Rondom Amsterdam

Vandaag is het vrij donkere dag. Geen zon, maar wel mistig en vooral erg koud. Winter hangt in de lucht. Dit is wel duidelijk geworden. De dagen worden nog korter en dit gaat zo’n beetje een maand vol zo door. En dan zitten we tegen die tijd alweer eind december. Maar zover is het nog niet. We gaan morgen een beetje de verjaardag van Ferry vieren, die eigenlijk pas op de 26ste jarig is. Het is voor ons allemaal heel anders geworden en daar door vieren we niet groots en dat kan gewoon niet meer. Maar daar maken we gewoon geen punt van. Wel gaan we vervroegd het huishouden doen, wat we normaal op een zondag deden. Vandaag om 14:00 uur de race formule 1 wedstrijd. Maar dit gaat op de pole position en verder niets. Soms kan dit ook wel eens spannend zijn. Maar morgen om 14:10 uur de laatste formule 1 wedstrijd van dit seizoen. Tevens is het voor Ricardo ook de laatste wedstrijd als teamgenoot van Max Verstappen. Het nieuwe seizoen 2019 zal dit allemaal anders gaan worden. We zullen het wel gaan zien tegen die tijd. Oja, hebben jullie nog een profijt gehad van al die black friday acties?

Dit is één van de mooie gevels in Amsterdam. We blijven nog eventjes in Amsterdam overigens.

Dit is de nieuwe Hudson’s Bay. Z’n voorganger was dat V&D. Trouwens wisten jullie dat V&D nu weer terug is in Nederland? Maar dan als online webshop winkel. Dan heb is het nog mogelijk dat dit straks weer in onze straatbeeld terug zal komen… Wie weet! Maar Hudson’s Bay is zeker niet goedkoop! Ze hebben wel mooie spulletjes en dat is dan ook alles mee gezegd.

Ook hier in Haarlem hebben wij zo’n grote warenhuis winkel staan en het is daar altijd heel erg rustig. En dit blijft ook zo…

Maar in Amsterdam hebben ze verschillende panden staan. Wij telden er maar liefs 3 stuks en allemaal Hudson’s Bay. Beetje overdreven is het wel!

Hier gingen we even op een bankje zitten. Voor Hudson’s bay dus. Ook hier was het toen niet zoveel mensen die naar binnen gingen. Buiten was het wel wat drukker.

Het werd ook toen steeds drukker… en even later kwam zelfs een hele groep Japanners erbij.

Maar we bleven toch eventjes zitten op de bank. We hadden toen geen benen meer om verder te lopen. Even bij komen dus. En toen kwamen deze twee Engelsen aangelopen, waarvan één in Hollandse kledendracht droeg. Als Zeeuws meisje zeg maar en wij moesten toen hier wel om lachen en dit zagen zij dat en kwamen ze ook naar ons toe. Ze waren heel erg vrolijk en ze probeerden hun spulletjes zoals horloges aan ons te verkopen. Maar dan allemaal in het Engels. Jacqueline kon dit helemaal niet volgen en Ferry had toen het woord natuurlijk. Maar het was heel erg leuk allemaal weer. En even later gingen ze weer verder, nadat we niks hadden gekocht van ze.

Even later gingen wij ook verder en niet veel later zagen we op de grond verschillende hand afdrukken op de grond of eigenlijk meer in de stoeptegels met een naamplaatje erbij. Dit hadden we nooit eerder gezien. Dit was wel heel erg apart om hier te zien.

De titel van deze club vertelde ons helemaal niets. Maar het zag er allemaal wel indrukkend uit. Vooral met dat kroontje bovenop.

Deze bewakingscamera’s zijn altijd in werking en dit is wereldwijd te volgen op YouTube. Met deze webcamera kan men de beelden over de Dam volgen. Deze hangt ergens achter de Dam boven. Wij hebben ze ieder geval gevonden.

Maar met onze camera’s zijn de beelden véél mooier en dit vanaf de grond genomen natuurlijk. Ja, het was hier toen aardig druk.

Er was toen wel minder verkeer en men liep hier gewoon de straat zomaar over.

Grote warenhuis Bijenkorf is inmiddels helemaal in de kerststemming gestoken. Als het hier donker is, dan zie je hier als het ware een lichtspel met grote sterren erom heen. Maar momenteel klimmen de zwarte pieten in het warenhuis omhoog en dan naar beneden. Nog steeds zo… Of niet misschien?

Langzamerhand liepen wij hier richting Centraal station Amsterdam.

Een groot klompfiets kwamen wij hier nog tegen.

Hier aan de overkant was het behoorlijk druk geworden en het was alweer middag geworden.

Met ons groot zoom bereik zagen wij aan de overkant(bij de waterkant…) iemand lekker relaxen. Maar kijk eens hoeveel woorden daar overal geschreven staat!

Hier aan de overkant (aan de gracht dus…) was het gezellig druk. Men nam hier een terrasje om wat te kunnen drinken.

En er werd ook heel wat bij elkaar gekletst natuurlijk.

En hier kwam zelfs een soort opblaasboot met motor aan boord aan gevaren. Die ging vrijwel erg snel voorbij.

En hier lagen de rondvaartboten op nieuwe gasten te wachten. Maar bleef vrijwel leeg en dit is best wel nieuw. Aan de andere kant bij Centraal station Amsterdam liggen nog veel meer rondvaartboten en daar was het wel erg druk.

En hier nog meer rondvaartboten die op nieuwe gasten lagen te wachten. Of zijn dit gereserveerde rondvaartboten?

Op de terugweg (met de trien…) kwamen wij die Suikerfabriek opnieuw tegen en dan opnieuw werden toen foto’s genomen. Dit waren twee grote silo’s van de suikerfabriek geweest. Dit hadden ze omgebouwd naar huizen en dus wonen hier mensen in de silo’s. Hoe kunnen ze dit verzinnen. En als het hier donker… dan lijken deze silo’s op twee kerstbomen. Dan zijn ze mooi verlicht. Maar de terrein erom heen is nog steeds een “lege” fabrieksterrein van de suikerfabriek.

En deze laatste foto werd toen vanuit het nieuwe station Halfweg genomen, om een totaal plaatje te maken van de suikerfabriek op dit moment. Rechtsonder gingen vroeger altijd de grote vrachtwagens door heen met de suikerbieten en aan de andere kant kwamen ze weer eruit, maar dan zonder suikerbieten. We kunnen nu al de stank bijna weer ruiken!

48 reacties

 1. Mooi!, toen ik nog in amsterdam woonde heb ik ook vele foto’s gemaakt. In Black Friday geloof ik niet. Ze nemen eerst de adviesprijs en geven dan een zogenaamde korting. Het product stond altijd al voor die ”kortingsprijs” te koop.

 2. Hoi J & F,

  Hihihi ook ik ben niet van de Hudson Bay hoor.
  Het ziet er aardig gestyled uit maar veels te duur naar mijn smaak
  Heb nog wel een leuk truitje gescoord bij de H&M met black friday korting

  Weer een fijn vervolg van Amsterdam.
  Weet je als het een grijze grauwe dag is lijkt het op de een of andere manier extra sfeervol daar.
  En zoals jullie laten zien er is echt altijd wel iets te beleven.
  Ben nu alweer benieuwd naar de volgende tour.

  Groetjes en een fijn weekend,
  Karina

 3. ha die Yova
  mooi wandelingetje door m’n mooie geboorte stad
  ben er al lang weg , en toch is alles , als bekend
  op natuurlijk vele zaken na , velen weg anderen er voor terug
  ik heb niks met die commerciële oplicht dagen hihi

  ja we hebben wat grijs weer , maar ik was net ff naar de suup , op de fiets , het is te doen hoor
  groetjes

 4. Amsterdam is echt een mooie stad met veel mooie straten huizen en gevels .Hudson’s bay is hier in Amersfoort ook in het pand waar V&D ooit was en ik vind die winkel echt niets !De verjaardag van Ferry valt op dezelfde dag dat mijn Vader jarig geweest zou zijn en voor mij een dag vol herinnering natuurlijk ,een toeval toch? Doe het maar rustig aan maar maak het wel gezellig
  Liefs Elisabeth

 5. Mooie serie foto’s van het dagje Amsterdam.
  De afdrukken van de handen vind ik echt heel mooi, ook de andere foto’s zijn prachtig, maar die sprong er voor mij uit, heel bijzonder ook.
  Nog een hele mooie verjaardag gewenst.
  Groetjes Irma

 6. Blijkbaar is hier iemand jarig,bij deze een heel gelukkige verjaardag Ferry.Bedankt om deze mooie foto’s te delen met goede uitleg.Hier is het maar triestig weer,het is een donkere dag met regen en mist,echt niet aangenaam.Veel weekendgroetjes voor jullie beide

 7. Het is inderdaad al vroeg schemerig aan het worden, de bewolking maakt het inderdaad erger.
  Beste Ferry alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag, wens je een gezond nieuw levensjaar.
  Inderdaad V&D is online terug gekomen.
  Hier ook een Hudson’s Bay, maar geen idee of deze goed wordt bezocht.
  Het Zeeuwse meisje is niet echt een meisje.
  Ik kijk wel eens mee via de webcam op de Dam.
  Wat een zoom lens wel niet kan onthullen. Hans

 8. Ik volg jullie graag met je wandelingen
  Amsterdam is hier weer een mooie reeks
  je beschrijft het weer herfstachtig, maar ik zie nog veel kleurige en licht geklede mensen
  Gisteren hadden we het er nog over dat we nog eens naar Amsterdam moesten gaan
  Hier is een @->- voor jou.

 9. Zo, nu heb ik weer twee “logjes” bekeken en gereageerd, ik ben weer helemaal bij!
  Wat een gezellige puinhoop is Amsterdam ook altijd hè. Hoe iedereen door elkaar beweegt. Maar mooi, dat wel.

  O is het echt rustig bij Hudson’s Bay? Het zou opnieuw sneu zijn voor iedereen als dat zou mislukken… Maar als ze echt duurder zijn, en zo zien ze er ook uit, tja… Plus misschien ook de naam…

  In Enschede is er ook één in de oude V en D, daar wil ik nog eens gaan kijken. Maar die is zeker niet zo mooi!

  Fijne zondag en dankje voor je bezoekje! Veel warmte hè

 10. Goede morgen Ferry en Jacqueline.

  Eerst en vooral: een fijne verjaardag gewenst Ferry, ook al moet je die nu in minder prettige omstandigheden vieren. Toch hoop ik dat jullie er een leuk, klein feestje van maakten.

  En dan die schitterende serie over Amsterdam… Jullie weten me steeds weer te verbazen met al die hoekjes van deze mooie stad die ik nog nooit heb gezien. Ik ben daar blij om want jullie geven hier ons een perfect beeld van het reilen en zijlen daar bij al die mooie gebouwen!

  1. Ook een goedemorgen Gerda, bedankt voor de leuke verjaardagkaart. Echt heel erg leuk gedaan. We proberen vandaag wat te vieren. Dit gaat ons wel lukken. Je begrijp ons volkomen waar we nu momenteel nog steeds in zitten en dit valt helemaal niet mee. Zeker op zo’n dag als vandaag in onze familie. Eigenlijk vieren wij het niet, omdat het niet anders kan. Voor het eerst is het nu pas echt duidelijk dat het helemaal niet goed gaat met de drie dierbaren. Nogmaals, heel veel dank, namens Ferry en Jacqueline. Jij ook een fijne zondag gewenst. En natuurlijk ook alle anderen die ons gefeliciteerd hebben. Echt geweldig allemaal! friends

   1. Lieve Ferry en Jacqueline.
    Het is heel goed te begrijpen dat jullie hoofd noch hart op vieren staat, toch hoop ik dat jullie er toch een klein beetje van konden genieten want tenslotte gaat jullie leven door, hoe moeilijk het momenteel ook is. Het zal natuurlijk niet uitbundig zijn met al die miserie in gedachten, maar propbeer het toch hé.
    Veel sterkte gewenst en voor Ferry:

    Verjaren is
    met de tijd meegaan
    en weten dat vandaag een dag is
    om dankbaar te zijn
    morgen één dag om op te hopen
    en gisteren één dag van herinneringen

    verjaren is
    de zon, de maan
    en de sterren ontdekken
    in de nacht

    en weten
    dat de wind zingt in
    de bomen
    dat vogels sjilpen bij
    je raam en je naam vandaag
    vaker wordt genoemd.

    Verjaren is de dag begroeten
    met een blij hart.
    © edith Oeyen

 11. Goeiemorgen Jaqcueline en Ferry,
  Voor vandaag dan alvast een fiijne dag gewenst. Al is het dan anders dan anders, het zal toch wel leuk worden denk ik. Ik kijk naar totaal andere sport maar dat geeft niet. Daarom is er ook zoveel op sportgebied.
  Dat is geen Zeeuwse klederdracht hoor. Ik denk meer Volendams, maar dat weet ik niet. Zeeuws is het niet in ieder geval.
  Dat lijkt me een behoorlijk honk waar ze zoveel met spuitbussen zijn bezig geweest. Een kraakpand? OF gewoon en apart café? Wie zal het zeggen.
  De Hudson’s is ook niets voor ons hoor. Dan kan je je geld net zo goed uit het autoraam gooien op de snelweg.
  Grts, en nogmaals, een fijne dag.

 12. Hudson bay, hebben we hier ook geloof ik, de oude V&D natuurlijk, ben er nog nooit binnen geweest, kortom, geen idee wat ze verkopen of hoe duur het is.

  Black Friday is hier een aanfluiting! Slechts 10, 15 of 20 % korting op artikelen, dat is geen black friday, hahahaha dat is gewoon de mens doen denken dat…

  Ik wens Ferry alvast een hele fijne verjaardag toe, dinsdag heb ik een verjaardag, gisteren was mijn oma, en dan komt Sint, dan ikzelf, mijn pa, en ga zo maar door… Mijn beide ooms zijn het net geweest ook in november.

  Heel veel plezier!

  X

 13. Mooi verslag van jullie bezoek in Amsterdam
  mooi gevarieerde foto’s, leuk om dit zo via jullie camera te zien
  zelf zou ik daar niet gauw heengaan, mij te druk overal
  Daarom zo geweldig dat ik dit via jullie blog toch kan zien!! 👀 👀 👀 👍 👍

  Groet, Bram

 14. Hallo Yova,
  Wat geven jullie toch een mooie rondleiding door de
  diverse steden nu dus Amsterdam.
  De bijenkorf herken ik nog wel en natuurlijk ook het lievertje.
  Maar wat een drukte, ik ben blij dat ik zoveel mooie gebouwen
  dankzij jullie kan zien.
  Nog een fijne week. en verjaardag

  Groetjes Erica

 15. mogge Yova
  ja een paar cm sneeuw en heel Nederland staat stil
  maar zo in de pps is het schitterend om te zien
  we kunnen alleen maar afwachten wat koning winter ons brengt
  wens ook jullie een fijne week
  groetjes

 16. Prachtige wandeling met mooie gezichten uit het drukke Amsterdam. Het is vandaag regenachtig weer en ook koud, dus ik ga vandaag ook niet op stap. En jullie houden het ook klein met verjaardag. Deden wij ook hoor, want het is al hectisch zat in jullie en ons leven, maar wil Ferry wel even mijn wensen op kaart erbij geven. En jij Jacqueline doe het maar heerlijk kalm aan. Liefs Tine xx

 17. Een zeer knappe reeks over Amsterdam! Er zitten zeer leuke foto’s bij… Lang geleden dat ik er zelf nog was.
  Nog niet genoten van the black Friday acties, ze overrompelen je er werkelijk mee smile.
  Hopelijk gaat alles goed met de familie en klaart dat grijze weertje een beetje op.
  Fijne week en groetjes, Joke

 18. Hallo Yova,
  Alleerst nog gefeliciteerd voor Ferry en jij ook natuurlijk.
  Hoop toch een beetje feest gevoel gehad.
  Robom Amsterdan was weer heel mooi.
  Mooi om te zien je foto’s.
  Wens je nog een fijne avond
  Knuffel voor jullie
  Liefs Marianne

 19. mogge Yova
  ja deze weer fenomenen , zoals bliksem zijn erg , maar toch ook mooi om te zien vind ik
  rampen zijn er weer zat , overstroming en aardbevingen enz bbbrrr
  jij kan dus ook niet alle artiesten en muziek namen , ben ik dus niet de enige hihi
  hier is het buiten donker en nat
  geniet de dag
  groetjes

 20. Oei Ferry, alsnog van harte met je verjaardag hoor! Al vier je het niet op de dag zelf (wat ik gezien de omstandigheden kan begrijpen), het is toch een mijlpaal en ik hoop dat jullie er wel van genoten hebben.

  Haha, die Hudson Bay is inderdaad stinkend duur! Volgens mij zit iedereen stiekem te hopen dat V&D terugkomt😊 Wat ziet het er lekker zonnig uit op jullie foto’s…. Ik krijg bijna weer zin in de zomer.

  Liefs,
  Lilian

 21. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  het was die dag ook erg koud want wij zaten die zaterdag in een fotohut. Fleecedekens mee en afzien. Weinig foto’s kunnen maken omdat het grijs en mistig en koud was brrrr……. Jullie foto’s zien er van die dag een stuk beter uit Toen jullie deze foto’s maakten was het een stuk aangenamer weer. Weer hele leuke foto’s, mooie items en apartigheidjes Heerlijk om zo door de stad te dwalen.
  Ferry….. ik ben zoals gewoonlijk weer eens te laat maar bij deze nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag give_rose
  Lieve groetjes, Helma

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *