Terug naar de Muurhuizen

Sint Maarten was gisteravond en dit waren we helemaal compleet vergeten. Ook niks van gemerkt en eigenlijk was dit op een zondagavond geweest. Maar er was ook Formule 1 race wedstrijd te zien op Ziggo-sport kanaal. En dat was best wel spannend geweest en helaas op de laatste moment werd Max van de baan afgereden. Gelukkig herstelde hij snel en kwam dus op de tweede plek. Heel knap gedaan en alleen wel erg jammer dat dit allemaal zo moest gaan. Het regent al de hele dag en in de loop van de middag moet het weer wat droger gaan worden. De nachten zullen kouder gaan worden. Maar we gaan gelukkig hier nog even na genieten van de zomer foto’s vanuit Amersfoort. Want we hebben hier nog aardig wat foto’s liggen.

Eindelijk namen we een ander route en toen zagen we deze gracht liggen en daarachter moest wel iets mooist staan.

Dit is de mondriaanhuis museum die wij toevallig tegen aan liepen. Maar daar houden wij niet zo van en liepen we gewoon weer verder.

Aan de overkant zagen we dit fraaie gebouw staan.

Aan de muren hingen hier prachtige struiken met bloemen en de zijstraten zijn ook opvallend mooi. Maar we gingen verder want we zagen een mooi gebouw staan.

Hier liepen net paar mensen over de brug. Het gebouw daarachter lijkt sprekend op een kasteel, maar dit is het niet…

En hier opnieuw die rood/bruine luiken aan de ramen. Opvallend was wel dat ze veelal open staan. Gelukkig maar, want dit staat natuurlijk veel mooier. Dit moet haast wel een bekend gebouw zijn. Maar we weten nog niet wat het is.

Tussenin zagen we nog een brug met dit fraaie afwerking aan de zijkant van de gracht aldaar. Alle liggende foto’s kunnen ook in uitvergroot bekeken worden voor meer details. Dit is een tipje van ons gelijk.

Via deze straat (zie bord met Muurhuizen) vervolgden wij onze route en even later gingen we aldaar een brug over.

En zo hadden we een klein rondje gemaakt via de Muurhuizen. Dit wilden we toch nader gaan bekijken, maar dan de andere kant zeg maar. We kunnen nu al verklappen dat we volgende blogje wel iets bijzonders hadden gedaan. Meer vertellen we even nog niet. De rest wensen wij iedereen nog een fijne week toe.

Laatst bij gewerkt op:

Reactie(s) 43

 • Mooie foto’s weer van al die fraaie oude gevels. Maar toch jammer dat je zo aan het Mondriaanhuis voorbij bent gelopen.

 • Prachtige foto’s! Echt genieten hoor. Wij waren in maart voor het eerst in Amersfoort en namen toen ook een kijkje in dit prachtige deel van de stad. Ik wil zeker nog eens terug om net als jullie in de zomer te gaan fotograferen in deze mooie stad. En ja, wat Max Verstappen betreft, het was echt wel balen hoor dat die Ocon hem van de baan ramde, want anders had hij de race gewonnen.

 • Dat was wél erg sneu voor Max, hij kon er zelf niets aan doen, en was ook behoorlijk kwaad. Een fraaie serie hoor, de eerste foto van die gracht, verdient een mooie lijst.

 • Mooie gevels; hier zie je dat niet.
  Amersfoort lijkt me een mooie stad.

 • Hoe kouder het wordt hoe warmer de foto’s zijn

 • Prachtige wandeling en mooie foto’s weer. Amersfoort is gewoon een mooie stad die men echt eens moet gaan bezoeken, al is het jammer dat er al heel veel oude gebouwen zijn gesloopt. Als je in Amersfoort bent, dan beland je letterlijk in een ander tijdperk. Men spreekt dan ook altijd dat als je het oude gedeelte binnen stapt van de Middeleeuwen. Doordat ik nu veel aan huisgebonden bent steek ik graag mijn neus in al mijn boeken en zo herkende ik ook het Huis Tinnenburg en het monumentale huis Cohen aan de Zuid-singel. Aan beiden zit een verhaal. De 2e zal ik even schrijven. De eerste mogen jullie zelf gaan opzoeken. ;)) Sinds sinds 1966 is het een monument geworden. Het was zoals men dacht in 1780 in opdracht van de joodse Amersfoortse bankier en tabakshandelaar Benjamin Cohen toen gebouwd. Daar zit echt een mooie geschiedenis achter.

  In 1787 heeft het pand ook enige tijd gediend als verblijfplaats voor stadhouder Willem V, die onder druk van de patriotten toen Den Haag had verlaten. Het pand werd halverwege de 19e-eeuw gekocht door de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort, die een klooster van het gebouw maakten. Van 1951 tot 1955 heeft kardinaal De Jong ook in het huis met de paarse ruitjes gewoond. Hij is daar op 8 september 1955 overleden. Boven de voordeur heeft men zijn wapen aangebracht, met zijn wapenspreuk “Dominus mihi Adjutor” (God is mijn Helper).Hebben jullie dat ook ontmoet?

  Wie er nu wonen dat weet ik niet. Het huis staat in Amersfoort bekend als het ‘Huis met de Paarse Ruitjes’. Wellicht kan je daar ook eens over schrijven. In elk geval heb ik weer genoten van de gezichten die jullie hebben ontmoet. Dank jullie wel voor deze mooie rondleiding.

  • Deze route was weer een wandeling geweest voor ons met veel bezienswaardigheden, zoals “Huis met de Paarse Ruitjes” en toen wij daar waren konden we die grote huis wel zien. Maar het was toen heel erg stil aan die zijde op die dag en we wisten ook niet dat men daar eventueel naar binnen konden. Elders op de Google hebben we wel meer info opgezocht naar dan huis en we zagen ook o.a. dat wapen op de deur van de ingang zeg maar. Deze wapen is wel heel erg fraai om te zien en dit hadden we wel over ons hoofd gezien helaas. Toch konden we die wapen in uitvergroot die wapen zien, maar de kwaliteit laat het afweten. Ook zagen we halve gezichten aan de muur van dit gebouw en deze zijn ook erg opvallend om te zien. Wat een verhaal steek hier achter dit gebouw in her verleden. Maar zo te lezen schijnt er mensen in te wonen. Dus men kan hier niet eens naar binnen, denken we zo te lezen. Maar we doen dit altijd graag met groot plezier en zeker tijdens de mooie dagen zoals toen. Jij ook bedankt voor dit prachtig verhaal van de oude tijden.

 • Terug naar Muurhuizen,een prachtige weergave met heel mooie foto’s.Ik breng jullie nog een vriendelijke avondgroet in deze nieuwe week

 • Ik moet bekennen dat ik even moest wennen aan de nieuwe lay-out van jullie blog, maar het lijkt wel of de foto’s veel beter uit komen zo en ik vind het er toch ook wel heel strak uitzien. (ik moet altijd wennen aan nieuwe dingen, hihihi)
  De eerste foto van dit blog kwam echt bij me binnen:ik vind ‘m zo mooi! Dat brugje over die kaarsrechte gracht en dan de weerkaatsing van het lichte gebouw in het water, supermooi! De muurhuizen zijn absoluut bijzonder en jullie hebben er weer mooie gevels uitgepikt om op de kiek te zetten.

  Leuk om te lezen dat jullie Max ook volgen. Wat was-ie boos… Maar ja, het was ook balen voor hem.
  Fijne week lieve blogvrienden en liefs van mij,
  Lilian

 • Wauw… mooie foto’s weer zeg van Amersfoort. Ik zie heel veel bekende dingen daar. Van Max was echt balen he. Maar ja, het hoort er ook wel een beetje bij. Max weet het elke keer weer spannend te maken.

  Love As alwyas
  Di Mario

 • Goeieavond Jacqueline en Ferry,

  Ik kijk zelden sport. Ik ben meer voor andere sport en die zenden ze niet zo heel erg vaak uit. Sint maarten doen ze niet echt in Zeeland. Ik geloof een paar dorpen verder wel, maar hier totaal niet.
  Jullie verwennen ons weer geweldig met die mooie foto’s. Echt, er zittten plaatjes tussen zeg. Hans zal er ook wel heel wat mooi vinden denk ik.
  Ik zie altijd maar een beetje van de stad. En waar ik dan ben is het niet zo mooi.
  Welterusten voor straks en fijne dag morgen.

 • Sint Maarten wordt hier wel gevierd, maar hier niemand aan de deur.
  Nou van de foto’s geniet ik ook mee hoor.
  mondriaanhuis museum is inderdaad vlak bij de muurhuizen, ik heb er ook nog foto’s voor blogjes.
  Mooie details zoals de bloemen.
  Op de foto van het “kasteel”zie je duidelijk de doorbraak van de oude stadsmuur.
  Het volgende gebouw noemt me de woning met de paarse ramen.
  Ook de Synagoge heb je op de foto, ik vind het leuk zoveel te herkennen.
  De muurhuizen loop nog veel verder door de stad, was ook de oude stadsmuur.Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 • Hallo lieverdjes
  Wat hebben jullie weeral een prachtige en mooie fotoreportage gemaakt
  Bedankt dat ik weer mocht meegenieten
  Ik wens jullie nog een fijne dag geniet er maar van lieverdjes
  Lieve groetjes dikke knuffel Diana xxxxx

 • prachtig om te zien weer deze serie,
  tja wie denkt er aan vuur als het mooi op tv is hé
  gezellige wandelingen doen mij ook alles laten vergetensmile

  ik heb weer supergenoten van jullie wandeltocht door de stad,
  jullie klikvinger maakt duidelijk overuren
  tof

 • Wederom weer graag meegelopen door jullie blogje.
  Van genoten.

  Groet.

 • mogge Yova
  nee van dit schitterend verslag over die mooie stad , had ik geen nieuwsbrief

  als ik zo met jullie mee loop aan de hand van de schitterende foto’s , zie ik wel bekende plekjes , maar nu ook de details

  ja zo vulkanen kijken in een pps is veiliger dan er rondlopen hé
  metde neus gaat het prima
  groetjes

 • Alweer een schitterende pagina maar ik graag mee langs gewandeld heb. Ik verlies mij in deze beelden ♥

 • Goede morgen J & F ik ben net terug uit het asiel, we waren met veel vrijwilligers en weinig katten, dus snel klaar vandaag. Dat oude deel van Amersfoort ken ik niet, als kind misschien wel gezien maar dan let je er niet zo op natuurlijk. Jullie hebben er prachtige foto’s van gemaakt. Een mooi logje is het zo geworden. Fijne dinsdag nog verder.

 • ja nu kwam ie binnen
  mooi klusje straks om uit tezoeken
  alvast een fijne middag groet

 • Schitterend vervolg van de muurhuizen in Amersfoort!
  Gelukkig hebben jullie er tig foto’s geschoten zodat we waarschijnlijk ook nog enkele volgende logjes over deze mooie stad zullen krijgen…

  Gelukkig ook laten jullie de moed niet zakken en trekken jullie je op aan je mooi stekje, daar kan je voor eventjes al jullie problemen vergeten…

 • Goeiedag Jacqueline en Ferry,
  leuk zijn die muurhuizen in Amersfoort.
  Maar je water en brugjes doen me deze stad heel mooi vinden omdat ik daar zo van houd.
  Ik heb weer meegelopen en genoten van jullie foto’s
  Een @->- voor jou.

 • Prachtige serie weer . De eerste foto stwelt wel de show hoor. Er blijven altijd plekken bestaan die onze nieuwsgierigheid prikkelen en waar je niet veel van te weten komt. Jammer, we willen zo graag alles weten.

 • En alweer zo’n mooie serie .Ik zie plekken waar ik zelf zelden kom of geweest ben maar ik denk dat ik er samen met mijn man maar weer eens ga wandelen .Ik heb zo genoten van jullie prachtige foto’s .Niet te vergeten wat ziet jullie blog er mooi uit ,compliment hoor .
  Lieve groetjes Elisabeth

 • Prachtige foto’s van de gevels, het is net of je meeloopt met jullie

  Groetjes marianne

 • Eerlijk gezegd vind ik deze reportages mooier dan Max Verstappen… ☻☻

 • Dag Yova,
  Dat was weer genieten door je mooie stad
  Echt prachtige foto’s maken jullie
  Morgen alweer woensdag, wat vliegt de tijd he
  Fijne dag em
  Liefs Marianne

 • Hallo lieverdjes
  Ik wens jullie een fijne dag hopelijk word het weer wat beter
  Geniet er maar van lieverdjes
  Lieve groetjes dikke knuffel Diana xxxxxx

 • Sint Maarten wordt hier bij ons ook gevierd, maar in de meeste plaatsen is het toch Sint-Niklaas….

  heerlijk om met jullie te kunnen meewandelen in het mooie Amersfoort..

  ik kijk al uit naar het vervolg

  prettige dag

 • Natuurlijk herken ik alles opnieuw, hahaha ennuh ik denk dat ik al weet waar jullie het de volgende keer over gaan hebben, ik zal niets zeggen JvOB, is het enige wat ik typ.

  F1 zegt mij niets, kijk ik niet, en Sint Maarten, woon al jaren op een flat, dus uhhhh ze komen hier niet. Dus vergeet ik dat altijd weer.

  X

 • Ferry en Jacqueline,

  Mooie serie weer en zoals ik vorige keer al schreef, dat ik nog veel niet heb gezien in Amersfoort tijdens een bezoek vorig jaar.

  Groetjes,

  jeer

 • Ook weer een super mooie serie foto’s van dit leuke stadje.
  Mooie de smalle straatjes en geveltjes.
  Bij ons vieren wij ook sint maarten, maar wij krijgen bijna geen kinderen aan de deur, vroeger woonden wij in de nieuwbouw en toen kon je bij de deur blijven staan, toen kwam er zeker 100 keer meerdere kinderen aan de deur.
  Groetjes Irma

 • Zo met jullie die mooie stad bekijken geeft veel kijkplezier…prachtig
  En idd klik op de foto dan kan je ook de teksten lezen
  Groetjes en fijne avond

 • Hi J& F,
  Wat een mooie serie weer .
  Ten eerste is het gewoon weer een fijne rondleiding, maar ook de foto’s zijn zo fraai en helder.

  Ja sneu voor Max hè.
  Ik begrijp zijn woede van na de race wel hoor.
  Die mannen rijden het vuur uit hun sloffen e n zitten vol adrenaline.
  Als je dan zo bestolen wordt van een overwinning dan vind ik de uitbarsting nog meevallen.

  Jullie weten de spanningook wel op te bouwen zeg.
  Ben heel benieuwd op wat komen gaat.

  LG Karina

 • Hallo lieverdjes
  Ik wens jullie een fijne dag geniet er maar van lieverdjes
  Lieve groetjes dikke knuffel Diana

 • mogge Yova
  ja die vreselijke ziekte zit denk ik wel bij een ieder in de familie in de wereld

  jullie hebben een mooier balkon dan ik , ja dat weet ik
  ik ben ook vaker in m’n tuintje dan dat ik op het balkon zit
  en ik denk dat het voor jullie een mooie afleiding is voor het leed dat er nu is
  groetjes

 • Dag Ferry en Jacqueline.
  Is er al nieuws van je moeder, vader en broer? Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het nu iets beter met hen gaat!

 • Hallo lieverdjes
  Het gaat met mij ook niet zo goed
  mijn dochter moet de zondag binnen in de kliniek
  moet de maandag de 2 de maal geopereerd worden aan haar rug
  en moet ik haar gaan helpen en voor de kinderen gaan zorgen
  Ik hoop dat alles goed verloopt
  Ik wens jullie nog een fijn weekend lieverdjes
  Lieve groetjes dikke knuffel Diana xxxxxx

 • mogge Yova
  dank je voor je lieve berichtje in het gbtje
  ja ook hier wat mistig vanochtend , heel langzaam klaart het op
  wens ook jullie alvast een fijn weekend
  groetjes

 • Kijk….nu heb ik de foto`s wel te zien gekregen.
  Wat een mooie serie weer.
  Jullie kunnen wel een fotoboek uitgeven over Amersfoort

 • Deze zomerse reeks van het mooie Amersfoort werkt wel aanstekelijk en doet iemand terugdenken aan die (te) mooie zomer. Knappe foto’s.

 • Ja ja Max Verstappen doet het goed, volg ook een beetje de F1, leuk vind ik. Sint-Maarten heb ik nog wel gehoord van familie in BE in het Meetjesland. Waar ik opgegroeid ben is het Sinterklaas. Geniet van jullie schitterende foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *