Utrechtse grachten

Wanneer we een beetje terug kijken, dan hebben wij toch relatief een zachte winter. Opmerkelijk kregen we wel vroege en vooral sterke stormen. Vandaag zou het rond de 14 graden kunnen worden en dit is best wel hoog. Sterker dit zou dan wel eens record kunnen worden. Maar goed, we gaan gewoon lekker zomer toeren met ons foto verslag van afgelopen zomer. Die hebben wij hier nog steeds “nieuw” klaar liggen namelijk.

Deze twee mannen zaten lekker in de gracht te vissen in hun bootje. Maar zo te zien hadden ze nog geen visje gevangen. Maar dit zouden ze natuurlijk ook weer terug gegooid hebben. Ieder geval kun je dan ook van alles tegen komen in de gracten van Utrecht.

Zoals deze rondvaartboot. Maar de mannen gingen gewoon verder vissen. Volgens ons zaten ze gewoon lekker te genieten van hun fraaie omgeving.

Deze beeld met de naam Den Coppe Gulden is een bekende in Utrecht. Deze hangt daar (als het goed is…) sinds 1948 en toen was ie helemaal in het grijs.

De terrasjes daar beneden begint al aardig vol te raken. Maar we waren toen heel vroeg bij.

Aan de overkant kan men altijd gewoon vrij lopen en aan deze kant (nog niet in beeld…) staan de kraampjes. Het was toen op een zaterdag.

Dit is de handelsgod Mercius en deze is weer bij de Winkel van Sinkel terug te vinden. Volgende keer moeten we toch maar eens hier naar binnen gaan kijken.

Lekker gezellig op het water.

En even later kwam hier nog een rondvaartboot aan varen. Dit gaat natuurlijk de hele dag zo door.

Welbekende bloemenmarkt van Utrecht aan de grachten. Hier de zonnebloemen.

Het was toen nog niet zo mooi weer, maar aan de terrasjes te zien met hun parasol komt dit wel goed. En dit kwam ook inderdaad goed.

Dit zijn mooie en grote Dalia’s die ook te koop waren geweest.

Nog een paar dagen dan is het alweer weekend. De maand januari van het nieuwe jaar 2018 is alweer voorbij. Maar de maand februari kan nog heel streng koud uit gaan pakken. Maar dit hoeft voor ons helemaal niet. We moeten ook eens onze ramen van onze balkons schoon gaan maken. Daar kregen we steeds geen tijd voor. Als het weertje wat rustig gaat worden, wat betreft de wind aangaat dan… dan gaan we ze natuurlijk schoon maken. Daar hebben wij weer zin in en zo gaan we ook langzamerhand aan de voorjaar denken. Maar dit is nu nog te vroeg voor.

27 reacties

 1. Prachtige foto’s en verslag van jullie bezoek aan Utrecht
  Bloemen doen het altijd goed zeker in deze grauwe en grijze tijd
  prachtig die zonnebloemen, maar ook de dahlia’s zijn schitterend.
  Groetjes, Bram

 2. Hello lieve Jaqueline en ferry
  Wow,,, wat ben ik blij jullie hier weer te mogen ontmoeten.
  Ik heb een hele mooie fotoreeks gezien van jullie bezoek aan Utrecht,
  Hartelijk dank voor jullie mooie lieve woordjes
  verder wens ik jullie nog een aangename avond toe

 3. De winter is zeker erg zacht verlopen, een of twee dagen sneeuw is niet de moeite waard.
  Den Coppe Gulden is aan de tijd aangepast.
  Aan de grachten zijn altijd wel druk met de terrasjes.
  Ja, januari alweer voorbij, gaat snel. Hans

 4. Goede mogen F & J , gister ben ik dus niet veel aan de pc geweest, ja oppassen natuurlijk, dan heb ik daar geen tijd voor.
  Maar je hebt weer mooie foto’s neergezet en pas maar op met te denken dat het al voorjaar is, er is ook wel een elfstedentocht in maart gereden. Voor vandaag een fijne donderdag gewenst.

 5. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Wat een mooi vervolg van je serie over Utrecht, blij dat jullie weer aan het bloggen ging zodat we ook van deze foto’s kunnen genieten! Wat een mooie dag hadden jullie daar, ik denk dat dit voor herhaling vatbaar is eens alle problemen een beetje geluwd zijn… Nog maar eens: heel veel sterkte gewenst!

 6. Wat een gezellige foto’s! De terrasjes vind ik heel leuk en ook de foto’s van de bloemenmarkt: zo mooi kleurrijk. Nog eventjes wachten voor je weer zulke foto’s kunt maken hè, maar ondertussen genieten we dan maar van deze!
  Liefs,
  Lilian

 7. Goedenavond Ferry en Jacqueline. Wat is het lang geleden dat ik hier nog eens was. Het ziet er echt heel anders uit. Ik weet niet of ik het nog zou herkennen als ik nog eens kom. 2013 was ik hier met vriendin Catherine nog voor het laatst. Op foto 5 hebben wij nog ‘s avonds lekker gegeten. Dat herken ik nog. Wellicht in het voorjaar gaan wij nog eens terug als het met mijn benenwagen goed gaat. Bedankt ook nog voor jullie reactie op mijn blog(s). Sorry dat ik niet vaak reageer maar ik lees jullie wel want jullie staan in mijn leeslijst en ontvang ook de nieuwe schrijven. Wens jullie veel liefs. Groetjes Tine

 8. Het is altijd fijn en heerlijk vertoeven aan de waterkant of dit nu de grachten van Utrecht zijn of de Leie in Gent, altijd zullen de terrasjes daar aantrek hebben Jullie hebben er weer een mooi fotoverslag van gemaakt met een fleurig kleurig tintje
  Het is fijn dat jullie er terug zijn met jullie mooie en interessante logjes!
  Lieve en fijne avondgroetjes, Heidi en de kattenfamilie

 9. Mooie foto’s weer hoor! Ik was afgelopen zondag voor het eerst in Utrecht omdat we ‘s avonds naar de musical On your Feet gingen maar ‘s middags hebben we nog even snel een rondje Utrecht gedaan, dus nu herken ik opnieuw weer een aantal plekken!

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *