Overstekende watervogels

Bij ons is het inmiddels weer wat kouder geworden. We schatten ongeveer 14 graden en dit is al een stukje lager dan afgelopen dagen. We mogen zeker niet klagen. Vanuit onze balkon zagen we iets mooist gebeuren met de eenden en vooral de Nijlganzen. Over algemeen zijn Nijlganzen behoorlijk schuwe watervogels. Maar dit was een ander verhaal…

Hier aan de overkant hebben wij een slootje liggen. Eigenlijk ligt die bijna helemaal om ons heen. Waarvan een drukke straat er tussen ligt. In het water liggen sinds kort twee stenen oploop plaatje, speciaal voor de watervogels die naar de overkant willen. Deze moeder eend met haar jonge vogels wilden graag even op de droogte komen. En vooral voor de jonge eendjes is dit een leerzaam proces voor ze.

De moeder eens houd haar jonge eendjes goed in de gaten en dit deed ze heel erg goed.

En ondertussen maakte ze haar veren weer mooi en schoon.

Even later zagen we Nijlganzen op dezelfde plek verschijnen en ze hebben wel 8 jonge Nijlganzen erbij gekregen en dit zijn er veel!

Normaal gesproken zijn Nijlganzen behoorlijk schuwe watervogels, zoals we dit al eerder melden. Maar deze dus niet… Deze Nijlganzen kennen deze omgeving heel erg goed. Ze komen van de natuurgebied hier achter ons. Hier komen we later nog op terug! Hier probeerde de jonge Nijlganzen er op te klimmen en dit lukte in het begin niet helemaal goed.

En moesten ze opnieuw even op een rijtje in het water voor de tweede poging.

Voor de tweede keer ging dit in één keer wel goed en zo kwamen ze allemaal uit het water.

De vader Nijlgans ging al verder op kijken of het druk was.

En hier begon hij de moeder Nijlgans met haar baby’s te kwekken. Hieronder hebben wij een leuk filmpje geplaatst en hier zijn jullie ook oversteken over de drukke straat. Dit verliep allemaal uitstekend. Eigenlijk zou hier twee borden geplaatst moeten worden. Een waarschuwing bord voor overstekende watervogels. Misschien wel een optie voor Gemeente Haarlem?

 

Reactie(s) 43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *