Vooraankondiging

Met ons eerste logje voor het nieuwe jaar 2019 willen we graag via deze weg iedereen het aller beste wensen en vooral goede gezondheid toe wensen, want dit is toch wel het aller belangrijkste wat er is! Sinds 19 december 2018 waren we toch een beetje down geweest i.v.m. de privé toestanden met onze familie en de feestdagen natuurlijk. En dit viel allemaal echt niet mee. Het was voor ons ook voor het eerst een “stille” kerstdagen geweest. Dus zonder familie i.v.m. met verschillende ziektes. Gelukkig gaat het met ons gezondheid prima. Daar is gelukkig helemaal niks mee, maar het is zeker soms heel erg zwaar door allerlei toestanden wie we steeds tegenaan lopen. Vaak zijn dit ook nieuwe dingen… en soms komt dit ook heel onverwacht heel hard aan bij ons. Door dit soort momenten moesten we onze blog/website even links laten liggen en dit deden we dan ook. Met deze vooraankondiging kunnen we alvast vertellen dat we weer binnenkort terug zullen komen. Maar wanneer dat gaat worden moeten we nog even voor de zekerheid afwachten. Vandaar dat we elders nog niet kunnen reageren. Sorry alvast daarvoor. Daarom hopen we op een beetje begrip van jullie kant. Vast wel… denken we zelf. Daarom toch even iets uitleggen wat er allemaal gaande is bij ons en daar is onze blog juist ook voor.

[prachtige hemel foto’s onlangs genomen door Jacqueline vanuit ons balkon]

Met onze broer (die uitgezaaid is…) had afgelopen woensdag z’n 4de kuur gehad. Ergens volgende week moet hij weer langs komen voor de nieuwe scan. Met dit onderzoek kunnen ze nagaan of de kuur voor hem aan slaat ja of de nee. Dit is voor ons een soort bevestiging. Stel… dat het “nee” is, dit is dan ook de slechte boodschap die we kunnen ontvangen… wat dan verder? Of is onze broer uitbehandeld bij AVL? Dit soort vragen of gedachten zitten we op dit moment heel erg mee. Maar we hebben wel zeker ons goede hoop hierover, want volgens onze broer merk hij toch dat de tumoren (bulten dus…) wat kleiner geworden zijn. Maar daarnaast kunnen ze ook nieuwe weer ontdekken. En daar moeten we zeker niet aan gaan denken. En dan ook de tumoren in beiden longen. Hoe zit het daarmee dan? En dit weten we allemaal nog niet… Binnenkort dus wel en daar wachten we eerst voor deze zekerheid af. Voordat we hier weer verder kunnen bloggen. Maar dit is het helaas niet alles…

[deze hemel foto werd met een beetje meer op een afstand genomen]

We waren net op bezoek geweest bij onze ouders. Het gaat helaas niet goed met ze. Met onze vader kan het elke moment voorbij zijn. Hij eet helemaal niet meer en ligt nu alleen maar in bed. Hij is helemaal de weg kwijt geraakt. Hij slaapt, terwijl de tv aan stond. Dit weet hij gewoon niet meer. Hij is ontzettend mager geworden. Zo gaat hij echt niet lang meer volhouden. Het is bijna afgelopen met hem. Nu zagen we dit heel goed. Zo gaat het nu eenmaal… Ook met onze moeder gaat het niet goed. Ze wonen beiden apart. Dit hadden we bewust zo gedaan… omdat Pa 24 uur per dag zorg nodig heeft. Maar onze moeder heeft straks die zorg ook nodig. Ze woog maar 32 kg. Wel is ze 2 kilo’s aangekomen. Maar dit is allemaal veel te weinig. We probeerden dit van alles nog wat goed te krijgen, ook de zorg aldaar. Maar dit gaat helaas heel erg moeizaam met haar. Het is zwaar allemaal voor ons. Het nieuwe jaar 2019 zal voor ons heel anders gaan uitpakken. Maar weten ook dat het leven zo gaat… en aan alles komt een keer een einde aan. Maar alles komt nu zo’n beetje tegelijk en dit is weer te veel van goede allemaal. Toch blijven we goede hoop hebben voor onze broer. Want hij wordt snel 60 jaar, volgende week zelfs! Bijna vergeten, door al die toestanden.

[alleen de vogels verplaatsen hier zich…]

De Hemel staat open

Verschiet toch niet je kansen,
Verschiet toch niet je vreugd.
Laat je leven glansen,
Geef jezelf wat deugd.

Laten komen of laten gaan,
Deze keuze maak je in het leven.
Zet jezelf toch niet vooraan,
Maar iemand waar je om zult geven.
De Hemelpoort zal opengaan,
Als je hiernaar zult streven.

Misschien denk je wel,
‘En dat moet ik geloven’.
Maar mensen, wat ik hier vertel,
Dat zijn Zijn woorden van boven.

Afgelopen periode waren we toch (achter de schermen…) druk bezig geweest om onze website up to snelheid te krijgen. Zo hadden we enkele plugin onderdelen verwijderd uit ons systeem en weer een nieuwe in gezet. Vooral de cache gedeelte moest echt z’n functie realtime bij kunnen houden en dit is wel goed gelukt. Aankomende woensdag 9 januari 2019 gaat die uitgestelde migratie voor onze website dan toch gebeuren. Maar eigenlijk veranderd niet zoveel. Ook hebben we onze blog uitstraling aangepast in onze stijl op dit moment. Dit zullen we voorlopig ook zo houden zoals hij niet voorstaat. Dit bevalt ons prima.

Dus jullie kunnen het best wel berijpen waar we dus momenteel zitten en toch blijft dit allemaal voor ons heel erg onzeker. Want wanneer kunnen we weer gewoon bloggen? Eerlijk gezegd weten we dat nog niet helemaal zeker, na het zien van onze ouders van zonet. En dan ook onze broer erbij… en Jacqueline heeft de laatste tijd/periode heel vaak spanning hoofdpijnen en dit is eigenlijk voor haar niet meer te doen. En ondertussen probeer Ferry ook z’n normale werk te doen, z’n baan dus… in 3 ploegendiensten. Wel zijn ze op de hoogte gesteld van onze situatie en dit is ook wel fijn geregeld allemaal zo. Op dit moment is het verder (opnieuw…) afwachten hoe het verder verloopt. We kunnen niet in het glazen bol in kijken en voorspellen. Dit kan niemand… en maar goed ook eigenlijk. Maar we weten één ding zeker, het gaat zeker gebeuren! Natuurlijk proberen we van tijd tot tijd van ons kant via deze weg jullie op de hoogte te houden. Fotoblogjes van ons houden jullie nog van ons te goed.

Reactie(s) 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *