Waterpret in Leiden

Ooit waren we in Leiden geweest en dit hadden we nog niet eerder gedaan. Het is een vrolijke stad en we konden alle kanten op. Eerder waren we ooit in de molen geweest. Dit weten jullie nog wel. Toen werd Jacqueline snel ziek door die molen die zo hoog was. Maar Ferry wilde graag verder klimmen en kwam helemaal bovenin! Maar goed… in het centrum gedeelte was alle te zien.

Hier gingen we toen over de brug nadat we met de trein kwamen.

Hier lagen de ganzen lekker in de zonnetje baden.

En toen kwamen we hier terecht. We zagen markt, een kleintje weliswaar.

En het was hier echt heel gezellig. Hier aan de rechterkant gingen we op het terrasje zitten. Even bijkomen en lekker drinken.

We hadden hier prachtig overzicht over het water. Mensen kwamen hier aan meren.

Verderop gingen we later ook naar toe. Komen we nog op terug. Ook hier over de brug.

Het was op die dag best wel lekker weertje. Het fontein werd hier niet voor niets aangezet.

En de kinderen vonden hier heel prettig om door het water te lopen die uit het grond kwam.

En het water had ook verschillende patronen effecten. En dit was heel apart om te zien. Dit is natuurlijk hier wel moeilijk te zien op deze foto’s.

Ferry ging hier zelf ook tussenin staan.

Gelukkig was het hier niet zo druk.

Maar dit kwam wel… en hier ging een straaltje water in z’n broek. Lekker fris dan! Haha…

Overigens wordt het lekker weer voorspeld. Toch krijgen we regen… het is vandaag al merkbaar. Lekker warm in Nederland en België. Ergens volgende week wordt het zelfs zomers!

32 reacties

 1. Oké ja Leiden is een mooie levendige stad, het bezit veel historische bouwwerken. Ik vind dat jullie een gezellige blog hebben , nog bedankt voor het bezoekje aan mijn blog Kees foto fotografie. Misschien mag ik je daar meer ontvangen
  Ik heb ook een foto website over diverse Nederlandse kastelen, een hobby van mij.
  Groetjes van Kees.

 2. Hallo F en J

  Wat kunnen zomerse dagen  je blij maken.
  Ja dat water is altijd pret voor de kinderen.
  Mag van mij hier ook wel in de stad komen.
  En dan die prachtige bloemen.
  Wens jullie een fijne avond.
  Liefs Stien

 3. Hallo Jacqueline en Ferry,

  dit zijn weer hele leuke en ook vrolijke foto’s met al die kleuren en bloemen. Heerlijk om te zien en gelukkig kunnen we nu weer van allerhande bloemen genieten.  De ganzen genieten ook in de zon en die mag bij ons ook nu weer wat vaker gaan schijnen.

  Ik moest wel erg lachen om die laatste foto hahahahaha….

  Lieve groetjes, Helma

 4. Leiden is de laatste stad die ik samen met mijn man heb bezocht, niet lang daarna is hij overleden. Hij kon niet meer erg ver lopen dus we hebben de stad niet helemaal kunnen bekijken. Wel zie ik het huisje op de brug, waar we nog wat gedronken hebben. Het is (tenminste wat ik ervan heb gezien) een leuke en gezellige stad, met mooie gebouwen en interessante musea. Leuk de foto’s van ‘de bedriegertjes’ of heet dat daar niet zo?  Die kleine fonteintjes die onverwacht uit de grond komen spuiten. De kinderen genieten ervan zie ik wel.

 5. Goede morgen F & J. Wat een mooie reportage alweer van het al even mooie Leiden! Heerlijke herinneringen aan het zomerse weer dat weldra weer zal komen… En dan die grappige foto als uitsmijter: hij heeft er duidelijk plezier in hé hihi. Ooit waren we daar ook maar het was niet zo’n mooi weer als jullie hadden hoor!

 6. Dag lieve mensjes ,wat gezellig dat jullie weer even op mijn blog waren en een reactie gaven .Ik ben er even uit geweest en doe nog niet veel op blog maar dat komt later wel weer .Wat een heerlijke stad is Leiden en jullie foto’s zijn echt weer prachtig .Ik kom zeker weer wat vaker langs .

  Lieve groetjes Elisabeth

 7. Leuk dit verslag met gezellige foto’s .
  Waterpret begint eindelijk na een lange koude periode.
  Mooie foto’s F & J .
  Mijn operatie is verzet naar 19 mei a.s door hevige verkoudheid ging het niet door ….
  Ook hierdoor had ik niet veel puf om foto’s te plaatsen maar dat komt wel weer.
  Groetjes

 8. Goede zondagmorgen F & J. Zijn jullie aan een fijn weekend bezig? Ik hoop het zodat Ferry wat kan uitrusten van de waarschijnlijk weer zware werkweek en Jacqueline verder aan haar herstel kan werken!

 9. Leiden, ik ben zeker dat ik er ook al eens geweest ben, maar kan mij niet meer herinneren wanneer en bij welke gelegenheid.

  Is niet de eerste keer dat jullie over deze mooie stad posten, denk ik, ofwel moet ik bepaalde foto’s al eens op een andere blog gezien hebben.

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *