Viooltjes tijd aangebroken

Afgelopen vrijdag hadden we een afspraak bij ons nieuwe tandarts en dat was wel eventjes wennen voor ons geweest. Maar dit gelde natuurlijk voor hun ook. Het is allemaal veel groter en meer mogelijkheden. Nadat we een kleine intake gesprek hadden gehad werden we gelijk nagekeken en we hebben alweer ons nieuwe afspraak staan, nadat we ruim jaar niet meer bij ons oude tandarts waren geweest. Ons oude tandarts is namelijk verhuisd naar Heemstede en dat is helemaal achteraan en is dus ook veel te ver geworden. Wij hebben namelijk geen auto en nu bij ons nieuwe tandarts ligt dit nu allemaal veel dichterbij dan voorheen was geweest. De kies van Jacqueline is afgebroken van een kleine kies, maar wel akelig dichtbij haar zenuw gedeelte en bij Ferry is dit ook zo… alleen deze kies werd al eerder behandeld voor de zenuw gebeuren en daar heeft hij geen last van. Echter gaat de tandarts deze proberen te repareren en als deze later weer gaat breken, dan wordt het een kroon voor Ferry. Maar dat zien we volgende keer wel weer verder. Even later waren we snel buiten en aan de overkant zagen we enkele winkels en één daarvan was gelukkig open en dat was die bekende bloemenwinkel. We gingen daar naar toe en we zagen ook vele buitenplanten staan in de stellingen. Ook de viooltjes en die hadden we gelijk gekocht. Want we stonden al met lege potten op onze balkon. We hadden echt geen zin om naar tuincentrum te gaan, want de nieuwe regels is helemaal niks meer aan. Eventjes 10 minuten naar binnen en ook nog eens vier uur van te voren een afspraak maken. Ze zijn helemaal gek geworden in Nederland!

Bij thuis komst hebben we de viooltjes gelijk in de potten gedaan en dit ziet allemaal veel gezelliger uit. Eerder hadden we ook de bamboe schutting moeten verwijderen i.v.m. overtollige groene alg problemen. Dit zagen we zelfs terug op de bestaande schutting zelf en dit liep helemaal onder door via de mooie witte randen. Maar de bamboe schutting vertoonde ook o.a. scheuren en daarom moest ie ook weg. Zo is dit allemaal ook prima. Echter hebben we iets anders daarvoor, maar daar hebben we nu even geen zin meer. Misschien later…

Wel gaan de de groene algen op de grond met onze K3 hoge druk reiniger schoon maken en dat gaan we pas later doen. Wanneer de temperaturen wat hoger komt te liggen. Wel is er op dit moment veel zonneschijn aanwezig. Eigenlijk best wel lekker weertje.

En geloof ons nu maar, de viooltjes kunnen best wel tegen de ijsheiligen en daar zijn we echt niet bang voor. Hopelijk…

Eerder kwam deze Turkse tortelduif hier bij ons aangevlogen en bekeek gelijk onze balkon en dit vond hij of zij wel prachtig om te zien.

En even later vloog hij weer verder, richting naar het zuiden toe…

En de zwanen zijn hier weer bij ons terug en dit beloofd heel wat dit jaar! We kunnen haast niet voorstellen dat deze sloot 2 weken bijna dicht gevroren was. En nu is het volop lente!

En met deze laatste foto van een zonsondergang (eerder deze week) en met de kale boom… sluiten we deze logje weer af. We hopen dat jullie dit leuk vonden.

36 berichten

 1. mogge Jacqueline & Ferry
  ja het zijn nare en rare tijden , ook ik baal als een stekker , maar ben gestopt met alles te volgen , kijk 1 x per dag het nieuws
  zeker een mooi gedicht en prentje hé , dat is genieten en doet wat ellende vergeten , hoop ik dan toch
  ook hier wat mist , maar later ook wat zon blijf gezond
  fijne zondag groet

 2. Wat gezellig is het alweer op jullie balkon.
  Leuk dat de turksetortel ook even kwam kijken bij jullie.
  Tja het winkel beleid van de overheid slaat nergens op, je zal ook nog iets moeten passen, dat lukt echt niet in 10 minuten.
  het is echt te hopen dat het vaccineren nu wat sneller gaat zodat we weer wat meer vrijheid krijgen, toch moeten we dan ook nog oppassen hoor, dit virus raken we niet meer kwijt en we zullen vermoed ik iedere jaar een injctie moeten halen net als bij de griepprik.
  Ik wens jullie een mooie zondag.
  Groetjes Irma

 3. Het altijd even wennen aan een nieuwe tandarts, ik hoef er gelukkig niet meer naartoe, mijn tanden gaan ‘s-nacht in een glas water.
  Die 10 minuten winkelen, is natuurlijk grote waanzin, je hoort het voor je plezier te doen, en niet om in de stress te raken toch?
  Gelukkig hebben jullie tóch mooie viooltjes.
  Ik vind die kaboutertjes zó lief.

 4. Tandarts…..brrr volgend onderwerp…

  Viooltjes…veel beter onderwerp… en ziet er prachtig uit… maar ik wacht nog even want toen ik zopas met de hond buiten was toen vroor het hier … en maart en april moet nog komen…

  Prachtige foto’s verder weer .. geniet er maar mooi van …

  Fijne zondag

 5. Viooltjes brengen altijd kleur en fleur in huis
  Wij gaan ook bijna niet meer naar de winkels, alleen voor eten én de dingen die echt nodig zijn. Hopelijk komen de vaccins wat rapper dan dat “ze” ons beloofd hebben, dat we min of meer terug naar een ‘normaal’ leven kunnen.

 6. Hallo lieve Jacqueline en Ferry.
  dus het tandarts bezoek is goed verlopen, gelukkig maar hé.
  En verder is je balcon weer heel mooi met de viooltjes, denk dat ze gelijk uitverkocht waren nadat jullie er waren hihi.
  Wat betreft het Corona gedoe, iedereen is het inmiddels meer dan zat.
  en als je alles volgt wordt niet blij.
  dus ik volg niet alles meer, beter voor je humeur.
  En we blijven wel alert natuurlijk .
  Ik wens jullie een mooie start v/d nieuwe week en lentemaand
  Liefs Marianne

 7. Hallo en goedemorgen,
  Veel succes met de tanden, helaas krijgt een mens alles behalve nieuwe tanden.
  De viooltjes staan echt lentefris, fijn na alle grauwe dagen.
  Ikzelf heb er ook al enkele staan. De duif die op bezoek komt, dat is mooi.
  Dieren houden van mensen die hun goed gezind zijn. Jullie wonen daar heel knus.
  Maar ik ga voor de laatste foto: top die kleuren. Lieve groet en tot ziens ♥

 8. mogge Jacqueline & Ferry
  ja ik ben al wakker hoor
  klopt dat is een mooie wandeling , en dus toen ik las over de kabouters moest ik er gelijk aan denken hihi
  dus deze maand die kant weer eens op , wandelen van station naar station
  ja het begin is er weer , en als de zin er is , komt de conditie ook wel weer
  fijne dag wens ik jullie
  groetjes , Karel

 9. Hallo samen. kom gezellig even op bezoek alvorens ik mijn andere taken gaat doet die ook aandacht vragen nu. Regels voor winkels is voor mij ook helemaal niets want wil op mijn gemak kijken en niet via een stopwatch of zo gaan racen. Ik loop al heel moeilijk en dan is de tijd al snel om. Viooltjes zijn heel mooi en duifje kwam even gezellig tortelen. Dat deed ik ook even maar nu snel weg van internet want er is nu even hier veel te doen. Groetjes Tine en heb geduld want ik kom vanzelf wel weer voorbij als ik weer wat tijd heb.

 10. Jullie balkon ziet er al mooi fleurig uit hoor! Ik wil zelf ook nog een paar bakken met viooltjes vullen, maar even zien welke winkel ze heeft en of ik daar gewoon terecht kan zonder een afspraak te moeten maken, want dat winkelen op afspraak is echt niks voor mij. Die foto van die zonsondergang is trouwens ook erg mooi!

 11. Hallo Jacqueline en Ferry ,, hele mooie site en duidelijk natuur en dierenliefhebbers ,, prachtig foto zijn hier te bewonderen ,, heel leuk om hier eens even rond te komen kijken ,, ik kom zeker nog eens terug maar voor nu wens ik jullie een fijne dag verder met een vriendelijke groet erbij van mij Ingrid .

 12. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  een nieuwe tandarts en/of huisarts is inderdaad altijd weer wennen. Gelukkig voelde het goed en is er ook al een vervolgafspraak gemaakt.
  Die potten met viooltjes zijn echt zo leuk om te zien. het staat gelijk fleurig en vrolijk en dan merk je ook echt dat we richting de lente zijn.
  Het is nu dan nog wel koud maar toch.

  Heel fijn weekend.
  Groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *