Ondergelopen duingebieden

EK voetbal heeft Oranje zich geplaatst voor de kwart finale a.s. zaterdag en dan moet Oranje met Turkije spelen. Het zijn snelle spelers en gelukkig mag 1 goede speler niet mee spelen i.v.m. de rode kaart eerder in een ander wedstrijd. Misschien een beetje mazzel voor Oranje? We zullen het gaan zien en mee maken.

OP 6 mei j.l. dit jaar, gingen we voorheen naar IJmuiden, om even te smikkelen. Daarna gingen we verder op pad met de auto van André. We hebben hieronder een filmpje geplaatst en daarin kun je even later zien hoe erg het allemaal toen was met al dat water overlast en we moesten er doorheen gaan rijden. Het was eventjes spannend geweest voor ons.

Net voorbij de Kennemerstrand gingen we verder de duinen in rijden met de auto en we keken toen onze ogen uit naar al dat water overlast in de duinen afgelopen maand Mei.

De Watertoren in IJmuiden is ontworpen door Rijkswaterstaat en gebouwd in 1915. De toren staat aan de Dokweg in het havengebied van IJmuiden (IJmuiden-West). De toren was bedoeld om de haven en de vissers van IJmuiden van voldoende water te voorzien.

De watertoren heeft acht poten, een hoogte van 24,25 meter en één waterreservoir van 600 m³.

In de jaren negentig is de toren buiten gebruik gesteld. In 2002 kocht projectontwikkelaar Ben Vermeer de toren voor 375.000 gulden. Momenteel is de toren een rijksmonument. De verbouwing en restauratie van het beneden gedeelte van de toren kwam in 2004 gereed. Momenteel (2019) wordt er opnieuw onderhoud gepleegd aan de watertoren en zal deze worden gerestaureerd en opnieuw geverfd.