Rondom Amsterdam

Vandaag is het vrij donkere dag. Geen zon, maar wel mistig en vooral erg koud. Winter hangt in de lucht. Dit is wel duidelijk geworden. De dagen worden nog korter en dit gaat zo’n beetje een maand vol zo door. En dan zitten we tegen die tijd alweer eind december. Maar zover is het nog niet. We gaan morgen een beetje de verjaardag van Ferry vieren, die eigenlijk pas op de 26ste jarig is. Het is voor ons allemaal heel anders geworden en daar door vieren we niet groots en dat kan gewoon niet meer. Maar daar maken we gewoon geen punt van. Wel gaan we vervroegd het huishouden doen, wat we normaal op een zondag deden. Vandaag om 14:00 uur de race formule 1 wedstrijd. Maar dit gaat op de pole position en verder niets. Soms kan dit ook wel eens spannend zijn. Maar morgen om 14:10 uur de laatste formule 1 wedstrijd van dit seizoen. Tevens is het voor Ricardo ook de laatste wedstrijd als teamgenoot van Max Verstappen. Het nieuwe seizoen 2019 zal dit allemaal anders gaan worden. We zullen het wel gaan zien tegen die tijd. Oja, hebben jullie nog een profijt gehad van al die black friday acties?

Dit is één van de mooie gevels in Amsterdam. We blijven nog eventjes in Amsterdam overigens.

Dit is de nieuwe Hudson’s Bay. Z’n voorganger was dat V&D. Trouwens wisten jullie dat V&D nu weer terug is in Nederland? Maar dan als online webshop winkel. Dan heb is het nog mogelijk dat dit straks weer in onze straatbeeld terug zal komen… Wie weet! Maar Hudson’s Bay is zeker niet goedkoop! Ze hebben wel mooie spulletjes en dat is dan ook alles mee gezegd.

Ook hier in Haarlem hebben wij zo’n grote warenhuis winkel staan en het is daar altijd heel erg rustig. En dit blijft ook zo…

Maar in Amsterdam hebben ze verschillende panden staan. Wij telden er maar liefs 3 stuks en allemaal Hudson’s Bay. Beetje overdreven is het wel!

Hier gingen we even op een bankje zitten. Voor Hudson’s bay dus. Ook hier was het toen niet zoveel mensen die naar binnen gingen. Buiten was het wel wat drukker.

Het werd ook toen steeds drukker… en even later kwam zelfs een hele groep Japanners erbij.

Maar we bleven toch eventjes zitten op de bank. We hadden toen geen benen meer om verder te lopen. Even bij komen dus. En toen kwamen deze twee Engelsen aangelopen, waarvan één in Hollandse kledendracht droeg. Als Zeeuws meisje zeg maar en wij moesten toen hier wel om lachen en dit zagen zij dat en kwamen ze ook naar ons toe. Ze waren heel erg vrolijk en ze probeerden hun spulletjes zoals horloges aan ons te verkopen. Maar dan allemaal in het Engels. Jacqueline kon dit helemaal niet volgen en Ferry had toen het woord natuurlijk. Maar het was heel erg leuk allemaal weer. En even later gingen ze weer verder, nadat we niks hadden gekocht van ze.

Even later gingen wij ook verder en niet veel later zagen we op de grond verschillende hand afdrukken op de grond of eigenlijk meer in de stoeptegels met een naamplaatje erbij. Dit hadden we nooit eerder gezien. Dit was wel heel erg apart om hier te zien.

De titel van deze club vertelde ons helemaal niets. Maar het zag er allemaal wel indrukkend uit. Vooral met dat kroontje bovenop.

Deze bewakingscamera’s zijn altijd in werking en dit is wereldwijd te volgen op YouTube. Met deze webcamera kan men de beelden over de Dam volgen. Deze hangt ergens achter de Dam boven. Wij hebben ze ieder geval gevonden.

Maar met onze camera’s zijn de beelden véél mooier en dit vanaf de grond genomen natuurlijk. Ja, het was hier toen aardig druk.

Er was toen wel minder verkeer en men liep hier gewoon de straat zomaar over.

Grote warenhuis Bijenkorf is inmiddels helemaal in de kerststemming gestoken. Als het hier donker is, dan zie je hier als het ware een lichtspel met grote sterren erom heen. Maar momenteel klimmen de zwarte pieten in het warenhuis omhoog en dan naar beneden. Nog steeds zo… Of niet misschien?

Langzamerhand liepen wij hier richting Centraal station Amsterdam.

Een groot klompfiets kwamen wij hier nog tegen.

Hier aan de overkant was het behoorlijk druk geworden en het was alweer middag geworden.

Met ons groot zoom bereik zagen wij aan de overkant(bij de waterkant…) iemand lekker relaxen. Maar kijk eens hoeveel woorden daar overal geschreven staat!

Hier aan de overkant (aan de gracht dus…) was het gezellig druk. Men nam hier een terrasje om wat te kunnen drinken.

En er werd ook heel wat bij elkaar gekletst natuurlijk.

En hier kwam zelfs een soort opblaasboot met motor aan boord aan gevaren. Die ging vrijwel erg snel voorbij.

En hier lagen de rondvaartboten op nieuwe gasten te wachten. Maar bleef vrijwel leeg en dit is best wel nieuw. Aan de andere kant bij Centraal station Amsterdam liggen nog veel meer rondvaartboten en daar was het wel erg druk.

En hier nog meer rondvaartboten die op nieuwe gasten lagen te wachten. Of zijn dit gereserveerde rondvaartboten?

Op de terugweg (met de trien…) kwamen wij die Suikerfabriek opnieuw tegen en dan opnieuw werden toen foto’s genomen. Dit waren twee grote silo’s van de suikerfabriek geweest. Dit hadden ze omgebouwd naar huizen en dus wonen hier mensen in de silo’s. Hoe kunnen ze dit verzinnen. En als het hier donker… dan lijken deze silo’s op twee kerstbomen. Dan zijn ze mooi verlicht. Maar de terrein erom heen is nog steeds een “lege” fabrieksterrein van de suikerfabriek.

En deze laatste foto werd toen vanuit het nieuwe station Halfweg genomen, om een totaal plaatje te maken van de suikerfabriek op dit moment. Rechtsonder gingen vroeger altijd de grote vrachtwagens door heen met de suikerbieten en aan de andere kant kwamen ze weer eruit, maar dan zonder suikerbieten. We kunnen nu al de stank bijna weer ruiken!

Laatst bij gewerkt op:

Reactie(s) 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *