Menu Sluiten

Opbergen

Inmiddels is het alweer 2 januari en voor ons betekent dit altijd de kerstspullen aftuigen en opbergen. Dit gaat altijd sneller dan optuigen. Maar dit moet ook met volle aandacht gebeuren of anders wordt het niet zo mooi. Voorlopig zijn we daar weer vanaf en het is nu ook best wel lekker dat alles in de woonkamer weer normaal is geworden. Ook hebben we twee schemerlampen lagere watt lampen in gedaan en nu zijn ze 1 watt maar en ze zijn nog sfeer voller dan voorheen was geweest. En zojuist zijn onze boodschappen bezorgd. Geen gedoe en omkijken naar en met die corona is dit een hele uitkomst voor ons. Dit zullen we ook voorlopig blijven doen. En nu op weg naar de lente, maar dat duurt nog wel eventjes… Het zou zomaar kunnen gebeuren dat we nog strenge winter krijgen. Maar de kans hierop wordt wel steeds kleiner. Maar je weet het maar nooit…

En hier kwam de hele familie ganzen aangelopen. Dit gebeurde nog voor de jaarwisseling.

Deze kwamen van de weilanden hierachter ons en ze kregen natuurlijk honger en dan komen ze hier regelmatig even langs.

Maar helaas… er lag hier niks op de grond. Maar het zijn slimme beesten en ze weten heel goed dat hier mensen wonen. Misschien gebeurde dit later alsnog…

Op de valreep kunnen we wel jullie iets laten zien van onze kerstspullen. Het is hoogste tijd om af te tuigen en op te bergen.

En dit was ons smalle kerstboom geweest. De kerstballen hadden we met glitter steentjes verlijmd. En dit was echt mooi om te zien glinsteren, wanneer de boom aan stond.

Op de oudejaarsavond zagen we volle maan verschijnen vanuit het oosten. Inmiddels zijn we 2 dagen verder en er is al een hap van de maan gegaan. Zo snel kan het allemaal weer gaan.

Na de jaarwisseling kwamen deze eksters ook weer terug. Gelukkig maar… Maar ze kunnen wel heel brutaal zijn.

En steeds meer kwamen eksters en ook andere vogels te voorschijn. Of er niks aan de hand was geweest.

Al die eksters bleven de buurten in de gaten houden. Dit was wel erg opvallend allemaal. Volle vertrouwen hadden ze blijkbaar toen nog niet. Maar blijft altijd leuk om te zien.

Het is inmiddels ook weekend en het is zonnig en er staat bijna geen wind, zoals afgelopen dagen en dat is wel heel erg aan genaamd. Maar vanaf maandag zou het weer wat minder gaan worden. We krijgen volop regen en wat natte sneeuw. Misschien moeten je straks weer gaan krabben. En we zien op dit moment de koolmezen verschijnen op onze balkons. Vanaf de vijfde week gaan men bij ons inspecteren voor de hang en sluitwerk. We hebben een afspraak op 1 februari a.s. en we zijn benieuwd hiernaar. Enkele deuren mag wel eens na gekeken worden en zelfs de sluitingen vervangen worden. Maar er is 1 slaapkamer deur die helemaal bol staat en deze zou echt helemaal vervangen moeten worden. Nog een fijn weekend gewenst allemaal!

34 Reacties ontvangen

 1. Morgaine

  Dat is een leuke boom! Het opruimen sneller? Pffff, ik zie er altijd tegenop, daarom heb ik al jaren geen boom gehad, maar nu dit jaar, of eigenlijk is het al vorig jaar met kerstdag, de eerste. Kwam ik in de supermarkt en daar gaven ze gratis Nordland boompjes weg. Middelgroot en ik heb er eentje mee genomen, na 25 jaar voor het eerst weer een echte boom in huis. Geen ballen of versiering, wel 200 lichtjes erin en deze blijft staan tot driekoningen, dat is bij ons de norm. 6 jan. dus.

  De maan is prachtig, maar die was op 30 dec. vol 😉

  Fijn dat de vogels weer terug zijn, dat is altijd even de vraag wanneer ze er weer zijn, ik heb ze nog niet gezien, of ik let eigenlijk ook nog niet op. Picasso durft in elk geval weer naar buiten en ook hier schijnt de zon!

  X

 2. Karel

  ha die Jacqueline & Ferry
  ja het jaar draait alweer , wat je zegt op naar de lente 🙂
  wie weet wat we nog krijgen voor de R uit de maand is
  mooie kerstspulletjes hebben jullie , voorzichtig maar in de doos en tot na de Sinterklaas in de kast
  ja altijd mooi om de vogels te zien , Eksters of Ganzen , die zijn beiden erg brutaal hihi
  mooie opname van de volle maan

  dus ook wat slaap ingehaald na de oudejaars avond , en weer uitgerust
  ja Albanië is zo te zien een mooi land , maar met heel wat zichtbare armoede 🙁
  fijn weekend groet

 3. Haba

  Goede morgen J & F mooie kerstspullen bij jullie, hier ruim ik alles gelijk na de kerst of een dag later op. Mijn kinderen zijn beiden 29 dec jarig en toen ze nog klein waren hing ik altijd de slingers en ballonnen op, dat vond ik geen combinatie met de kerstboom dus die ging op zijn laatst 28 dec. de deur uit. Ik wens jullie een fijn weekend toe.

 4. rebbeltje

  Met dat opruimen wachten wij nog een weekje…vind het veel te gezellig nu in de kamer…
  En zolang de naalden nog niet vallen mag die nog blijven staan.
  Die ganzen zijn wel leuk om te zien zeg…wij zagen een roodborstje op onze wandeling gisteren en die vloog zelfs met ons mee dus volop de tijd om te fotograferen
  Wel met mobiel maar het is aardig gelukt.
  Groetjes en geniet je schone kamer

 5. Tine de Jong

  Wat een gezellige foto’s deelde jullie in dit nieuwe jaar en mooie familie gans, maar ook de eksters. Gisteravond hadden wij hier volle maan maar te ver weg voor mijn kleine camera. De kerstlichtjes hebben we nog hangen en wellicht laten we deze ook aan muur want geeft altijd mooi sfeerlicht. Heb geduld als je mij niet gauw ziet op jullie mooie website want het is hier ook beetje druk nu met allerhande zaken. Maar ik geef jullie wel mijn nieuwjaargroetjes hoor.
  Ok bedankt voor jullie mooie reacties op beiden websites wat ik ook altijd weer erg waardeert.

 6. Wanda

  Ook voor jullie de beste wensen voor 2021 en dat het maar een mooi en vooral gezond jaar mag gaan worden! En ja, opruimen van de kerstboom en alle andere kerstspulletjes heb ik net vanochtend gedaan. Ook altijd wel weer een fijn gevoel, zo’n opgeruimd huis, hoewel het ook wel een stuk kaler oogt natuurlijk. Wat mij betreft mag het nu direct voorjaar worden, maar helaas, hopelijk worden januari en februari mooie maanden waarin we er toch lekker op uit kunnen gaan om ergens te wandelen.

 7. Elisabeth

  Wat een mooie boom hadden jullie .Hier blijft [bijna] alles nog wel even staan behalve de kerstmannetjes die toch wat in de weg stonden .Elke dag genieten we nog van ons kleine boompje en alle dingen met lichtjes en ook mijn 2 kerstukjes die ik maakte blijven nog staan ,af en toe een nieuw roosje of takje erbij en voila .Leuk zijn de foto’s van de ganzen en eksters zijn hier het hele jaar en pff wat zijn het soms lawaai makers ,maar ze zijn wel heel mooi
  Liefs Elisabeth

 8. Suske

  Heel mooie foto van de maan. Precies of je die kan aanraken.
  Voor een deel van ons land alhier worden winterse buien voorspeld. Ik denk voor echt winterweer we de ardennen moeten opzoeken, maar dat doen we niet. Lekker thuis blijven ver weg van alles en iedereen.

 9. Irma

  Op de eerste plaats wens ik jullie een gelukkig maar vooral een gezond 2021 toe.
  Wat een mooie kerstboom hebben jullie zo smal, echt heel mooi vind ik dit.
  Hier is ook alles al opgeruimd behalve het buitenlicht dat doen we later deze maand, het is nog zo vroeg donker dus het staat dan wel gezellig nog.
  Tja de ganzen lopen altijd zo op een rijtje echt leuk om te zien.
  Eksters zijn echt heel slim hoor, ze verkennen eerst even de boel voordat ze met meerdere komen.
  Ik heb weer genoten van jullie blog.
  Groetjes Irma

 10. Karina

  Hallo J&F,

  Als eerste de beste wensen voor 2021.
  Laten we hopen dat het corona monster verslagen wordt en dat we terug kunnen naar ons oude vertrouwde leventje.
  Ik zou graag weer eens wat tijd willen vinden om te fotograferen en te bloggen, maar wet werkweken van 50-55 uur gaat dat nog even niet lukken.

  Hoe dan ook alle goeds gewenst voor jullie.

  LG, Karina

 11. cor

  Het afbreken van de kerstversieringen gebeurt bij mij morgen, net iets vroeger dan andere jaren want ik wacht meestal tot de dag na driekoningen. Mooie reeks foto’s van de ‘lieve familie’ en de kerstversiering. Ik wens jullie veel goeds, en zeker gezondheid, voor 2021.

 12. John

  Hier wachten we altijd tot na 5 januari als de tegenpartij jarig is geweest. Van mij mag alles gelijk na kerst al weg maar ik leef niet alleen dus ja.
  Boodschappen doe ik. Ik ben de winkel in en uit en hoop zo het minst risico te lopen, maar ik heb tot op heden nog niets opgelopen dus het zal wel goed gaan. Boodschappen laten brengen beperkt in de keuzes die je kunt maken in aankoop omdat niet alle winkels thuis bezorgen en dat maakt het ook duurder. Hier zit een tamme ekster. Ooit door iemand opgevoed denk ik.
  Fijne week!

 13. rebbeltje

  Ha je hebt me aangestoken met opruimen, want ben nu ook bezig…
  En ja dan maar gelijk alles weg ook.
  Wordt er wel weer kaal van en nieuwe planten halen zit er ook niet in haha
  Maar ben blij dat het bijna weg is…deze week de kamer een goede beurt en we kijken weer uit naar de Lente…groetjes

 14. Karel

  ha die Yova
  ja nostalgie voor mij 🙂 ik werkte niet in de kaaswinkel hoor , op een boerderij , die kaas zaak kwam daar pas in 2013 , de eigenaars hadden de boerderij waar ik werkte gekocht
  ja een mooi en groot land , ik zag er een deel van , en ja dan zie ik een pps en er in een bekende naam , en daar zijn de mooie herinneringen gelijk 🙂
  smakelijk en fijne avond groet

 15. Helma

  Goeie middag Jacqueline en Ferry,
  ik moest werken op 31 december 1 en 2 januari maar ook wij hadden daarvoor de kerstspullen al opgeruimd. Is inderdaad wel weer lekker ruim als alles weer weg is.
  Die smalle boom vind ik wel heel erg mooi en past mooi.
  Grappig die familie gans hahahahaha…. er zijn ook echt heel veel ganzen. Hier in de polder zie je er werkelijk ontzettend veel maar zo over straat is eigenlijk veel leuker 🙂
  Ik wens jullie alvast fijn weekend want ik heb zowaar weer werkweekend (door de drukte van corona en zieke collega’s).
  Groetjes, Helma

Laat jouw reactie hieronder achter (alvast bedankt!):

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.