Uitgang

Eindelijk zie wij de uitgang, of eigenlijk is dit ook de ingang van de dierenpark Amersfoort. Maar voordat we hier uit lopen, zagen we toch nog op de valreep iets leuks. Er is daar ook veel van de omgeving te zien. Er zijn veel bomen. De ligging van deze dierenpark ligt namelijk in de bossen. Maar als je in de stad aanwezig bent, dan wordt dit allemaal keurig aangegeven en je ziet dan ook de dierenpark makkelijk in beeld/vizier verschijnen.

Afgelopen zomer 2019 zagen we ook heel veel bekende bloeiende struiken. Zoals deze dus.

Ook zagen we onder anderen deze Jungleshop in het vizier verschijnen. Hier gingen we later ook naar binnen. Maar we gingen hier toch eventjes terug naar de dierenpark, voordat we naar huis gingen.

Deze otters waren echt aan het spelen. Op de foto is dit helaas niet zo goed te zien of juist toch wel? We hadden ook een film opnames gemaakt en die laten we later jullie ook zien.

Dit is dan de ingang en aan de andere kant bevind dan de uitgang, waar we later door heen gingen.

Op de valreep hoorden we de man (foto hierboven een de rechterkant) praten via z’n microfoon. Ook gingen we zelf met hem praten over de bruine grote beer. Hij vertelde onder anderen dat z’n maatje een jaar eerder overleden is. En dat hij momenteel (toen dus…) alleen is. Maar ze waren wel op zoek naar z’n nieuwe maatje. Dus dit moet goed komen. Maar deze bruine beer is ook behoorlijk oud, vertelde hij tegen ons.

Op dat moment waren de verzorgers het verblijft van de grote bruine beer aan het schoon maken. Want dit moet ook bijgehouden worden en hij zou ook z’n voedsel krijgen.

O ja, deze foto’s werd toen achter het glas genomen. Maar goed ook… het zijn gevaarlijke beesten. Heb je z’n klauwen wel eens gezien?

Hier moesten we even naar binnen… even naar de toilet dus.

En dit was dan ook gelijk (voorlopig) ons laatste bezoek geweest bij dierenpark in Amersfoort. Wij vinden deze dierenpark echt heel leuk om o.a. te wandelen en naar dieren te kijken. Het was op die dag niet zo druk. Gewoon gezellig en ook zonnig! Jullie houden nog een film van ons te goed.

28 reacties op “Uitgang

 1. Niet zo druk is wel zo goed.
  Alles is rustiger te bekijken en te genieten van het dierengedrag.
  De beer heeft angstaanjagende klauwen, het glas zal best sterk zijn.
  Je moet er niet aan denken dat hij losbreekt, ik geloof dat het een van de gevaarlijkste diersoorten is.

 2. ja leuk ritje door mooi landschap
  ik houd altijd rekening met de dieren en dus afsatnd
  de mist viel me gelukkig mee , maar het wilde niet echt opklaren
  ben blij dat de foto’s een aardig idee van de rit geven
  fijne avond groet

 3. Dat lijkt een heel gezellig dierenpark, eigenlijk. Mooi hoor! En ik vind de otters er wel spelend op staan, goede foto. Beren, ja vind ik ook wel mooie dieren. Ze zijn zeker gevaarlijk, maar ja ze moeten zich ook zien te redden in de natuur; al zit deze dan toevallig goed verzorgd.

  Dankje voor het compliment bij mij smile Ik vind het altijd leuk om in dat verhaal, eens per jaar, de lezers even mee te nemen in een totaal andere wereld… Om ze daarna natuurlijk weer veilig terug te brengen! Ik hoop dat ik er de komende kerst weer inspiratie voor heb.

  Alvast een fijn weekend!

 4. Erin ben ik nooit geweest, wel erbuiten, erachter in het bos, veel gefietst, mijn ouders woonden hier heel vlak bij, woonden dus, want helaas, ze wonen er niet meer. Je zit hier heel dicht bij de Soesterduinen in elk geval. Zo’n 4 km fietsen vanaf hier.

  Mooi, de serie van de beer trouwens, de klauwen, de otters ja ik moest glimlachen, ik zie dat ze spelen zo laugh Ben benieuwd naar het filmpje.
  X

 5. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,

  Ik heb een fret, en had er meerdere tegelijk. Ik zie dus aan een foto wel of otters spelen of niet. Prima gelukt dus om dit over te brengen. Erg leuke foto.
  De beer hebben jullie ook goed weten te vangen, in de foto’s 😛 Ik denk dat het op een andere manier gevaarlijk zou zijn geweest. IK ben zelf niet van de dierentuinen, maar vond het leuk om met jullie bezoek mee te kijken via jullie blog.
  Fijne vrijdag, bijna w-end.

 6. De beer is gevaarlijk maar toch vind ik hem een lieve kop hebben. Jullie hebben hem prachtig op de foto gezet. Inderdaad behoorlijke nagels. Jammer dat hij nog steeds alleen is.
  Fijn weekend
  lieve groetjes lia.

 7. Wat lukt het jullie toch om mooie duidelijke beelden te maken…altijd mooi om te zien.
  Ja waarom moet je anders naar binnen dan voor het toilet 😉
  Wel een toepasselijke naam de berenhof.
  Al lang geleden dat ik in een dierentuin was…misschien toch maar weer eens doen.
  Groetjes

 8. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Dit was een mooi einde van dierenpark Amersfoort.
  En die beer kun je b eter niet tegenkomen he,
  sorry voor vorige keer, wist dat het prairyhonden waren en schreef toch stokstaartjes…hoe suf kan men zijn he.
  Wens jullie nog een fijne avond en een mooi weekend
  Liefs Marianne

 9. Het overlijden van Peppie was in april 2017 en het vinden van een nieuw maatje voor Kokkie is, bijna 3 jaar later, nog steeds niet gelukt helaas…. toen in 2017 waren ze 22…. afgelopen week op 4 januari werd Kokkie 25 jaar dus…
  Het is erg jammer dat er nog steeds geen geschikt gezelschap voor haar is gevonden… Hopelijk lukt dat snel wel!

  Prachtige foto’s vderder van een prachtig park

  Fijn weekend

 10. De in of uitgang mogen ze ook wel eens een wat moderner look gaan geven want zo is het al jaren. En ja dieren willen graag gefotografeerd worden en beren zie ik ook wel graag. Een mooie afsluiter van jullie bezoek hier en ik wens jullie fijn weekend en heel erg bedankt voor jullie mooie reactie bij mijn gedicht over Luna. De verduistering was heel goed te zien hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.