Rotseekhoorn en prairiehonden

Wat een weertje vandaag, storm aan de kust met windkracht 10! Nu begint het al wat af te zakken, maar er komt nog veel meer regel aan helaas. We hebben veel leuke reacties mogen ontvangen van ons vorige logje over de “spelende ijsberen”. Echt super allemaal en we gaan weer gewoon verder.

We kwamen in de dierentuin Diergaarde Blijdorp bijna overal, zoals dit oerwoud bos. Maar de temperaturen waren hier best wel aan de hoge kant.

Even later kwamen we ergens bij de pinguïns  en die zwommen hieronder. En men kon hier gewoon overheen stappen. Gelukkig zijn de openingen wel van glas voorzien of anders zou je zomaar door heen kunnen zakken en dit is niet de bedoeling.

Veel informaties over dikke cavia.

En dit is hem dan…

Reuzen schildpadden en ze kunnen heel oud worden.

Dit is een rotseekhoorn. En deze ziet er dan heel anders uit dan de normale eekhoorn die wij hier in onze bossen hebben.

Rode eekhoorns in onze bossen zijn eigenlijk mooier dan deze.

Vlaamse Gaai is het niet, maar wat dan wel? Dankzij trouwe bezoeker weten we nu dat deze (blauwe) Ekstergaai is.

Een vreemde vogel die alleen vooruit keek… en deze vogel is dan de Renkoekoek.

De bizons kwamen net naar buiten nadat hun terrein werd schoon gemaakt. Er lagen heel wat drollen…

En natuurlijk vers hooi, denken we dan.

Nee, dit is geen vos die wij hier kennen… Deze blijk wel een vos te zijn, maar dan een ander soort… iets met de wolf.

Huh?! Waarom draai je hier dan voor ons om? Nou ja zeg… dan maar gelijk weer verder.

 

38 Reacties

 1. Wat een leuke dieren allemaal en die rotseekhoorn is echt heel apart .Ik vraag me af wat voor vogel dat is die mooie Blauw Witte en nee Vlaamse Gaaien zijn mooi maar niet zo mooi ,stond er geen bordje bij ? En Oh ik vind die Prairie hondjes zo leuk ,bijna om te knuffelen maar ik ben bang dat ze dat niet erg leuk zouden vinden .Het was weer een mooi blog .
  Lieve groetjes Elisabeth

 2. De vogels die je hebt gekiekt zijn de (blauwe) Ekstergaai en de Renkoekoek. De vos is een Manenwolf, maar die is meer verwant met een vos dan met een wolf. Verder heb ik weer genoten van jullie foto’s, dit deel van de tuin heb ik al een tijd niet echt bezocht! Leuk dat nu hier te zien. De Prairiehondjes daar kom ik niet omheen, omdat ik die ingang altijd gebruik! Leuk filmpje. Gr Jan W

  1. Jij bent ontzettend goed in de dieren namen. Dit zouden wij nooit geweten hebben. Dankzij jou weten we nu hoe ze allemaal heten. Eigenlijk dachten we dat we naast zaten met de vos, maar is toch blijkbaar een verwant van de vos/wolf te maken. Heel leuk om te weten. Zo zie je maar weer en nu kun je hier alsnog de dieren zien. We zullen de namen erbij zetten. Dank je wel!
   Groetjes terug van ons.

 3. Jullie wonen dichter aan de kust en dat hebben jullie vandaag wel gemerkt, hier was het een stuk minder met de wind.
  De Diergaarde Blijdorp zie er nu heel anders uit dan mijn laatste bezoek.
  De Rotseekhoorn lijkt inderdaad niet op de eekhoorn zoals wij hem kennen.
  De Prairiehondjes zijn altijd wel leuk, net als het filmpje. Hans

 4. Goede morgen F & J ik moet nog gaan slapen, maar ik zie dat het al de 14de is vandaag Leuke dierenfoto’s weer en het filmpje is ook leuk al blijft dat bij mij af en toe haperen.
  Ik wens jullie een fijne donderdag, maar eerst zeg ik nog welterusten, want ik duik zo mijn bed in. ZZZzzzzz

  1. PS: we komen weer even terug op onze probleem. We hebben dit zojuist getest via via en ook met onze mobiel telefoons en dit werkt allemaal prima. Misschien dat je met een ander browser kan proberen? Bijvoorbeeld Firefox? We hebben verder nog geen klachten hierover ontvangen.

