Menu Sluiten

Stille kerst & kerstgroet (wenskaart)

Het wordt helaas voor ons stille kerstdagen. Maar we zullen het hier in traditie getrouw toch door gaan met allerlei sfeervolle kerst versieringen. Dit hadden we altijd zo gedaan en dit willen we immer op deze wijze voort zetten en waarom niet? Zeker in deze donkere dagen en vooral koude dagen… Kerstdagen is altijd een heus familie feest, waarbij geen ruzies aan de orde is. Dit laatste kan immers voor sommige families moeilijk zijn. Maar ons familie is nu erg klein geworden. Onze ouders zijn er niet meer en vandaar de titel van deze blog aflevering.

Inmiddels zijn wij al in ons kerst stemming beland. We doen het nu niet meer in het groots. De raam licht versieringen doen we niet meer. Te gevaarlijk voor ons. Ook de balkons zullen we voortaan niet meer met lichtjes versieren. Te veel werk voor ons. We houden dit beperkt en alleen binnen in huis. Dit is voldoende…

Ferry wil via deze weg iedereen bedanken voor vele lieve steun berichtjes. Afgelopen woensdag was Ferry naar het ziekenhuis geweest en na consult gesprek met de arts, moest Ferry opnieuw geprikt worden. De bloed waarden zijn helemaal niet in orde. Daar heeft Ferry zware medicijnen en dit is sinds afgelopen donderdag op geschroefd. Ook kreeg Ferry nieuwe medicijnen erbij. Door Hypofyse tumor zijn alle hormonen waarden van slag geraakt. Tumor is natuurlijk nog aanwezig in de hoofd. Dit is helaas chronische ziekte geworden. Ferry heeft ook eens de spierziekte NEM6, Wartenberg neuropathie en het hart is ook niet in orde. Dit laatste wordt ieder geval ook in de gaten gehouden worden, door middel van o.a. MRI scans enz. Binnenkort krijgt Ferry een oproep en moet dan naar het ziekenhuis UMC Amsterdam en daar moet hij opgenomen worden. Gelukkig kan dit voor 1 nacht zijn. De testen en infuus enz. wordt allemaal in de nacht gedaan. Dit i.v.m. z’n cortisol, wat ook niet goed is. Eerder kreeg Ferry een belangrijke stimulatie test voor z’n bijnieren. Dit krijgt Ferry later opnieuw.


UPDATE PER: 21 december 2021

Opnieuw is de revalidatie plannen (in het ziekenhuis) voorlopig uitgesteld naar maart 2022. Dit door de Hypofyse tumor en natuurlijk ook de COVID-19, maar wanneer Ferry opnieuw een zware aanval in z’n hoofd krijgen, dan moet hij wel met spoed naar het AMC ziekenhuis. We beschikken hierover een speciale alarm nummer. Hopelijk zal dit niet nodig zijn. Maar Ferry kreeg eerder al een hersens bloeding, vandaar… Ook staat het programma (wetenschappelijk onderzoek naar spierziekte) bij Radboud in Nijmegen gepland. Onlangs nog een belletje hierover gehad… Ook dit werd uitgesteld naar medio 2022.


Hieronder hebben we foto’s geplaatst van ons kerst versieringen. Wij zijn ook ontzettend benieuwd hoe jullie kerstboom straks gaat uit zien. Of heb je hem nu ook al staan? Haha… het is bijna wel de tijd hiervoor.

52 Reacties ontvangen

 1. picpholio

  Zeer mooie kerstversieringen en de boom is ook een prachtstuk. De onze staat ondertussen ook maar net zoals vorig jaar zal Kerst hier ook in alle rust verlopen wegens corona… Het gezellig maken binnenshuis doen we uiteraard wel, net zoals jullie deden.
  Maak er ondanks alle complicaties toch nog maar fijne Feestdagen van en nogmaals: veel sterkte.

 2. Bertie

  Mooie versieringen, je ziet de boom niet meer, Een deer dagen begin ik er ook aan.
  naar voor Ferry, zoveel zieke dingen tegelijk, het is heel erg.
  Hopelijk brengen de medicijnen een beetje verlichting, het zijn er heel veel.
  Kop op voor de nacht dat je in het UMC moet blijven!

 3. Clemens

  Ha Jacqueline en Ferry! Wat kom je mooi op jullie pagina, met die prachtige wisselende foto’s! Echt sfeervol.

  Jullie kerstversiering ook, bij mij moet (bijna) alles nog komen, haha. Goed dat jullie het huis wel gezellig maken , zoals je zegt, in deze donkere periode kun je alles gebruiken dat het iets leuker maakt. Wat hebben jullie verschrikkelijk veel pech wat betreft jullie gezondheid! Heel veel sterkte hoor, ik hoop dat ze tenminste íets voor jullie kunnen doen.

  Dankjewel voor je reaktie bij mij. Zo zie je, dat het nog niet helemaal hopeloos is met mijn inspiratie hè. Heel soms komt er opeens weer iets in me op…

  Alle goeds voor nu en hopelijk toch op naar een beetje een goede kerst!
  Groeten en liefs, Clemens.

  • Hans

   Een kleine aanvulling:
   Het wordt voor ons helaas stille kerstdagen, een kleine troost ook hier en ook vele andere hebben er mee te maken.
   Niet alleen door corona, maar net wat je schrijft, het verlies van die om je heen staan.
   Het is voor beide niet makkelijk tijdens de ziekte van Ferry, dat is toch waar je samen onder leidt.
   Gelukkig blijven jullie positief en het is volop gezelligheid in huis met de versiering.

 4. Jan K. alias Afanja

  Lijkt me een goede keuze om in huis gewoon de kerstversieringen op te hangen en neer te zetten. De moeilijke situatie wordt er natuurlijk niet anders door, maar een beetje sfeer kan toch wat afleiding geven en het leven ietsje lichter te maken. Zelf kamp ik ook met een paar chronische aandoening, maar ik zou toch niet graag met Ferry willen ruilen. Nogmaals heel veel sterkte gewenst.
  Wij hebben al jaren geen kerstboom meer in huis. Dat begon noodgedwongen, omdat mijn jonge kat de ballen uit de boom sloeg. Sindsdien maken we zelf een paar kerststukjes die we in de kamer zetten. Een paar extra kaarsen aan, en dan is het voor ons gezellig genoeg.

 5. Ingrid

  Jacqueline & Ferry. ,, jullie blog ziet er ook heel erg mooi uit hoor en de versiering super is jullie kerstboom ,, ikzelf zet geen kerstboom maar een bokaal waar de kerstballen en lichtjes in zitten ook wel mooi hoor moet hem nu nog plaatsen ,, ,, Ferry heeft het hard te verduren ,, ik wens hem dan ook alle kracht en moed en veel sterkte ,, en hoop dat er een klein lichtje mag zijn in die boom dat hem veel beterschap mag brengen ,, van mij een warme knuffel voor U beiden .

 6. Tine de Jong

  Hier sla ik het feestgedruis dit jaar over want heb hier nu geen behoefte aan. Heb wel in herinneringskamer van mijn man kleine kerstboom gezet en ook kaarsjes die ik elke avond aansteekt. Jullie hebben wel mooie kerstversiering fotografie gedeeld en wat ik ik zo ook mooi vindt is die lay-out van jullie website. Elke keer weer ander gezicht als ik hier komt wat ook plezier geeft daarbij. En ook jullie maken ook veel mee en blijf ook moed er in houden hoor. Weet dat ik ook aan jullie denkt. Lieve groet Tine

 7. Irma

  Het ziet er gezellig uit mooie boom en andere versieringen.
  Goed dat jullie dit toch doen, omdanks de ziekte van Ferry, ik hoop dat jullie de moed er in blijven houden.

  Wij hebben twee hele kleine boompjes staan, verder doen wij het ook rustig aan.
  Groetjes Irma

 8. Wanda

  Jullie kerstversiering en boom zien er weer prachtig uit hoor! Heel erg logisch dat jullie het nu wat kleiner houden, maar ondanks dat ziet het er toch heel erg sfeervol uit. Ook hier staat de kerstboom inmiddels en ja, dat geeft toch altijd wel weer extra gezelligheid in huis. Ondanks alles hoop ik dat jullie er toch van kunnen genieten!

 9. Ingrid

  Jacqueline & Ferry. ,, bedankt voor het vriendelijke bezoekje Jacqueline,, en natuurlijk zit dat niet lekker zoiets in het leven te moeten meemaken ,, maar we mogen ook nooit de moed verliezen ,, we moeten van elke dag blijven plukken en proberen van kleine dingen te genieten ,, ook al is het allemaal zo moeilijk ,, maar daarom zijn we er voor elkaar ,, om een beetje sterkte te wensen waar kan .,, wees voorzichtig samen .
  en een warme knuffel liefs Ingrid .

 10. Ingrid

  Jacqueline & Ferry. ,, bedankt voor het vriendelijke bezoekje ,, en zodra mijn bokaal ( kerstversiering ) er staat want die heb ik nog niet geplaats doe ik dit weekend ,, dan maak ik een foto en stuur deze naar U door op U blogje dan kan U zien wat ik bedoel he . ik vind dat best ook mooi ,, verder wens ik U samen een fijne dag veel sterkte en een warme knufff liefs Ingrid .

 11. Ingrid

  Dag Jacqueline & Ferry.
  Hopelijk gaat het daar een beetje met jullie he ,, jullie hebben het al mooi versiert en ja de feestdagen komen nu echt wel dichterbij ,
  hopelijk kunnen jullie daar samen eens goed van genieten he ,, altijd wens ik jullie veel sterkte samen ,, en hier is ook even mijn gevulde bokaal als kerstversiering dat had ik U beloofd .,, ook dat is sfeervol en niet teveel gedoe ,,
  Fijne dinsdag wens ik U vandaag ,, alles verschijnt vanzelf in ons leven .; groetjes Ingrid .

 12. Ingrid

  Jacqueline & Ferry.
  Wat erg om dat weer te horen dat Ferry een aanval heeft gehad ,, hij zal dat er zeker moeilijk mee hebben ,, voor jullie allebei natuurlijk ,, ik hoop voor de toekomst voor U beiden ,, dat jullie samen verder een rustig leven kunnen genieten ,, het samen zijn met elkaar en van de dingen kunnen genieten wat jullie altijd al hebben van gehouden ,, veel sterkte in de moeilijke tijden ,, toch bedankt dat U even de tijd nam om even op bezoek te komen op het blogje met een lieve reactie Jacqueline ,, laat het jullie goed gaan hoor ,, warme knuffels liefs Ingrid.

 13. Ingrid

  Jacqueline & Ferry.
  De dagen vliegen voorbij ,, ik sta hier alweer op u blogje om U een hele fijne
  dag te komen wensen ,, een vriendelijke groet dan begin onze dag weeral eens goed Ingrid .,, goed dat jullie er samen iets mooi en op een rustige manier er toch zullen van genieten ,, ik wens jullie daar veel sterkte mee en natuurlijk een warme knuffel voor U beiden ,, Toch bedankt voor steeds de vriendelijke bezoekjes Jacqueline .

 14. Karina

  Hallo J&F,

  Wat hebben jullie een mooie en vooral smaakvolle kerstversiering.
  Ook al wordt het voor jullie een stille kerst, en zijn er grote zorgen over de toekomst zitten jullie niet bij de pakken neer en maken jullie er het beste van.
  Ik vind dat zo knap van jullie.

  Ik wens jullie een zo mooi mogelijke kerst en hoop dat er verbetering komt voor jullie in 2022.

  LG, Karina

 15. Ingrid

  Jacqueline & Ferry. Ik spring toch even binnen ,, om jullie samen veel sterkte te wensen ,, de dagen komen al snel dicht bij ,, ik wens jullie dan samen ook mooie momenten en genie t van alles wat jullie mooi vinden ,, maar wees voorzichtig .
  We voelen de kou van buiten maar ook de warmte van deze mooi dagen en mensen om ons heen ,
  iedereen doet zijn best om het toch zo gezellig mogelijk te gaan maken ,, mooie dag gewenst ,, liefs Ingrid .

 16. Ingrid

  Warme kerstwensen voor U samen Jacqueline & Ferry. ,,veel sterkte Ferry ,
  Nog een even verwijderd van kerstavond ,, dus breng ik even mijn kerstwens naar U toe ,
  Mag deze kerst ons hart toch wat verwarmen ,, het is de bron van ons leven ,, met veel liefde en geluk
  tussen fijn gezelschap ,, ook op afstand kan dat ons leven verrijken voor U en voor mezelf .
  Laten we geloven in betere tijden ,, een liefdevol leven fijne feestdagen vol liefde en geluk gewenst,
  warme kerst knuffel liefs Ingrid . Bedankt lieve Jacqueline voor de lieve reactie ,, veel moed en kracht he .xxx

 17. Ingrid

  Dag lieve Jacqueline & Ferry.
  Ik hoop dat jullie samen een fijne kerst hebben gehad ,, en dat alles voor jullie samen goed is verlopen .
  Ook dat jullie snel verder geholpen zullen worden ,, wees voorzichtig samen .
  We zijn nog een paar dagen verwijderd van het nieuwe jaar ,
  En ja alles gaat niet zoals gepland maar we waren er steeds voor elkaar ,
  en dat zou ik willen verlengen omdat we ongedwongen er kunnen zijn voor elkaar . liefs Ingrid .

 18. ZON-nebloem

  Zo aan het einde van het jaar
  wensen wij zoveel voor elkaar:
  liefde, vrede en geluk,gezondheid,
  en nog zoveel meer…
  Morgen is daar het nieuwe jaar,
  wees extra zuinig op uzelf !
  En… als beheerder van deze blog
  wens ik U veel wijsheid toe
  om deze blog goed te beheren
  zodat wij met plezier
  veel kunnen genieten, fantaseren, lachen, kijken, lezen, leren…
  ┏┓┏┓┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊┊
  ┃┗┛┣━━┳━━┳━━┳┓┏┓┊┊
  ┃┛┗┃╭╮┃┛┛┃┗┗┃╰┛┃20
  ┃╰╯┃┗┛┃╰╯┃╰╯┣━╮┃┊┊
  ┃┏┓┃┏┓┃┏━┫┏┳┻━╯┃22
  ┗┛┗┻┛┗┻┛┊┗┛┗━━━╯┊┊

 19. Ingrid

  Vers op een nieuw jaar lieve Jacqueline & Ferry.
  Ik wil jullie O zoveel van alles het beste wensen ,, en hopelijk dat dit jaar voor jullie dragelijk mag zijn ,
  ik hoop ook dat we een steun mogen zijn ,, ik wens jullie samen veel moed maar vooral sterkte ,, een warme knuffel en veel liefs Ingrid .

 20. Ingrid

  Dag lieve Jacqueline & Ferry. ,,
  We starten deze nieuwe week van het jaar ,, en zoals elke keer wens ik U een fijne dag ,
  laat het U vooral goed gaan ,, met daarbij een vriendelijke groet van mij liefs Ingrid .
  Maar voor U beiden wens ik iets apart en dat is erg veel kracht om in deze moeilijk tijden door te komen ,,
  Hopen is een lichtje van kracht lieve Jacqueline & Ferry.♥

Laat jouw reactie hieronder achter (alvast bedankt!):

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.