Sneeuwstorm 7-2-2021

Ons voorspelling (zie 3 logjes terug…) is uitgekomen. Er is een sneeuwstorm gaande in Nederland en hiermee begint de strenge winter. Het is weliswaar geen echte sneeuw, maar meer sneeuwjachten. Waarvan grotendeels fijne hagelsteentjes zijn. Ook wel de stuifsneeuw genoemd. Deze front was voorheen boven Frankrijk motregen geweest en is nu onderweg weer terug naar Frankrijk en gaat het sneeuw weer over naar motregen. Dit kan allemaal heel raar lopen. Maar de temperaturen gaan onderuit en kan zelfs later in de week lokaal -20 graden worden. Helaas zal de Elfstedentocht zeker niet bereden worden. Want wij voorspellen zelfs eind februari of anders begin maart dat het 21 á 22 graden boven nul kan worden! En dan wordt het heus lente in Nederland. Eigenlijk is dit haast niet voor te stellen. Hier in Haarlem is redelijk veel stuifsneeuw gevallen en het sneeuwt op dit moment (11:15 uur) nog steeds door. We hebben enkele foto’s genomen en dat zien jullie hieronder weer terug. We wensen iedereen fijne winter toe en er kan wel degelijk geschaatst worden. Uit kijken geblazen, dit zeker!

Op bovenstaande foto zien jullie heel goed, dat het inderdaad geen echte sneeuw is. Het zijn allemaal fijne kristal sneeuw steentjes. En in combinatie met veel wind kun je hier echt hinder van ondervinden, vooral voor de ogen!

Veel hoge sneeuwduinen is hier en daar heel goed terug te zien. Deze foto’s werd vroeg genomen en niemand was toen nog buiten.

Af en toe reden hier strooiwagen langs, maar veel zal dit zeker niet helpen, omdat er te weinig auto’s rijden en dit kan problemen blijven geven.

Deze auto kwam zelfs hier vast te zitten en ze was een tijdje mee bezig geweest om haar auto te bevrijden. De buren hier aan de over kant gingen haar hierbij helpen en dat was gelukkig gelukt.

Sneeuwpret in de straten van Nederland, zoals hier bij ons. Maar dit duurde niet echt lang, want het is te koud!

Update 13:00 uur: er werd zelfs hier in de straat snowboarding uitgevoerd met een autobus en kijk eens het filmpje hieronder!

UPDATE 15:30 UUR: het sneeuwt hier nog steeds en regelmatig gaan de kinderen naar buiten met hun ouders. Uiteraard met de slee erbij!

En de eenden proberen in beweging te blijven. Want ze weten dat dit dicht gaat vriezen. Hoe lang nog?

Sommige auto’s kwamen hier vast te zitten en werd door die meneer later van achteren geduwd en dit hielp echt!

51 reacties op “Sneeuwstorm 7-2-2021

 1. Erg veel sneeuw, hier ook.
  Buitendeur en rolluik zijn beiden vastgevroren, gelukkig kan ik naar buiten door een andere deur.
  Het is prachtig om te zien maar er zijn weinig mensen op straat, te koud door de wind. Als die krimpt is de kou beter te dragen.

 2. Dat de Elfstedentocht niet doorgaat verbaast mij niet dan moet het toch langer koud zijn.
  vannacht begon het inderdaad te sneeuwen en de wind is krachtig en veroorzaakt weer de stuifsneeuw.
  Ook hier een witte wereld en veel mensen die buiten er van genieten.
  De sneeuw brengt wel gezelligheid. Hans

  1. Gelukkig wat langer winter dan alleen een weekend.
   Een prettige afwisseling de sneeuw in deze periode.
   kinderen en honden zijn Happy, maar er zitten ook veel mensen in de problemen op de weg.
   Maar dat schreef je al.

 3. ha die Jacqueline & Ferry
  een mooi beeld verslag van de winter in Haarlem
  het is hier voor net zo , kinderen sleetje rijden , maar wat je al zei , niet lang want het is echt guur koud door de storm

  het is als bij het hoogwater op mijn blog mooi om te zien , maar lijd ook vaak tot overlast
  fijne middag groet

 4. Wat een prachtige winterfoto’s zijn dit, eindelijk wat winterpret, dit doet even alle ellende van de pandemie vergeten.
  Wij zijn ook naar buiten geweest, ik had mijn skikleding aan en heb het niet koud gehad, er staat hier een keiharde wind maar toch zijn we naar het ijsselmeer gelopen en de ijspegels gefotografeerd, een blogje maak ik er nog wel van.
  Hier alvast een foto om te zien hoe het hier is.
  Groetjes Irma

  1. Dit is wel een heel prachtige foto geworden Irma! Mooi om te zien, met al die ijs pegels en dit alleen aan een paar takken. Dank je wel voor het delen van je foto. Vinden wij altijd erg leuk!

   Groetjes terug van ons.

 5. Hallo samen, ik kom langzaam terug gekropen en had al update gezet onder mijn vorige schrijven voor jullie en de andere die hadden gereageerd waar ik heel blij mee was en het heeft mij ook erg geholpen. En het is echt berenkoud buiten want had kleine wandeling rond de flat gemaakt maar toch snel omgekeerd want het was voor de camera ook niet goed met al dat stuifsneeuw die zelfs mijn gezicht zeer deed. Jullie ook mooie foto’s gemaakt die ik bekeken hebt. Hier was het beeld ook beetje het zelfde. Kinderen hadden ook pret maar ik zet niet graag hen of andere mensen op foto wegens hun privacy want het komt toch wel op internet en dat wil ik niet. Maar met auto weg deden we niet want code rood is er niet voor niets. Veiligheid ook erg belangrijk en wellicht van de week als we naar graf gaan om daar wat te doen dan onderweg wat plaatjes maken. Voor nu is het genieten van achter raam en dat vinden we net zo mooi.

  1. Naar aanleiding van jouw opmerking over de gezichten, hebben we onze foto’s van deze logje opnieuw bekeken en ik (Ferry) moet eerlijk zeggen dat dit wel erg beperkt is en is dit bijna niet te herkennen of de meeste staan met hun gezicht andersom. Ieder geval kunnen ze dit altijd bij ons melden via speciale formulier pagina en zie ook ons AVG regels alhier. Ook daar houden we een beetje rekening mee, maar dat kan niet altijd.

   Als het goed is, gaat het zo meteen stoppen met sneeuwen in Haarlem. En dan begint het streng te vriezen, voor enkele dagen dan. Misschien wel voor enkele weken? We zien het wel allemaal… en was vandaag inderdaad achter de ramen erg mooi om te zien en hier komen regelmatig auto’s vast te zitten. Men zijn aan het strooien gegaan in Noord Holland en elders natuurlijk ook.

 6. Het winter daar goed bij jullie, blijkbaar was er in Nederland veel meer wind en was het ook kouder de voorbije nacht. Hier ook sneeuw vanaf gisteren in de vroege avond. Deze ochtend wat het in Antwerpen net rond het vriespunt en er was slechts een ijzige bries. Hou jullie warm en veilig want we zitten er nog wel een tijdje mee….

 7. ja ik woon hier alweer dik 40 jaar en het uitzicht verveeld me nog steeds niet
  zeker op een dag als vandaag , en je ziet dat er zo genoten wordt van dat beetje sneeuw
  ach ik haal het zelf , heb ik gelijk m’n beweging smile
  ik zag filmpjes van mijn oude werk plek bbbrrrr , wat ben ik blij met m’n pensioen smile

  ja morgen wat spelen met de fiets , komt goed

  rustige avond groet

 8. Hier heeft het ook gesneeuwd,maar blijkbaar niet zoveel als bij jullie,ongeveer 4cm.Gedurende de dag was het hier meer waterige sneeuw,doch dit wordt gevaarlijk omdat de temperaturen goed omlaag gaan.Hopelijk brengt dit geen problemen voor de mensen die morgen moeten gaan werken.Je hebt weer heel mooie foto’s genomen.Ik wens jullie een goede start van de week,fijne avond en veel groetjes

 9. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Dat was me het weertje wel he gisteren en vandaag.
  Het resultaat heel mooi om te zien vanachter mijn raam.
  Want buiten durf ik niet, ik heb ook geen sneeuw nodig om te vallen haha, zonder gaat ook.
  Jullie foto’s waren weer heel mooi ik heb ze ook van binnen uit gemaakt.
  Denk dat het de hele week oppassen wordt door de strenge vorst geen snelle dooi.
  Wees voorzichtig dus en vooral Ferry op de scooter.
  Wens jullie toch een fijne week.
  Liefs Marianne
  Foto is vanachter mijn raam gemaakt dus

  1. Er is bij jou ook veel sneeuw gevallen, zo te zien. Ferry is vervroegd naar huis gegaan en is inmiddels hier goed aangekomen met z’n scooter en dat was echt niet meer te doen. Voor een klein stukje deed hij ruim een uurtje over en normaal gesproken binnen 7 minuten. Kun je nagaan, hoe erg het was allemaal. Vanaf morgen wordt Ferry opgehaald door één van z’n collega. Ook dat is nu wel goed geregeld. Er komt weer wat vers sneeuw onderweg.

   Lieve groetjes, Ferry & Jacqueline en wees voorzichtig met alles!

 10. Ja, er waren genoeg weermannen en -vrouwen die het al zagen aankomen en ook ik zag het gebeuren daar het op de noordpool veel te warm was. Nou, als die 20-22 graden uitkomt zal er heel wat veranderen want eind februari die temperaturen is echt niet goed. IK denk dat er heel wat vogels in de war raken en zo. Wij mensen ook trouwens.
  Voor nu hoop ik dat de sneeuw snel weg is laugh Fijne winterse maandag.

 11. Het is daar wat bij jullie. Het kwam hier zelfs op het nieuws. Allemaal mooi en idyllisch en het geeft wel pret. Maar dat mensen kunstjes gaan maken vind ik minder. Die geven ongevallen waar we niet zitten op te wachten. Mooi in beeld gebracht. Hou het veilig en warm. Groetjes ♥

 12. mogge Yova
  dus Ferry had flink wat pech , maar een goede collega pikte hem op , mooi zo
  ja het is nog maar de vraag of ik de fiets pak hoor , te voet , dan maar wat minder meenemen en morgen weer een loopje , toch
  fijne dag , groetjes , Karel

 13. Ha lieve mensen,

  ja… die sneeuw: dat levert wel heel mooie plaatjes op.
  Ik vind het alleen wel gevaarlijk om achter een auto te glijden met een slee, of board of wat dan ook.
  Ik zag er al meer foto’s van.
  Nou ja… gelukkig is het helemaal niet druk op de weg, dat scheelt.

  Ik vind het prachtig!

  Veel plezier en groetjes van Marlou

  1. Lieve Marlou, wat een leuke foto met dat kleine kind op de slee die voort werd getrokken door iemand. Hier in de straat gebeurde weer van alles nog wat. Ferry is vervroegd naar huis gegaan om z’n gestrande scooter op te halen en weer terug. Dit was echt niet meer te doen. Dus niet meer… Er komt nog meer sneeuw aan.
   Nog een fijne winterse dag gewenst en geniet ervan!

   Lieve groetjes terug, Ferry & Jacqueline.

 14. kijk dat hoor ik graag , een baas die zegt , op naar huis jij
  en goede collega’s die Ferry oppikken de komende dagen , grote klasse smile
  ik liet de fiets thuis en was lopen om wat eten
  nu lekker relaxen
  groetjes

 15. Hoewel de sneeuw mooi is om te zien mag het van mij wel lente worden. Ik durf nu eigenlijk niet naar buiten want ik ben te bang om te vallen door de gladheid. Er ligt nog veel sneeuw op de straten in mijn woonwijk hoewel er wel steeds sneeuwschuivers en strooiwagens langskomen.

 16. Voor de kinderen en sneeuwliefhebbers is het prachtig… voor de anderen niet… maar gelukkig hebben we er geen van allen invloed op…
  voorzichtig zijn maar en er tussendoor van genieten en mooie foto’s maken .

 17. Op een sneeuwstorm zit niemand te wachten…helemaal niet als je voor je werk de weg op moet. Maar alles gaat voorbij (-: Ik vind sneeuw prachtig. De Elfstedentocht mag wat mij betreft voor wedstrijdrijders doorgaan. Friezen rijden ‘m toch wel, die houd je niet tegen. Toch…ik kan niet wachten op het voorjaar!

 18. Zo ik ben weer thuis van een kleine wandeling, het zonnetje schijnt maar de sneeuw blijft nog liggen. Als je zo een eindje loopt, merk je dat niet iedereen de stoep schoon heeft of er eventueel zand op heeft gestrooid. Maar ik denk dat dat komt omdat in veel huishoudens man en vrouw beiden werken en dus overdag niet thuis zijn om de stoep schoon te maken. Ik heb vandaag alleen hoeven vegen, omdat ik het meeste gister weg had gehaald en er is wel wat bij gekomen, maar niet echt een heel pak. Fijne dinsdag gewenst.

 19. Dag Jacqueline en Ferry,
  Hopelijk gaat het nu goed met vervoer van Ferry.
  Want is nu uitkijken he.
  Hier liggen nog bergen sneeuw en ik durf niet buiten te komen.
  Bedankt voor jou berichtje lieverd.
  Het gaat ook nog harder vriezen zeggen ze.
  en ze willen maar schaatsen op natuurijs, nou hun liever dan ik.
  Pas goed op jezelf he, en blijf binnen als het kan.
  Liefs Marianne

 20. Ja sneeuw is er bij jullie gevallen ,maar zoals je schrijft is het meer korrel sneeuw en je kan van zo’n sneeuw niet zo goed sneeuwballen maken en een sneeuwman is al helemaal moeilijk. De wind maakte er hier en daar ook hoopjes van . Vooraan op straat was er geen dikke laag maar achter in de tuin was er toch zeker meer dan 5 cm sneeuw! Vandaag scheen de zon en voelde de wind niet meer zo scherp aan. Toch veel aangenamer dan de dag ervoor. Eerlijk gezegd vond ik het wel leuk dat het eens sneeuwde maar het moet niet te lang duren 😉

 21. mogge Jacqueline & Ferry
  ja dat is een ander wit goedje hé
  enorme zoutvlakten en zelfs een hotel van zout
  nee daar hoef ik ook niet naar toe , een heel aparte natuur dat daar
  geniet de dag
  groetjes , Karel

 22. Mooi is jullie sneeuw in Haarlem
  Echte winterlog met dat filmpje erbij !
  Jullie hadden blijkbaar hagelsneeuw, hier was het zachtere sneeuw maar dan ook kleine vlokjes
  Ik ga vanmiddag een logje over sneeuw op Voorne posten óók op mvhpleintjeslog.
  Nog veel sneeuwplezier

 23. Hallo Ferry en Jacqueline,

  Ook hier in Brabant is veel sneeuw gevallen. Ik ben er niet zo’n liefhebber van, hoewel het mooi plaatjes oplevert. Jullie hebben er weer veel gemaakt.
  Ben benieuwd of de voorspelling voor eind februari/beginmaart uit gaat komen, van mij mag het.
  Bedankt voor jullie bezoekje!

  Groetjes,

  jeer

 24. Goeie middag Jacqueline en Ferry,

  ja dit is een echte winter. Ik moest dat weekend werken (6/7 februari) en het was die zondag ook echt wel koud met die oostenwind erbij. Het waren (en zijn) nog steeds mooie beelden en nu is er ook nog een zonnetje bij. De weg is hier alweer schoon en dat is voor het verkeer wel goed. Ikzelf vind dat wel jammer maar we moeten ook aan de veiligheid denken natuurlijk.

  Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt en dit geeft ook echt de winterse beelden weer zoals een winter hoort te zijn smile
  Menigeen heeft er plezier in en dat mag ook wel eens na al die ellende van corona. Ik hoop het weekend ook even te kunnen genieten van de vorst 😉

  Groetjes, Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.