 5. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Goh, wat een mooie vervolg van je serie over deze wel heel merkwaardige dierentuin! Je hebt me ook een beetje wijzer gemaakt want veel van de soorten vogels en dieren die je hier toont kende ik niet, bedankt dus.
  Hoeveel kaartjes hebben jullie daar wel volgeschoten? Want ook dat mooie filmpje zal wel enkele bites gekost hebben!
  OT: hopelijk krijgen jullie vandaag goed nieuws, ik duim er voor hoor!

  1. Ja… en nee… wat is het nu eigenlijk? Wat wij al vermoedde is toch waar geworden. De biopsie is niet goed gegaan. Dus hebben ze nu besloten volgende week donderdag deze te verwijderen en deze wordt dan onderzocht. Geen langer uit stel meer. Dus blijft het nog onzeker voor ons allemaal. Fouten kunnen blijkbaar makkelijk en vooral duurzaam voor ons allemaal… gemaakt worden in ziekenhuizen. Dus wordt het wat langer duimen… Dank je wel voor je medeleven met ons.

   1. Dag F & J. Ai, het wordt nog steeds bang afwachten hoe het nu verder met je broer zal gaan. Volgende donderdag gaan ze dat gezwel dus verwijderen en onderzoeken op kwaadaardige cellen. Ik blijf dus met jullie mee duimen en hoop dat er eindelijk eens goed nieuws voor jullie uit de bus komt! Sterkte hoor…

 6. Wat is het weer gezellig op je blog met al die mooie dieren en ik kan aardig wat vogels, maar deze kon ik niet. Ekstergaai hmm vast een kruizing met hen 2 te samen. En ik vind deze eekhoorns wel mooie hoor. De bizons ook in de rui en al met al kreeg ik van deze serie weer een gezellige bui. Beter als al die regenbuien , stormen die we nu hier ontvangen. Wens jullie gezellige dagen al is er over het weer wel veel te klagen. Geniet er toch maar va. Grtjes

 7. Wat heb je die dieren allemaal mooi in beeld gebracht! Het is echt genieten . Deze diergaarde is wel het bezoeken waard. De filmpjes die er telkens bijgeplaatst worden zijn erg mooi maar bij mij vallen ze om de haverklap stil en moet ik ze weer aanklikken om verder te kunnen kijken. Jammer hé!

 8. Wat ben ik weer veel achter! Ik ga het allemaal inhalen hoor, dat weten jullie he? (Ik hoop dat jullie de reakties die ik bij oude logjes zet, ook nog te zien krijgen…).  Maar deze is ook weer leuk,  hoe krijgen jullie het toch voor elkaar. Goede foto's!  Ik vind de rotseekhoorn eigenlijk wel grappig hoor. En ik ben blij dat tegen de tijd dat ik hier langskom, jullie samen met de bezoekers, de namen al hebben uitgezocht van alle dieren, haha. Het was weer een ontdekkingsreis!

  Dankjewel voor je bezoekje! Ja, zo hebben ook heksen soms problemen waaraan je niet zo een-twee-drie denkt! En niemand weet hoe ze in de winter op haar werk komt… 

  Nog heel veel sterkte met de gezondheidsproblemen.. ik las het hierboven, wat een pech! Duim, duim….

  Toch veel groetjes en een fijn weekend!

 9. Hoi Jacqueline en Ferry,
  Ik heb hier weer genoten van jullie prachtige blog! Ik vind onze eekhoorntjes ook wel iets mooier dan deze, maar daarom niet minder schattig. Hoewel ik ze niet zo zou durven aaien, want ze hebben scherpe tanden en je weet maar nooit! De Ekstergaai vind ik prachtig zo met die kuif! De “vos” heeft wel zoiets als een kruising tussen een vos en een wolf. Hij/zij heeft de gestalte van een wolf maar de kleur en oren van een vos. Zou hij/zij even sluw zijn als de vos? De filmpjes die jullie maken zijn altijd heel knap gedaan, ook deze weer! Vroeger dacht ik bij het woord prairiehond aan een wilde hond, ondertussen weet ik beter Het fijne aan bloggen is, dat je veel bijleert naast de prachtige foto’s en filmpjes die worden gepubliceerd Als jullie geïnteresseerd zijn in andere dierenparken, neem dan ook eens een kijkje in mijn album: dierenpark Planckendael: https://photos.google.com/share/AF1QipPCj81ajclzORUl-tif2bvUisjWJ-vsaXISBaQgKdiPpWy2phlOGa9hrQw2miQb8A?key=Z3BlVjNzQmVCWnhYYVNFSDVwdjhvSGM3eHVGWHdn
  Ik wens jullie verder veel sterkte en beterschap met gezondheidsomstandigheden van jullie broer!
  Fijne genietgroetjes, Heidi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *