Ringstaartmaki’s

We raken gewoon niet uitgekeken toen we bij Avifauna waren. Zoals al gezegd, zijn niet alleen vogels aanwezig. Ook andere dieren zoals Ringstaartmaki’s en Rode vari’s zijn volop aanwezig en hoe! Uiteraard leven deze dieren in een apart weide locatie, waar ze vrij kunnen bewegen. Gelukkig waren we toen net op tijd, toen daar een soort show werd gehouden en hierdoor zijn de dieren uiteraard wat actiever dan anders en dit hebben we wel goed gemerkt. Deze dieren leven gewoon tussen de mensen. Ze lopen gewoon vrij rond. En dat is hier goed te zien aan ons foto verslag hierover.

En dit zijn dan de Ringstaartmaki’s aapjes, die daar graag zijn. Bij Avifauna kunnen ze ook hoog ik de bomen klimmen, iets wat ze heel graag doen. Zeker met hun voedsel. Maar deze keek rustig vrij rond.

Eigenlijk was hij best wel nieuwsgierig, toen er op dat moment show werd gehouden en dus hierdoor ook veel bezoekers aanwezig waren, zoals wij ook.

Niet alleen ringstaartmaki’s aapjes waren in groot aantal aanwezig. Een weliswaar een klein groepje waren ook de rode Vari’s aanwezig. Ze kunnen tijdens de voedertijd met elkaar niet echt goed opschieten. Maar dit kunnen ze makkelijk samen goed oplossen. Ze weten dit ook goed te handelen, door bijvoorbeeld weg te lopen of juist hun tanden te laten zien.

Deze zat lekker het voedsel te eten, zo te zien een stukje wortel of toch iets anders. Maar smullen deden ze allemaal erg goed.

Maar ze hielden de mensen/bezoekers ook heel goed in de gaten, want ook zij kunnen lekkere dingen hebben en dit weten ze heel goed. Ze kunnen ook brutaal zijn. Daar moet je wel rekening mee houden.

Deze jonge man vertelde ons het verhaal over deze dieren en dat was best wel interessant om te weten. Natuurlijk zat hij deze dieren ook te voederen of anders zouden ze zeker niet komen. Ze kunnen dus met elkaar ook goed vechten. Niet met de mensen.

En alle klein beetje is altijd mooi mee genomen. De ringstaartmaki’s keken gericht naar het schaaltje waar al die lekkers liggen. Ze zullen wel denken, niet lullen, maar door blijven geven! Haha…

Af en toe kregen ze ook een standje van hem. Hier kun je dit goed zien met z’n vinger. Hij gaf toen een klein tikje en soms is dit wel echt nodig. Of anders zou dit allemaal niet mogelijk zijn.

En daarna is het allemaal weer goed en dan kregen ze weer wat lekkers.

De rode Vari’s bleven een beetje op afstand en soms kwamen ze wel naar voren toe, om wat lekkers te krijgen en die kregen ze natuurlijk ook wel van die jonge man.

Deze twee foto’s lijken hetzelfde, maar dit is niet zo… even later deed hij z’n bekje open hieronder.

De ringstaartmaki’s kunnen hier dus ook tussen de mensen lopen en dat is hier goed te zien. Hele groepen gingen weer verder…

En bij de show werd het wat rustiger, terwijl deze nog niet afgelopen was.

En even later ging hij ook vandoor en sloot zich aan bij de andere groep die al vandoor gingen. Ze kregen blijkbaar genoeg van…

Even dachten we hier dat ze hier achter de kinderwagen gingen, maar dat was niet zo.

Dat ene meisje merkte zich snel op en pakte haar camera om hier enkele foto’s van te nemen.

Dus geen camera, maar met haar mobiel dus. Dit kan tegenwoordig ook op deze manier.

Zelfs de kroonvogels gingen mee, die hier ook gewoon los liepen.

En daar gingen ze dan… verderop is hun woon gebied en daar gingen ze o.a. de bomen in.

De show is afgelopen en ook de rode Vari’s gingen weg, naar hun bekende locatie.

En de foto hierboven vinden wij één van de mooiste foto’s die we genomen hebben. Vanaf het klimtouw en diep voorover naar beneden kijken.

Het voedertijd is blijkbaar voorbij en dus op weg naar de volgende… of is het buikje rond?

Nee geen visjes voor deze meeuw, maar keek hier graag even mee…

En hier werd het allemaal weer wat rustiger…

Hier aan de overkant zagen we de Pelikanen al. Hier komen we later nog op terug…

En de ooienvaars. Hier hadden we prachtige foto’s genomen. Ook hier komen we later nog op terug…

Ook deze kroonvogels hebben hun plekje weer terug gevonden.

En al deze vogels en andere dieren wonen op deze vaste locatie.

En hieronder hebben wij een filmpje geplaatst over o.a. die show en kijk alvast de locatie waar de grote vogelshow ook werd gehouden. Dit zijn de voorbereidingen. En die de jonge man daarboven in de bomen, zal straks hier de grote zee arend los laten. Hier zat hij op te wachten op die zee arend, die even later inderdaad kwam aanvliegen. En dit gedeelte kunnen jullie later natuurlijk weer terug zien. Kijk hier even met ons mee, want dit is even genieten. En alvast graag tot de volgende keer.

Bekijk hier het filmpje van ons…

[het filmpje heeft even de tijd nodig om te laden]

38 Reacties

 1. Hallo Jacqueline en Ferry
  Wat weer een schitterende foto’s van die Maki’s en alle andere dieren
  Ik kan dat niet zoals jullie.
  Het park is veel uitgebreider dan vroeger toen ik daar was, lang geleden
  Maar de natuur is en blijft mooi he.
  Moeten we zuinig op zijn
  Wens jullie een fijne avond en voor morgen een fijne woensdag
  Liefs Marianne

 2. Het is inderdaad een heel leuk park, ik was er vorig jaar begin van de zomer….

  en ja die Ringstaartmaki’s en Vari’s kunnen prima samen, gelukkig zie je dat in meer dierentuinen wel… bij ons ook, alleen hebben wij dan geen rode maar bonte vari’s

  Mooie foto’s weer hoor, fijne dag gewenst.

 3. Dit zijn weer prachtige foto´s die jullie gemaakt hebben. Ik zit weer heerlijk te genieten van die mooie dieren. Ik ben hier heel lang geleden met de kinderen geweest , die waren toen nog heel erg jong. Er waren toen ook niet zo heel veel dieren zoals nu. Je kan hier echt de hele dag rond lopen zonder je te vervelen.
  Fijne dag
  lieve groetjes lia.

 4. Wat een prachtserie en ik moest gelijk denken aan de apenheul waar wij waren met de kleinkinderen en een aapje op de schouder van schoonzoon bleef zitten
  De kinderen vonden dat geweldig…
  Ook het filmpje is goed om te bekijken.
  Een mooi blog met prachtige foto’s…dat doe ik je niet na
  Groetjes

 5. Wauw jullie verwennen ons wel hoor… alweer een heel gave serie. Ik vind ze zo leuk om te zien, de maki’s! Echt een paar hele bijzondere foto’s zitten er tussen: zo dichtbij! Persoonlijk vind ik de foto met al die staarten achter elkaar ook erg grappig. Het filmpje wil bij mij even niet (trage verbinding ) dus die bewaar ik voor later. Fijne week nog!
  Liefs,
  Lilian

 6. Sjongejonge wat zijn er toch veel dieren die ik niet ken! En hier zie je ze allemaal op scherpe foto’s dat is ook wel eens fijn Ik leer weer veel bij.
  Haha, gaaf dat jullie drie logjes uit jullie bezoek kunnen halen.

  Bedankt voor je bezoekjes! Ik liep alweer wat achter hè. Maar de dag heeft ook altijd te weinig uren voor mij…

  Fijne dag vandaag.

 7. Hallo Yova,
  Wat een geweldige foto’s van de ringstaartmakies, dat voeren hebben wij nooit gezien, wij zijn twee keer bij de vogelshow geweest, miischien komt het daardoor.
  Het filpmje is ook geweldig, nu weet ik ook waar ze zeearend vandaan kwam, als je op de tribune zit zie je dat niet zo snel.
  Ik heb echt genoten van jullie blog.
  Binnenkort mijn foto’s van Avifauna in een blog.
  Groetjes Irma

 8. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Wat een gave serie foto’s het is echt genieten en jullie maken echt een reclame voor Avifauna, wanneer ik het zo bekijk krijg ik echt zin om daar eens een keertje naar toe te gaan wanneer we ons weer wat beter voelen.
  Maar voorlopig heb ik echt volop genoten van de foto’s.

  Groetjes Erica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *