Op weg naar Delft

Na een vervelende onderbreking i.v.m. familie omstandigheden, proberen we weer met bloggen te hervatten. Vooraf kunnen we wel verklappen dat we achter de schermen (afgelopen maanden…) niet stil hadden gezeten. Er zijn nogal wat veranderingen op getreden bij ons. Onlangs is de migratie goed verlopen en zitten we voortaan op een snelle NVMe opslag i.v.m. SSD bij onze hosting-server. Iets waar we natuurlijk superblij mee zijn. Maar tegenover staat wel dat de tarieven voor ons met €3 omhoog zijn gegaan. Maar daar hebben wij voorlopig geen last van, want we hebben gelukkig van de black friday van kunnen profiteren en zitten we dan voorlopig gebakken tot en met 2020 ergens in maart pas. Dus, dit zit voorlopig wel goed voor ons allemaal. Ook hebben we nieuwe updates binnen gekregen voor WordPress. Maar de echter updates komt pas aankomende februari met als versie 5.1 en dit houd gewoon niet op. Ook hadden we heel wat veranderingen in ons systeem opgenomen. Misschien is dit hier en daar wel te merken bij ons of juist niet. Maar goed… we proberen dus weer verder te gaan met bloggen en we doen dit met een foto-verslag uit 2018 zomer. We gingen dus ook o.a. naar Delft en daar hadden we ontzettend leuke foto’s kunnen maken.

Enkele dagen zagen we bij ons heel veel wilde ganzen hier voorbij vliegen en landen achter ons. En dit waren wel letterlijk honderden! En dit was ook heel erg mooi om te zien.

Of en nou een trein voorbij ging of wat dan ook… niks stond voor hun in de weg. Dit weilandje is dan die omgeploegde landje, waar we al eens eerder over gehad hadden. Dit landje werd toen dus overgenomen of eigenlijk meer ingepikt door de “boeren”. En ze kregen nagenoeg wel de toestemming van Gemeente Haarlem. Afgelopen jaar (alweer…) waren ze hier stuk of 3 keren geweest om dat landje om te ploegen of bewerken met iets. Ieder geval lijkt dat landje weer terug te komen en de vogels nemen hun oude plekje weer in.

En even later kwamen er nog veel meer ganzen. Dit wilden we graag met jullie delen voordat we met de foto-verslag gaan beginnen.

Maar even later op die dag kwam zelfs de regenboog te voorschijn en deze ging net voor Sint Bova kerk.

En toen verschenen twee regenbogen.

En dus we gingen afgelopen zomer 2018 met de trein naar Delft. En daar waren nooit eerder geweest. Wel kwamen we steeds met de trein langs en we zeiden verschillende keren tegen elkaar dat we ook eens naar Delft moesten gaan. En eindelijk was het toen zover…

En toen kwamen we natuurlijk op station Delft terecht. Dit is vrijwel allemaal nieuw. Hier moesten we naar boven en natuurlijk namen we de roltrap.

Naar de stationshal. Beetje verwarren was het toen wel… want we moesten juist de uitgang hebben. We gingen alsnog naar boven.

De plafon is hier wel heel erg mooi… zo kwam deze foto uit. Donkere sterrenhemel met een soort een maan erin.

En toen we boven waren, namen we nog een foto naar beneden. Je zou haast denken dat je juist naar beneden moet gaan… voor de uitgang.

En hier kwamen we de bekende NS poortjes tegen. Beetje rommelig allemaal. Want de kaartjes moesten weer opgezocht worden of anders kon men hier niet zo snel eruit komen.

Even later kwam Ferry ook aan en nam hier dus ook de zijn foto.

Deze mensen moesten nog kaarten kopen en die gingen dus weg uit Delft. Maar wij waren hier net aangekomen en we gingen dus verder.

We hadden uit eindelijk de uitgang gevonden en we zagen als eerste dit allemaal. Beetje vreemd op zich en we voelden ons een beetje verlaten bij. Wat nu verder? Dachten we toen…

Hier liepen wij de brug over en heel ver in de verte zagen we een molen draaien. En hier aan de zijkant zagen we een tram voorbij rijden. We dachten toen dat we zelf ook met de tram verder moesten…

Met een goede compacte zoomlensje van Jacqueline kon ze de molen flink naar zich toe halen. Want deze molen ligt echt op een verre afstand. Met lopen was dit echt niet te doen, helaas…

Aan de overkant namen we nog eens foto’s van de nieuwe station gebouw. Hier kwamen we bij de tramhaltes. We moesten even zoeken naar het woord “centrum” en die vonden we hier vreemd genoeg niet.

Even later kwam hier de tram en we vroegen aan die meneer of de tram naar het centrum ging. Nee dus… maar gelukkig vertelde hij dat je zelfs lopend daar naar toe kon. Maar dan via één van de zijstraten en dan zou je vanzelf wel daar aan komen. We waren gelijk opgelucht… Of anders was misschien Delft toch een verkeerde keuze van ons geweest. Maar dit was niet zo…

Na de zijstraatje kwamen we dit grote gebouw tegen. Dit begon allemaal een beetje op te lijken, dachten we toen verder. Wat verder nog?

En al dat delfts blauw (wereldwijd) zouden we dan hier ook volop tegenkomen. Is dit waar? Nou, dit viel eigenlijk behoorlijk wel tegen, eerlijk gezegd. Wel zullen jullie af en toe wat delfts blauw tegen komen, maar veel zal het zeker niet gaan worden. Best wel vreemd eigenlijk. Eigenlijk hebben wij niets in delfts blauw in onze huis liggen, hangen of staan. Is dit bij jou ook zo?

En dan heb je ze in verschillende soorten en maten, vooral beeldjes en borden.

Maar zelfs ook in kledingstukken, zoals sjaals.

Afdeling afgesloten voor ons

We kregen van de week een telefoontje dat de afdeling waar onze doodzieke vader woont, afgesloten is voor de bezoekers i.v.m. uitbraak van een soort virusziekte (soort buikgriep). Dus dit kwam ook nog eens bovenop. De rest blijft voor ons verder onveranderd. En zo moeten we verder gaan. Vandaag op zondag gaat onze broer André naar AVL voor de scan. Om te kijken of z’n kuur wel goed aan slaat. Dit krijgen we helaas niet meteen te horen. De uitslag hiervan volgt later.

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor vele lieve steun aan ons. Dit doet ons heel veel goeds. Zo staan we een beetje niet alleen voor.

Reactie(s) 41

 • ha die Yova
  dus het landje is weer van de vogels helemaal top
  Delft staat ook op mijn lijstje om te bezoeken , kwam er wel per trein aan , en per bus verder , en anders om
  voorlopig wandel ik wel ff met jullie mee hier , mag wel hé hihi
  ik heb niks met dat blauw uit Delft

  ik vind het zo erg dat het niet goed gaat met je ouders
  en dan ook nog eens niet op bezoek kunnen , vreselijk
  sterkte daar mee

  regenachtige zondag groet

 • Nog steeds blijf ik jullie goede wensen sturen voor vader en vroer. De virusuitbraak maakt het er niet beter op, dat het maar gauw opgelost wordt.
  In Delft ben ik nooit geweest. Het station is in ieder geval bijzonder.

 • Een mooi verslag van jullie bezoek aan het fotogeniek Delft hoor.
  Wat een nare toestand nu weer voor jullie Vader met die virus uitbraak.

 • ja Yova
  ik deel ppsjes , al sinds mijn 1ste blog ergens in 2005
  en hoop dat ik wat ik best mooi vind , ook een andere kan waarderen
  soms vertel ik iets over mezelf en of de plannen , een wandeling of zo
  nu staat het wandelen wat op een laag pitje
  groet , Karel

 • Mooi verslag en even mooie foto’s.
  Hopelijk gaat dat virus weer weg en kunnen jullie je vader terug bezoeken.
  Veel sterkte.

 • Ha krijg spontaan zin in de zomer als ik de foto’s bekijk en mensen in zomerkleding
  Die molen zal best mooi zijn maar wat een palen er omheen,,,zo jammer.
  Of komt dat door de zoomlens…
  Vervelend bij de ouwetjes een virus
  Hadden wij op het laatst bij pa ook en dat was het Norovirus…wij werden allemaal ziek op 1 zus na…
  Dus zo een sluiting is niet voor niks…anders blijft het maar duren.
  Groetjes en fijne zondag

  • Haha… nee, dat kwam zeker niet door de zoomlensje. Voor die molen loopt een soort kruispunt. En inderdaad staan daar wel opvallend heel veel palen, zoals de lantaarnpalen en trampalen… die moeten wel geleid kunnen worden. Maar voor de uitstraling bij de molen komt dit niet zo fraai naar voren. Maar goed, hij staat er wel degelijk goed op de foto. We zagen in de verte alleen die opvallende wieken draaien. Bij stil staande wieken hadden we die molen zeker nooit kunnen zien.
   Groetjes terug en ook een fijne zondag verder.

 • Delft, dat is lang geleden, ik denk wel een een jaar of 25. Mooi om daar weer wat van te zien. Het zijn geen makkelijke dagen voor jullie. Ik hoop dat het met je broer een beetje positief is. Die virus is voor die oudjes niet prettig, maar voor jullie ook niet. Hygiëne is zo belangrijk dan. Mochten jullie er weer heen mogen gaan, super goed handen wassen en daarna ontsmetten. Sterkte.

  Love As Always
  Di mario cool

 • Goedemiddag samen,
  Wat is het hier veranderd zeg. Catherine en ik waren hier eens in 2013 en ook toen in het Wilhelmina park nabij het station. Deze staan op mijn Ytkanaal en ook in de afspeellijst van wandelingen die we eens samen hadden gemaakt.(kunnen jullie wel eens opzoeken-wellicht herkennen jullie wat) Maar ik herkende het gehele nieuwe treinstation helemaal niet meer.Wat een vele poortjes zeg. Hier kan ik nog steeds niet aan wennen als ik eens met de trein reist met Catherine. Weet nooit of je dan ook uit moet checken op station zelf of pas als je eruit wilt naar centrum. Maar reis nooit alleen maar met mijn vriendin. Ben wat angstig in een trein sinds ik wat heeft meegemaakt vroeger. Wat een groot leeg plein dat vond ik ook niet zo mooi. Het heeft hier wel een grote metamorfose ondergaan zeg. Men zal het kunnen opfleuren met wat bloembakken, dan toont het wat meer. En een bewegwijzering route paal zal dan ook niet hier gek wezen want zal het ook niet zo geweten hebben De foto van de molen heeft Jacqueline echt supergoed genomen.Want die stond echt er weg. En de regenboog echt heel mooi, maar zeker ook de andere fotoserie en ja ik heb wel enige dingen in Delf blauw in de kast staan. Denk ook aan jullie met de familie omstandigheden en wil je eens mailen, dan mag dit hoor. Ik verzet nu ook beetje mijn zinnen door wat te schrijven en te posten. Helpt ook om even de aandacht op wat anders te focusen. Heb ook een andere blognaam nu want dat past beter bij de woorden. Ik wens jullie een goede verloop van je broer en dat ook snel de virus verdwenen is bij je vader. Lieve groetjes Tine

 • Bedankt voor jullie fijne reactie.Fijn dat je er weer bent met jullie mooie reportages,ben benieuwd naar het vervolg.Hopelijk is die virus vlug van de baan.Hopelijk krijgen jullie een gunstige uitslag ivm de behandeling van bij jullie broer.Lieve groetjes,dikke steunknuff x

 • Ik snap heel goed dat jullie een snellere website nodig hebben, jullie gebruiken zoveel foto’s per post als de laadtijd niet snel is haken de mensen af. Delft is prachtig, het station zelf is me enorm tegen gevallen omdat het zo weinig sfeer heeft en zo onhandig gebouwd is. Delft zelf is op rustige dagen prachtig, maar dan moet je wel de plekjes kennen.

 • Hallo Jacqueline en Ferry,

  Wat een fijne serie.
  Wij zijn vorig jaar ook eens naar Delft geweest.
  Ik vond het een prachtige stad met fantastische kerken en veel mooie gebouwen en een gezellige markt.
  Nu waren wij er met de auto dus ik heb het station (helaas) niet gezien.
  Wat een gaaf plafond, het lijkt wel een sterrenhemel met een maan erin.

  Hé bah houd dat vervelende nieuws dan nooit op voor jullie?
  Nu de afdeling van jullie paps weer gesloten wegens een virus uitbraak.
  Ik hoop in ieder geval dat jullie een beetje goed nieuws gaan krijgen over jullie broer als de uitslag van zijn scan er is.

  Voor nu LG,
  Karina

 • Weer een mooie blauwe wandeling Volhouden Grts

 • wat een verandering aan het station te Delft.

  toen ik er was,, zag ik een nog een grote bouwwerf

  vooral het interieur ervan spreekt me erg aan

  maar wat een vervelende toestand met een die virusziekte

  veel sterkte gewenst

 • Prachtig verslag van jullie bezoek aan Delft
  voor mij springt bij deze serie de schitterende regenboog foto er uit
  Een hele fijne week en hopelijk niet al te veel ellende 👍 👍 👍

 • Een mooie serie weer .De regenboog vind ik nog altijd zo ontzettend mooi om te zien .Het station in Delft is niet echt mooi vind ik ,net als het nieuwe Utrecht Centraal zo kil en ongezellig en vaak is alles zo verwarrend ! Delft ben ik nog nooit geweest maar het zal zeker een mooie stad zijn . Wat vervelend dat jullie niet naar je Vader kunnen ,ik hoop dat het snel weer beter zal gaan op die afdeling
  Liefs Elisabeth

 • Mooi dat het landje weer gewoon het landje wordt.
  Van je fotoserie vind ik vooral de foto’s van de regenboog en van het moderne station van Delft heel mooi.
  Sterkte de komende tijd met alle gezondheidsproblemen in de familie.

 • Wat een pech weer dat er op de afdeling van jullie vader een virus is.
  Ik zag het station van Delft voor het laatst toen het nog een bouwput was. Wat is het mooi geworden

 • Hoi lieve Jacqueline,
  Erg dat je vader dat virus heeft, maar echt noodzakelijk om bezoek te weren
  Is erg besmettelijk. hopelijk knapt hij snel weer op he.
  Het is voor mij al 32 jaar geleden dat ik in Delft was, heb daar 16 gewoond en gewerkt.
  Maar station en omgeving heel erg veranderd.
  En vanaf het station is het loopbaar naar het centrum he.
  En prachtig in de stad mooie gebouwen en grachten
  Kijk uit naar je vlgd. foto’s
  Liefs Marianne

 • Hallo lieverdjes
  Wat ben ik blij weer van jullie te horen ik heb jullie gemist
  wat hebben jullie weer een prachtige fotoreportage gemaakt
  Bedankt dat ik weer mocht meegenieten
  ik heb er alle begrip voor je familie gaat zeker voor alles lieverdjes
  Ik wens jullie veel sterkte en moed
  Lieve groetjes en een dikke steunknuffel Diana xxxxx

 • jullie zijn er weer :o)
  Delft is voor mij een grootse naam want delfts zie ik heel graag, ik was dus eens daar in de fabriek waar ze dit maken
  maar het is mooi om de rest ook eens te zien
  Een @->- voor jou.

 • Regenbogen, vogels en mensen om ons heen, zo draait de wereld door.
  Mooie reportage, knappe aanpassingen aan het blog ook.
  Sterkte en hoop in de familiale omstandigheden wens ik jullie toe.
  Met alle liefs ♥

 • mogge Yova
  in totaal ben ik al 3 KG kwijt
  hier is het nu wat zonnig en zou het droog blijven tot in de middag , dat ik ben zo ff weg voor een wandelingetje
  ik gebruikte google om het Spaans te vertalen hoor hihi
  ja een best mooie pps hé
  geniet de dag , ik blijf het zeggen ondanks dat het niet zal meevallen
  groetjes

 • of ik een knappe jongen ben

  nu ik trok de schoenen aan , stond op en keek naar buiten , het regent gggrrrr

 • Mooie fotoserie. Heel mooi. Fijn dat jullie weer terug zijn.

 • Mooie foto’s en mooi verslag. Ben nog nooit in Delft geweest, wie weet komt het er dit jaar een keer van.
  Wens jullie heel veel sterkte met vader en broer.
  Liefs, Joosje

 • Hele mooie serie weer en prachtig stationgebouw
  Maar de regenboog over de Bavo is geweldig mooi

 • Mooie serie foto’s en verslag van het bezoek aan Delft.
  Ik ben er zelf nog mnooit geweest, mooi station hebben ze daar.
  De foto van de regenboog ben ik helemaal weg van.
  Groetjes Irma

 • Fijn dit blogje over Delft.
  Ik ben er nog nooit geweest, misschien leuk om eens naar toe te gaan.

  Sterkte bij alles.

  Groet.

 • Je komt inderdaad via de zijstraten altijd in het oude centrum uit. Het station is nog b=vrij nieuw en waar je nu foto’s van dat water hebt gemaakt lag tot voor kort een treinbaan die een paar meter boven de grond lag. daaronder kon je auto’s parkeren. Dat is allemaal maar net klaar dus het kan best dat er nog te weinig borden zijn .
  Er is jaren aan gewerkt en het was ook jaren een grote puinhoop. Maar ik denk dat je in het oude centrum genoeg Delfts blauw gezien hebt in de winkeltjes.
  Ik hoop dat je weer snel naar je vader kunt want bezoek krijgen is balangrijk in een tehuis.

 • Hallo lieverdjes
  Ik wens jullie veel sterkte en moed
  En bedankt voor de vele bezoekjes en lieve woordjes
  Lieve groetjes dikke steunknuffel Diana xxxxxx

 • Dag Yova,

  leuk, dat je even langs kwam op mijn blog.
  Nu kom ik jou ook even bezoeken.
  En wat zie ik? Delft!

  Ik heb een vriendin wonen in Delft, dus ik ga er regelmatig naar toe.
  Zij weet alle leuke plekjes waar je anders nooit komt. En fijne winkeltjes ook.

  Ik heb helemaal niks van Delfts Blauw in huis…
  Dag!
  Groetjes van Marlou

  .

 • Mooie foto’s van het station Delft. Ik zelf heb er 22 jaar gewoond.
  Maar het nieuwe station heb ik nog nooit gezien.
  Toevallig gaan wij er zondag heen naar een goede vriendin van ons.

  Groetjes Marianne

 • Mijn favoriete foto’s zijn die met de regenboog. Prachtig. En daarna die met de vliegende ganzen, heel mooi. Modern station heeft Delft. Wij hebben wel DelftsBlauw in huis, zoals vazen, die zijn wel heel mooi. Ik ben benieuwd naar het vervolg!
  Bedankt voor jullie reacties, groetjes Jenny.

 • Nog even een reactie op jullie Delft-blogje… Ja, die stad ken ik dus redelijk goed. Ik vond het grappig dat je schrijft dat je een beetje in de war raakte van die grote vlakte voor het station, dat had ik namelijk precies zo, toen ik er voor het eerst was na de verbouwing. Er is veel afgebroken voor het nieuwe station, ook mooie monumentale panden. Zonde, vind ik. Molen ‘De Roos’ stond eerst iets dichter bij het station, die molen hebben ze verplaatst, dat was toen een hele happening. Gelukkig vind je rond de Markt wat meer de sfeer van Delft terug, daar zitten ook wat winkels die nog wel dat beroemde blauw verkopen. Ik heb er niets van, past niet bij mij.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg hierop, maar ik heb geduld hoor… Daar staat jullie hoofd nu allemaal vast niet naar. Raar hoe het allemaal ineens zo snel kan gaan, he? Nogmaals heel veel sterkte, lieverds…
  X
  Lilian

 • Goeiemiddag Jaqueline en Ferry,

  Ja, Worpress blijft vooruitgaan en het wordt beter en beter. Ik kijk wel erg uit naar 5.1 om eerlijk te zijn. Ik ben weer trerug van mijn vakantie, en jullie hebben het zwaar. HEel veel sterkte gewenst.
  Trouwens, prachtige foto’s hebben jullie gemaakt en hier geplaatst.

 • Zo leer ik delft ook goed kennen.Bedankt voor de foto’sen duidelijke info

 • Hallo lieverdjes
  Gaat het wat met jullie ik wens jullie veel moed en sterkte
  Lieve groetjes en een dikke steunknuffel Diana xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *