Pauw zet z’n veren niet uit…

De maand april is begonnen en deze is alweer enkele dagen oud. Komende weekend beloofd mooi weer te worden. En dit is morgen al zover! Het zou wel eens 21 graden kunnen worden en dan is het echt genieten voor ons allemaal. Even wachten nog… En met onze computer gaat na de crash nog steeds prima. We zijn niet echt veel kwijt geraakt. Grotendeels zijn namelijk opgeslagen op één van de harde schijven. Dus dit is wel zo handig. Maar goed… de titel van deze blog zet bij jullie vraag tekens neer?

Alle Pauwen lopen gewoon los in de dierentuin van Artis en dit is wel apart om te zien. Ze zijn zeker niet schuw of zo. Je kan ze bijna wel aan raken.

Hier en daar lopen ze dus gewoon vrij, zoals hier achter de ophoging.

En dit leverde ons mooie plaatjes op. Op deze foto was hij wel heel erg dichtbij gekomen bij Jacqueline. Zo moest zelfs even opletten waar ze liep. Maar dit ging allemaal prima.

En eigenlijk zaten we op zo’n moment te wachten. Wanneer zet de Pauw z’n veren uit? Want dan pas is het echt heel mooi te zien. Ja toch?

Maar helaas bleven al die veren mooi ingeklapt. Maar met zo’n leuk hoofdje maakt dit allemaal ook goed. Ben ik mooi?

Ja, dit kan je ook krijgen. Ze werden zelfs af en toe brutaal en kwam dus ook iets lekkers halen bij de mensen die hier op de banken zaten.

Hun veren zijn inderdaad heel mooi en toch vonden wij heel erg jammer dat ze dicht bleven. Wanneer zou hij dan wel open gaan? Op welke moment dan?

Kleine stukje verder op zagen we vrouwtje Pauw met haar baby’s rond huppelen. Zomaar op de voetpad.

Ze gingen hier de voetpad af en ze gingen de bosjes in. Wij gingen ze achter aan…

Ja jullie moeten ook mee met de moeder en niet bij ons… toe nou! Ga maar…

En hier ging de moeder lekker liggen met de baby’s. Oogjes toe…

Ondertussen (een stukje verder op) bleef vader Pauw z’n eigen pad vervolgen en kwam hier een kraai tegen.

En weg was de kraai… waar is ie nou gebleven?!

Hee jij daar! Terug komen… of niet?

Dan maar niet…

Ook de rest gingen lekker slapen bij hun moeder.

Af en toe werd eentje wakker en de moeder hield dit goed in de gaten.

Ook hadden we bewegende beelden (een filmpje dus…) gemaakt en deze staat hieronder.

38 reacties

 1. Ja de mannetjes pauwen staan meestal in de belangstelling met hun fraaie kleuren, hun mooie staart. Maar wat leuk die kleintjes, nog nooit gezien. Prachtige foto’s waar we weer kunnen van meegenieten. Blij voor jullie dat de computer nog werkt, knap opgelost! Geniet van de warmere dagen!

 2. Een back-up van je bestanden maken is heel verstandig.
  De pauw is niet bang, wat mooi hé de veren.
  Wat lief mama pauw met de jongen, ze past goed op ze in het filmpje.
  De foto’s geven een zomergevoel. Hans

  Ot. De controle is goed verlopen, net als de kapper.

 3. Wat een mooie foto’s van de Pauwen .Zo lief de mama met die kleintjes .Ik heb echt genoten en vooral omdat ik na de staaroperatie de kleuren nu zoveel mooier zie .Jammer dat de Pauw niet even zijn veren open vouwde want dat is altijd zo prachtig !
  Fijn weekend , lieve groetjes Elisabeth

 4. Hi J&F,

  Wat super leuk.
  Ik heb al best eens pauwen gezien maar nooit geen jonkies.
  Fantasties dat jullie dit hier laten zien.

  Misschien komt het niet opzetten van de veren omdat de pauw niet bang was van jullie.
  Ik heb wel eens gelezen dat ze dit doen om indruk te maken.
  Maar als ze niet bang zijn of niets te vrezen hebben hoeven ze ook geen indruk te maken.

  Ik ben wel onder de indruk van jullie blog.
  Zo leuk die babies…

  Groetjes, Karina

 5. Wat een mooie serie foto’s van de pauw. Die kleuren zijn zo prachtig, jammer dat hij zijn staart niet open zetten. De moeder met de kleintjes zo schattig.
  Ik wens jullie een heel fijn weekend
  lieve groetjes
  lia.

 6. Goede morgen F & J jullie zijn vandaag dus op pad, geniet van het weekend en het mooie weer. Ik denk dat de pauw zijn staart alleen opzet als hij wil pronken voor zijn dame, maar aangezien er al kuikens zijn, hoeft dat niet meer en zal hij wachten op de rui en een nieuwe staart voor het volgende seizoen om dan weer de dame van zijn keuze te verleiden.
  Ik wens jullie een fijne zaterdag toe.

 7. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Een heel fijn weekend gewenst waarin jullie er eindelijk weer eens op uit zullen trekken, geniet er van hé.
  Nat zoals ik weer geniet van deze wel heel mooie reeks over de pauw en zijn nakomelingen. Ongelooflijk dat ze zomaar op het voetpad rondlopen… Dat werd weer hard werken voor dat klikvingertje van Jacqueline en ze mag gerust fier zijn op het resultaat!

 8. mogge Yova
  ja wel een mooie pps he vol met die mooie foto’s
  jullie een dagje uit gister , ik maakte een heerlijke wandeling weer in het mooie Brabantse land
  wens jullie een zonnige zondag
  groet , Karel

 9. Goeie morgen lieve vrienden weer vol bewondering hier naar je mooie foto’s zitten kijken
  Wat is me dit weer een groot probleem met de gastenboekjes ze hebben alles weer zitten veranderen echt niet plezant meer pffffff
  Geniet van jullie dagje
  Groetjes Nikki

  1. Ook een goedemorgen Nikki, ja inderdaad en dit is niet alleen bij jou het geval. Overal zijn ze bezig. Dit is vervelend en ook voor de bezoekers die lang komen en willen reageren. Iedere keer staan wij ook voor verassingen. Hopelijk gaat dit niet te lang meer duren. Eens moet dit ook ophouden, ja toch? En dan die Skynet (een ander blog dus…) willen ze binnenkort ermee stoppen en dan moeten alle gebruikers wat anders gaan zoeken. Een heel karwei lijkt dit ons. Ieder geval rommelt een beetje in ons bloglandje. Gelukkig hebben wij daar geen last van. Een fijne zondag verder.

   Groetjes terug van ons, Ferry & Jacqueline.

 10. Alleen de kop van de pauw is ook al prachtig hoor! Het zijn zulke mooie vogels, heel bijzonder dat jullie er zo dichtbij mochten komen. Ook ik had nog nooit pauwkuikens gezien, maar nu dus wel….Wat bijzonder! Je zien nog helemaal niks van het verenkleed dat ze gaan krijgen hè? Echt supergaaf deze foto’s!
  Gelukkig dat jullie niet al te veel zijn kwijtgeraakt bij de computercrash, ik heb dat ook eens gehad, dat is zo balen! Sindsdien heb ik een losse kopie van de belangrijkste dingen.

  Liefs,
  Lilian

 11. Hallo lieve beiden, Hier zijn het natuurcentrum-Kinderboerderij ook pauwen maar nog nooit er kleintjes gezien. Jullie hadden dus weer geluk om hen wel te ontmoeten. Een mannetjes pauw(haan zoals men deze ook noemt) doet soms zijn mooie veren uit om een vrouwtje te imponeren, maar ook om te laten zien: dit is mijn territorium! En ook als hij zicht bedreigd voelt. En dat was hier in de dierentuin dus niet het geval en ja een vrouwtje had deze al dus imponeren was ook hier niet ter sprake. Maar jullie blog mocht er weer wezen hoor. Voor jullie (had ik ontmoet) een mooie witte pauw met zijn veren uit om een vrouwtje te imponeren.

 12. Hoi Jacqueline en Ferry,
  Ik lees het hierboven mij al in de reactie van Tine De Jong over de spreiding van zijn prachtige verenstaart! Het heeft inderdaad vooral met het imponeren van een vrouwtje dat moet leiden tot het paren. Wist je ook dit: Als een wijfje interesse toont, draait de haan zijn rug naar het vrouwtje toe zodat het vrouwtje om hem heen moet lopen om zijn prachtige veren nog te kunnen zien. Nadat dit zich een aantal malen heeft herhaald, gaat de hen ten slotte voor de haan liggen, die zijn staartveren invouwt en met het wijfje paart. Op die manier verzamelen de mannetjes twee tot vijf wijfjes om zich heen en paren met hen. (Bron: Wikipedia) Het is ook leuk om de kuikentjes van de pauw te zien en jullie hebben weer een hele mooie serie foto’s en filmpje geplaatst! Ik heb er met veel plezier naar gekeken…
  Liefs en een fijn weekend van Heidi en de kattenfamilie met knuff voor Jimmy heart

  1. Hoi Heidi,
   Op zulke momenten kun je lang op wachten, tenzij je dit toevallig tegenkomt wanneer ze hun veren helemaal open staan. Dit moet wel werkelijk heel prachtig zijn. En dat is hierboven bij Tine weer goed terug te zien. Maar dat verhaaltje over interesse met dat vrouwtje is ook heel erg leuk om te lezen. Dit wisten we niet. Alhoewel… eigenlijk gaat dit ook bij de mensen zo, hi hi… rofl Dank je wel voor je lieve complimentjes over onze foto’s en filmpje. Jij natuurlijk ook een fijne weekend voortzetting gewenst.
   Liefs van Jacqueline & Ferry.

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *