Vroege ochtend

We waren vandaag lekker vroeg wakker en dat was uur of 6:30 uur. Waarom dit gebeurde, weten we zelf ook niet echt. Misschien door de omstandigheden? Dit zou kunnen… Maar het is nu weekend en we hopen toch iets van onze mooie weekend te kunnen genieten en dit valt soms echt niet mee. We hebben wat kleine mededelingen vanuit ons thuisfront te melden. Dit is alweer een tijdje geleden. Dit kan af en toe even tussen door plaats vinden. Even wat anders en dit kan ook niet kwaad. Ja toch?

Dit zijn het meest recente foto’s van afgelopen ochtend vandaag dus. We kregen mooie zonsopkomst en er hingen mooie mist velden boven de velden achter ons. Ja dit zien jullie goed, dit zijn de velden wat toen eerder zomaar omgeploegd werden. Dat was nog in de voorjaar.

Zelfs achter de bomen hingen overal mistvelden. De hele natuur gebied van Spaarnwoude oftewel Haarlemmerliede.

Ongeveer een uur later trok de mistvelden bijna weg. En kijk eens hoe de weilanden nu voor staan? We hadden voorheen de droogte en dit ging allemaal moeizaam. Na enkele fikse regenbuien van afgelopen tijd, komt alles weer terug.

Hier zien jullie het beter… we vragen nu ons af waarom toen zo nodig (tijdens de broedperiode dus…) allemaal in een no time omgeploegd moest worden? En dat de dieren hierdoor weg gejaagd werden? En waarom zo nodig met spoed een lang weggetje aangelegd moest worden? Ze maken hier totaal geen gebruik van!!! Jullie zien aan de kleuren patronen dat de weilanden verwilderd is, zoals hij toen was. Alleen er stonden toen hier en daar ook wat bomen. Overigens zien wij de vogels hier weinig van terug. Ze weten dit gewoon één of ander manier dat de weilanden hier niet helemaal 100% is.

Maar dit maakt allemaal voor ons weer wat vriendelijke uitzicht. Iets waar we toen bang voor waren. Maar ook al zouden hier koeien en/of paarden staan. Dit zouden wij natuurlijk ook niet erg vinden. Dit weten wij namelijk nog steeds goed. Jaren geleden stonden hier ook paarden en soms in het begin ook koeien. Maar dat was ook echt jaren geleden. We gingen toen hier het land op, toen wij hier prachtige grote zwarte paarden zagen staan. Er werden toen veel foto’s van genomen. Die staan hier ergens op onze HD-schijf.

Deze foto’s werden eerder genomen tijdens de hitte golven in Nederland. En Jimmy lag hier lekker op z’n gekoelde matje. Daar maakte hij echt goed gebruik van. We hebben er twee, zodat hij de hele dag plezier van kan hebben.

En uiteindelijk kwam hij helemaal weer bij en z’n ademhaling werd weer normaal en ging zelfs regelmatig lekker languit liggen.

En Jimmy had de hete zomer 2018 gelukkig goed door staan. Natuurlijk dankzij onze goede zorgen, vooral van Jacqueline die altijd erg oplettend was en nog steeds altijd.

Ook wij waren toen onzeker met de droogte van afgelopen zomer 2018. We gingen zelfs ons voorraadje drinkwater opslaan. We dachten toen dat we drinkwater te kort zouden krijgen. Dit had echt bijna gekund. Maar ja, dit was achteraf toch niet nodig geweest. Dus kunnen we voorlopig deze lekker opdrinken.

Onze balkon werd ook af en toe met nieuwe plantjes voorzien, zoals deze dus. Maar inmiddels raken de Geraniums uitgebloeid en het ziet er naar uit dat we binnenkort deze potten moeten gaan legen. Maar aangezien de komende weken nog mooi weer wordt in Nederland, laten we deze potten met alle bloemen gewoon lekker staan, voor de gezelligheid. Ook al zijn ze meer groen dan bloemen.

Af en toe hebben wij hier ook van die mooie zonsondergangen. Deze gaan aan de horizon s’ avonds achter de duinen schuil en dan breek de nieuwe nacht weer aan.

Gisteren 31 augustus was dat… kwam de Muggenronde weer voorbij in onze straat. Vandaag 1 september (weer een nieuwe maand overigens…) is hun laatste dag in Haarlem.

Gelukkig krijgen ze vandaag beter weer dan gisteren. Toen was het nog best aardig koud en het regende af en toe.

Al het verkeer wordt ieder jaar stil gelegd door de politie motor agenten voor de vrije toegang van de Muggenronde.

En dan was dit ook snel voorbij. Al hoewel deze tour wel wat langer was dan de voorgaande jaren.

We wensen iedereen een fijne weekend/week toe en geniet van de nazomer periode. Het wordt ook vrij droog deze komende periode. Soms valt er wat regen en dit is goed voor de natuur. De rest moeten we verder afwachten met onze broer. De spanningen lopen soms heel hoog op voor ons allemaal. De onzekerheid knaagt behoorlijk opnieuw onder de familie. Maar wet moeten gewoon positief blijven hopen. Dit is de beste voor ons allemaal…

75 reacties

 1. Wat een mooie serie foto’s weer .Ik was ook zo vroeg wakker en ben weer een beetje gaan slapen want ik hou niet van vroeg opstaan haha .Jimmy is wel een slim konijn hoor om lekker koel te gaan liggen .Wat een mooie zonopkomst en dat zie ik natuurlijk bijna nooit .Het word weer warmer en daar ben ik blij mee .Sterkte met jullie broer en ik hoop dat jullie toch van het weekend kunnen genieten
  Lieve groetjes Elisabeth

 2. Wat een prachtig blog om de maand mee te beginnen.
  De zonsopkomst vind ik echt geweldig, super gefotografeerd.
  Jullie hebben voorlopig genoeg water in voorraad, ik drink altijd gewoon water uit de kraan, heb je ook al die plastic flesjes niet.
  Jullie wonen volgens mij prachtig, mooi uitzicht ook, leuk dat er een wieler wedstrijd door de straat kwam.
  Ik wens jullie een heel mooie weekend.
  Groetjes Irma

 3. Goeiemorgen Jaqueline en Ferry
  Jullie waren er vroeg bij zeg maar dat levert dan wel weer veel mooie platen op ja de ochtendstond heeft Goud in de mond
  Mooi met de mist op de velden en wat leuk de muggenronden mooie scherpe beelden hoor nu het Konijn is ook nog gezond dus allemaal weer blij gelukkig niet meer zo warm hé
  Wens jullie een heel fijn weekend toe
  Groetjes Janny

 4. Prachtige foto’s, de bloemen op het balkon vind ik erg mooi en het konijn is erg lief, daar werd goed voor gezorgd. De mist, prachtig en sterkte met broer. De zon, die ondergaat, sprookjesachtig en zo wil ik ook wel muggen hebben, erg leuk! Hartelijke groet!

 5. Een prachtig begin van de dag met de zonsopgang, voordeel van vroeg opstaan.
  Het zijn prachtige foto’s van het begin van de dag.
  Wilde dieren kunnen prima samenleven met paarden en koeien, maar het blijft een trieste actie.
  Jimmy ligt heerlijk ontspannen op zijn koelmatje.
  Nou water voldoende, gelukkig is het niet zover gekomen dat er een te kort zou zijn.
  Vind het een mooie naam de Muggenronde.
  Er komen nog mooie nazomer dagen. Hans

 6. Goede avond F & J. Wat een mooie nevelfoto’s staan er hier te pronken. Jimmy heeft veel plezier gehad van de koeling met die hete dagen deze zomer. hij geniet er echt van zo te zien. Ja je zal maar in een bontjas een warme zomer moeten doorstaan. Konijntjes in het wild kunnen lekker in hun koele onderaardse gangen terecht, maar huiskonijnen zijn afhankelijk van hun baasjes. Nu daar heeft Jimmy het goed mee getroffen, zeker weten.

 7. ha die Yova
  ik was om 5 uur op , ja moest ver weg voor een korte wandeling hé , maar dat heb ik er graag voor over
  aan de foto’s te zien hadden jullie ook een fijne dag , wielrennen kijken en af en toe een flesje water
  Jimmy kan weer normaal adem halen zonder koele matjes en mee genieten van de zon op komsten en ondergangen , mooi om te zien altijd weer

  met m’n rug lijkt het weer goed , gelukkig
  ja mooi wandelen daar , ik ben blij dat de fototjes een aardig beeld gaven
  vreemde plaatsnamen hé hihi
  fijne avond groet

 8. Goede zondagmorgen Ferry en Jacqueline.

  Wat een mooie mistfoto’s maakten jullie, en na het optrekken ervan was heel goed te zien dat de natuur zich langzaam herstelt van het ingrijpend gebeuren. Hopelijk zien de vogels dat ook en komen ze in het broedseizoen terug!

  Leuke foto’s ook van jullie Jimmy, hij heeft de hitte op die manier goed doorstaan dank zij de goede zorgen van Jacqueline!

  Hopelijk zal in de toekomst de problemen in jullie familie een beetje beter worden maar ik kan het geloven dat het nu best moeilijk is. Gelukkig laten jullie de moed niet zakken… STERKTE!

 9. wat een mooie mistfoto’s
  en wat leuk te lezen dat het konijn”tje” veel beter is nu
  tja wie heeft er niet afgezien van de warmte he ?
  en dat water dat is nooit verloren he
  jullie hebben gewoon een grote stock nu hihihi
  fijn weekend xxxx

 10. Goeiemorgen Jaqueline en Ferry,
  De vroege uurtjes geven wel al dit moois wat dan weer mooi op de foto gezet kan worden. Zon opkomst en zonsondergang, het zijn twee prachtige momenten van de dag natuurlijk. Hier aan het water helemaal.
  Dat veld ziet er weer een stuk beter uit dan een poos te terug ja. EN nog steeds onbegrijpelijk wat ze hier toen hebben gedaan.
  Jimmy heeft het gelukkig prima doorstaan door de goede zorgen. Fijn om te zien. En voor jullie broer wens ik jullie sterkte. Het is idd allemaal moeilijk. Wij duimen voor jullie.

 11. Bij jullie is er altijd wel wat te beleven
  Wat een super mooieen vooral sfeervolle vroege ochtend foto’s.
  En dan Jimmy, wat een schatje, en zo slim dat hij precies weet hoe hij koel moet blijven.
  Wij hebben van die matjes voor de katten maar die maken er geen gebruik van, ze gaan nota bene voor het glas in de zon liggen (echt niet slim)
  En dan ook nog een wielerwedstrijd en mooie bloemen.
  Zoals ik al zei, er is echt altijd iets te beleven op jullie blog….. LEUK.

  Fijne zondag en groetjes,
  Karina

 12. mogge Yova
  Roermond was erg druk hihi en gelukkig net op het moment ik die foto nam daar ff rustig
  ja best gezellig hoor , ik loop vaak uren alleen in de vrije natuur , maar kan goed omschakelen naar de drukte van markten en winkelstraten
  maar liefst ben ik toch in die plekjes als in de pps die rustig zijn
  geniet de dag
  groetjes

 13. Goeie morgen mijn lieve vrienden Jacqueline en Ferry,
  Wat een pracht foto’s heb ik hier weer kunnen bewonderen, knap werk hoor!!!!
  waarvoor hartelijk dank.
  Mijn gedachten zijn bij jullie en jullie broer, ik wens jullie heel veel sterkte toe.
  Hèèl veel liefs en dikke steunknuffels voor jullie,xxxxxxxxxx

 14. Zorgen gaan vaak ten koste van je nachtrust, dat werkt bij mij ook vaak zo. Al moet ik zeggen: jullie zonsopkomst is fantastisch om te zien… Echt schitterend! Dat maakt het vroeg wakker worden dan weer goed. Dat het weiland toch nog zo is bijgekomen zeg, na alle graafwerkzaamheden. Bijna een wonder. Ja er zullen de nodige dieren verjaagd zijn nu en dat is wel weer zonde. Ik weet nu wie ik kan mailen als er bij mij geen water meer uit de kraan komt 😊 (Ze zijn hier toevallig net bezig met het waterleidingnet)
  Altijd weer leuk zo’n persoonlijk inkijkje in jullie leven. Probeer niet te veel zorgen te maken over dingen die je niet kunt veranderen, lieverds. Wees er voor elkaar en probeer lichtpuntjes te blijven zien, al is het moeilijk. Dikke knuffel en veel liefs van mij,
  Lilian

 15. Schitterende fotoreportage.Het vroeg opstaan heeft zijn nut gehad.Het was weer genieten,bedankt.Hier in Belgie is de school weer gestart vandaag.Ik wens jullie beide een heel fijne week toe .Veel groetjes en liefs

 16. Schitterend die ochtend sfeer foto’s, dat is genieten met de opkomende zon en die grondmist
  verder ook leuk foto’s, veel water ingeslagen, fijn dat het goed is gegaan met Jimmy
  en eindelijk heb weer een computer, om te bloggen en te reageren na lange lange tijd wachten.

  Groetjes, Bram

 17. Wat mooi die mist en zon in de morgen.
  Als je vroeg wakker bent en een wandeling maakt is de natuur zo mooi.

  Ik had ook wat extra waterflessen in geslagen voor het geval dat…

  Wat fijn voor het konijn dat ze zo goed verzorgd wordt, je zou het voor alle dieren wensen.

  Hartelijke groeten en een fijne dag.

  Hilly

 18. ha die Yova
  het wachten is nu op de oproep , en ik hoop dat het dan vlot zal gaan
  ja die K is een vreselijke ziekte , ben al wat familie – vrienden en kennissen er aan kwijt
  ik hoop dat je broer weer geheel K vrij wordt , ze kunnen al veel de doktoren

  ja mooi stadje hé dat Zierikzee , jammer dat het zo slecht bereikbaar is met het OV
  fijne middag groet

 19. Iedere keer als ik Jimmy zie moet ik denken aan het vorige konijn van dochter…een duplicaat
  Nu heeft ze 2 konijnen half wild half langoor…ze zijn razendsnel maar wel lief
  De kinderen zijn er dol op en regelmatig lopen ze vrij in hun afgemaakte tuin.
  Las bij karel…sterkte met jullie broer, is een rot ziekte die veel onzekerheid geeft.
  Groetjes

 20. Een prachtige serie foto’s . Ik heb toch wel wat gemist zie ik. Soms tref ik ook zulke panorama’s als ik vroeg uit de veren ben en ook de zonsondergang daar hoef ik maar 200 meter voor te lopen en het blijft boeien.

  Heel veel sterkte met je broer.
  Lieve groetjes.

 21. Goeie avond mijn lieve vriend Ferry en vriendin Jacqueline
  Hopelijk heb je beter nieuws gekregen van jullie lieve broer ( schoonbroer )
  Dat hoop en en dat wens ik jullie van harte toe ook
  Mijn gedachten zijn bij jullie,
  Veel liefs en dikke steunknuffels van mij voor jullie

 22. Wat een prachtige foto’s van die zonsondergangen en opkomst! Echt heel mooi om te zien! Ik las net even jullie reactie op iemand anders en begrijp dat het momenteel weer een hele zware tijd is voor jullie. Sterkte met zowel jullie ouders als jullie broer. Hopelijk vinden jullie tussen alles nog wat rust om in ieder geval ook samen en met de familie nog een paar leuke herinneringen te maken.

 23. Mijn lieve Ferry en Jacqueline,
  Ik hoop echt voor jullie dat je geen al te slecht nieuws hebt gekregen,
  al ben ik daar hèèl bang voor
  Ik wens jullie in ieder geval heel veel sterkte toe
  met hele dikke steunknuffels van mij voor jullie, liefs Brigitte

 24. Wat een schitterende foto’s !!

  Tja…de werkzaamheden in sommige tijden zijn heel slecht getimed … gelukkig is het wel zo dat steeds meer gemeenten een verbod uitgeven voor die werkzaamheden op bepaalde tijden… hier in deze provincie mag het namelijk niet tijdens het broedseizoen.

  Eigen dieren verzorgen moet altijd goed gebeuren natuurlijk, ik vertrouw er volledig op dat ze bij jullie in goede handen zijn.

  Groeten en fijne zondag.

  1. Hallo, we probeerde net via jouw nieuwe linkje in te komen en wij kregen hier de melding dat de verbinding niet veilig zou zijn. Waarschijnlijk is de certificaat niet goed ingesteld? Dit zal ongetwijfeld met jouw oude website te maken hebben? Ieder geval succes… maar tot die tijd kunnen we helaas nog niet bij je inkijken of reageren.

   Jij ook een fijne zondag gewenst.

 25. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  wat een schitterende foto’s van de zonsopgang. De mist over de velden is echt prachtig om te zien en zeker als de zon net opkomt. Dit zijn hele mooie en sfeervolle foto’s. Jimmy lekker op zijn coolmatje en dat is heel goed. je kan ook zien dat hij ervan geniet
  De weilanden hebben zich hersteld en ja, waarom dan nu al alles omploegen. Misschien komt er ooit nog een goed antwoord op. In ieder geval wel hele fijn dat alles weer aan het herstellen is. De bloemetjes raken uitgebloeid althans de 1-jarige zomerbloeiers. Wat gaat de tijd dan ook hard hé. Zo sta je de potten te vullen en zo kan je ze weer leeghalen!!
  Maar goed, komende week nog een prachtige week dus geniet ervan zou ik zeggen.
  Lieve groetjes, Helma

 26. Nieuwe werkweek, ik kom af en toe kijken of jullie al iets nieuws hebben, maar er is nog genoeg om terug te kijken. Vaak even na de vakantie slaat de vermoeidheid erg toe, mogelijk is dat ook zo bij jullie, zorg voor voldoende rust en ontspanning. Hartelijke groet!

 27. Goedemorgen samen. Ik ben weer eens heerlijk de laatste maar had het wat druk met ziekenhuis onderzoeken die nog steeds lopen met soms een week rust er tussen. Maar het maakt je soms ook wel moe. De laatste wandeling was beetje te extreem voor mij en mijn man zodat we het nu even wat rustig aan doen. Mijn loopvermogen was helemaal geknakt ditmaal. De wandeling kan je vinden op mijn YT kanaal. Jullie fotoserie had mij weer heel verrast en ben ook blij dat het met Jimmy weer goed is gekomen. Warmte voor mens en dier helemaal niet goed. Ik haal het wel in hoor wat ik heb gemist. Groetjes, Tine

 28. Ferry en Jacqueline,

  Mooie plaatjes van het ochtendgloren en jullie hebben wel een hele stevige watervoorraad.
  Wens jullie alle goeds met de familiezaken.
  Helaas kan ik maar beperkt reageren, want ik zit al een tijdje zonder computer. Ga er morgen wat aan doen.

  Groetjes,

  jeer

 29. Goede morgen Ferry en Jacqueline, een fijne week gewenst.
  Het is zo stil op jullie stekje, hopelijk worden jullie niet bedolven onder de problemen.
  Als dat inderdaad zo is, dan weten jullie het hé, mijn virtuele deur staat altijd voor jullie open!

 30. Hoi Ferry en Jacqueline, Allereerst nog heel erg bedankt voor jullie reacties op mijn filmpjes op Youtube.
  Daarna wil ik jullie veel sterkte wensen met alles waar jullie mee te doen hebben. Tot slot was dit weer superleuk en mooi om te bekijken en lezen. Groetjes Jenny.

 31. Dag Ferry en Jacqueline,
  ik hoop dat het goed gaat met jullie en dat er niet teveel zorgen zijn met de familie.
  Met mij begint het héél langzaam wat beter te gaan, alleen ben ik dikwijls niet al te lekker door de medicatie. Ik hoop dat het loont en dat ik bij de volgende controle wat beter berichten mag krijgen.

  Héél mooie foto’s van de nevel bij het opkomen van de dag. En ik lees dat Jimmy de hitte overleefd heeft. Gelukkig maar. Maar voor de mensen was het ook zwaar weer tijdens die hitteperiode . N u mogen we echt niet klagen . Het is lekker weertje en zo mag het nog een tijdje blijven duren.
  Liefs van mij

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *