Utrechtse grachten

Wanneer we een beetje terug kijken, dan hebben wij toch relatief een zachte winter. Opmerkelijk kregen we wel vroege en vooral sterke stormen. Vandaag zou het rond de 14 graden kunnen worden en dit is best wel hoog. Sterker dit zou dan wel eens record kunnen worden. Maar goed, we gaan gewoon lekker zomer toeren met ons foto verslag van afgelopen zomer. Die hebben wij hier nog steeds “nieuw” klaar liggen namelijk.

Deze twee mannen zaten lekker in de gracht te vissen in hun bootje. Maar zo te zien hadden ze nog geen visje gevangen. Maar dit zouden ze natuurlijk ook weer terug gegooid hebben. Ieder geval kun je dan ook van alles tegen komen in de gracten van Utrecht.

Zoals deze rondvaartboot. Maar de mannen gingen gewoon verder vissen. Volgens ons zaten ze gewoon lekker te genieten van hun fraaie omgeving.

Deze beeld met de naam Den Coppe Gulden is een bekende in Utrecht. Deze hangt daar (als het goed is…) sinds 1948 en toen was ie helemaal in het grijs.

De terrasjes daar beneden begint al aardig vol te raken. Maar we waren toen heel vroeg bij.

Aan de overkant kan men altijd gewoon vrij lopen en aan deze kant (nog niet in beeld…) staan de kraampjes. Het was toen op een zaterdag.

Dit is de handelsgod Mercius en deze is weer bij de Winkel van Sinkel terug te vinden. Volgende keer moeten we toch maar eens hier naar binnen gaan kijken.

Lekker gezellig op het water.

En even later kwam hier nog een rondvaartboot aan varen. Dit gaat natuurlijk de hele dag zo door.

Welbekende bloemenmarkt van Utrecht aan de grachten. Hier de zonnebloemen.

Het was toen nog niet zo mooi weer, maar aan de terrasjes te zien met hun parasol komt dit wel goed. En dit kwam ook inderdaad goed.

Dit zijn mooie en grote Dalia’s die ook te koop waren geweest.

Nog een paar dagen dan is het alweer weekend. De maand januari van het nieuwe jaar 2018 is alweer voorbij. Maar de maand februari kan nog heel streng koud uit gaan pakken. Maar dit hoeft voor ons helemaal niet. We moeten ook eens onze ramen van onze balkons schoon gaan maken. Daar kregen we steeds geen tijd voor. Als het weertje wat rustig gaat worden, wat betreft de wind aangaat dan… dan gaan we ze natuurlijk schoon maken. Daar hebben wij weer zin in en zo gaan we ook langzamerhand aan de voorjaar denken. Maar dit is nu nog te vroeg voor.

Reactie(s) 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *