Voorbereiding zomer 2019

Lente hangt al in de lucht en we zitten hier aan de thuisfront al te bekijken wat we allemaal binnenkort moeten gaan doen. Een beetje zomerproof 2019 klaar zetten en ook wellicht de onderhoudswerkzaamheden zoals de ramen schoon maken enz. Maar er is veel meer dan dat alleen

Met een nieuwe macro lens probeerde Ferry wat foto’s te maken. Dit is nog niet echte super macro foto’s. Maar Ferry gaat dit wel (later) proberen.

Ondertussen keek onze huiskonijn Jimmy beetje beduusd om zich heen.

Beetje hier en daar wat stro opeten. Ook eet hij soms z’n eigen keutels op en dit is juist heel goed voor de konijnen. Wist je dat?

En daar hoort ook zich wassen ook bij en dit doet hij regelmatig.

En hier ging hij weer naar beneden, bijna plat…

En toen liet hij zich omvallen en dan lekker languit opzij op de grond liggen maffen.

Even later gingen we naar de balkon, om te kijken of er binnenkort iets moet gebeuren. Dit om alvast zomerproof 2019 te maken. De egel ziet er nog goed schoon uit.

Maar deze mega grote kabouters mogen binnenkort even onder de douche zo te zien. Hun gezichtjes zien er beetje vies uit van afgelopen herfst en winter 2018.

Deze witte kerstrozen hebben de hele winter goed door staan en bleef daarom ook al die tijd in de bloei te staan. Dus dit is zeker een sterke plant voor de wintermaanden.

Onze winterharde heide planten zien er nog steeds redelijk goed uit. We denken hiermee even door te gaan. Dus hoeft zeker nog niet vervangen worden. De periode met viooltjes zullen we denkelijk dit jaar over slaan.

Deze sjaal heeft Jacqueline nu niet meer nodig met deze hoge temperaturen. Volgende week wordt het nog warmer…

Af en toe hebben wij hier binnen last van de witte veertjes en deze komen uit de nieuwe sierkussens. Vreemd genoeg… maar we gaan ze binnenkort wel vervangen…

Onze sfeerverlichting gaan steeds later aan, omdat de dagen steeds langer worden. Jammer genoeg… maar dit komt weer terug. Gelukkig worden deze led verlichting gevoed door middel van een USB (schakelaar) met een oplaadbare accu. En gaat dus echt lang mee…

Even later kreeg Jimmy z’n dagelijkse groenvoer. Als eerste pakt hij een appel of een wortel.

Maar dan moet ie wel goed naar zoeken en hij krijgt altijd prijs!

Deze keer had hij als eerste een stukje appel te pakken…

En dan wordt het heerlijk smullen geblazen voor Jimmy. Hij eet altijd de hele groenvoer portie op!

Deze paashaas houd Jimmy goed in de gaten, hihi…

Ongeveer een uurtje geleden ging Ferry even naar buiten om wat foto’s te maken van al die krokussen. Ze waren wel klein en fijn deze keer.

We hebben deze 3 foto’s vandaag (24-02-2019) gemaakt en toegevoegd als collage en deze zijn dus aanklikbaar om uitvergroot te kunnen bekijken voor betere details.

Ook staan op deze locatie hele rijen bloesems bomen, waarvan maar één boom al in de bloei staat.

Maar de krokussen staan hier nog aardig in de bloei.

Er staan hier zelfs hele velden met krokussen! En dat was echt heel mooi om te zien onder een zonnetje.

Tot slot hebben jullie nog een oplossing te goed van ons. Jullie weten het nog vast wel, zie vorige blogje! Ons raad foto spelletje. Twee van jullie hadden dit heel goed geraden. En dit vinden wij natuurlijk heel erg knap gedaan! Bravo… En dat waren Marlou en Marianne.

Reactie(s) 53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *