Thuisfront activiteiten omgeving

Als eerste wil Ferry via deze weg iedereen bedanken voor de felicitaties voor de 60ste verjaardag! Het was echt gezellig geweest en een hoop bij elkaar gepraat. En natuurlijk weer mooie bloemen gekregen, want daar houd Ferry ook heel veel van.

We hebben hier nog wat aardig foto’s liggen, die nog niet eerder aan bod geweest waren. Dit gaan we natuurlijk bij deze weer goed maken. Het werd gisteren hier in Haarlem vooral erg mistig geweest en dat zal ongetwijfeld bij meerdere plaatsen geweest zijn.

Komende week wordt het druk voor ons, allerlei afspraken hebben we hier staan. En dit komt ook allemaal weer goed. De feestmaand december staat ook weer voor de deur te wachten. Dit gaat niet zolang meer duren. Per 1 december moeten we ook verplicht mondkapjes in openbaar ruimten gaan dragen. Eerste zeiden ze dat dit niet goed is voor ons allemaal en nu gaan ze dit verplicht stellen. Een hele rare wereld is het geworden. Maar goed…

De zonsondergangen vanuit ons woning blijft voor iedere dag een verassing voor ons. Geen één dag is hetzelfde en daarom maakt dit altijd zo bijzonder mooi, om te zien volgen.

En hier werd de zon best wel groot en even later verdween hij achter de horizon.

Deze conifeer boompje hadden we eerder gekocht en hier op de kleine balkon gezet. En dit stond best wel leuk. Maar helaas heeft deze boom het niet overleefd. Nu hebben we dit heel anders ingedeeld. Hier komen we later nog op terug…

En Amber lag heerlijk hier in het zonnetje te luieren, nadat ze net gegeten had. Het gaat prima met haar overigens. Ze is heel erg lief en soms mag ze gewoon lekker hier vrij rond huppelen in de woonkamer gedeelte. Dit vind ze altijd fijn, samen met haar eigen speeltuigen.

Heel af en toe zagen we ook groene halsband parkieten rond vliegen en deze ging kort in de boom zitten, hier aan de overkant.

En even later vloog deze vogel weer verder…

Deze graafmachine was deze slootje aan het opruimen. Hij moest weer dieper gegraven worden, zodat deze niet verstopt zou raken. Ook kwam hier veel rotzooi naar boven.

De man was hier wel eventjes bezig geweest. En even later was dit klusje gedaan.

We wensen iedereen een fijne week toe. De laatste maand van het jaar zal straks weer heel wat doen beleven, denken we zelf.

53 berichten

 1. Wat een prachtige foto’s van de zonsondergang hebben jullie kunnen maken, wij wonen ook op een flat nu en genieten ook vaak van de zonsondergang, net wat je zegt het is iedere anders.
  Jammer dat het boompje het niet heeft overleeft, ik ben benieuwd wat jullie gedaan hebben met het balkon.
  Amber ligt lekker te genieten in het zonnetje, als ik Amber lees moet ik altijd nog aan mijn hondje denken die helaas niet meer bij ons is.
  Groetjes Irma

 2. Die halsbandparkieten zie je hier op het platteland helemaal niet…
  Zou een feest zijn, maar genoeg andere vogeltjes om van te genieten en een eekhoorn die dagelijks op bezoek komt
  Ja de decembermaand zal dit jaar heel anders verlopen dan andere jaren…maar we maken er gewoon wat van
  Groetjes en fijne zondag

 3. ha die Jacqueline & Ferry
  wat mooie opnamen van de zonsondergang , schitterend
  ja zo’n conifeer heeft ook wat geluk nodig , jullie vinden wel iets anders moois voor dat hoekje
  Amber tevreden en de papegaaien ook daar in de buurt
  ja slootschouw tijd , dus alle watergangen schoonmaken
  wens jullie een fijne verdere dag
  groetjes , Karel

 4. Mooi dat hij toch nog een leuke verjaardag heeft gehad in deze tijd voor jullie. De ondergang, daar word je toch vrolijk van. Dat wil je elke dag wel zien. Toch jammer die halsbandparkieten dat zie zo massaal zijn losgelaten. Ze horen hier gewoon niet thuis.

  Love As Always
  Di mario:cool:

 5. Een mooie foto kun je zelfs herplaatsen.
  December een feestmaand met de noodzakelijke beperkingen.
  Prachtig als je zo vaak van de zonsondergang mag genieten.
  Amber geniet wel van haar leventje.
  De groene halsband parkieten zie je bijna overal vliegen, ze doen het goed in ons land.
  Ook hier zijn de slootjes weer winter klaar. Hans

 6. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Laat ik eerst maar beginnen met een felicitatie met terugwerkende kracht. Toen ik in jullie vorige lagje gelezen had dat Ferry jarig zou zijn wilde ik het onthouden, maar er gebeurt zoveel in mijn leven dat het me ontglipt is.
  Ja, de mondkapjes plicht. Ik was eerst voorstander, maar ik krijg zelf altijd moeite met ademen vanwege mijn astma, dus ik weet niet of ik blij ben met die plicht. Nu kan ik het nog even afdoen als ik meer lucht wil.
  De foto’s zijn weer prachtig. Om van te genieten.
  Een fijne week, en morgen weer december.

  1. Ook een goedemorgen John,
   Ja dit kan natuurlijk gebeuren en dit geeft helemaal niet. Wij hebben dit af en toe ook wel eens en nu helemaal. Deze week zal een begin gemaakt worden om ons leven totaal om te gooien. Want dit kunnen we wel zo stellen, want er staan zakelijke dingen/afspraken op het programma voor deze week. We moesten allerlei gegevens naar voren halen en uitprinten enz. enz. En dit is gelukkig nu achter de rug en alles zit dan ook in één map. Vanaf morgen zijn de mondkapjes verplicht, maar is nog voor alle momenten hoor. Wanneer je bijvoorbeeld aan het wandelen bent, samen met Bentley… dan is dit echt niet nodig meer. Maar we kunnen het best wel voorstellen dat je soms moeite hebt, met het adem halen met zo’n ding voor je mond. Wij hadden dit soms ook wel. Sommige kapjes zijn te dicht/gesloten om daar door heen te kunnen ademen. Morgen begint de laatste maand van het jaar ja… een heel ander feestmaand wordt het zeker, allemaal in het teken van corona. Bah!
   Ook een fijne week gewenst.

 7. Bij jullie ook een drukke week net als hier want elk jaar ontving ik veel mails om een gedichte te maken en ik dacht dat dit nu minder zal wezen maar dus niet en ik ben weer gezellig in de pen gekropen om er weer vele te maken en zo dat men niet gelijk leest wat men ontvangt maar het wel kan lezen wat ook dat zit in de woorden verstopt. Mooie foto’s nam je weer mee en ook hier hebben ze de sloten wat schoongemaakt wat ook echt nodig was. En mondkapjes plicht vind ik wel oke want dan winkel je wellicht wat prettiger daar ik nu nog vele ziet zonder. En afstand nemen ho maar. Onlangs gelezen dat er nu ook een kind van 6 in ziekenhuis ligt België dus ook kinderen kunnen het ontvangen en je kan het niet genoeg overal schrijven- Zorg alsjeblieft voor jezelf, bescherm jezelf en bescherm de anderen. Wens jullie fijne dagen al zal het voor vele andere dagen zijn. Ook voor jullie maar ook voor ons.
  LG, Tine

 8. WoW die zonsondergangen zijn echt schitterend geworden
  ook mooie foto’s van Amber en de halsband parkiet
  leuk om naar bekijken altijd zo’n kraantje me het schoonmaken van de sloten

  RE: Utrechtse Heuvelrug is zeker heel mooi om te zien
  Dankjewel maar dat was mijn vorige blog, nu was ik een stukje zuid westelijker op Walcheren in Zeeland, ik denk dat in de war was door de link naar mijn vorige blog net boven de reacties?

 9. Héél mooie zonsondegangen en de foto’s van die kraan die aan het opruimen is zijn zo vrolijk door de felle kleuren. Maar alle foto’s zijn altijd zo mooi o zien. Wat fijn dat jullie konijntje zo geniet van zijn leventje bij jullie.
  O nog iets ik probeerde al verschillende keren om een foto te plaatsen maar dat lukt niet en die i niet te zien op jullie blog.

  1. Hallo Magda, We gaan het proberen je hiermee uit te leggen. Eigenlijk is het simpel… Het werkt allemaal via reactie schermpje onder knopje “bladeren” en als je deze aan klikt, dan opent je hiermee je eigen venster van je PC/LAPTOP en ga vervolgens naar je eigen map waar de plaatjes opgeslagen had. Dan kun je vervolgens één van de plaatje selecteren die je wil toevoegen en klaar is ie dan. Tot slot het knopje “reactie plaatsen” en hiermee verstuur je reactie met daarbij horende plaatje. Probeer het maar eens. We hebben hieronder dat plaatje bij je reactie geplaatst en bewust deze geel gemaakt, omdat het anders zo verwarrend over komt. Dus bij dat pijltje zie je dat knopje “bladeren” staan. Heel veel succes en het is altijd leuker om ook een plaatje of een foto’s erbij te plakken. Dus in feite is het plaatje uploaden vanuit je eigen PC/LAPTOP en meer niet.

 10. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Fijn voor jullie dat Ferry zijn verjaardag toch goed geweest is.
  Dan nu nog een drukke maand voor de boeg dus, maar komt vast allemaal goed.
  De foto’s zijn weer prachtig, zou zo een uitzicht ook wel willen !!
  Jammer van je conifeer dat hij het niet overleeft heeft.
  Misschien teveel wind op balcon, daardoor droogt hij snel uit .
  En misschien ook veel zon erbij, telt allemaal voor planten.
  Wens je verder een mooie week, liefs Marianne

 11. ha die Jacqueline en Ferry
  ja een mooie pps van Roosje , zijn en blijven mooi hé
  heerlijke winterse beelden en lieve dieren en goede spreuken
  we kunnen alleen afwachten wat er komt voor winter , mag van mij wel sneeuw geven , op het land niet op de weg 😁
  fijne avond groet

 12. Dag lieve Jacqueline en Ferry,
  Bedankt voor je lieve bezoekje.
  Ik begin meestal na sinterklaas met de kerst versiering, en die is niet echt uitgebreid hoor.
  Ik heb er geen energie voor, en doodmoe nadien.
  Hopelijk gaat het bij jullie nu een beetje?
  Hou je goed he, en blijf voorzichtig
  Liefs Marianne

 13. Een hele goedemorgen! Wat fijn dat het fijn was de verjaardag, en de foto van de zonsondergang, die is werkelijk waar prachtig! De rest ook, maar die springt eruit.

  Wat betreft de mondkapjes, ja dat zijn de gekke dingen des levens, eerst niet, nu wel, gelukkig deed ik het altijd al, en eigenlijk, zoals in het OV, moest het al natuurlijk, of het gehandhaafd wordt, is een tweede…

  X

 14. Goeie avond Jacqueline en Ferry,

  het is i8nderdaad een hele rare wereld geworden. Geen mondkapjes en nu inderdaad verplicht. Ik vind het niet fijn om er een te dragen maar doe het toch maar.
  Jammer dat de conifeer het niet gehaald heeft maar misschien staat er nu iets anders. Amber is ene heel mooi konijn en heeft een leuk snoetje hihi…
  De foto’s van de zonsondergang vind ik werkelijk schitterend om te zien! Ik heb sinds de dood van ons kleinzoontje geen ondergangen meer gefotografeerd maar ik geniet er wel van.
  Leuk dat jullie haslbandparkieten hebben in de bomen daar. Hier in West-Friesland zijn er nog steeds geen halsbandparkieten. Komt misschien ooit nog wel eens.

  Voor morgen een hele fijne zondag.
  Groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *