IJmuiden rauw aan zee

Het lijk wel of we de laatste periode een soort weekblog houden, maar dit is niet waar. Het is gewoon toeval. Het weer wordt langzamerhand eindelijk weer wat beter de komende weken. Temperaturen komen later rond de 22 graden te liggen en dit is echt aan genaamd. Er zal ook veel minder regen vallen. Af en toe wel eens wat en dit is prima. Dus geen droogte in Nederland.

We zeiden het al eerder, maar sinds afgelopen maandag schiet het helemaal niet meer op met het vervangen van de lift. Ze hadden echt helemaal niks gedaan en de laatste blauwe mini container hadden ze afgelopen vrijdag ook opgehaald. Er moet nog een omhulsel/ombouw komen en die is nog niet binnen en hopelijk komt dit morgen wel aan. Wat een gedoe met de boodschappen. We proberen al zoveel mogelijk niet al te zware dingen mee te nemen.

Eerder… om precies te zijn afgelopen 6 mei (alweer een tijdje geleden), brachten wij een bezoek aan het rauwe zee van IJmuiden en het was toen goed weer.

Een bezoekje bij het restaurant “Kop van de Haven” en deze heeft ook zo’n over heerlijke patat die Ferry nam en Jacqueline en André Kibbeling met een sausje erbij. Jacqueline nam enkele foto’s van het Vissershaven van IJmuiden. Deze ligt pal tegenover het restaurant. Het was toen redelijk druk en gezellig. Zeemeeuwen waren natuurlijk weer van partij en probeerde een graantje mee te pikken van ons eten.

De vlaggen wapperde toen lekker met de zeewindje mee.
Hier liggen enkele zee schepen aan de kant bij het Vissershaven van IJmuiden.
Hier kwam een rondvaartboot aangevaren die de naam “Koningin Emma” draagt.
Bij enkele zee schepen werd toen geladen en gelost aan de kade.
Ook deze grote schip wacht op vrachtwagens en auto’s die later naar Engeland gaan.
En deze rondvaartboot keerde hiervoor en ging later weer naar de Noordzee.
Maar druk was het toen niet voor deze grote schip die in het Vissershaven ligt.
En daar achter ligt het Gemeente IJmuiden.

Natuurlijk had Jacqueline meer foto’s genomen en deze bewaren voor de volgende keer. Altijd leuk om dit te delen met jullie. We wensen jullie alvast een mooie week toe. A.s. dinsdag komt ons nieuwe TV en ze weten dat ze via de trappen moeten en dit zou voor hun geen probleem zijn. We zijn benieuwd.