Onze bollen

Deze bollen hadden we afgelopen winter voor het eerst in een grote bloempot geplaatst. Vooraf hadden we deze goed bedekt met wat stro van Jimmy. Tegen de mogelijk kou, maar die kwam bijna niet. Je weet het maar nooit. Op dit moment staan ze volledig in de bloei en het is ons goed gelukt!.

En op de achtergrond op deze foto zien jullie onze vogelhuis staan. Ook dit jaar is het goed gelukt. We vragen ons nu af of ze gisteren uitgevlogen zijn? O nee, Jacqueline zei net, nee hoor, ze zitten nog in dat vogelhuisje. Er wordt nog druk gevoerd. Maar ieder geval gaat dit niet lang meer duren.

Afgelopen dinsdag hebben we deze prachtige orchidee in huis gehaald. Het is een dubbelen met bogen eraan. Deze is wel bijzonder mooi en staat hier heel mooi op onze eettafel.

Hier nog eentje van dichtbij genomen. Dit is een plaatje! Ja toch?

Jacqueline moest haar ogen open gooien en kon echt niet goed zien welke vogels op de hoge dak zaten. Even een paar foto genomen en het zijn Nijlganzen die hier altijd wonen bij ons.

Het is een koppeltje die graag hier achter verblijven. We hadden in het verleden vaak foto’s van hun gemaakt. Maar het is zeer ongebruikelijk dat ze op de hoge dak bevonden. Helaas zijn er werkzaamheden hierachter bezig. En moet een hoofdkabel gelegd worden naar Waardepolder. Deze is aangesloten in Vijfhuizen helemaal. Dus dit kan de redenen geweest zijn.

Maar hopelijk worden ze niet weg gejaagd door ze. Wij denken zelf van niet. Want er zijn hier ook heel veel ganzen op de weilanden. Ze zitten te broeden en daarachter heel veel witte lepelaars die ieder jaar hier terug keren vanuit Noord Afrika.

16 reacties

 1. Ha Jacqueline en Ferry! Goed om weer iets van jullie te horen! Ik zal maar niet vragen wat er aan de hand was,  ik heb zo het idee dat je er niet teveel over wilt zeggen. Maar het is leuk om te zien dat jullie weer goed van start zijn gegaan met heel mooie logjes en trouwens, de hele site ziet er prachtig uit! Mooie kleuren,  eenvoudig (lijkend) ontwerp, daar hou ik van.

  Mooi dat de planten en dieren in jullie omgeving het weer goed doen.  En vooral als dat mooie foto’s oplevert

  Nog even over het logje hieronder: ik vind ook dat we 5 mei  best elk jaar goed mogen vieren, maar die dag afhalen van Pinksteren, nou nee. Dat lijkt hebberig, méér vrij voor iedereen, maar ik denk dat je zo’n traditionele bijzondere dag niet zomaar moet opgeven en vergeten.

  Liefs en groetjes van hierzo, en dankje voor je bezoekje! Elfen mogen zeker laarzen dragen, als ze dat leuk vinden! ☼

  1. Je reactie lag hier bij ons netjes te wachten. Maar dat was zeker niet de bedoeling geweest. Het is even een “nieuwtje” voor het systeem. Vandaar dat dit even gebeurde en bij meerdere. We houden dit natuurlijk de komende tijd in de gaten. We hebben inderdaad deze keer bewust eenvoudig ontwerp genomen. Zodat dit allemaal gunstig zal zijn voor de laadtijd enz. Hij is ook een stukje smaller dan anders. Maar onze foto’s kunnen ook zoals altijd in uitvergroot bekeken worden. Een belangrijk tipje van ons. En we zijn blij dat jullie ons weer terug gevonden hebben. En we snappen ook wel met zo’n reactie. Wij hebben wij ook wel eens, dan zet je net iets leuk neer… en vervolgens komt ie er niet op. En dit is dit dan balen natuurlijk.

 2. mooi bloemen en vogel foto’s

  Wat een mooi een bijzondere narcissen

  orchideeën vind ik schitterende bloemen, heel mooi kleuren en foto’s

  Leuk dat de vogels toch nog in de buurt blijven

  Groeten, Bram

  1. Kijk zo zien ze beter uit van dichtbij dus. Deze foto hadden we eerder hier achter genomen. Nijlganzen bestaan echt… alleen kunnen ze erg schuw zijn en voordat je het weet, zijn ze alweer vertrokken. Een tijdje dan…

 3. Goede morgen lieverds. Wat zie ik hier? Jullie zijn blijkbaar terug gestart met je mooi blog waar ik altijd zo van geniet. Blij voor jullie maar ook blij voor mij want dat betekent toch dat ik hier weer met veel plezier regelmatig voorbij kan komen. Ik ga nu ook je andere berichten beantwoorden maar weet dat dit logje er alvast goed inging met die knappe foto’s!

 4. De nijlganzen zijn in onze streek veel te zien. en ze zijn niet overal welkom . Ze vallen de mensen aan, roven de nesten van watervogels ,verjagen inheemse vogels en laten veel poep achter. Ik ken al een paar plaatsen waar ze de nijlganzen zelfs vangen. Toch een mooie vogel om te zien hé!

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *