Prachtig voorzomer weertje

Het is werkelijk prachtig voorzomer weertje in Nederland. Maar helaas op dit moment wordt het vanaf de kustlijn koeler en dit gaat dan zo door naar het oosten toe. Het is ongeveer 15 graden op dit moment rond de klok van uur of 4. Maar goed… we hadden we onze grote ramen op onze balkons helemaal schoon kunnen maken met een elektrische wisser van een bekend merk. Echt geloof ons maar, dit werkt perfect! Dus een volle warm emmer met een paar druppels Dreft. Dus zeker niet te veel! En dan gaat ie gegarandeerd goed. Nou, dit is dan achter de rug. Ook onze vitrage in onze woonkamer zijn gewassen, met de hand natuurlijk. Nu straalt hij weer mooi. Gelukkig zijn wij geen rokers. Dus het valt allemaal reuze mee bij ons. Onze Koolmeesjes zijn weer druk bezig bij ons. Er is een koppel en ze zijn al in hun nieuwe huisje geweest. Verschillende keren zelfs. Maar we hebben besloten hun voerbakje weg te halen. Want we kregen helaas vandaag een bericht binnen dat bij ons… ernaast dus, de woning gerenoveerd wordt. En daar zijn wij helemaal mooi klaar mee. Volgende week heeft Ferry nachtdienst en uitgerekend gaan ze a.s. maandag mee beginnen en dit gaat zeker een maand duren. Maar goed… even nog geen Delft, dit komt een ander keertje wel weer.

Bij daglicht scheen hier de maan en dit is wel mooi om te zien. Hij was best wel groot eigenlijk.

Terwijl de eksters hier druk bezig waren, hoog in de bomen. Er waren toen echt heel veel. Eigenlijk niet normaal meer. Groene valk parkieten zien wij hier niet meer verschijnen.

Deze duif kwam ook even aan de overkant mee kijken met ons. We hebben overigens in de buurt een nieuwe bewoners met hun duiven. Af en toe zien wij ze rond vliegen. Maar gelukkig hebben we daar geen last van.

En dan onze koolmeesjes nog. Af en toe komen ze bij ons regelmatig aanvliegen. En enkele keren gingen ze met z’n tweetjes naar binnen in hun nieuwe huisje. Maar dit zal nog eens wat worden met die aankomende renovatie naast ons.

En hier ging hij of zij dan naar binnen. Ja… het moet daar binnen wel reuze gezellig zijn.

En even later weer naar buiten.

Maar hij bleef in de buurt zitten of ziet hij wat anders liggen misschien?

Of toch niet? Gaat ie weg of zo?

Of gaat ie verder vliegen?

Nee, toch maar even niet… want zie hier wat lekkers staan!

En dan ging hij of zij staan zingen/roepen. Wat ben je toch aan het doen?

En ja hoor, dit wordt echt smullen geblazen bij ons!

Nog een paar hapjes en dan weer verder…

Ja, mijn buikje is rond.

En dan weer opnieuw roepen/zingen.

En zo gaat het hier de hele dag door. Ze zijn echt vooral actief deze keer.

Weet je, ik ga hier lekker dansen of niet…?

En duurde eventjes, maar uit eindelijk ging ie dan toch weg. Even later kwam ie weer bij ons.

Nog een paar nieuwe foto’s gemaakt van de krokussen. Die zijn nog steeds erg mooi.

Met een vreemde insect erbij.

En de hazelaar staan hier bij ons ook in de bloei, maar dit is niet zo gunstig voor de hooikoorts patiënten.

Maar dit zijn zeker mooie exemplaren.

Voor ons mag dit mooie weertje wel zo door gaan, maar helaas gaat dit zeker veranderen komende dagen. Maar we mogen zeker niet klagen mensen. Echt niet… de winter had ook wel streng kunnen zijn in deze periode.

Reactie(s) 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *