Volop winterse buien

We zitten al voor enige dagen in een polaire noordpoolse stromingen en hiermee komt heel veel sterke winden en vooral winterse buien in voor. Deze strook loopt over heel west Europa door. Ook hebben veel last van extra hoge golfslag van de Noordzee en er zijn al heel veel strandhuizen hierdoor gesneuveld en zelfs duinen verdwenen in de Noordzee. Maar langzamerhand komt daar gelukkig wel verandering in. De temperaturen zullen NA volgende week doen oplopen. Maar echt warm weer wordt het pas in aankomende mei periode verwacht in Europa. Maar het is nu echt steenkoud! Iets waar we allemaal echt last van hebben. Gelukkig hadden we eerder mooie foto’s weten te kunnen maken.

Deze pimpelmeesje zat hier lekker even in het droge riet. En dit leverde ons net op tijd een mooie plaatje op, want hij ging vlak daarna snel weer weg.

Echt uitzonderlijk zagen we deze scholekster lopen. Dit zijn echt puur waddengebied vogels. Deze was blijkbaar verdwaald geweest. Deze foto werd toen op verre afstand genomen.

Het water van deze sloot was op dat moment erg rustig en dat kan wel kloppen, want er was toen nauwelijks wind op die dag.

Er liggen hier bij ons hier en daar heel wat slootjes en hier komen ook allerlei dieren op af, vooral vogels.

Dit is wel een heel bijzondere moment opname geweest. Als jullie het goed zien, legde deze gans net een grote ei. Zomaar in het midden van een weiland hier achter. Ze kon dit blijkbaar niet langer in der houden en plotseling moest ze deze verdwaalde ei laten vallen.

Dit is het meeste geschikte locatie voor de ganzen. Hier moeten ze langs de slootjes gaan broeden. Maar we zagen hier enkel molshopen en ze waren hier niet aan het broeden.

Hoog op de heuvel zagen we deze narcissen de kop uitsteken.

We hopen de komende dagen wat beter weertje te krijgen. We kregen gisteren ook te horen/leze dat corona altijd bij ons zal blijven. Dus dit zal nooit meer verdwijnen. Maar hoe zit het dan met die vervelende mondkapjes enz.? Dit kunnen we toch niet altijd blijven dragen en bij versoepelingen mogen alleen mensen komen met een speciaal groene pasje. De dienst zal dan uit maken wat we mogen en niet meer mogen. Geen goede ontwikkeling!

28 reacties op “Volop winterse buien

 1. De gans en het ei, wauw, dat heb ik nog nooit zo gezien, ik vraag mij nu af wat ze ermee gedaan hebben, dat ei.

  Wat betreft virussen, ze komen en ze zullen blijven komen, denk HIV, ooit was dat nieuw en wist je zeker als je het had, dat je het niet zou overleven, nu kun je er prima mee leven, en zo zal dit ook zijn en gaan ergens. De vraag is alleen, zullen we elk jaar opnieuw moeten inenten of is 1x genoeg.

  X

  1. Nee, we zijn eerlijk gezegd bang dat we ieder jaar zo’n prik moeten gaan halen, hetzelfde als griepprik. Wat is het volgende dan? Nog zo’n prikje erbij? Dat is niet te hopen. Want dit lijk toch meer op macht en spelletje te gaan worden en dan wereldwijd dan.

   Ja, dat vragen wij hier nu ook af… wat is nu met dat ei gebeurd? Dit is zeker geen broed locatie en we zijn bang dat deze gans het ei zo achter gelaten heeft en dat de roof dieren dit opgegeten hebben.

   1. Van de gans, ja de natuur is hard, harder dan je denkt soms. Maar ja, het hoort erbij!

    Van de prik, dat denk ik dus ook, ben ik ook bang voor. Wat wij raar vinden, is dat we nu alleen corona cijfers te horen krijgen, maar waar zijn de cijfers van de gewone griep die anders elk jaar in het nieuws zijn?

    (ik moet nu zo weg, mocht ik stil blijven) 😉
    X

 2. mogge Jacqueline & Ferry
  dat ganzenei is voor de meeuwen – kraaien of wie weet een vos of hermelijn 😋
  de scholekster valt onder de noemer weidevogels , die graag op het wad en strand naar lekker eten zoeken
  mooie foto serie maakten jullie weer
  ja en het weer , beetje winter in de lente smile
  ik wacht nog op een oproep voor de prik , de griepprik krijg ik al vele jaren , wie weer doen ze in het vervolg 2 prikjes gelijk , de tijd zal het leren
  geniet de dag

 3. Weer mooi geschreven blog met fotografie erbij en onlangs hier voor op grasveld ook 2 scholeksters gezien. Vond het ook wel mooi dat ze zo dichtbij te zien waren. En het ei kan wel niet bevrucht wezen en is dus nu voor roofvogels of dieren die wel een eitje willen voor ontbijt of lunch. Over de corona wil ik het eigenlijk niet meer hebben want deze virus heeft veel dierbare van mij weggenomen en daar heb ik het nog steeds erg moeilijk mee. Dus laat ik het hierbij. Wens jullie nog fijne voortzetting van deze week.

 4. Er is weer van alles te zien en we zien het ny terug op de foto’s. Mooi.
  Als alle virussen op te lossen zijn met en prikje heb ik er vrede mee, het zal welmoeten.
  Als we dan maar vrij kunnen zijn.

 5. Vooral je foto’s van het pimpelmeesje en de narcissen vind ik erg mooi.
  Jammer voor de gans dat het ei er wat vroeg uit kwam, een bunzing of een kraai zal er wel een lekker maaltje aan hebben, denk ik.
  Als het bij een jaarlijks prikje blijft om niet door het virus te worden gevloerd, heb ik daar geen probleem mee.

 6. Dat ‘verdwaald’ ganzenei… tja zo is de natuur hé ?
  De één zijn dood, is de andere zijn brood.
  Hier in Brussel rand is het ook nog sneeuw afgewisseld met stormwind en hagel, regenbuien. Aprilse grillen , ze kunnen ruig opspelen soms.
  Mooie foto’s van de natuur rondom jullie woning. Fotografie is een mooie vrijheid om te beleven hé ? hi

 7. Geen witte Kerst maar wel sneeuw na Pasen. Het is een deksels mirakel (-:
  Vorige week fietste ik in korte broek en nu lijkt het winter.
  De foto van de gans met ei…wow! Echt een schitterende foto.

 8. Mooie foto’s hoor. De natuur is altijd mooi om zien. Dat virus zijn we nog niet kwijt. Ik durf niet meer aan later denken. Er zal niet vlug iets veranderen. En die vaccins, je zou er bang van worden door al die verhalen in de pers.
  Fijne avond.

 9. Ik zag ze ook vliegen, sneeuwvlokken, hagelstenen en duifjes.
  Weinig lente gevoel, komende week nog niet veel beter weer.
  Door de foto’s zien we weer de lente zoals we hem graag zien.
  Inderdaad hoe gaan we verder leven met corona, best wel angstig. Hans

  @ de zwaan was later gewoon weer in de vijver, gelukkig wel.
  De verstuivers heb ik nodig voor mijn astma.

 10. Dag Jacqueline en Ferry.,, zo dat is wel iets aparts ja dat de gans haar ei liet vallen net voor jullie camera , wonderlijk ,, ja ook de dieren zijn echt van slag met dit weertje eerst een paar dagen 23 gr om daarna hagel sneeuw wind en koude temperaturen te krijgen ,, ze waren zich al aan het voorbereiden waarschijnlijk ,, prachtig natuurfoto’s hoor heel erg mooi .
  Het lijkt meer op winter als op lente ,, hopelijk is de lente snel weer in het land ,
  in afwachting kom ik U alvast een fijn donderdag wensen ,, vriendelijke groet Ingrid .

 11. ha die Jacqueline & Ferry
  ja morgen is het vrijdag hihi , ach het zou droog zijn , dus een eindje fietsen en boodschappen halen gaat me lukken smile
  klopt best een interessante pps hé , met meer en minder bekende foto’s uit de geschiedenis
  en dan de foto die ik maakte bij Friesland in de USA smile
  m’n broertje en een neef met z’n camaraad er op
  fijn weekend groet

 12. Goede morgen Jacqueline en Ferry.,, Ja het weekend is er weer en fijn dan kan U hopelijk ook wat genieten nu Ferry een vrije dag heeft ,, het weer zal toch iets beter zijn ,, en hopelijk is U herstel helemaal goed verlopen ,, en natuur wens ik Ferry steeds veel sterkte , bedankt steeds voor U lieve reactie ,, ik wens jullie samen een heel fijn weekendje geniet bij alles wat jullie gaan doen een vriendelijk groetje van mij erbij liefs Ingrid .

 13. Heel mooie serie van vogels en lente, wat leuk dat je dat zag met dat ei bij die gans
  Corona zal ons nog jaren achtervolgen ben ik bang voor, helaas
  maar ik hoop dat het nu gauw echt lente wordt, heb nog nooit zo lang thuis gezeten, onder andere door corona maar ook het slechte weer, lokt niet ui om te gaan fietsen.

  Heel fijn weekend
  Groet, Bram

 14. Dag
  Jacqueline en Ferry.
  We duiken weer het weekend in ,, laat het U goed gaan en geniet van alles wat U leuk vind zou ik zeggen ,
  fijn zaterdag om mee te beginnen en een vriendelijk groetje natuurlijk Ingrid .

 15. dat is wel een unieke foto! Zomaar je ei laten vallen. Zal die het ei ook nog uitbroeden?
  Gelukkig is het nu wat minder koud . Gisteren zelfs mooi weer maar vandaag regen en regen en nog eens regen. Valt flink tegen.

 16. En toch kun je in jullie foto’s al zien dat de lente er echt aan komt. Ik zie bij sommige bomen/struiken toch al wat groen er doorheen komen en dat is waar we met ons allen ook aan toe zijn smile
  Bijzonder ook om de gans net het ei te zien. Dat was net op het goede moment :-)))) De gele narcissen zijn ook al van die zonnetjes. Ik hou echt van geel in de natuur. Ik heb weer geneoten.

  Groetjes, Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.