Waterplezier in Dordrecht…(1)

Even een korte inleiding waar we op dit moment mee bezig zijn. Gisteren waren we lekker op stap geweest en het was vooral leerzame stof geweest voor ons. Maar o jee, wat was het weer opnieuw warm! Het werd op locatie maar liefs 29 graden en dat was allemaal een beetje te veel van goede geworden. Maar het ging gelukkig goed… De NS treinen (intercity…) werden gelukkig met airco voorzien of anders hadden we dit echt niet gedaan. Maar dit moet je ook echt treffen en gelukkig hadden we dit gisteren wel gehad. We vertellen nu niet waar we gisteren geweest waren of anders is de lol snel af. Maar we weten het zeker dit jullie dit straks en nu ook met Dordrecht verslag het leuk zullen vinden. Met onze huiskonijn Jimmy gaat het weer prima. Hij heeft de klap goed door staan. Echt geloof ons maar… de konijnen moeten gewoon naar binnen gehaald worden. Dit is voor de dieren echt niet meer te doen buiten. Tenzij dat ze voor volle 100% in de schaduw zitten en dit zelfs kan proberen geven voor de konijnen. En dit zie je weer terug aan z’n neusje die te snel op en neer gaat of zelfs het lichaam (hartslag…) dus. Wanneer de konijn eventueel toch in de shock raakt, dan moet je snel handelen of anders kun je hem/haar zomaar kwijt raken. Dit is al op zich een moeilijke fase om te herstellen. Het hoofdje zeker met een washandje koel water voorzien, niet te veel. En dan gelijk een koel element, zoals gevroren waterfles of anders een gekoelde fles, wat al op zich goed kan functioneren. Laat de konijnen beslist niet alleen achter. Dit moet eerst hersteld worden. Niet in een badkuip met een beetje gekoelde water het dier plaatsen. Het beestje zal alsnog kunnen schrikken en de badkuip is immers zo glad waardoor het beestje z’n/der rugje kan breken. Iets waar je ook niet op zit te wachten. Dus gewoon slim handelen zeg maar. Maar zover hoefde onze Jimmy niet mee te maken. Dit ging allemaal prima…

Officieel is vandaag ons laatste vakantie dag. Toch blijven vandaag lekker thuis… en morgen gaan we weer op pad. Om dan toch in ons stemming te houden, gaan we tegen de avond BBQ houden op onze fraaie balkon waar we toch trots op zijn. Afgelopen 3 weken hadden we de beste zomer ooit gehad. Toch was het allemaal beetje te veel geworden. Vooral de hoge temperaturen speelde af en toe problemen bij ons waardoor we zelfs onze vakantie tijdelijk moesten onderbreken. Dit was met die hitte van toen, rond de 37 graden werd het zelfs. Tot nu toe had het maar eventjes hier in Haarlem goed geplensd. Maar dat was dan ook alles… Overal is ge groene gras gewoon geel geworden. Toch geeft dit weer een apart gezicht. Inmiddels hebben we code oranje. Eigenlijk stelt dit nog niet zoveel voor. We hebben genoeg drinkwater en toe hebben we wat opgeslagen voor geval dat. Bruine drinkwater uit de kraan is ook niet lekker om te drinken en als het zover mocht van komen, dan hebben wij een voorraadje drinkwater staan. De voorraad van bepaalde goedkope merken (drinkwater dus…) in de supermarkten raken uitverkocht. Maar dit zullen ze zeker weer aanvullen.

Genoeg gekletst en het is de hoogste tijd voor de voortzetting van onze foto verslag vanuit Dordrecht. Dit wisten jullie al een tijdje… we zijn hier nog niet klaar mee. We hebben deze keer veel foto’s aan te bieden. We moeten wel een beetje voort gaan maken of anders zitten we volgend jaar hier nog…

Weten jullie dit nog? We waren toen bij deze beroemde brug van Dordrecht aangekomen en inmiddels zijn wij naar beneden gegaan en dit geeft toch weer een ander gezicht.

Deze foto’s werden nog vanaf de brug genomen…

En hier liggen heel veel zeil en plezierboten in het water.

Deze meneer zat ook ergens op een bankje te genieten van al dat bootjes. Toch was het hier rustig en we zagen eigenlijk geen enkele bootje op het water varen of zo.

Daar achter ligt de haven van Dordrecht. En dit zien jullie natuurlijk de volgende keer wel weer. Misschien wel de slot onderdeel van onze foto verslag over Dordrecht.

En hier vandaan vervolgden wij het pad naar de Haven. Het was best wel lekker rustig in deze streek van Dordrecht. Maar dit schijnt niet altijd zo te zijn. Wij hadden misschien een beetje mazzel of het kwam door de warme weer, waar niet iedereen gediend zijn. Dit snappen we ook wel. Maar we hadden (en nog steeds…) vakantie en we moesten wel genieten en dit deden we dan ook wel. Maar goed… We hebben iedereen geval weer heel veel leesvoer en foto’s voor jullie. Dit komt wel goed. Met onze zelf gaat het gelukkig goed. Soms een beetje druk en dan weer lekker rustig aan doen… Daar is de vakantie ook voor. Ook hadden we afgelopen wat taakjes afgewerkt, waar we niet aan toe kwamen. En die lijst is ook afgewerkt. Lekker verlost zeg maar en dit geeft ook wel een heerlijk gevoel.

Reactie(s) 32

 • Jullie vakantie zit er dus bijna alweer op, snel gegaan hè? Voor waterplezier, kan je in Dordrecht prima terecht hoor. Het ziet op de fraaie foto’s inderdaad erg rustig uit, maar dat vind ik nooit erg, dan kan je overal goed bij.

 • Hi J & F,

  Fijn dat het goed gaat met Jummy.
  Toevallig was er gisteren nog een heel artikel over konijnen op tv.
  Het ging er om dat je ze op dit moment binnen moest houden uit de zon.
  Er werd echt voor gewaarschuwd, maar goed dat hoef ik jullie niet te vertellen want jullie zijn echte kenners.

  Mooi en heel herkenbaar vervolg van Dordrecht.
  Zo leuk al die oude gebouwen, steegjes en haventjes.
  Geniet nog even lekker van je laatste vakantie dag.
  Enne alvast eet smakelijk voor vanavond

  LG, Karina

 • mogge Yova
  blij te lezen dat het met Jimmy weer goed gaat , blijf het in de gaten houden hoor
  ik kom mooie en bekende plekjes tegen van jullie omzwervingen door die mooie stad Dordrecht
  die is ook een bezoek meer dan waard
  jullie vandaag thuis , en afsluiten met een bbq , is ook vakantie toch op dat mooie balkon
  ik zou vandaag een rondje weg op de fiets in de ochtend , maar blijf ook thuis
  geniet de dag
  groetjes

 • Ja dat viel me ook op, dat al die boten stil liggen, je zou ze varend verwachten met dat mooie weer. Maar je laat ons veel mooie hoekjes zien in Dordrecht.

 • Toch weer mooie foto’s van die stad met ontzettend veel boten en weinig mensen. Dit is zeker tof om te bezoeken als het zo rustig is he spijtig dat de vakantie ver ten einde is. Ondanks dat is het voor Jullie wel goed geslaagd niet Versterkende groetjes

 • Prachtige serie weer, Yova!!
  Heb het met veel genot bekeken…
  Lieve groetjes van Anna 🤗

 • Mooi om te zien en verfrissend dat water allemaal
  Fijn weekend

 • Pracht serie Jaqueline en Ferry en prachtige scherpe foto’s heel mooi hoor en voor mij allemaal heel bekend
  Leuk het weer te zien wel knap met het warme weer ik zou het niet volhouden
  En met de diertjes ook weer goed ?
  Ik heb ervan genoten

  Heel fijn weekend tot de volgende serie

  Groetjes Janny

 • Heerlijk foto’s en waar kan je bij zo’n warmte beter vertoeven dan langs de waterkant

 • Een heel ander soort waterplezier dan bij mij maar ik houd van historische steden. Prachtig!

 • Gelukkig gaat het met Jimmy weer goed ,jullie weten heel goed wat te doen .Een prachtige stad is Dordrecht en daar wil ik zeker wel eens heen.Een heel mooie foto serie weer .Het is overal stil ,ook hier op straat en in de winkels .Over wat flessen water inslaan heb al een paar keer getwijfeld maar we hebben daar nauwelijks plaats voor in ons kleine huisje .Fijn weekend
  Lieve groetjes Elisabeth

 • Wat een mooi fotverslaf van. Dordrecht. Zoveel bootjes bij elkaar heb ik nog niet gezien. wees maar blij dat het op dat ogenblik rustig was dan kan je dubbel genieten! Ik zal beslist eens moeten terugkeren in je logjes over Dordrecht. Ik heb hier dus nogal wat leeswerk voor de boeg. Fijn te horen dat jullie een mooie vakantietijd hadden.m
  De hitte van de laatste weken speelt poes hier ook parten! Ze blijft zoveel mogelijk binnenshuis en af en toe wrijf ik over haar lijfje met een natte handddoek.Dat heeft ze graag! Ze heeft op het ogenblik. Geen vast stekje maar verhuist van de ene mand naar de andere en van de ene zetel naar de andere. Wellicht omdat ze het iedere keer te warm krijgt! Ik vind het ook te warm en dan woon ik nog aan zee waar er toch meestal een. briesje is.

 • Mooi he is Dordt. En dan zeggen ze ook nog, hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Maar dat had te maken met het fruit wat vroeger via Dordt naar Rotterdam moest. Ik heb deze mooie dingen van Dordt deze week niet gezien, hadden we helaas geen tijd voor.

  Love As Always
  Di mario cool

 • bedankt voor je tip, anders had ik dit mooie logje gemist, er stond bij mij idd dat het 4 dagen geleden was…..
  Een @->- voor jou.

 • Dordrecht, een mooie stad.
  Misschien een idee voor mij om eens een kijkje te nemen.

  Fijn dat het goed gaat met het konijn.

  Fijn weekend met groet,
  Hilly

 • tijd vliegt he , voor je het weet is het al gedaan `en met deze hitte was het soms wel geen pretje
  eenheli mooie reportage en als ik ooit terug konijntjes heb vraag ik meteen raad aan jou
  fijne weekend xxx

 • Gelukkig gaat het weer goed met Jimmy, een ziek dier is altijd zo zielig omdat het niet kan zeggen wat er fout is.

 • Prachtige foto’s weer die een mooi beeld geven, nou ik wil daar nu ook graag heen, zulke mooie pandjes. Fijn dat de klusjes klaar zijn, dapper met dat hete weer. Nu nog maar even uitrusten voor maandag. De eerste foto daar blijf ik naar kijken, de kleuren zijn zo mooi.

 • Goede morgen F&J en een leuk weekend gewenst waarin het hopelijk wat minder warm wordt want jullie kunnen er niet zo goed tegen. En zo te zien jullie Jimmy ook niet, gelukkig was hij snel weer aan de beterhand!
  Wat een mooie serie alweer over Dordrecht aan de waterenkant, heel verfrissend ook, jullie hebben een wel héél fijne reportage gemaakt van dit stadje!
  Benieuwd waar jullie naartoe trokken maar je hebt gelijk, hou er de spanning maar goed in, dat maakt de verrassing nog spannender!

 • mooi daar aan de waterkant en volgende keer krijgen we allicht nog meer van te zien

  goed te weten dat Jimmy het goed stelt

  en de hitte betekent voor mij binnenblijven, echt niet te doen bij dit weertype

  fijn weekend

  Ps :Door een computercrash al ik voorlopig minder actief zijn op de blogs

 • Wat een leuk gezicht, al die bootjes! Volgens mij hebben jullie redelijk weer voor het laatste uitje van jullie vakantie. Wat gaat de tijd snel, hè? Het is hier nu redelijk te doen, qua temperatuur en ik hoop dat dat voor jullie ook zo is. Ik ben wel nieuwsgierig hoor, naar waar jullie naartoe zijn gegaan, maar dat lees ik dan wel weer hier.
  Geniet nog eventjes van de laatste dagen en tot blogs!
  Liefs,
  Lilian

 • Het blijft voorlopig nog wel warm, maar gelukkig heeft de trein airco.
  Vakantie gaat altijd vel te snel voorbij.
  Dordrecht en water is zeker prettig met dit weer.
  De meneer met zijn hondje is geweldig.
  Het was een mooi bezoek. Hans

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Ik lees daarnet in je reactie bij mij dat je een fijne dag uit had, blij voor jullie dat je tenminste een paar uitstapjes kon doen ondanks het warme weer…

 • mogge Yova
  ja prachtige bruggen hé , die kan je gerust als Kunst bekijken , toch
  inderdaad ik trof onlangs nog mooie bloemen in de bermen , of ik dat aanstonds weer zo tref , maar eens zien
  jullie aan het eind van een wel heel warme vakantie , ik hoop dat het toch wat een leuke vakantie was
  fijne zondag groet

 • Goeiemorgen Ferry en Jacqueline,
  Gelukkig gaat het weer helemaal goed met jullie huiskonijn Jimmy. Jullie weten er veel van af wat er gedaan moet worden in geval van warmte en hitte. Jimmy zit dus prima bij jullie. Jullie laatste vakantiedag alweer voorbij. Het is hard gegaan. 3 weken zijn zo voorbij. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog om van te genieten.
  Die tweede foto. Je moet even twee keer kijken om te zien hoe het zit. Sowieso vind ik het mooi hoe de daken allemaal met elkaar in harmonie staan. Dan is daar een soort verhoging waar je mensen ziet, maar lager is de straat. Erg leuk en spannend.
  Het water, je zou er bijna induiken voor afkoeling
  Een fijne laatste vakantiezondag gewenst.

 • Mooie fotoreportage over Dordrecht alweer.
  Zo heb ik een beeld van die stad.
  Ook al is de vakantie voor jullie voorbij, toch hoop ik dat jullie nog wat van deze zomer kunnen genieten.

 • Kwam nog even naar de mooie foto’s kijken, fijne dag en gelukkig is het niet meer zo heet!

 • Geen probleem met de feed.
  Hij kwam netjes binnen

 • Goedemorgen Jaqueline en Ferry, Ik ontdekte enkele momenten waar ik zelf nog niet was geweest en vond het erg leuk om jullie ontmoetingen te zien in deze fraaie oude stad. Laatste dag dan wel en vakantie voorbij maar wel met mooie herinneringen daarbij weer verzameld. De warmte is wat minder maar toch nog behoorlijk warm. Fijn dat het met Jimmy ook weer in orde is. Wens jullie mooie begin van deze nieuwe week. Groetjes, Tine

 • de allereerste foto, de brugfoto, vind ik heel goed gedaan, goed standpunt gekozen.
  Komt voor de rest nogal druk over bij mij, maar ik denk dat dit steeds zo is met druk bezochte havens.

 • Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  ook jullie vakantie zit er alweer even op. Die van ons ook maar we hebben zelden in onze vakantie 3 weken achter elkaar van dit mooie weer gehad. En ja, dat was dan ook soms echt teveel want de hitte was soms niet te harden.
  Ik ga even naar de foto’s want die zijn weer erg leuk Leuke stukjes Dordrecht en wat grappig is, is dat mijn dochter daar vandaag ook voor het eerst is geweest. Ik zal haar jullie blog laten zien en dan zal ze zeker wel wat herkennen. Leuk om op deze manier wat meer te weten te komen van deze stad.
  Ik wens jullie nog een hele fijne avond.
  Lieve groetjes, van mij. Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *