Regels, regels en nog meer regels

Gelukkig hebben we leuke reacties ontvangen van ons eerst slow motion filmpje (zie vorig logje) en iemand stelde de vraag hoe we dat deden. Nou eigenlijk simpel. De camera van Ferry heeft de optie dit kan regelen. De slow motion wordt dan in principe gelijk aangestuurd door de camera. We gaan ieder geval hiermee door. Maar nu even niet. Door de corona hebben we steeds meer met regels te maken. Regels die ook heel erg verschillend kan over komen. Bijna niemand weet hoe we eigenlijk voor staan. Behalve die 1.50 meter afstand dan. Maar we worden hiermee in feite dood gegooid. Ook via de werkgevers volgen hun regelbeleid en we worden echt hier helemaal gek van. Waarom niet gewoon 1 beleid? We proberen ieder geval zoveel mogelijk te vermijden. Dit blijven we nog doen. Vanaf 1 juli zou dit allemaal veel losser komen te staan. Dan zou de aantal regels kunnen en komen te vervallen en dat zou mooi zijn. Maar die rotte virus ziekte is nog steeds onder ons en kan dus nog steeds alle kanten op gaan. Dit is ook één van de reden waarom we NA volgende week ons huisje gaan opknappen. In dit geval alleen de plafon witten. Leuk en veel klieder werkje. Maar goed… we hebben daarnaast ook ons blogje die we regelmatig met plezier kunnen bewerken. Een beetje afleiding kan zeker geen kwaad. En we blijven nog steeds in ons omgeving vertoeven. Ook al zouden we heel graag verder willen. Misschien kan dat weer vanaf 1 juli. Gewoon afwachten dus…

Veel eerder zagen we deze dame met haar paard aan het uit laten was. Het was net of het haar hond is. En dat was wel heel apart om te zien. Hierover hadden we een aantal foto’s genomen en zo kunnen jullie het goed zien, hoe ze dit werkelijk deed met haar paard.

Misschien was er wat aan de hand met de paard en waardoor ze niet bereden mocht worden. Dit zou ook kunnen. Dit weten we namelijk niet.

Deze buurthond woont hier achter bij de woonwagengebied. Hij loopt altijd los en gaat altijd flink te keer. Dit is een echte blaf hondje en best wel heel vervelend allemaal weer.

En is vooral zeer waaks en houd altijd de hele buurt goed in de gaten.

De meerkoet (naast ons dus…) zijn de jonkies eindelijk geboren. We telden maar liefs 6 jonkies. We zagen op die dag maar eentje verschijnen.

Grappig is dat de jonkies altijd rode kopjes hebben en dan met een gele kraag erbij. Maar als ze straks groter worden, dan zie je dat totaal niks meer van terug!

Ons broednest (kun je haast wel zeggen dan…) blijven we natuurlijk de komende tijd in de gaten houden.

Deze foto’s werden veel eerder genomen en de eerste donkere wolken verscheen hier al aan de horizon.

Rosa pendulina (Rosaaceae)

En gelukkig kunnen we ook foto’s maken met zonder zonlicht. Ja ja… en deze struik met bloemen staat hier aan de overkant.

Rosa pendulina (Rosaaceae)
Malva neglectra Wallr. (klein kaasjeskruid)

Deze plant met paarse bloemen zien we hier overal. Het is werkelijk prachtig om te zien wanneer ze in de bloei staan. Straks,,, wanneer ze dan uitgebloeid zijn, dan zullen deze planten ook als onkruid worden beschouwd. Maar men zeg dit tegenwoordig niet meer.

Malva neglectra Wallr. (klein kaasjeskruid)

Deze buurmensen hebben hun achtertuin echt héél veel verschillende bloemen. Het zijn oude mensen die hier al een tijdje wonen en ze houden van buitenlucht en altijd gek op bloemen, zoals onze moeder toen.

Dit is weer een ander meerkoet en deze is hier aan de overkant te zien. Ook deze heeft haar jonkies gekregen. Allemaal netjes op tijd dus.

Malva sijlvestris ( Groot kaasjeskruid)
Echium vulgare (slangekruid)

En de hommels zijn hier dol op! Echt veel deze reis overigens. Maar als het goed is, krijgen we de komende weekend en volgende week muggen plagen in Nederland. Bah!

Hier ligt een jonge eend lekker te luieren. Maar het lijk wel of deze eens op ijs ligt? Maar dat is niet zo… het is een stukje zeil over een eilandje.

Daucus canotal (Peen)
Klaproos

Nou zijn hier wel veel klaprozen terug te vinden. We waren toen blijkbaar erg vroeg hiermee. Maar ze zijn er nu volop.

En deze moeder zwaan heeft maar 1 jong. en de andere is helaas niet meer. Hierover hadden we al eerder gezegd. Het gaat goed met ze. En dat is hier goed terug te zien.

Ze waren allebei aan het wassen en ze deden alle twee precies hetzelfde na en dat was wel leuk om te zien.

En even later ging ze lekker liggen, om te kunnen drogen. De zon scheen weer op die dag.

Rosa Gallical (Franse Roos)

En deze struiken is hieronder bij ons te zien. Dit is een oeroude Hollandse struik, waarvan we de naam nog steeds niet kennen. Het is altijd een rot struik, want deze hebben ook scherpe doorns. Dus ze prikken lekker…

27 reacties op “Regels, regels en nog meer regels

 1. De regels worden niet door iedereen na geleefd. Ik zie mensen rondlopen alsof we in een lange vakantieperiode zitten en er helemaal geen Corona Crisis is.

  De anderhalve meter houd ik wel aan en ik blijf vooral thuis.

  Maar genieten van de natuur mag gelukkig nog wel.

  Mooi blog.

  Vredelievende groet,

 2. ja die regeltjes , je zou er zot van worden
  maar jullie kunnen in de buurt heel veel moois zien , dus ver weg nog maar ff laten dan
  schitterende foto’s weer van alles wat er zo in de buurt te zien is , van paard tot hond
  van vogels tot schitterende bloemen , onkruid bestaat voor mij niet
  en je wet dat die mooie struik dorens heeft , niet te dicht bij komen dus
  ik heb op m’n mobiel een app waarmee je bloemen en planten mee kan herkennen
  het heet ” plantnet ”
  groetjes , Karel

  1. Dit is een goede tip van je. Dit zouden we op onze mobiel kunnen installeren. Enne… al gelezen hier bij ons? Nee, over het hoofd gezien… Haha, straks kun je weer zeggen:”Ha die Yova!” Planningen ligt al klaar, maar we wachten nog eventjes mee. Komt goed allemaal. Nog een fijne dag verder.
   Groetjes terug van ons! rofl

 3. Er is mooie natuur bij jullie in buurt te zien en te ontdekken beweging is goed voor paard zijn benen. Wellicht had deze wat aan zijn poot maar ik zie het ook regelmatig hier in omgeving dat men dit doet. Alle fotografie ook mooi maar de moeder zwaan met jong vond ik echt supermooi genomen. Het doet na wat haar moeder doet. En zo leert het ook veel. Wilde bloemen zijn altijd erg mooi om te zien. En ja mensen lappen veel regels aan hun laars en dat is helemaal niet goed maar men durft er ook niets van te zeggen want mensen hebben vrij kort lontje. Ik ontwijk met mijn manneke nog steeds vele drukte want zijn toch nog steeds voorzichtig. Wens jullie vele genietmomentjes en vast fijn weekend en klus ze.

 4. Zo lang je zoveel moois in de buurt hebt en zo’n mooi natuurgebied om af en toe een wandeling te maken, dan zou ik me over al die regels verder maar niet zo druk maken. Gewoon lekker in de eigen omgeving blijven en genieten van het weer en de natuur, daar houd je het ‘t langst bij vol.

 5. Wat weer een leuke varierende serie…
  Die kleintjes zijn leuk om te zien ook al lijken ze niet op de ouders haha
  Grappig dat moeder zwaan en kleintje hetzelfde doen…
  Ha jullie je eigen naam weer terug en gaan verhuizen…ben benieuwd.
  Groetjes

 6. Het is voor mij onduidelijk wat nu wel en niet mag/kan, het is een beetje willekeurig lijkt mij.
  Het zal de bedoeling van het meisje niet zijn geweest om naast haar paard te lopen, misschien had het wel rugpijn…hihi.
  Handig dat de camera gelijk in slow-motion kan filmen hoor.
  Lang alle kuikentjes redden het niet, zo zielig!

 7. Mooie beelden over van alles en nog wat Schitterend die zwaan doet het voor mij zonder de andere iets te misgunnen !! Blijf erbij alles is mooi op zijn eigen manier Dat is iets dat Jullie mooi naar voor brengen en dat moeten we in dank aannemen niet ? Versterkende groetjes

 8. met zoveel moois in de buurt kan je nog wat gelukkig blijven! Maar begrijp dat jullie ook eens een uitstapje willen maken… De grote massa zoek ik toch ook nog niet op, het virus is er nog en ik zit toch in de risicogroep, voorzichtig dus.
  Hele mooie foto’s heb ik hier weer kunnen zien en ervan genieten. Prachtige meerkoet die precies goed voor haar kleintje zorgt. Wat vervelend zo’n kefhond! Ik heb ook een hondje maar die hoor je van een hele dag niet… zou het niet verdragen hoor. Denk dat die mevrouw een beetje haar paard kwam trainen of een luchtje scheppen. Het was weer een zalig bezoekje. Fijne dag nog, Joke

 9. Zolang er geen vaccin is, zullen we met zijn allen heel voorzichtig moeten blijven. Voor ons zeker geen terrasje gaan doen, geen restaurantje, niet op vakantie gaan.
  We hebben daar geen enkel probleem mee Vroeger waren er ook jaren dat we niet op vakantie konden gaan, dus so what ?? Ik begrijp de mensen echt niet die vakantie in het buitenland nodig hebben… In eigen streek of land is toch genoeg te zien ? zoveel moois waar je zomaar gratis kan van genieten
  Dag tripjes naar ergens waar het rustig is… dat zal onze vakantie zijn dit jaar buba

 10. Paard uitlaten zien we hier ook wel eens. Wat ze dan precies doen weet ik ook niet. Van de ene naar de andere stal brengen bv. Zadelen is dan geen oplossing want dn blijf je met het zadel in de verkeerde stal zitten.
  Mooi gevarieerd blog.
  De bloemenzee bij de buren is erg leuk.

 11. Regels niet iedereen houd zich er aan, je merkt het steeds meer.
  Ik zelf ben toch erg voorzichtig en blijf zoveel mogelijk thuis.
  Gelukkig hebben wij een tuin.
  Een mooie serie foto’s hebben jullie weer gemaakt.
  Groetjes Marianne

 12. Ja, iedereen vult de regles maar in naar eigen goed vinden.
  Ach, wat klussen is ook leuk en je ziet resultaat.
  Men hoort ook hun hond aangelijnd te houden, zal ook wel een gemeentelijke regel zijn.
  De meerkoet vind ik een grappig beestje.
  Het is volop zomer op de weblog. Hans

 13. Prachtige foto’s weer…. en ja die baby meerkoetjes zijn erg leuk, ik zie ze in Wildlands ook vaak

  En verder, die Corona regels…ik probeer maar me niet boos om te maken om de mensen die heel dom doen en dom/egoistisch zijn… buiten de deur kom ik alleen in mijn auto en in mijn scoot dus als iemand niet die 1,5 meter wil handhaven krijgen ze een knuffel van mijn scoot en die is niet zachtzinnig ;-0

 14. ahhh, wat jammer dat die zwaan het niet gered heeft. Zwanen heb je hier heel veel in de buurt, maar ik blijf ze bijzonder vinden. Die meerkoetjes zijn echt nog klein, wat een schatjes. Hier in de buurt zitten diverse maneges, dus ik zie wel vaker mensen hun paard uitlaten.

  love As Always
  Di mario

 15. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Oké dan, terug naar de oude stek. Ja, dat moet ik wel even door hebben want anders mis ik jullie logjes. Dus laat het me wel weten!
  Tja, de mengelmoes aan regels is een doorn in het oog van velen denk ik. Maar er zijn er ook bergen die zich nergens van aantrekken en doen alsof er niets aan de hand is. En er worden toch elke dag nog steeds ongeveer 130 mensen besmet. Op 17 miljoen is dat natuurlijk niet zoveel, maar toch, wie wil het nu oplopen denk ik dan nu we weten wat het allemaal zou kunnen aanrichten.
  Dat is een Jack Russel. Die zijn nu eenmaal waaks maar natuurlijk vervelend als hij constant staat te blaffen. Bentley doet dat alleen als hij onraad ruikt.
  Dat slow motion is een erg leuke optie. Ik heb ‘m zelf ook op mijn mobiel. Als ik de resultaten zie ben ik enorm enthousiast. Je kunt zo creatief worden als jezelf wilt.
  Succes alvast voor de grote plafond klus. Er zijn leuker klussen te bedenken want je plafond doen is een redelijk zwaar karwei zo boven je hoofd.
  Mooie foto’s weer! En dan nu een fijne vrijdag.
  Oeps, volgens mij een enorme reactie.

 16. De regels, ja ik probeer mij er zeker nog aan te houden ook, afstand houden van elkaar, maar het valt mij op, hoeveel mensen er moe van lijken te zijn, ze staan hutje mutje op elkaar met elkaar te kletsen en vervolgens hoorde ik gisteren op het nieuws later op de dag, dat er 1 corona geval bekend is inmiddels die op de Dam heeft gestaan met de demonstratie, ik bedoel… maar nee, op het moment van de Dam had die persoon het nog niet… natuurlijk niet, really?

  Ik vind toch wel, dat men er hier te makkelijk mee om gaat, zoals de bescherming dat het allemaal niet nodig zou zijn onderweg. NOu goed…

  Het paard, wie weet is dit wel oefening in lopen nog, ik heb een vriendin die een paard heeft, als veulen gekregen en je kunt niet zomaar op een paard gaan zitten ineens, dat moet wennen allemaal. En haar paard, nu 3 of 4 jaar oud, wordt nu pas ingereden, als in, lopen aan touw, een zadel op zijn rug, nog geen mensen, springen, kortom, leren.. oefenen.. en zij loopt haar paard dus ook in de natuur om te wennen aan van alles.

  De meerkoetjes, hahaha ja, ze zijn zo lelijk als de nacht, maar wel gek genoeg zo kleurrijk! Eigenlijk net verkeerd om? Ze vallen op nu? Denk ik dan.

  De zwaan, ahw, ja, zo leren de jongen poetsen en hun vet uit te smeren, het spiegelen van de volwassen mama of papa

  De verhuizing, ik probeer het in de gaten te houden, maar er moet toch ergens een mailtje gaan komen dan of iets… dat ik mij weer kan aanmelden.

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *