Menu Sluiten

Windows 11 22H2

Volgens anonieme bronnen van The Verge en Windows Central is de eerste grote update van Windows 11 (22H2) op 20 september beschikbaar.

De update is sinds mei 2022 toegankelijk voor leden van Windows Insider Preview-kanalen. Windows 11 22H2 heeft extra beveiligingsfuncties, nieuwe standaardinstellingen, aangepast taakbeheer, touchscreeninstellingen, vensterbeheer en wijzigingen van het startmenu en de taakbalk.

Daarnaast vervangt Microsoft verouderde onderdelen van het Windows 8 en Windows 10 user interface. Vensters als de helderheids- en volumebalk zijn aangepast aan de huisstijl van Windows 11.

Windows 11 22H2

Net zoals eerdere grote Windows-updates wordt de update waarschijnlijk niet direct voor alle gebruikers beschikbaar. Microsoft rolt grote updates meestal eerst op een klein aantal pc’s uit, waarna steeds meer apparaten in fases worden gedekt.

Gebruikers kunnen nieuwe updates handmatig toepassen door een ISO-bestand te downloaden op de website van Microsoft. Het alternatief is de Windows 11 Installation-assistent of een endpoint management tool.

Analyse: Een magisch moment na versie 22H2?

Twee verschillende websites hebben van verschillende bronnen vernomen dat Microsoft op 20 september de update wil lanceren. Toch is datum allesbehalve zeker. In het verleden is al gebleken dat er altijd onverwachte bugs kunnen verschijnen waardoor het vooropgestelde schema aangepast moet worden.

Windows 22H2 bevat misschien geen enorme updates, maar die kunnen later dit jaar nog komen in een zogenaamde “moment” update. Daarmee bedoelen we een kleinere update met nieuwe features die na grote updates als 22H2 wordt uitgerold.

De eerste kleine update zou tabbladen in Verkenner (opens in new tab) introduceren, een feature waar menig Windows-gebruiker naar uitkijkt. Wees dus niet getreurd, want ook na de update in september komt er meer aan.