Vogelparadijs en nazomer

Het is weer een warme nazomer weekend en dit gaat nog wel eventjes door. Gelukkig wordt het niet zo heet als toen. Alhoewel kan het a.s. woensdag wel eens behoorlijk warmpjes gaan uitpakken, het wordt dan vooral klam weertje. Dus wordt het zweten… Zo te zien wordt dit wel echt de laatste keer. Maar je weet het maar nooit. Wij doen het wat rustig aan. Na een lange periode hadden we lekker uitgeslapen. En dit merken wij wel hoor. Onze nieuwe bankstellen zijn gisteren aangekomen. Het zijn hele mooie banken. Echter hebben wij onze oude banken zolang op de balkon (buiten) opgeslagen. De afspraak grofvuil dienst duurt nog wel eventjes. Wel hadden we dit geregeld en dat is pas over twee weken. Maar goed… we nemen jullie mee naar de vogelparadijs Avifauna. Want er was nog veel meer te doen. Deze keer hebben wij ergens hieronder ook een filmpje geplaatst na een lange tijd. Echt leuk om te zien.

Deze gieren kunnen niet meer in vrije natuur leven. Deze werden enkele jaren geleden speciaal opgenomen bij Avifauna.
En dat is een hele groep. Ze kunnen ook behoorlijk oud gaan worden, als dit allemaal goed gaat dan.
En dan weer terug naar de aapjes. Alleen nu weer een ander soort. Inderdaad is dit heel apart om te zien bij Avifauna. Wij keken hier toen ook vanaf op. Maar het was echt leuk om te zien en dit hebben ze daar ook heel erg leuk ingericht. Ze lopen best wel vrij rond. Niet allemaal…
Dus dit hebben ze natuur mogelijk ingericht, zodat ze ook volop in de bomen kunnen klimmen.
Er ligt zelfs hier een waterval.
De omgeving is ook heel mooi gedaan. Ze zijn er veel wandelpaden ingericht. En er staan hier en daar ook bankjes, om bij te komen. Of zelfs van de omgeving te kunnen genieten.
Nee, dit is helemaal geen gier… het is een oude Zeearend! En dit is wel heel bijzonder. Deze zie je overigens ook vliegen in de show en dit is heel bijzonder om te zien. Daar komen we later op terug, wanneer hij in actie komt.
Op dit moment verblijven ze in hun grote kooien, maar ze mogen ook vrij rond vliegen over de Avifauna tijdens de show. En dit is wel heel apart allemaal.
De eerste show zou op dit moment nog moeten beginnen. Ze deze gingen lekker slapen.
Ook deze mogen vrij rond vliegen.
De vogelparadijs Avifauna zijn ook bekende vogels aanwezig en dat zijn de grasparkieten. Dit is hun echte woon omgeving. Op deze manier zou het moeten zijn in de grote verblijven.
En dat was wel heel apart om te zien. Ze waren op dat moment behoorlijk actief bezig.
Aan de andere kant zagen we ook deze twee vogels. Een koppeltje zeg maar.
Enkele zaten ze ook lekker te rusten, zoals deze grasparkiet.
En deze blijkbaar ook. Z’n hoofdje hing er net uit…

Hierboven een leuk filmpje over Avifauna

Maar er zijn natuurlijk veel meer vogels te zien. Dit zijn wel hele aparte vogels met hun knal oranje snavels. De ene stond geknikt op z’n pootjes en de andere lag lekker op de grond in het zonnetje.
Een waterput in een soort wandelpark van Avifauna. Hierachter zien jullie ook de baken staan.
Sorry dat we niet alle namen weten. Want dit is eigenlijk bijna niet meer te doen. Ook konden we hier en daar naar binnen, voor de tropische vogels.
En soms was het ook heel moeilijk een foto te nemen.
Dit moet een echte watervogel zijn en was dus ook op zoek naar verse visjes.
Er zijn zelfs water schildpadjes te zien.
Deze vogel was heel goed verscholen. Ver achter in een donker hoekje. En toch goed gelukt.
Echt geloof ons maar en jullie zien het zelf al, er zijn echt héél veel vogels bij Avifauna te zien.
Dit is een hele aparte vogel met ook hele aparte kleuren combinatie. Deze zat eigenlijk te slapen, totdat hij wakker werd door ons. En kijk eens hoe trotst hij werd!
Hij keek alle kanten. Ja, we moesten even flitsen, of anders zou dit echt niet lukken in het donker.
En ja hoor… hij begon te snappen!
Hij ging zelfs zingen voor ons! Hoe mooier kan het zijn…

Alweer een leuke logje geworden. Maar we zijn er nog steeds niet. Want er was nog veel meer te zien. Het is echt een aanrader van ons. Sommige van jullie waren al eerder geweest. En dat was al een tijdje geleden. Wij waren hier voor tweede keer. En toch relatief in een korte tijd voor ons, is het toch veel veranderd bij Avifauna. Tot slot willen we graag iedereen nog een fijne week wensen. Denk ook vooral aan je huisdieren met deze warmte.

39 Reacties

 1. mogge Yova
  wat een mooi verslag hebben jullie er weer van gemaakt
  schitteren de foto’s en filmpje van dat mooie park
  ik was er vorig jaar voor het eerst

  ja mooi hé dat onderwater ppsje , een wereld opzich
  ik vind nog wel een slaapplaats hoor , buiten het seizoen

  zonnige zondag groet

 2. Ha genieten dus van het nieuwe bankstel…kan je nu buiten op het oude zitten?
  De laatste foto van het het aapje geweldig…
  Filmpje werkt niet…jammer
  Zal zo warm niet worden want het koelt in de nacht ook weer af…
  Hey filmpje begint ineens zal tijd nodig hebben om te laden…mooi hoor
  Groetjes en fijne zondag

  1. Klopt… ze zitten heel lekker. Nee hoor… we gebruiken ons oude bankstellen niet buiten om te gaan zitten. Daar hebben we geen ruimte voor. We hebben één of ander aangepast, wat betreft het filmpje aangaat dan. Jammer dat je hem niet kon zien. Wellicht nu wel?

   Groetjes en een fijne warme zondag gewenst.

 3. Wat een prachtige foto´s Ik heb echt mijn ogen uit gekeken. Wat een schattige aapjes leuke brutale koppies. En die grasparkieten zo leuk zoals ze daar de ruimten hebben. En die laatste vogel, wat een mooie kleuren. Het is hier ook genieten van het heerlijke weer. Ik wens jullie een hele fijne zondag en een knuffel voor jullie konijntje. Gaat het goed met haar.
  lieve groetjes
  lia.

 4. Wauw wat een mooi verslag gemaakt en wat een werk om het zo netjes hier allemaal te plaatsen. Wat een prachtig park en de vogels zijn echt super tof om naar te kijken. Film werkte eerst niet maar na ik verder scrolde begon deze te spelen dus snel terug om verder te kijken. Even geduld moet je hebben zodat deze gaat af spelen. Mooie de parkieten kooi met de vogels. Die hebben hier wel de ruimte hoor. Heel graag gezien en hier in G. duurt het nooit zo lang als je grof huisvuil heeft. Als je een dag van te voren belt halen ze het de volgende dag op. Je ontvangt dan een tijdstip wanneer je het buiten mag zetten. Ook zetten ze het vaak ongevraagd al bij de containers hier in de straat. En meestal in de nacht en dan weet je niet van wie het is.

  1. Haha, iedereen doen het en weten dit ook. Wanneer het lekker donker is (zodat niemand hopelijk niet kunnen zien…) alsnog zonder afspraak hun spulletjes buiten zetten. Dit was ook een optie geweest. Heel soms doen wij het. Maar dit is echt grofvuil en dit willen we graag netjes afhandelen. Bij de aanvraag zagen we overigens dat woordje “gratis” staan. Nou dit moeten ze echt niet gaan doen of anders gaan dit iedereen het wel doen zonder afspraak en te betalen hun grofvuil buiten zetten. Maar goed… wij hadden ook een beetje vermoeden dat het filmpje niet echt lekker liep. Daarom hebben we nu een ander plugin genomen die misschien (zo lijk het wel…) beter werkt(?) Dit weten we nog niet zeker. Maar dat merken we zelf wel, aan de hand van de reacties alhier. Nog een fijne warme dag gewenst! gamer4

 5. Het is inderdaad een warm weekend.
  Een nieuwe bank is een prettige ervaring.
  Avifauna is al een vogelparadijs dat lang mee gaan, ben er ook nog vroeger geweest.
  En het is zo leuk om te zien dat elk dier zijn eigen karakter heeft.
  Ach, parkieten heb ik ook nog gehad.
  Leuk, er zitten veel vreemde vogels in Avifauna. Hans

 6. Wat een mooi verslag weer en veel mooie foto’s .Ik zie vogels en aapjes die ik nog nooit gezien heb.Ik hoop dat jullie genieten van de nieuwe banken ,wel jammer dat het zo lang duurt voor het oude opgehaald word .En ja het is en word warm dus ik doe ook maar heel rustig aan .
  Liefs Elisabeth

 7. Onze katten blijven lekker binnen bij zo’n weer. Ginger zou wel eens onder een struik durven te kruipen daar het daar ook fris is. Verder staat er steeds water voor hen klaar.
  Mooie fotoreportage.
  Sneu dat jullie nog enkele weken met die oude meubelen opgescheept zit.

 8. Hallo lieve Jacqueline en Ferry,
  wat een prachtige foto’s van Avifauna.
  Dat was even genieten zo .
  En leuk dat je een nieuw konijn hebt, ik denk ook beter voor jullie.
  Bedankt voor je lieve bezoekjes en beterschapswensen
  Ik wens jullie een fijne nazomerse week, maar doe voorzichtig he, goed drinken
  Dikke knuffel Marianne

 9. Rietepietz

  Nou in deze tijd van het jaar kun je de warmte beter hebben, de nachten koelen meer af en de zon komt later op en gaat vroeger onder, dat helpt ook.
  Je hebt echt wel de kleurigste vogels uit het park op de foto gezet, het is er in inderdaad goed toeven

 10. Sodeju, daar hebben ze ook echt alle soorten vogels (en andere beestjes)! Heel mooi. Al die kleuren ook, in het “grauwe” Nederland.

  Mijn verjaardagsfeest was mooi! Heel gezellig, de taart was een groot sukses en ik heb er ook nog iets van over Wel moet ik altijd heel veel mensen in een minihuisje proppen, dus het is altijd spannend of dat lukt en er genoeg stoelen zijn, en kopjes… Als cadeau helpt iedereen me met sparen voor een goede computer, zodat ik nog mooiere gedichten kan maken, en muziekfilmpjes

  Liefs en groetjes!

 11. Even komen genieten van jullie prachtige foto’s.Wat hebben die vogels een mooie kleurrijke vedervacht.Het was een zonovergoten dag.Maar wel een beetje te warm voor mij.Doch we moeten genieten van zijn warmte want weldra is het weer gedaan.Vriendelijke groeten en een fijne zomeravond

 12. ha die Yova
  ja zo’n ventilator zal wat verkoeling brengen hé
  hier is het koel binnen dan met slechts 27 graden hihi
  houd vol , verkoeling in aantocht
  ja een prachtige pps , ik zag landschappen waar ik graag door heen wandelen wil
  ik slaap gelukkig nog steeds goed

  slaap wel groet

  1. Dank je wel voor je complimenten over de foto’s. We kregen bij ons vorige bezoek (4 jaar geleden alweer…) uitgebreid over deze gieren te lezen. Ze waren toen ziek, bepaalde parasieten gehad. Het was een groep geweest (deze dus) en konden ze niet meer (blijkbaar) terug gezet worden in de wilde natuur. Waarom dit zo is, weten we eerlijk gezegd ook niet. Misschien zijn ze bang voor mogelijke uitbreiding van bepaalde gieren ziekten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *