We zitten hier niet stil…

Afgelopen weken hadden we af en toe foto’s kunnen maken vanuit de thuisfront. Met onze huiskonijn Jimmy gaat het prima. Momenteel loopt hij weer eens lekker los in onze woonkamer. Hij heeft ook een vrolijke bui en dit zijn wij bij hem goed. Dit is niet altijd zo… maar gelukkig meestal wel. Hij maakte reuze hoogte vreugde sprongen. Maar helaas gaat het niet goed met de 3 leden van onze familie. Afgelopen week kregen we rot nieuws te horen van onze broer. Na z’n nucleair geneeskundig onderzoek, kreeg onze broer te lezen via “mijn AVL” dat hij nu afwijkingen heeft in z’n beiden longen en dat z’n bestaande tumoren ook groter geworden zijn. Dus dit is helemaal niet goed. Ook kreeg hij z’n eerste immuuntherapie en dit zou hij dan om de drie weken voorlopig blijven krijgen. Tenminste zolang het goed gaat. Dit middel/therapie zou niet gelijk werken en dit heeft wel z’n tijd nodig. Daarom hopen we dat dit gaat aan slaan of anders loopt dit verkeerd af voor hem. Overigens zijn overige tumoren in z’n lichaam ook vergroot. Daarnaast zijn onze ouders (bieden) ook ziek. Gisteren waren we nog op bezoek geweest. En zo lopen of zitten we al jaren zo en dit lijkt allemaal van kwaad tot erger te gaan worden. Toch moeten we ook verder gaan met ons leven of anders gaan wij zelf ook onder door en dit is niet de bedoeling. Het is wel heel erg zwaar voor ons. En dit allemaal met drie personen tegelijk! Er lijk geen eind aan te komen… wat betreft de problemen en narigheden. Maar laten we eens met ons nieuwe blogje verder gaan. Het was al een tijdje geleden over iets te hebben vanuit de thuisfront. Iets wat we vroeger veel vaker deden. Maar dit kwam allemaal door omstandigheden bij ons. Regelmatig kregen jullie van ons de reis verslagen. En nog steeds, want we hebben hier heel veel leuke foto’s liggen en dit willen we graag met jullie blijven delen. En dit gaan we ook doen…

Herfst loopt ten einde

Bijna alle bomen hebben momenteel andere kleuren gekregen. Dit is toch iets anders dan al dat groen. Daarom is deze seizoen of jaargetijde de mooiste momenten van het jaar. Alleen het weer is wel eventjes iets anders. Maar dit gaat allemaal nu hard, want de meeste bladeren liggen al op de grond.

Bolchrysanten

Ongeveer anderhalf maand geleden kochten we deze twee grote bolchrysanten. Deze keer zijn ze wel heel erg mooi gevuld met gele bloemen. Helaas komt dit ook een eind aan. Het wordt momenteel wat minder mooi.

Ook druk daar boven

We wonen hier in Haarlem en dit ligt pal naast Schiphol. En dus kan het soms, eigenlijk regelmatig… behoorlijk druk zijn daarboven. Maar de tweede foto is wel een bijzondere… want er vloog toen een Dakota vliegtuig over ons heen, terwijl wij op onze balkon stonden. We konden helaas niet zien om welke type hier om ging.

Zwanen op bezoek

Onlangs kwamen hier twee zwanen op bezoek. Maar dit waren wel vreemden geweest. Dit waren niet onze buurt zwanen geweest. Maar blijft altijd leuk om naar te kijken. Overigens hebben wij onze eigen buurt zwanen al voor een tijdje niet meer gezien. Maar daar is de tijd op dit moment ook voor. Daarom vonden wij al vreemd dat deze zwanen hier toen waren, paar weekjes geleden nog.

Onze omgeving

Gelukkig woont onze broer niet zo ver van ons vandaan. Op de eerst foto kunnen jullie zien waar hij daar ergens woont. Grappig is wel dat deze foto vanuit onze balkon werd genomen!

En onze Sint Bavo kerk op de grote markt is op z’n mooist en gelukkig kunnen we dat nog bewonderen vanuit onze balkon. Maar de skyline veranderd ieder moment in Haarlem. We hopen dat dit zo blijft.

Droogte in Nederland? Je zou haast denken van niet, want er kwamen hier wel regelmatig buien met regenbogen langs. En toch is de grondwater stand in Nederland behoorlijk gezakt en dit is nog steeds zo. Dit blijkt wel, omdat er veel huizen in Nederland zijn met nieuwe scheuren in de muren en plafon en zelfs buiten! Gelukkig hebben wij daar geen last van, ook al wonen wij op een moeras/veen gebied. Maar dit kan nog komen…

Ook zagen we veel dieren langs wandelen met hun baasjes. Deze hond hadden we nog niet eerder gezien.

En de Nijlganzen waren weer op bezoek achter ons op het weilandje. Dat vernielde weilandje wordt nu wel regelmatig omgeploegd en met iets bewerkt.

Winterproof

Het was alweer een tijdje geleden dat we onze balkon winterproof klaar hadden gezet en opnieuw de heideplanten. Deze keer zijn ze wel bijzonder mooi en dit is nog steeds zo. Daarnaast hebben wij ook twee andere planten erbij genomen. Het zijn net tomaten, maar dat zijn ze niet… daar zijn ze te klein voor.

Aangevuld

Kort daarna hadden we deze Japans pilaar gekocht vanuit België. Deze is ongeveer 110 cm hoog, misschien wel iets meer ook. De meneer uit België kwam dit persoonlijk bezorgen bij ons en dit vonden wij heel erg attent van hem. Deze dingen kosten hier in Nederland veel duurder namelijk. Het zijn vier losse onderdelen op elkaar gestapeld. Heel erg apart allemaal…

Opdracht

Even tussen door kreeg Ferry onlangs nog een leuke opdracht te doen van z’n trouwe collega. En dit was ook erg leuk om te doen. Eerder ging Ferry naar een trouwfeest toe in Haarlem Noord was dat. Om precies te zijn bij oude Haarlems stadion. Ferry kon een opdracht regelen om hun trouwfoto’s een slide opname te maken van 40 minuten lang met een speciale programma Corel Videostudio. Deze opdracht is voldaan en de nieuwe bruidspaar zijn hier erg blij mee.

Wolkenluchten skyline Haarlem

Deze foto’s werden toen genomen door Jacqueline en hier zien wij verschillende wolkenluchten. Ook was er zon te zien. Dit werd tegen de avond genomen overigens. Zulke wolkenluchten werd ook op de zelfde moment zichtbaar boven Zeeland. Dit weten we namelijk heel goed. We zagen elders ook dit soort wolkenluchten op hun/z’n/haar foto’s. En dit is toch heel apart…

En zo zijn wij weer aan het eind gekomen van onze blogje. Beetje variatie dan wel… De maand november duurt nog wel eventjes en dan die laatste “feest” maand nog… O ja, begint volgende week volgt nieuwe update voor WordPress en deze keer een belangrijke, want we gaan dan over naar nieuwe versie nummer 5 en daarbij de nieuwe blokken editor programma Gutenberg, waar we nu al een tijdje mee werken overigens. Dit gaat prima.

We wensen iedereen nog een fijn week toe.

Webmaster(s): Yova

Leuk dat je bij ons langs komt bezoeken en eventueel reageren op ons blogje. We houden van dieren, natuur en leuke plekjes bezoeken in Nederland en België. Ook laten we af en toe ons weten en zien vanuit het thuisfront.

38 reacties op “We zitten hier niet stil…

 1. mogge Yova
  wat een mooie foto’s zo vanaf het balkon , zowel omhoog als naar benden en tot aan de horizon
  er is daar genoeg moois te zien , en het balkon zelf mag er ook zijn
  hopelijk gaat het met de ouders en broer toch weer de goede kant op

  lieve zondag groet

 2. Hier zit dagelijks een man van 49 jaar te vissen .
  Na uitbehandeld te zijn aan kanker, uitgezaaid over zijn hele lijf, doet hij nu sinds een half jaar mee aan proeven in het van Leeuwenhoek ziekenhuis.
  Tot nu toe met resultaat dat de groei stilligt en er zelfs al cellen zijn gedood.

  Ik heb genoten van de mooie vergezichten op dit blog.
  Lieve groetjes en veel sterkte.

  1. En daar zit onze broer ook bij. En wij hopen ontzettend dat dit ook bij hem gaat gebeuren, zodat hij weer een tijdje mee kan met ons allemaal. Hij is net begonnen en ze zullen natuurlijk hem in de gaten blijven houden. Hij krijgt nog steeds vele onderzoekingen. De spanningen zijn hierdoor om te snijden af en toe. En daarom zoeken wij ook andere dingen op, een beetje afleiding voor ons zelf. We vinden het erg lief van je om jouw bevindingen/ervaringen (met dit rot ziekte…) met ons te delen. Onze dank hiervoor!
   Lieve groetjes van ons terug en bedankt voor je steun betuiging aan ons.

 3. Mooi dat Jullie ondanks die moeilijke momenten nog de moed vinden om dit allemaal te doen Schitterend hoor die foto’s zijn weer top die tomaten ken ik ook niet (zat er geen kaartje in de pot ?) die wolken van op dit pracht balkon Super zonder de andere beleden minder te vinden Sterke groetjes

  1. Nee er zat helaas geen kaartje aan de pot. Toch hebben we net even opgezocht via Google en deze plantje zou wel eens Solanum Pseudocapsicum kunnen heten. Ook zagen we dat ze niet tegen de kou kunnen. Dus… we zijn bang dat ie niet zo lang kan vol houden. Het zijn ieder geval zeker geen tomaten. Toch zit hij momenteel in dit weer best wel goed uit. Dank je wel voor je steun betuiging aan ons. Doe dit ons goed.

 4. Wat een moeilijke tijd toch voor jullie .Ik las jullie reactie op die van Ria en hoop dat het ook bij jullie broer zal werken .Er zijn weer heel veel mooie foto’s te zien vandaag .Wat ziet jullie balkon er gezellig en kleurig uit en zo mooi die pilaar ,die zie je niet vaak . Ik wens jullie sterkte met alles
  Liefs Elisabeth

 5. Goeiemiddag Jacqueline en Ferry,

  Triest nieuws allemaal. Het gaat dus ook niet over rozen en manenschijn bij jullie. Hopelijk slaat die nieuwe behandeling aan bij jullie broer en wordt hij weer beter. Het is en blijft een rot ziekte. En dan ook jullie ouders nog ziek. Het zit gewoon echt niet mee. Ik weet wat het is als dingen echt tegen zitten. Daarom was ik eerder dit jaar ook lang spoorloos op mijn eigen blog. Gelukkig kunnen jullie de moed nog vinden wel te bloggen. EN hoe. Die heide planten staan er toch echt mooi bij zeg. Wat een kleuren.

  Gutenberg is echt helemaal goed. Er is zo ontzettend veel mogelijk. Zelfs gewoon hele websites bouwen. De update naar versie 5 zal voor ons dan ook geen probleem zijn schat ik zo in.

  Nog een fijne zondag.

 6. Dat klinkt allemaal niet goed met je broer en ouders. Heel veel sterkte daarmee.
  Hopelijk vinden jullie tussen die droevige momenten af en toe wat afleiding in leukere zaken. Zo te zien lukt dat in elk geval met de fotografie nog wel, want er staan weer prachtige foto’s in dit logje.
  Een fijne zondag verder!

 7. Hallo aan de ander kant. Dat plantje wat op tomaat lijkt is wel een giftige hoor. Kijk maar uit dat Jimmy er niet aan zit want het kan maag- en darmontstekingen, misselijkheid en braken veroorzaken. Het giftige bestanddeel is een alkaloïde met de naam solanocapsine. Deze alkaloïde is in chemisch opzicht bijna hetzelfde als andere bestanddelen in de plant, zoals solanine en atropine. Het is maar dat jullie het weten. Stond in mijn plantenboek.
  * De wolken achter de huizen leken wel bergen. Vond ze erg mooi. Maar ook jullie balkon ziet er weer kleurrijk uit en ook al gaat het bij jullie ook niet zo goed vind ik het ook wel knap dat je toch tracht een blog te maken met mooie beschrijving en fotoserie. Het is net als bij jullie hier ook een pet jaar en hoop en wens ook echt dat de behandeling aan zal slaan. Ben zelf ook weer in de ziekenhuis cirkel beland door allerlei omstandigheden en soms is het dan ook erg moeilijk om de zeilen goed in de wind te houden. Schrijven helpt wat maar niet altijd. Ik wens jullie hierbij veel liefs toe, kracht en ook beterschap met de ouders. Als je veel stress heeft ben je ook vatbaarder voor ziekte’s dus let ook beetje op jullie zelf. Liefs van, Tine en voor jullie deze foto van mijn Herfstmandje en fruit.

  1. Hallo Tine! Dank je wel voor die belangrijke tip over die uiterst giftige plant die wij momenteel op onze balkon hebben staan. We moeten echt niet aan denken dat er iets ernstig over zou komen voor onze Jimmy. Gelukkig gaat Jimmy niet meer de balkon op en dit scheelt. Tegen die tijd zijn die twee plantjes alweer dood, maar we kopen ze zeker nooit meer in bij zijn van een konijn!

   Nu je dat zelf zegt en ze lijken inderdaad op hoge bergen aan de horizon. We wonen in buitenland en helemaal niet in Haarlem, ha ha…

   Dank je wel voor je lieve steun betuiging aan ons. Dit doet ons heel veel en zeker met zo’n kleurrijke boeket. En jij zit zelf ook even niet mee, zo te lezen. We wensen je enorm ook veel sterkte met alles. We weten dat dit soms echt niet mee zal vallen. Echt heel moeilijk kan het worden voor ons allemaal. Ook beterschap gewenst namens ons.

 8. Heftig hoor al die familiedingen
  Als je dan geen dagen meer aan het leven toe kan voegen dan maak de dagen maar bijzonder die jullie samen nog hebben.
  Mooi jullie winterproof balkonnetje…zag er die hier ook in de tuin staan
  Zoals de bolchrysant (paars hier) en de heide…wit en paars.

  Even van genieten…groetjes

 9. helaas geen goede berichten over de gezondheid van je broer en je ouders..

  zoiets doet wat men een mens

  gelukkig hebben jullie nog een reeks prachtige foto’s kunnen plaatsen..

  en jullie balkon ziet er prachtig uit

  fijne zondag

 10. Hi J & F,

  Het zit jullie ook niet mee hé.
  Ze zeggen wel eens dat de duvel altijd op de grote hopper poept en in dit geval is het nog waar ook maar dan helaas in negatieve zin.
  Hij poept namelijk wel heel veel ellende op jullie bordje.
  Hoop dat jullie toch nog heel veel mooie momenten met jullie broer en ouders hebben.
  Beterschap klinkt in dit geval raar, laten we hopen op het beste en dat de therapie aanslaat.

  En je foto’s zijn altijd fijn.
  Reisfoto’s zijn zijn leuk maar deze foto’s mogen er ook zijn hoor, helemaal niets mis mee.
  Gewoon gezellig.

  Fijne zondag en LG,
  Karina

 11. Dit nieuws over jullie broer klikt niet echt goed, triest om te lezen.
  Ook onze zwager heeft een tumor in de longen en is niet te opereren, dinsdag begint hij met de chemo.
  Je leven staat op zijn kop als je dit nieuws te horen krijgt.

  Jullie blog is prachtig geworden zo, de foto’s zijn ook super geworden.
  Groetjes Irma

  1. We lezen en/of horen heel veel verhalen over deze rot ziekte. Bij mijn broer zou de chemo kuur niet eens meer helpen, dit kreeg hij eerder te horen. Vandaar dat hij een ander kuur krijgt, die nog steeds gaande is. Hij moet vooral opletten of er geen bijwerkingen optreden. Bij de ene krijgt dit sneller dan bij de anderen of zelfs helemaal geen bijwerkingen en dit zou dan mooi zijn. Jij ook heel veel sterkte en voor je zwager natuurlijk.

   En bedankt voor je complimenten over ons nieuwe blog/website Yova.
   Nog een fijne avond gewenst, Ferry & Jacqueline.

 12. Prachtige serie en herfst en van alles wat foto’s vandaag hier Ferry en Jaqueline
  mooie bloemen, regenboog, wolkenluchten, gaaf die tomaatjes op balkon geteeld…

  Wat een ellende allemaal in jullie familie, heel veel sterkte met al die ziekten en problemen.

  Groet, Bram

 13. Lieve Yova,
  Dat is n iet weinig met je broer en ook je ouders.
  Hopelijk heben ze iets wat helpen kan .
  Ik wens het van ganser harte voor jullie.
  Ook pracht foto’s weeral.
  En wat een uitzicht zeg, super/
  Ik wens jullie ondanks alle tegenslagen een mooie nieuwe week
  Dikke steunknuffel voor j ullie he.
  Liefs Marianne

 14. Altijd een prettig gevoel dat het met een huisdier goed gaat.
  Dat is het nadeel van het stijgen van je leeftijd, ook ouderen overkomt het zelfde en daar merk je dan de verdrietige gevolgen van.
  voor jezelf is afleiding een goed iets en gelukkig wonen jullie vlakbij elkaar.
  In een Dakota vliegtuig mocht mijn vader mee vliegen hij werkte in de jaren 50 bij Schiphol.
  Nou de regen heeft nog werk genoeg om de droogte op te heffen. Hans

 15. mogge Yova
  ja door het bloed en de zwelling ziet het er erger uit dan het is hihi
  deel van de pleister is al weg , denk dat ff onder de douche snel alles weg is

  ja wat een mooie beestjes hé , je moet geluk hebben en een goede fotograaf om ze zo vast te leggen

  een indrukwekkende herdenking was het , ik ben ook blij dat er veel jeugd bij is

  regenachtige groet

 16. Dat valt inderdaad niet mee, drie directe familieleden waar het niet goed mee gaat. Je maakt je natuurlijk altijd zorgen en als er een uitslag van een onderzoek binnen komt, zit je net zo in spanning als diegene zelf. Dat is heel zwaar en dat moet je ook niet onderschatten. Gelukkig lees ik altijd positieve dingen bij jullie. Niet dat je niet somber of verdrietig mag zijn, maar het helpt jezelf ook als je lichtpuntjes blijft zien. Prachtig toch, die mooie uitzichten en jullie gezellige balkon? Bolcrysanten zijn er inderdaad nooit zo lang, maar ze zijn wel onwijs leuk! Ik heb een paarse gekocht en ik geniet er elke dag van! Hou de lichtpuntjes in ere, lieve Ferry en Jacqueline!
  Liefs van mij, Lilian 🐰😮♥

 17. Soms komt alles tegelijk en achter elkaar, ik weet dit omdat ik dit zelf ook mee heb gemaakt, was het 1 nog bezig, kwam het ander er ook nog eens bovenop. Ik wens jullie daar heel veel sterkte mee, meer kan ik niet doen…

  En dan de rest, dat zijn heel veel foto’s en verschillende onderwerpjes, dat ik eigenlijk niet weet waar te beginnen of wat allemaal te zeggen, ziet er schitterend uit, bekend gebied voor mij ook, Haarlem… mijn oma en moeder zijn namelijk op Halfweg geboren en getogen… dus kwam ik als kind ook met grote regelmaat naar Haarlem… De binnenstad en Schalkwijk.

  X

 18. Dag Ferry en Jacqueline.

  Vreselijk toch dat zowel je ouders als je broer zo veel moeten afzien…
  Jammer genoeg is het voor je broer een aflopende zaak maar misschien ook wel voor je ouders. Jullie zullen wellicht in één klap allen die jullie lief hebben moeten verliezen… sterkte hoor!
  Gelukkig is er toch dat lichtpuntje voor Ferry, wat een leuke opdracht kon hij binnen rijven!

  Weerom een knappe serie mooie foto’s van jullie omgeving, het was een genot om ze allemaal te bekijken en de tekst erbij te lezen!

 19. Toch goed dat jullie ook proberen nog een beetje eigen leven te hebben. Het is wel herkenbaar , ooit had ik ook zo’n periode, ouders aan twee kanten die van alles gaan mankeren en broers en/of zussen die ernstig ziek zijn, soms zelfs je eigen partner. Op de been blijven is belangrijk dus inderdaad, probeer te overleven door om je heen te blijven kijken zoals hier in dit logje. Sterkte met alles.

 20. Jeetje, ik begrijp dat jullie leven moet doorgaan, dat is ook goed. Dat moet.
  Maar ik snap dat het af en toe moeilijk is en wens jullie veel sterkte.
  Een ouderwets spreekwoord dat nog steeds waar is: een mens krijgt kracht nar kruis.

 21. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  heel naar en ook verdrietig dat er maar liefst 3 familieleden ziek zijn en vooral de broer is ernstig ziek. Het is vreselijk als blijkt dat de tumoren verder groter zijn geworden en ook weer nieuwe ontdekt zijn in de longen. Ik hoop dat de therapie aan gaat slaan.

  Jullie foto;s zijn erg leuk en vooral die van de winterplantjes op het balkon. Het geeft zoveel kleur en daar word ik gelijk vrolijk van (ik zat nog even in een dip). Ik denk dat ik ook maar wat potjes met erica ga halen Ook leuk om wat foto’s vanuit de omgeving te zien. Altijd leuk ook om te laten zien.

  Ik wens jullie nog een hele fijne avond.
  Lieve groetjes, Helma

 22. Heel veel sterkte Ferry en Jacqueline, wat een zorgen om dierbare familieleden.. Daarom ben ik blij dat jullie toch nog plezier hebben in het maken van foto’s en blogjes. Anders zou je er ook onder bezwijken. Ik vond deze weer erg leuk met al die verschillende dingen om het huis. Mooie foto’s met lekker veel kleur!! Ik zal aan jullie denken als ik vanavond bid. Groetjes, Jenny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *