Menu Sluiten

Verder in Mangrove en daar buiten

Gisteren waren we nog goed bezig geweest om onze filmpjes goed werkend te krijgen. En dit is nu vrij aardig gelukt. Dit had ons wel uren gekost. Maar dat maak niet uit, want we wilden graag onze filmpjes vanuit ons onbeperkt website ruimte gewoon kunnen aanbieden. Zodat we niet te afhankelijk zijn van ander systemen zoals YouTube. De film file bestanden wordt du omgezet, zodat ze wel goed bekeken kunnen worden. Maar aan de trage verbinding kunnen we echter niet veel doen. Maar dat is wel duidelijk. We hebben deze week een vrij weekje en helaas is het weer wel slecht. Vandaag ook… veel regen en wind.

Bij Mangrove Arnhem Burgers’ZOO, kwamen we onder anderen dit verwijbord tegen met allerlei informaties over de vlinders. Niet alle vlinders op deze bord zijn we tegen gekomen.

Er zijn ook prachtige tropische planten te zien bij Mangrove. Deze bloem was al een beetje uitgebloeid of kwam dit allemaal door de warmte in de grote glazen bol?

Op de foto hierboven zie je de vlinderkast staan. Hier zullen nieuwe vlinders geboren worden en even later hier bij Mangrove vrij gelaten worden. Hier zien jullie de stokken voor het raam hangen, met gesloten poppen. Zo heet het toch?

We verbleven ongeveer zo’n anderhalf uur in Mangrove. En hier gingen we dan weer naar buiten. Deze verwijsbord vertelden ons waar we naar toe moesten. Want we waren even de draai weer kwijt geraakt.

Ook deze plattegrond moesten we even goed gaan bekijken waar we toen waren beland, na bezoek aan Mangrove.

En toen zagen we een vijver met mooie flamingo’s. Onlangs kwamen hier ergens in Nederland ook aangeland. Zo maar uit het vrije natuur en dat was nog niet eerder gebeurd in Nederland. Wat moet een tropische vogel als Flamingo hier nou zoeken? Nou… daar hadden ze blijkbaar geen moeite mee gehad. Maar waar zijn ze nu dan?

Wisten jullie dat Flamingo’s wel 40 jaar kunnen worden?

Dit vinden wij altijd bijzonder mooie vogels. Vooral hun afmetingen zijn opvallend en de kleuren combinatie.

Voorgaande logjes

32 Reacties ontvangen

 1. Karel

  mogge Jacqueline & Ferry
  wat een pracht weer hier bij jullie
  het is daar echt genieten hé
  ja in die kast hangen poppen waar de vlinders uitkomen
  ik geniet ook altijd zo van die mooie bloemen
  mooi filmpje hebben jullie weer gemaakt
  zou zo weer terug willen gaan , lekker warm en geen wind zo als hier nu
  groet , Karel

 2. Helma

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  de foto’s van de vlinders zijn heel erg mooi maar ik was ook onder de indruk van het filmpje. Wat een grote schaar heeft die krab in het begin zeg!!! Maar ook leuk om de vlinders te zien fladderen zoals ze zijn.
  Dit zijn van die mooie genietmomentjes.
  Groetjes, Helma

  • Skyblog

   Hallo Helma,

   Ja dat was best wel eng met die ene grote schaar in het begin van het filmpje. Dank je wel voor je complimenten. Het was echt genieten, toen we daar waren. We vinden alleen zo jammer dat de vlinders niet zo lang kunnen leven. Maar dat wisten we al. Hier in Nederland hebben we zo’n licht geel/witte dagvlinders. En we vragen ons af of ze daadwerkelijk 1 dag leven. Want dit zou wel heel erg kort zijn voor ze.

   Groetjes terug en nog een fijne avond. Ferry & Jacqueline.

 3. Hans

  Soms is het bestlastig met filmpjes, zet ze in MP4 in mijn eigen database, net als jullie.
  De vlindertuin is erg mooi, maar ook erg warm.
  Geef weer graag een compliment voor de prachtige foto’s en het filmpje.
  Het is een mooie dierentuin. Hans

  • Skyblog

   Dank je wel Hans voor je complimenten. Het zijn inderdaad omgezette MP4 film bestanden die we hier ook gebruiken. Er komt nog een serie onderweg. Het is inderdaad een hele mooie dierentuin. Diergaarde Blijdorp is ook een mooie dierentuin die in Schiedam ligt, bij Rotterdam dus.

 4. Karel

  mogge Jacqueline & Ferry
  ja een mooie pps zo met al die schitterende vogels hé
  velen zo niet allen wel bekende ook
  de vogeltelling waren weer prima verlopen , en de pimpelmees vaak gezien
  jullie hebben een mooi balkon voor hen , ik ga mijn balkon ook wat vogel vriendelijker maken
  wens jullie een fijne dag
  groetjes , Karel

 5. Irma

  Prachtige foto’s laten jullie weer zien.
  De vlinders zijn echt prachtig, ook de bloemen die er zijn te zien hebben jullie prachtig vast gelegd.
  Ook het filmpje is super, de poppenkast staat er heel mooi op.
  Groetjes Irma

 6. John

  Goeiemorgen Jacqueline & Ferry,
  Met filmpjes bezig zijn is leuk. Zeker als de Beegee’s de muziek verzorgen. Als ik filmpjes maak zet ik ze wel op Youtube. Ik heb hosting bij vrienden van me en wil hun server ook niet te veel belasten. Daarnaast blijft op Youtube alles staan, maar dat zijn keuzes die we maken
  Die plattegrond is duidelijk, het is er groot Maar daar hoeven de vlinders zich niet druk om te maken. Die zaten model voor jullie mooie foto’s.
  Hier in Zeeland hebben we nu flamingo’s. Zelfs hier niet zo ver vandaan maar we zijn er nog niet geweest.
  Ik wens jullie een fijne dag.

  • Skyblog

   Hi John,
   Misschien kom je ze nog wel tegen en dat zou wel heel erg super geweldig zijn. We snappen nog steeds niet hoe ze hier belanden met zulke lage temperaturen met veel wind. Maar ze weren ook even op de tv te zien en ze hadden best wel naar hun zin hier. Ja die park is echt heel groot. Hier konden we de hele dag lopen en we kwamen zelfs tijd te kort.
   Nog een fijne avond gewenst John.

 7. lia

  Goedemiddag Ferry en Jacqueline.
  Dat is weer puur genieten van die prachtige vlinders. Ik heb ze een keer gezien in Artis. Het jaar daarop waren er alleen maar kleintjes. En de laatste keer dat ik er was waren er maar een paar. Ik weet niet of ze er nu nog zijn. Ik ben al een tijdje niet meer geweest. Dus dubbel genieten van jullie foto’s.

 8. Tine de jong

  Hallo samen, eindelijk wat tijd hier om op bezoek te komen want het is soms beetje druk en dan komen de bezoekjes aan blogvrienden wat later. Ik heb ook zoals jullie weten een YouTube kanaal en daar moet net als met de 2 blogs soms wat bijgewerkt worden. En ook daar wil ik dan wat graag filmpjes zien van mijn andere natuurvrienden. Daarbij is er ook nog een andere leven wat ook belangrijk is. Maar ik kom altijd wel op visite hoor al is dit dan soms wat later. En ik genoot ook weer van deze fotoserie en je schrijven erover. Groetjes Tine en wens jullie fijne dagen toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.