Tropische vlindertuin

Het is vandaag weer mistig hier in Haarlem en daar is de tijd ook voor. Maar dit gaat ergens volgende week zeker veranderen. Even gewoon niet aan denken dus. Ferry was afgelopen maandag al naar de tandarts geweest en hij moet weer over 3 weken terug komen voor 2 daags behandeling. Nadat er groot vulling eruit gevallen is, moet deze weer “opgebouwd” worden. Jacqueline is vandaag aan de beurt en is op dit moment niet aanwezig. Voor controle dus. Maar heel vaak heeft ze niks. Laten we vandaag over de tropische vlindertuin gaan hebben.

Af en toe komen we wel eens in een tropisch vlindertuin terecht. Deze was toen in Diergaarde Blijdorp. Hier hadden we niet zoveel geluk om bepaalde vlinders foto’s te maken. De afstanden lijken te ver weg op deze locatie. En daarom is het hier wat minder goed voor om foto’s te maken. Toch hadden we enkele foto’s van de vlinders kunnen maken. Ze zijn heel erg bewegelijk en is daarom bijna niet te doen. Je moet zeker een goede camera in huis hebben met een snelle sluitertijd. Die hebben we ook wel, maar Ferry had op deze dag niet mee genomen. Toch lukte dit aardig goed met de camera van Jacqueline.

Hier deed de vlinder zijn vleugels net dicht. En daarom is deze dan minder mooi. Het gaat toch tenslotte om de kleuren. Die kunnen bij sommige vlinders heel mooi zijn. Het zijn trouwens wel de bekende tropische vlinders die wij vaak tegen komen in vlindertuinen in Nederland.

En zo bijzonders zijn ze daarom niet eens meer. Maar toch heel leuk om even naar ze te kijken en dit deden wij hier dan ook. Alhoewel… Jacqueline kan hier niet te lang uit houden i.v.m. de warmte en met al dat vocht. Ze wordt er helemaal gek van en daarom is ze in korte tijd alweer verdwenen. Ferry nam de camera over en ging even verder proberen, terwijl Jacqueline even buiten wachtte.

Toch zijn er enkele goede foto’s bij gekomen, zoals deze foto. Volgende keer neemt Ferry z’n camera ook mee. Trouwens het is ook een nieuwe Canon 80D camera en daar moet ie wel gaan gebruiken voor.

Daarnaast zijn er ook tropische planten, zoals deze. Dit is altijd makkelijk om foto’s te maken. Toch heel bijzonder om te zien hoe ze eruit zien. Dit zul je hier buiten niet snel tegen komen in Nederland.

Dit zijn volgens ons uilenvlinder of toch weer niet?

Er zijn ook grote bloemen zoals deze, die volop in de bloei stonden.

Dit zijn tropische waterplanten. Misschien is dit moeilijk te zien op deze foto’s, maar het zijn echt grote bladen die op het water drijven. De echte benaming weten we nog niet snel te vinden.

Maar daarom is het wel heel apart om te zien en te bekijken. Deze was hier wel heel erg opvallend, toen wij hier over een bruggetje liepen naar de uitgang.

Buiten aangekomen, konden wij weer gelukkig frisse adem halen. Jacqueline was toen al aardig op temperatuur gekomen. Toen zagen we deze plant staan. Dit lijk ook wel op een tropische plant, maar dit is het niet!

Oeps, wat zagen we daar nou!? Een tropische vlinder die hier helemaal niet buiten thuis hoorde. Deze vlinder is mee verhuisd met een bezoeker en vloog hier vrij rond. Gelukkig was het best wel warm weertje op dat moment op die dag.

Wel een mooi moment geweest om een betere foto te namen met daglicht. Veel mooier dus, dan in de vlindertuin binnen. Jammer voor die vlinder, daar was echt niks aan te doen. Hem vangen en dan terug brengen? Neem dit was zeker geen optie geweest of anders zou je hem kunnen verwonden. Met een speciale opvangnetje zou dit wel kunnen. Maar even later vloog deze verder en ging vandoor… de vrije wereld in.

We kregen te lezen (reacties) dat vele van jullie achter liepen met onze logjes te bekijken. Het doet ons zeker goed om te lezen dat dit heel gewaardeerd wordt bij ons en daar zijn we zeker blij mee. Toch moeten we wat rustiger aan gaan doen, totdat iedereen weer bij de tijd zijn of niet soms? We hebben onze reactie venster aangepast of eigenlijk meer terug geplaatst. Toch hebben we extra nieuw optie toegevoegd om eventueel een smile gezichtje(s) toe te voegen. Die mogelijk is er dan nog wel. Deze proef lijkt goed aan te slaan. We zullen verder niet meer aan komen aan deze reactie venster. Daarnaast wensen wij iedereen een fijne week voortzetting toe.

38 reacties

 1. Vlinders zijn best moeilijk op goed op de foto te zetten aar het is toch goed gelukt .Mooi die heel grote waterplant ik heb hem nog nooit in het echt gezien .Het zal idd best wel eens gebeuren dat een vlinder ontsnapt ,in elk geval staat deze mooi op de foto.
  Liefs Elisabeth

 2. Tandartsen moeten er ook zijn, toch……
  Maar gelukkig zijn er ook nog vlinderfoto’s, die ‘zoemen’ zachtjes, van bloem tot bloem.
  Het is inderdaad een warme vlinderkas, ook ik was de laatste blij dat ik er snel uit kon.J
  Jammer dat de vlinders te ver weg zaten voor ‘n betere foto, dat is toch wat je hoopt als je daar loopt!
  De verrassing was de vlinder buiten, die zal ook opgelucht zijn dat ie buiten kon fladderen……
  Gr Jan W

 3. Ondanks de moeilijke omstandigheden toch nog heel mooie foto’s gemaakt
  Is daar ontzettend warm als ik met goed herinner, erg ruim maar moeilijk om bij de vlinders te komen
  door die warmte zijn ze ook erg actief en beweeglijk, dus blijft een hele toer om ze te fotograferen

 4. Wauw wat een prachtige foto’s. Ik kom van die zon op de planten en vlinders helemaal in zomerse vakantiesferen! De bovenste vind ik ook erg mooi.
  Over hoe wij de logjes bijhouden, ach, daar kunnen jullie toch eigenlijk niets aan doen? Als jullie genoeg materiaal hebben om er een logje van te maken en het leuk vinden, mag je dat gewoon doen en het is aan ons om alles , of iets minder, te volgen, toch? Voor mij is het zo dat ik weet dat ik toch niet alles op internet kan volgen wat ik leuk vind, daar heb je gewoon geen tijd en energie voor. Dus dat verwacht ik niet eens.
  Maar goed, als jullie het leuk vinden dat wij er een beetje bij blijven, dan is het aan jullie of je daarom het tempo wat wilt verlagen. Ook dat is leuk
  Dankje voor de reaktie op mijn blog! Erg leuk dat je dat zegt van die achtergronden! In het begin maakte Luna altijd de plaatjes bij mijn gedichten maar langzaamaan heb ik het ook zelf een beetje geleerd.. en je probeert natuurlijk een eigen stijl te ontwikkelen Mijn stijl is eigenlijk een soort Rembrandtstijl hè, meestal een belichting van één kant bv… Maar soms doe je gewoon eens iets anders.
  Liefs en groetjes, en ik hoop dat het goed gaat allemaal bij de tandarts! Brrrr…

 5. De tandarts is een noodzakelijk kwaad, maar altijd minder erg dan pijn.
  Een vlindertuin is altijd zo verrassend, wel warm maar meer dan de warmte waard.
  Prachtige foto’s, weet hoe moeilijk het is ze te vangen op de foto.
  Ik hou jullie wel in de gaten en volg jullie op de voet. Hans

  ot, nog bedankt voor de reactie op mijn vraag, heb verschillende oplossingen gekregen.

 6. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Jammer dat je problemen met je tanden hebt en ik hoop dat het na de behandeling volgende week allemaal van de baan zal zijn. Hopelijk ook viel het onderzoek van Jaqueline ook mee zodat zij tenminste niet onder het mes moet.
  Eerst even dit: proficiat met je nieuwe Canon 80D camera, je zal er nog veel plezier aan beleven!
  En dan over dit weer schitterend logje: wat een mooie foto’s van deze tropische vlinders en de rest wat daar te zien was! Ik kan het begrijpen wat J door de warmte bevangen was, gelukkig kan jij er goed tegen zodat je er knappe opnames van kon maken! Als ik het goed begrijp wordt het hier even wat stiller, geniet van de rust en kom als herboren terug!

  1. Goedemiddag GerdaYD, helaas hebben wij gisteren geen goed nieuws ontvangen van onze broer André. Er is een nieuwe Melanoom ontdekt die ze toen hadden verwijderd vorige week. Echter moet hij weer voor de zevende keer onder het mes. Het houd voor hem en voor ons niet op! Hij zit voor een tijdje in stadium 3c en dit is op zich al heel hoog. Het ziet er allemaal niet goed uit voor hem. A.s. dinsdag gaan ze hierover met een specialist/arts uit AVL praten. Er wordt dus hulp ingeschakeld. Wat hier gaat uitkomen weten we nog niet. De uitslag hiervan krijgen we pas a.s. donderdag weer te horen. Wij hebben al vermoedde dat André door gewezen wordt naar AVL, zodat hij alle zorg en extra aandacht zal krijgen. Z’n levensverwachting ziet op dit moment niet zo goed uit. Maar als hij daadwerkelijk opgenomen wordt bij AVL, dan zouden wij weer wat goede hoop kunnen krijgen. Maar het blijft toch allemaal heel erg moeilijk voor ons allemaal. We wachten opnieuw verder af. Daarom zitten we hierdoor weer in een dipje…

   1. Dag Ferry en Jacqueline. Ik beantwoordde jullie al in een mail, hopelijk kwam niet toe.
    Maar ik wil jullie hier nog eens heel veel courage toewensen want jullie moeten nu allemaal wel in een heel serieuze dip zitten! Hopelijk komt alles toch nog in orde en zal je broer nog lang in jullie midden mogen vertoeven…

    1. Hallo GerdaYD, dank je wel voor je goede steun aan ons. Dit doet ons veel goeds. We hopen het ook van harte dat onze lieve broer lange tijd tussen ons zal blijven. We moeten daar echt niet aan denken! Maar we moeten ook rekening mee houden… Vandaag was de familie bij elkaar geweest en we hadden hierover besproken en toch moeten we ook aan ons zelf gaan denken en dat het leven gewoon door gaat. Het moet wel, hoe moeilijk dat ook is voor ons allemaal. We vinden het ontzettend lief dat je met ons mee leeft. We wensen je nog een fijne dag verder.

     1. Lieverds, daar zijn vrienden voor:
      Sommige “vrienden’ zijn als de schaduw
      je ziet ze alleen als de zon schijnt.
      Anderen zijn als de zon zelf,
      ze komen als het donker is!
      Blijf de moed er in houden hé!

 7. Ik ben pas nog bij de tandarts geweest en hoef volgend jaar pas weer. Ik ging voor een gevoelige kies en die is nu helemaal top. Beter als de tandarts zijn de vlinders en de bladeren van de lelies.
  Nu vraag ik me wel af wat er met die vlinder gebeurt is, maar die zal wel gevangen zijn en terug gezet.
  Ik loop in zo verre achter dat ik maar een keer per dag logs lees. Als er dan logs geplaats worden als ik niet meer online ben, lees ik ze de dag er op. Zoals nu.
  Fijne dag vandaag.

 8. Goede morgen F & J , ik heb de wekelijkse boodschappen net binnen en zit nu even aan de pc. Mooie vlinderfoto’s, Bij mijn dochter in de buurt is ook een mooie vlindertuin te bezoeken, daar ben ik wel eens geweest, maar die grote waterlelies (heten die niet Victoria of zo) hebben ze daar niet.
  Gister is het hier nog mooi zonnig weer geweest, maar nu is het wat motregen, al komt de zon er ook af en toe een beetje doorheen. Fijne donderdag gewenst.

 9. Wat een fijne serie is dit geworden zeg.
  Juist de vlinders met hun vleugeltjes gesloten die vind ik het mooist.
  Ik val hier dus met mijn neus in de boter
  Ook vind ik het super die grote waterlelie bladeren weer eens te zien.
  Ik heb deze een keer mogen zien in een botanische tuin in Mauritius, dat jij ze hier vindt is dus een aangename verrassing voor mij.

  Groetjes, Karina

 10. dat lukt inderdaad heel aardig die foto’s van de vlinders.
  Heb ik niet zo veel ervaring mee en die beesten zijn dikwijls te snel voor mij.
  Of ik te lomp zodat ik ze weg schrik.
  Heel geslaagd hier!
  Veel moed met de mondwerkzaamheden

 11. Vlinders zijn prachtige dieren en heel kleurrijk en beweeglijk. Ik fotografeer slechts met een eenvoudige digitale kleine camera Canon Powershot A2500 en daarmee ontvang ik best wel mooie foto’s. Ik zeg altijd zoals in een schrijven van mij op blog, Fotograferen is schrijven met licht en als ik licht ontvang dan heb ik mooie fotografie. Lang geleden dat ik weer eens in deze Zoo was. Moet er ook nog vlinderfilmpje van hebben op mijn youtube kanaal. Dat trok mij meer dan de dieren. Op je vraag hoe het gaat met mij is dat ik nog veel hoest maar ben koortsvrij en de herfstzon gaf mij buiten extra vitamine. Wens jullie mooie dagen.

 12. Hoi J & F,
  ik vind jullie vlinder foto’s toch goed geslaagd en dat zonder de Canon 80D, toch knap gedaan!
  Jullie hebben ook een gelukstreffer gehad met de ontsnapte vlinder, die voor zijn vlucht in vrijheid koos, toch nog even wilde poseren voor jullie lens! De grote lelies die jullie gefotografeerd hebben, zijn “Victoria amazonica” grote lelies die in de amazonen van Amerika voorkomen. Ook de tropische bloemen zijn heel mooi, daar hou ik ook wel van! Ik heb hier weer met groot genot gekeken en gelezen
  Fijne en zonnige genietgroetjes, Heidi en de kattenfamilie

   1. Goedemorgen Heidi, leuk om te weten dat je naam “Mariposa” een vlinder betekent in het Spaans en dit is wel heel erg toevallig allemaal weer. Dank je wel voor je complimentjes over onze foto’s en wel met de nieuwe camera. Ferry moet daarmee nog steeds mee oefenen en dit valt niet altijd mee. Maar we komen er wel hoor. En de naam van de grote lelie zouden wij nooit geweten hebben en dit is juist zo fijn om dit alsnog aan de weet te komen. Super bedankt hiervoor!

    Ook vanuit deze hoek, wensen wij je fijne na zomerse dag toe. Geniet ervan, nu het nog kan. Want het wordt straks stukken kouder hadden we begrepen.

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *