maar een Canon toestel ken vele mogelijkheden, die mobieltjes nog steeds niet aan boord hebben. Maar toch zijn de foto’s van ons aardig goed gelukt hé? We zullen uiteraard eraan gaan denken, dat we in dit situatie, zoals onderwater/oceaan beter met mobieltjes kunnen werken. Wellicht de volgende keer dan…

 6. Hans

  Het is wel vaker mis gegaan tijdens een voorjaarsstorm met de huisjes aan het strand.
  De foto’s zijn zeker goed gelukt, ik druk vaak de lens tegen het glas.
  Een aquarium kun je inderdaad in landscape maken.
  Burgers’ Ocean vind ik ook erg mooi om te bezoeken.
  Heb er ook nog ergens filmpjes van. Hans

 7. Karel

  mogge Jacqueline & Ferry
  wat een pracht is het daar hé , ik loop er graag rond
  en wat je zegt moeilijk met de camera en makkelijker met de mobiel
  pracht opnamen maakten jullie weer en ook een mooi filmpje

  ik was gister voor het eerst sinds 1964 weer in Artis , ben benieuwd naar mijn foto’s
  ja die Griekse beelden zijn ook prachtig hé
  fijne dag gewenst
  groetjes

 8. John

  Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  In Zeeland hebben ze al gezegd dat het code rood wordt. We hebben ook kampioenschappen tegen de wind in fietsen zondag en het is de vraag of dat door kan gaan als het echt los gaat. Noord Wester storm is toch pittig als het windkracht 10 wordt.
  Met telefoons kun je inderdaad prachtige foto’s en filmpjes maken. Ik doe niet anders Jullie laten hier ook weer prachtige beelden zien. Het waterleven is zo mooi en zo bijzonder. Bedankt voor het delen.
  Fijne vrijdag en alvast een mooi w-end.

 9. rebbeltje

  Ja kan ook eigenlijk niet hè…begin febr. en dan al Lente

  Nu ben blij dat er mensen zijn die zoiets maken…kan ik het delen
  Nog eens naar het filmpje gekeken, daar kan je uren naar blijven kijken hè…prachtig
  En mooi nummer erbij gevonden mans favoriet
  Groetjes en fijn weekend

 10. Haba

  Hallo, ik kreeg steeds een oud log van jullie als ik op de doorverwijzing klikte, maar nu zie ik dat er inmiddels al weer een hoop nieuwe logjes zijn. Mooi die foto’s het filmpje moet ik nog bekijken. Fijne avond gewenst.

 11. Karel

  ja ik genoot daar in Artis enorm
  en nu ook van jullie mooie reactie op de foto’s
  ik maak veel foto’s , opdat er een paar goede overblijven
  ach ik had heerlijk weer gister hoor , maar ja geen zomerse temperaturen , wel rustig nu
  alvast een fijn weekend groet

 12. Marianne

  Dag lieve Jacqueline en Ferry
  Net even genoten van jullie prachtige foto’s van Oceans Zoo.
  En het mooie filmpje, toppie weer allemaal
  Komend weekend wordt het behoorlijk onrustig, dus inderdaad niet slim om al strandpaviljoens te gaan opzetten nu
  Hopelijk hebben ze geluk he.
  wens jullie een fijn weekend, lekker binnen bij de CV he.
  Bedankt ook voor jullie bezoekjes
  Liefs Marianne

 13. Villasappho

  Jullie keuren die verticale foto’s die die vrouw maakt af, maar maken ze wel zelf?! De eerste beste foto na dat stukje tekst is een werkelijk geweldige foto de lijnen in de foto’s het visje wat aan komt zwemmen, het invallende licht. Verticaal kan je prima foto’s maken van het aquarium, jullie bewijzen het zelf. Zelf heb ik vrij weinig met aquaria en vissen en kom vrijwel nooit in die delen van de dierentuin. Overigens gebruiken mensen meer en meer hun telefoon omdat die het beter doen dan de camera die de gemiddelde mens kan betalen. Als ze de keuze hebben tussen een camera van 800 euro en een telefoon hoef ik hun keuze niet uit te leggen he?

  • Skyblog

   Wij keuren alleen video opnames in verticaal stand af en niet met de foto’s. Laten we zo maar even voor de duidelijk zijn. Ons volgende blogje zullen we o.a. een filmpje laten zien die wij eerder met een mobiel werd gemaakt en dit gaat dan ook over de vissen. Het filmpje op deze logje is dus gemaakt met een Sony compact camera. Tegenwoordig zijn de mobiel toestellen niet goedkoop meer. Ferry’s mobiel zit al aardig tegen de 1600 euro. Maar we kiezen uiteindelijk toch voor de pro-werk met de echte camera’s en super lenzen en dit is altijd veel leuker, aangezien er veel meer mogelijkheden zijn. En het is vooral spannend om goede foto’s te maken. En dank je wel voor je complimenten.

 14. lia

  Wat een prachtige foto’s en die kleuren. Filmpje en muziek ook erg mooi.
  Ik hoop dat de storm mee gaat vallen. Ik ga maar niet naar het park met al die bomen. In ieder geval een hele fijne rustige zondag .
  lieve groetjes
  lia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.