Menu Sluiten

Rotte appels

Van de week paniek in de tent! Bij toeval kwamen we erachter dat onze site YOVA totaal in de war was geraakt. Wellicht hadden jullie gelukkig dit niet gezien. Door een bepaalde plugin programma, een soort tool programma voor foto formaten… hadden we dit toen eerder los gelaten in ons blog systeem en dit hadden we geweten! Nooit meer… De hele site raakte door de war en de headers klopten niet meer en de foto’s werden zelfs niet mee weer geven! Dus er zijn wel degelijk een paar rotte appels tussen met al die plugin programma’s van WordPress. Dit soort tool programma’s zullen we voortaan hierbij laten. Maar we moesten wel gelijk aan de slag om alles te herstellen en dat duurde wel dagen lang. Gelukkig is dit nu achter de rug en we hebben nu ook echte backup van al die foto’s gemaakt. Helaas konden we in dit geval geen herstel backup optie nemen, want dit duidt weer op een heel ander probleem. Eigenlijk kwamen we dit enkele weken later pas achter…

We nemen jullie mee terug naar 2005 en dat is alweer 16 jaar geleden. Deze foto’s werden toen genomen bij Zandvoort en het was zo te zien niet zo’n best weertje. Onze ouders en Jacqueline gingen regelmatig hier naar toe, om lekker te mosselen. En af en toe ook een lekkerbekkie. Dit zijn dingen die we nu wel erg missen hoor. Ferry lust geen enkele visje en dus daarom ging hij vaak ook niet mee met ze.

Onze vader bestelde hier altijd bij Floor lekkernijen en hij praatte altijd graag met de verkopers. Er zit altijd veel sauzen bij en die was toen heerlijk.

Jacqueline weet dit nu nog dat het inderdaad heel slecht weer was op die zondag. En dat kunnen jullie hier al zien aan komen. Buien in aantocht vanaf de Noordzee.

Toen was het nog druk en er waren aan de andere kant ook opklaringen. Toen was het hier zelfs nog gezellig geweest.

Hmmm… Jacqueline krijg nu alweer trek in na het zien van deze foto uit 2005.

Deze zeemeeuw had natuurlijk ook trek in die lekker visjes. Maar dat mocht al niet of anders zouden ze overlast hiervan kunnen krijgen en dit wisten we toen al natuurlijk. Maar deze keek toen wel heel erg zielig bij.

En via de Zeeweg gingen we weer terug naar Haarlem. Onze Ma zat hier naast haar man, ook voorin dus. We missen onze ouders heel erg en dat is alweer 2 jaar geleden. Altijd heel erg leuk dit weer terug te zien en met jullie te delen. Ook wel onze memories natuurlijk!

Voorgaande logjes

32 Reacties ontvangen

 1. Karel

  ha die Jacqueline & Ferry
  ja die viskramen ken ik , zowel op de Zuid als Noord boulevard 😋
  jullie hebben er ook mooie herinneringen aan begrijp ik wel
  ja al weer ff terug , en jullie ouders kunnen niet meer mee
  maar dit zijn mooie herinneringen ook aan hen

  van plugins en zo meer heb ik geen kaas gegeten
  nog een uurtje en ik ga hier naar de viskraam

  rustig weekend groet

 2. Hans

  Gelukkig kwamen jullie achter het probleem en inderdaad in de WP plugins zitten rotte appeltjes.
  Net als door de aanpassing van http naar https, zijn vele foto’s net meer zichtbaar en moet je in de opmaakt een ‘s’ plaatsen bij de link van de foto’s.
  Een mooie terug blik, en zoveel jaar veranderd er veel in het leven.
  Gelukkig wel liefdevolle herinneringen. Hans

 3. picpholio

  Plugin’s installeren is altijd een risico. Best maak je eerst een backup en installeer je pas daarna. Gelukkig kwam alles weer goed.
  Zo’n viskraam weet ik heel erg te waarderen. Zet de kipling en de maatjes maar al klaar voor mij Fijne zondag verder.

 4. Melody

  Die plugin-ellende heeft er mede voor gezorgd dat ik weer gratis ben gaan bloggen, het is niet goedkoop allemaal en als je dan constant tegen problemen aanloopt is dat zonde van het geld.

  Mooie foto’s en mooie herinneringen… al hoe verdrietig ook, jullie hebben zel wel, vele mooie herinneringen. Dat is ook niet voor iedereen weggelegd.

  fijn weeknd x

 5. Jan K. alias Afanja

  Van die problemen met jullie weblog heb ik niks gemerkt. Met plugins moet je altijd voorzichtig zijn, altijd eerst een backup maken voordat je met dat soort avonturen begint. Afijn, gelukkig is het weer verholpen.
  Zelf ben ik allergisch voor vis, maar fijn dat jullie aan je ouders en de viskraam mooie herinneringen aan bewaren.

 6. Bertie

  Jammie, de viskraam! Smakelijke herinnering en nog mooi ook ondanks het slechte weer.
  Van de problemen heb ik niets aan deze weblog gemerkt maar ja, ik snap het hele gedoe niet.
  Jullie dus wel en hebben het opgelost.
  Goed gedaan.

 7. Haba

  Zandvoort. . . in mijn studietijd ging ik daar met een studiegenoot met de trein naartoe, zomaar om even de zee te zien. Later woonde er een vriendin van mij die is na een paar jaar weer terug naar Amsterdam verhuisd. Maar eerlijk gezegd, vind ik het strand hier een stuk mooier, lekker breed zodat de mensen er nooit te dicht op elkaar zitten in de zomer. Wel even een eindje lopen als je wilt gan zwemmen, maar ach dat vind ik geen punt.
  Jullie een fijn weekend gewenst.

 8. Kay

  Men moet erg opletten met die plug-ins. Ook op blogger hoor. De Hinder is dus beperkt gebleven, gelukkig maar.
  Een mooie herinnering aan jullie ouders! De foto’ss zijn leuk om te bekijken.
  Een goed verhaal. Groetjes ♥

 9. Karina

  Hoi J&F,
  Jeetje wat een ellende hé met die plugins?
  Gelukkig zijn jullie hartstikke handig met blogs en al eerder alle problemen te boven gekomen en zo ook nu weer, fijn!

  Wat gaat de tijd toch snel, maar wel fijn dat deze mooie herinneringen een warm plekje in jullie harten hebben.
  En lekker bekkie….. leuke woordspeling

  Inderdaad die mondkapjes zijn best prijzig (vond ik ook al kreeg ik ze gratis in ruil voor een blog artikel) maar nu heb je wel een uniek kapje dat lekke zit, ben benieuwd naar die van jullie.

  LG, Karina

 10. rebbeltje

  Balen als ze er een rommeltje van maken en jullie hadden net alles zo mooi op orde…
  Maar eerlijk met wp heb ik nog nooit echte problemen gehad…maar doe dan ook niet meer dan kan haha…
  Wat een pracht herinneringen en mooie foto’s van de zee
  Groetjes en fijn weekend

 11. Di Mario

  Ik had vroeger twee vriendinnen in Zandvoort wonen, dus ik kwam er nog weleens. Jammer genoeg is er eentje verhuisd. Toch een mooie plaats. Plugins, volgens mij moet ik ook binnenkort eens aan de slag. We zullen zien of het lukt.

  Love As always
  Di mario

 12. John

  Ja, met plug-ins kijk ik wel heel erg uit, en ik heb er ook niet echt veel nodig. In mijn theme zitten een berg opties mar heb dan ook een premium. Een plug-in die ik wel echt gebruik is Coblocks. Maar het is natuurlijk voor iedereen anders en ieders eigen keus.
  Sinds ik een poos terug die problemen had met de server maak ik elke twee weken een back up. Als er dan iets gebeurt mis ik maar twee weken.
  Leuke foto’s!

 13. Elisabeth

  Wat vervelend als er van alles mis gaat maar het is weer in orde zo te zien .Mooie herinneringen aan jullie ouders .Ik ben zelf niet zo’n vis eter al is het wel gezond ,zonder al die sausjes natuurlijk haha
  Lieve groetjes Elisabeth

 14. Bram

  Hoi Jacqueline & Ferry
  Wat leuk even terug in de tijd,
  en wat een ellende kunnen plugins veroorzaken, maar ook vernieuwing van wordpress zelf kan je site soms helemaal op tilt zetten, gelukkig hebben jullie het weer onder controle

  Groet, Bram

 15. Marlou

  Ha lieve mensen,

  gelukkig is de site weer helemaal in orde.
  Ja… ik kan me de stress wel voorstellen… Is niet leuk!!

  En dat visje op de boulevard!!!
  Daar heb ik al vaak een visje gegeten!
  “Geef het door, eet haring van Floor”

  Heerlijk en zo gezond!
  Was het maar weer zomer en alle covid achter de rug!!

  groetjes!

 16. Morgaine

  Ja, Zandvoort, prachtig, mooie herinneringen aan ook hier. Maar dan eerder en meer op het strand, vaak zelf eten mee, einde van de dag, na school met mijn moeder erheen, mijn vader kwam dan ook na zijn werk. Kortom dat. Later met opa bij Zuidwester even uitwaaien op de boulevard, en weer jaren later, mijn kind voor het eerst naar Zandvoort, daar heb ik ook nog mooie foto’s van, dat ze verwonderd kijkt over het grote water …. tot zover ze kon zien, water.. en golven… Ben er al een paar jaar niet meer geweest. Dat komt wel weer. Vis lust ik niet, dus aan die kramen stonden wij nooit. Wel bij de watermeloenen of een grote zure bom. En altijd frietjes halen bij een klein zaakje, die nog steeds bestaat volgens mij. De laatste keer dat ik er was wel in elk geval.

  X

 17. Helma

  Herinneringen zijn vaak de mooie momenten die soms dan ook weer veel emotie oproepen (althans bij mij dan). het is dan geweldig dat er foto’s zijn en ook de foto’s van jullie ouders. Ik ken deze vistenten wel want ook wij wandelde daar wel eens met een kibbeling na de wandeling hihi……
  Heel naar al die bugs in de WP. ik heb de mijne nog steeds niet online want ik snap er sowieso geen hout van, nou ja, dan maar bij blogger blijven.
  Leuke foto’s in de blog
  Heel fijn weekend en kijk wel uit want het gaat sneeuwen en ijzelen.

  Groetjes, Helma

 18. Mirjam Kakelbont

  Techniek zet je soms zomaar voor het blok. Balen als dat je blog is )-: Ik ben blij dat ik een helpdesk heb die computerproblemen voor me oplost. Anders was ik lang geleden gestopt, denk ik… Een foto-archief is een goudmijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.