Opnieuw jonge koolmezen uitgevlogen

Vanmorgen vroeg rond 6.30 uur is onze tweede kroos jonge koolmezen uitgevlogen en hoe! Het ging deze keer wel heel snel allemaal… Het leek wel of ze in een rijtje stonden te wachten op de oproep van hun ouders. Zo gebeurde dit namelijk ook. Natuurlijk waren wij weer van partij en we wisten gistermiddag al dat ze vandaag zouden uitvliegen.

Hier werden ze nog gevoerd door hun ouders en even later was het zover…

Dit was één van de jonge mezen die even naar buiten wilde kijken. Dit deze ze gisteren namelijk al, vandaar dat we dit al wisten dat ze vandaag zouden gaan uitvliegen.

En dan kwam de oproep van de ouders. De moeder gaf de eerste sein meester en ze kunnen nu uitvliegen. De moeder ging hier zelfs op het dakje staan kijken.

En de vaders ging hier op de bamboe stokje staan kijken of het allemaal goed zal gaan. Hij ging zelfs ook roepen.

En daar kwam de eerste al snel! Met open snaveltje en wat geroep verliet hij de kroos.

Deze kwam hier op de oppottafel terecht. Hij stond hier lekker rustig te kijken…

En even later vloog hij weg en zo volgde hele rij achter elkaar door. We konden helaas de tel niet bij houden.

En toch gebeurde iets mooist voor ons allemaal. Er was 1 koolmeesje die naar binnen vloog in onze woonkamer. Bijna 2 zelfs… We dachten dat er meer dan 6 waren geweest. Maar doordat deze binnen vloog, konden we helaas niet tellen. Hij vloog in de woonkamer rond. En even later kwam hij zelfs achter de grote bank terecht. Jimmy keek toen gelijk op en vroeg zich af of dat nou een roofvogel was geweest. Nee jonge… wees gerust!

Deze jonge koolmees kwam zelfs even onder de bank een beetje klem te zitten. Ferry rolde  de grote bank voorzichtig om en hij vloog weer even verder richting het raam. En zo kon Jacqueline hem voorzichtig vangen en in der hand nemen. Even in het begin ging z’n hartje te keer en even later kwam hij snel weer goed bij en werd rustig. Nooit te snel vrij laten of ze kunnen dan in paniek raken en dit had Jacqueline heel goed aangepakt.

En zo liepen wij naar buiten, zodat hij weer aan de buitenlucht kan wennen en vooral de omgeving. Want dit is allemaal nieuw voor hem/haar.

En zo konden we ook rustig wat foto’s erbij maken. Terwijl de woonkamer een beetje overhoop bij lag. Maar dit doet ons helemaal niet toe op dat vroege ochtend. De dieren gaan voor alles!

Hij werd helemaal gekalmeerd door Jacqueline. En toch moeten we een manier zien te vinden om hem los te laten.

En dit deden we gewoon voorzichtig op de oppottafel en zo lieten wij hem weer vrij. Hij bleef gewoon lekker staan zitten kijken.

Ferry kon zelfs met de camera weer naar voren toe om nog wat foto’s te nemen. Ondertussen kwam één van de ouders langs en even later… Nog het laatste plaatje van deze mooie jonge koolmeesje en er begint dan geroep… en zo vloog hij een etage hoger. Naar boven dus… en daarachter aan ging de ouders achteraan om hem te voederen. Komt er nog een derde kroos? Nee toch… Maar het is weer opnieuw stilletjes geworden op onze balkon. Maar dit was toch heel uniek wat er allemaal gebeurde bij ons. En dit waren wel dezelfde ouders geweest. Want wij herkennen ze goed aan hun gedrag. En dan nog een filmpje hieronder. Lachwekkend!

Laatst bij gewerkt op:

Reactie(s) 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *