Ons zomervakantie ten einde

Inderdaad… 3 weekjes zijn te snel voorbij gegaan. Vandaag op een zondag nog wel (de laatste dag dus…) moeten we een beetje omschakelen en we kijken natuurlijk weer terug van afgelopen 3 weken. Over algemeen ging het goed. We kregen het weerbeeld erg mee, veel zonneschijn en ook de bijhorende hitte. Sommige dagen werd gewoon te warm en toen werd het 37 graden hier in Haarlem. We hadden onze zomervakantie hierdoor zelfs onderbroken. Dit hadden we al eerder vermeld… Vandaag is het prima uit te houden. Vandaag nog weg? Nee… we blijven (gek genoeg…) thuis. We hebben onze vriend Jimmy vandaag extra lekker vertroeteld. Lekker uit geweest en er moest ook wat één of ander gedaan worden met het huishouden weer.
Jimmy kreeg afgelopen weken regelmatig gekoelde coolpod toe gereikt door ons. En dit vind het gewoon over heerlijk. Hij komt ieder keer lekker bij en z’n snoetje gaat dan versnelt op normale snelheid op en neer. Coolpod werd dan ook verschillende keren vervangen. Wij hebben de twee namelijk en dit is altijd handig.
Jimmy gaat ook regelmatig naar buiten en zo kan hij ook weer naar binnen. Hij heeft ook z’n speelgoed hier en daar liggen. Vooral de mini speelballen van IKEA zijn de favorieten voor Jimmy.
Af en toe ligt hij ook tegen het rek aan om even bij te komen. Zeker wanneer hij net gespeeld had met één van z’n speelballen. Ook samen met ons natuurlijk.
De kleuren van het “groene” gras is nog steeds geel. Hier in Haarlem heeft bijna niet geregend. Heel eventjes dan en hard. Maar dat was ook alles…
Onze oranje buurkat lag hier lekker languit op de straat te luieren in het zonnetje. Even later ging hij weer verder…
Onlangs liep bij ons op de balkon tegen een muur deze rups. Nog nooit eerder hebben wij zo’n mooie rups als deze gezien. Hoort deze rups wel in Nederland thuis? Wordt dit een een vlinder? Hoe heet deze rups toch? We zijn benieuwd hiernaar…
LATER TOEGEVOEGD: wij hebben het gevonden om welke rups het gaat. De rups van de witvlakvlinder (Orgyia antiqua) ziet er zeer kleurig uit. Ze behoren tot de donsvlinders (Lymantriidae). De naam van deze soort is ontleend aan de witte vlekken op de vleugels van het mannetje, dat er verder wat saai uitziet. Het vrouwtje heeft helemaal geen vleugels en dat is bijzonder, hoewel niet zeldzaam, want er zijn meer soorten waar dat het geval is. Bij de witvlakvlinder kruipt het vrouwtje uit de cocon en daarna wordt ze bevrucht door een mannetje die haar weet te vinden doordat zij geurstoffen (feromonen) uitscheidt. Dan legt zij haar eitjes op de cocon waar ze zelf uitkwam. Als de rupsjes uit de eitjes komen, verspreiden ze zich om voedsel te gaan zoeken. Ze zijn te vinden op bijv. wilg, pruim, meidoorn, framboos, sleedoorn, lijsterbes, esdoorn en nog veel meer. Kieskeurig zijn ze dus bepaald niet. De volwassen vlinders leven slechts kort en zijn alleen bezig met de voortplanting. Ze nemen als imago geen voedsel meer op en teren dus op de als rups opgedane reserves. Hier zijn nog wat opnamen van een ander exemplaar, waaronder enkele close-ups waarop de bijzondere haarpluimen aan de voor- en achterkant ook te zien zijn:
Hier op deze foto kunnen jullie de rups beter bekijken. Hij heeft ook 4 opstaande gele haartjes die omhoog staan op z’n rug.
En dan is het bijna zover… we moeten zo meteen afscheid gaan nemen van onze zomervakantie. Wel hadden we ook gemende gevoelens tussendoor en zeker nu het niet goed gaat met onze vader. Toch hadden we genoten van onze zomervakantie. Iets waar we hard aan toe waren.
Met deze mooie zonsondergang vanuit ons balkon genomen namen we gisteren eigenlijk al een beetje afscheid… maar nog niet helemaal. We wensen iedereen een fijne vakantie toe, die nog gaan of moeten/kunnen. En de rest een fijne week gewenst. Voor ons wordt het weer eventjes wennen… Maar komt wel goed.

36 Reacties

 1. Karina

  Jullie hebben een heerlijke vakantie periode achter de rug.
  Je moet maar zo denken dat alle dagen regen ook niks is
  Okay soms wat te warm maar toch…..
  Jimmy staat er weer geweldig op die lieverd.
  En de rups, wat een schoonheid.
  En wat een afsluiter die zonsondergang prachtig.
  Heel veel sterkte met en voor jullie vader.
  Werkse weer volgende week.

  LG, Karina

 2. Wat een prachtig Konijn heel mooi en wat een mooie serie weer
  Prachtig die Rups wow en mooi de avond lucht ja en aan alles komt een eind hé ook aan jullie vakantie
  Maar jullie kunnen terug kijken op super mooi weer en heel veel gezien en genoten
  En ons hebben jullie mee laten genieten !
  Dus volgende week weer met frisse moed beginnen !
  P.s Ik weet niet alle bloemen namen Jacqueline en ik heb ook niet altijd zin om ze op te zoeken want dat valt niet mee
  Dus sorry

  Groetjes Janny

 3. Vakanties gaan altijd snel voorbij, dat is met alles wat leuk is het geval.
  Gelukkig hebben jullie heel mooi weer gehad en is Jimmy er ook goed door gekomen door de lieve zorg.
  De rups is prachtig en dat is vaak zo als ze tot de nachtvlinders horen.
  Hoop dat het stabiel is met je vader, sterkte. Hans

 4. als die bij jullie al zo snel voorbij is, dan wordt het bij mij nog sneller. Ik heb maar 17 dagen vakantie. Ga ook 17 dagen weg. maar dat duurt nog heel even. Donderdag vliegen we weg. Op het moment dat het hier koud wordt en nat, vluchten wij naar de warmte en droogte. Gelukkig voor Jimmy wordt het weer beter. Voor konijnen is het nog warmer.

  love As Always
  Di mario cool

 5. Wat een mooie foto’s van Jimmy en gelukkig konden jullie hem een beetje koel houden .Een mooie rups is dat en de vlinder heb ik nog nooit van gehoord Jammer dat de vakantie voorbij is en nu moeten jullie weer even wennen aan het gewone leven
  Fijne week en liefs Elisabeth

 6. tje vliegt altijd snel he
  en wat een mooi konijn heb je daar ( zeker een heel verwend lief klein diertje )
  1 ding is zeker nu het gras is niet groener bij je buurman hahahaha
  en wat je vlinder betreft is idd een orgie maar is een nachtvlinder een mot zoals wij zeggen hahahaha
  liefs en fijne dag xxx

 7. Goeiemorgen Ferry & Jacqueline, Jullie vakantie zit er nu echt op want het is maandag. Ik moet vanmiddag ook weer voor het eerst aan de slag, maar ik heb zulke flexibele tijden dat ik ook zo weer klaar ben.
  Jimmy heeft het goed. Goed om te zien. Konijnen spelen enorm graag. Daarom snap ik niet dat er mensen zijn die een konijn in een piep klein hokje hebben.
  Die rups heb ik ook nog niet eerder gezien. En toch zal hij vast wel ergens hier in de buurt gezeten hebben. Hier op het erf hebben we vier wilgen staan dus eten genoeg voor ze
  Een leerzaam logje dus vandaag
  Verder wens ik jullie een goeie eerste werkweek.

 8. Weer wennen, dat valt niet altijd mee maar het lukt wel. Jullie hebben een mooie vakantie om op terug te kijken.
  Prachtige foto’s van Jimmy en de buurkat maar ook van de rups. Ik kende hem niet, hij is erg mooi en de kat ook.
  Slim bekeken, de coolpads voor Jimmy. Daar was hij natuurlijk blj mee.

 9. Wat een schattig konijn. Fijn dat hij zo goed verzorgd is bij jullie. Die rups is erg mooi en de uitleg later ook. Ja, zorgen om ouders dat is altijd op de achtergrond iets dat knaagt, kan je weg en hoe vaak kun je heen, ik heb er jaren mee gedeald maar ben zo blij dat ik mijn zorg kon geven al hing mijn tong wel eens op mijn schoenen. De avondluchten zijn prachtig. Dank voor die weken vakantie ik heb er ook van genoten.

  1. Helaas is onze vakantie voorbij, maar…. we kunnen voorlopig nog even voort en onze zomervakantie gaat op onze blog in feite gewoon verder en dan kunnen we op deze manier ook gezamenlijk na genieten. Vandaag net onze eerste werkdag achter de rug gehad en dat was weer even wennen hoor en zeker opnieuw met zulke hoge temperaturen. We vinden het altijd leuk dat jullie met ons ook mee kunnen genieten… nog een fijne warme dag gewenst.

 10. Jullie waren mij net voor met de rups van de witvlakvlinder want had er eens over geschreven over de bijzonder mooie rups
  op de natuurwebsite. Vele konden deze ook niet want het blog staat al op 7848 x gelezen en dat is best wel veel. Met vlindertelling ook weinig vlinders dit jaar. Had ook al vele koolwitjes gezien en weinig andere. Het is behoorlijk droog overal. Soms komen ze hier wel de jong aangeplante boompjes sproeien maar na half uur is het alweer erg droog. De buurkat lag er heerlijk bij en ook Jimmy zag er heel goed uit. Nu jullie ook wat relaxen voor je aan nieuwe week start. Het word weer warm dus voor mij en mijn man er niet veel op uit. Soms in avond kleine wandeling rondom flats blokje rond dan is het niet zo warm. Mooie fotoserie en blogs . Heb ook nog een filmpje te maken van een bezoek maar dat komt later . Groetjes, Tine.

 11. Hoi, reageer even met mijn iPhone computer is nog bij de Apple specalisten, die zoals ik gisteren in een mail van hun las nog niks kunnen vinden, echt balen 😩
  Wat gaat de tijd tich snel 3 weken vakantie al weer voorbij, gelukkig was het dit jaar eens een heel mooie zomer. Moeilijk reageren met zo’n telefoon 😳 dus als de computer er weer is kom weer wel eens langs.
  Grietjes, Bram.

 12. Goede morgen Ferry en Jaqueline.
  Jammer hé, jullie vakantie zit er al op maar jullie hebben er ondanks het warme weer en je vader waarmee het niet goed gaat, toch van genoten en dat is het voornaamste.
  Wat een knappe foto’s plaatste je hier, zowel van jullie Jimmy; de kat als van die vlinder. Maar ook die mooi zonsondergang mag er beslist zijn!
  Interessante informatie gaf je ons ook, ik heb zo’n rups nog nooit gezien, wat een schattig ding is het!
  En met Jimmy gaat het precies ook weer prima, wat een opluchting!
  Nu je vader nog… hopelijk komt ook die er weer overheen…
  Het zal weer wennen worden voor jullie om weer aan het werk te gaan. Courage hoor!

 13. mogge Yova
  ja ik zie vaak hertjes hier achter in m’n tuintje hihi , maar het verveeld nooit hoor
  de foto bij die brug , de route gaat achter dat hek langs het kanaal , nu moest ik juist over de brug pppffftt en aan de andere kant verder naar de volgende brug er over en terug op de route
  mooie beelden van die kinderen hé
  ja een bezoekje aan dit blogmaatje was ik al zo lang van plan , en komt het het er binnenkort van
  hete dag vandaag , dus doe mak an
  geniet de dag
  groetjes

 14. Eindelijk je postjes weer kunnen lezen nu ook wij weer terug zijn van vakantie. De Wifi was op de camping niet altijd even goed.
  Leuk om de foto’s van Dordrecht te zien want ik heb hier op de Middelbare School gezeten en enkele jaren terug heb ik er in de winter ook een stadswandeling gedaan.
  Fijn dat alles met Jimmy toch goed is gegaan.

 15. Altijd weer lastig om op te starten, na zo’n vakantie. Gelukkig kun je terugkijken op mooie dagen en leuke uitstapjes. Die arme Jimmy, gelukkig heeft hij zijn coolpod! Je moet er toch niet aan denken een vacht te hebben, met deze temperaturen
  Prachtig, die rups! Ik heb even de bijbehorende vlinder opgezocht… en eerlijk gezegd vind ik de rups mooier!
  Heel veel succes, deze nieuwe werkweek!
  Liefs,
  Lilian

 16. Ferry en Jacqueline,

  De vakantie zit er weer op, maar jullie hebben net als ongeveer heel Nederland in ieder geval mooi weer gehad, al vond ik het eigenlijk toch wel te heet om van alles actief te ondernemen. Ik ben zelf een midweek in een prachtig recreatiepark geweest in Drenthe. Zo’n coolpod was ook wel iets voor mij geweest. Het rupsje ziet er inderdaad bijzonder fraai uit.

  Groetjes,

  jeer

 17. Wat is Jimmy een gelukzak!
  Blij dat jullie van de vakantie genoten en zeer mooie zonsondergangsfoto.
  Ik koos er voor om van de zomer geen vakantie te nemen, mijn eerste jaar als zelfstandige is een harde: blijven doorwerken.
  Maar ik geniet wel van de sfeer in onze eigen vakantiestad.

 18. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  wat een prachtige rups zeg! En ook heel goed dat jullie konden achterhalen om wat voor vlinder het ging. Een hele mooie nachtvlinder Leuke foto’s ook van Jimmy 💖 Heerlijk dat hij een coolpod kreeg. De zonsondergang is gerelateerd met het einde van jullie vakantie. Jammer maar aan alles komt weer een einde en daardoor ook weer een nieuw begin.
  Jullie vader is ook nog niet goed en ik wens jullie heel veel sterkte.
  Lieve groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *