Vroege ochtend

We waren vandaag lekker vroeg wakker en dat was uur of 6:30 uur. Waarom dit gebeurde, weten we zelf ook niet echt. Misschien door de omstandigheden? Dit zou kunnen… Maar het is nu weekend en we hopen toch iets van onze mooie weekend te kunnen genieten en dit valt soms echt niet mee. We hebben wat kleine mededelingen vanuit ons thuisfront te melden. Dit is alweer een tijdje geleden. Dit kan af en toe even tussen door plaats vinden. Even wat anders en dit kan ook niet kwaad. Ja toch?

Dit zijn het meest recente foto’s van afgelopen ochtend vandaag dus. We kregen mooie zonsopkomst en er hingen mooie mist velden boven de velden achter ons. Ja dit zien jullie goed, dit zijn de velden wat toen eerder zomaar omgeploegd werden. Dat was nog in de voorjaar.

Zelfs achter de bomen hingen overal mistvelden. De hele natuur gebied van Spaarnwoude oftewel Haarlemmerliede.

Ongeveer een uur later trok de mistvelden bijna weg. En kijk eens hoe de weilanden nu voor staan? We hadden voorheen de droogte en dit ging allemaal moeizaam. Na enkele fikse regenbuien van afgelopen tijd, komt alles weer terug.

Hier zien jullie het beter… we vragen nu ons af waarom toen zo nodig (tijdens de broedperiode dus…) allemaal in een no time omgeploegd moest worden? En dat de dieren hierdoor weg gejaagd werden? En waarom zo nodig met spoed een lang weggetje aangelegd moest worden? Ze maken hier totaal geen gebruik van!!! Jullie zien aan de kleuren patronen dat de weilanden verwilderd is, zoals hij toen was. Alleen er stonden toen hier en daar ook wat bomen. Overigens zien wij de vogels hier weinig van terug. Ze weten dit gewoon één of ander manier dat de weilanden hier niet helemaal 100% is.

Maar dit maakt allemaal voor ons weer wat vriendelijke uitzicht. Iets waar we toen bang voor waren. Maar ook al zouden hier koeien en/of paarden staan. Dit zouden wij natuurlijk ook niet erg vinden. Dit weten wij namelijk nog steeds goed. Jaren geleden stonden hier ook paarden en soms in het begin ook koeien. Maar dat was ook echt jaren geleden. We gingen toen hier het land op, toen wij hier prachtige grote zwarte paarden zagen staan. Er werden toen veel foto’s van genomen. Die staan hier ergens op onze HD-schijf.

Deze foto’s werden eerder genomen tijdens de hitte golven in Nederland. En Jimmy lag hier lekker op z’n gekoelde matje. Daar maakte hij echt goed gebruik van. We hebben er twee, zodat hij de hele dag plezier van kan hebben.

En uiteindelijk kwam hij helemaal weer bij en z’n ademhaling werd weer normaal en ging zelfs regelmatig lekker languit liggen.

En Jimmy had de hete zomer 2018 gelukkig goed door staan. Natuurlijk dankzij onze goede zorgen, vooral van Jacqueline die altijd erg oplettend was en nog steeds altijd.

Ook wij waren toen onzeker met de droogte van afgelopen zomer 2018. We gingen zelfs ons voorraadje drinkwater opslaan. We dachten toen dat we drinkwater te kort zouden krijgen. Dit had echt bijna gekund. Maar ja, dit was achteraf toch niet nodig geweest. Dus kunnen we voorlopig deze lekker opdrinken.

Onze balkon werd ook af en toe met nieuwe plantjes voorzien, zoals deze dus. Maar inmiddels raken de Geraniums uitgebloeid en het ziet er naar uit dat we binnenkort deze potten moeten gaan legen. Maar aangezien de komende weken nog mooi weer wordt in Nederland, laten we deze potten met alle bloemen gewoon lekker staan, voor de gezelligheid. Ook al zijn ze meer groen dan bloemen.

Af en toe hebben wij hier ook van die mooie zonsondergangen. Deze gaan aan de horizon s’ avonds achter de duinen schuil en dan breek de nieuwe nacht weer aan.

Gisteren 31 augustus was dat… kwam de Muggenronde weer voorbij in onze straat. Vandaag 1 september (weer een nieuwe maand overigens…) is hun laatste dag in Haarlem.

Gelukkig krijgen ze vandaag beter weer dan gisteren. Toen was het nog best aardig koud en het regende af en toe.

Al het verkeer wordt ieder jaar stil gelegd door de politie motor agenten voor de vrije toegang van de Muggenronde.

En dan was dit ook snel voorbij. Al hoewel deze tour wel wat langer was dan de voorgaande jaren.

We wensen iedereen een fijne weekend/week toe en geniet van de nazomer periode. Het wordt ook vrij droog deze komende periode. Soms valt er wat regen en dit is goed voor de natuur. De rest moeten we verder afwachten met onze broer. De spanningen lopen soms heel hoog op voor ons allemaal. De onzekerheid knaagt behoorlijk opnieuw onder de familie. Maar wet moeten gewoon positief blijven hopen. Dit is de beste voor ons allemaal…

Reactie(s) 75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *