Omgeving & olifanten

Vandaag hebben we wat winter viooltjes gekocht voor onze balkon. We zouden a.s. maandag heel slecht weer krijgen door de tropische ex orkaan “Maria”, maar gelukkig gaat deze een beetje langs de kust stroken naar het noorden weer weg. Dus die zware storm met windkracht 12 blijft uit! Hiep hiep hoera… De dierentuin Diergaarde Blijdorp is een mooie dierenpark en er zijn heel veel wandel routes. Er is daarom ook veel te zien in de wijde omgeving in de park.

En zo hebben ze verschillende thema’s zoals “Azië” en het lijkt of je hier ergens anders loopt. Maar dit was echt in Diergaarde Blijdorp. Hier loopt Ferry net door de poort. In de verte zien jullie daar de blauwe fontein al staan. Even kijken hoor…

Dit is hem dan… Het is wel de lievelingskleur van Ferry, vandaar dus… Eindelijk een werkende (mini) fontein gevonden.

Een stukje verder op kwamen we deze beroemde gebouw tegen. Deze wordt voor alle doeleinde gebruikt. Lekker rustig zo te zien…

Op deze locatie staan meerdere beelden.

Is dit een leeuw of een draak? Moeilijk te zien trouwens.

En toen kwamen we deze groep olifanten tegen. Er waren ook paar kleine olifanten aanwezig.

Hier bleven we even een tijdje bij stil staan. We steunen namelijk wereldwijd aan goede doel voor zieke olifanten.

Olifanten zijn grote dieren, die over algemeen heel lief over komen. Maar dit is niet altijd zo. Wanneer ze boos worden, dan kunnen ze ook helemaal wild worden. Zelfs in de dierentuin. Maar gelukkig was dit hier niet zo. Het ging allemaal heerlijk relax aan toe.

[su_audio url=”https://yova.nl/wp-content/uploads/2017/09/Kamahl-The-Elephant-Song.mp3″]

Hierboven hebben wij een filmpje geplaatst en daaronder een player, zodat je ook helemaal kunt luisteren naar de muziek als je dat wilt.

Pa en moeder met hun jonge kalf olifant. Zo vredig allemaal…

Hier is de groep best wel aardig groot.

Deze zal alweer wat groter geworden zijn, denken we…

Daartussen zagen we die eerdere gebouw even terug in beeld.

Deze lag lekker in de schaduw bij te komen. Lekker even uit de zon.

Dit zijn antilopen die hier in een groepje voorbij kwamen grazen. Maar niet iedereen deden dit…

Zijn buikje zit al aardig vol en die wilde graag in de zon uit rusten.

Een close-up opname van een Zebrapaard.

We mochten hier even een kijkje gaan nemen. De operatie afdeling voor de dieren. Dit is echt noodzakelijk, want de dieren kunnen hier ook ziek of gewond raken.

35 reacties

 1. Gezellig om winterviooltjes op jullie balkon te zetten want een beetje kleur in de winter is altijd leuk.Blijdorp ben ik heel lang niet geweest en het zal zeker heel anders zijn dan toen ik nog heel jong was .Prachtige foto’s en een leuk filmpje weer
  Liefs Elisabeth

 2. prachtige foto’s en een knap gemaakt filmpje van de olifanten F & J

  die ene antiloop lijkt me een buitenbeentje

  de foto van de zebra is hier wel mijn favoriet

  en zo’n operatiezaal voor dieren had ik nog niet gezien

  fijn weekend gewenst

  fijn weekend

 3. Ja, nu herfst en straks de winter, dan zijn de winter viooltjes op hun best
  Diergaarde Blijdorp, lijkt soms wel op Dierenpark Amersfoort.
  De Olifanten zijn erg mooi, Camal zicht er over in zijn song.
  Maar helaas worden ze nog steeds gejaagd.
  dieren in de dierentuin worden goed verzorgd en krijg ook medische zorg en daarom worden ze veel ouder dan in het wild. Hans

 4. Gelukkig dat die storm een beetje naar het noorden gaat pfffff windkracht 12 zitten we hier niet op te wachten, Prachtige foto’s van de dierentuin en uiteraard van de dieren, olifanten prachtig om te zien maar ook de andere dieren zijn erg mooi gefotografeerd, leuk dat blauwe mini fonteintje, nou ja mini voor daar misschien

  Een heel fijne zondag,

  Groet, Bram

 5. Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Wow, wat een verscheidenheid aan dieren hebben ze daar! En wat ik ook leuk vind is dat je een kijkje in de operatiekamer mocht nemen, dat is wel heel uitzonderlijk hé.
  En dan al die mooie foto’s alweer… dit is genieten!

 6. Goeiemorgen, Ja de storm gaat een beetje langs ons heen en daardoor krijgen we het minder erg dan ze eerst verwachte. En wat meer wind uit het zuiden voor ons zodat het niet al te fris wordt in een keer.
  De dieren zien er gezond uit maar wat je zegt is waar. Ook daar worden ze ziek en kunnen ze gewond raken. Goeie hulp is iig in de buurt.
  Fijne zondag.

 7. Wat een prachtige close-up van die zebra. Lang geleden dat ik in Blijdorp was. Eigenlijk schandalig want ik woon er helemaal niet zover vandaan. Van de winterviolen ga je veel plezier hebben als we net zo’n zachte winter krijgen als vorig jaar.

 8. Mooie serie en filmpje. Leuk hè, die blauwe fontein, heb daar ook een foto van, maar nooit geplaatst.
  Knappe foto van het oog van de Zebra. Het is een mooie nazomer(zon)dag, geniet er lekker van.
  Gr Jan W

 9. Ferrie en Jacqueline,

  dieren zijn altijd een dankbaar onderwerp, mooi zijn jullie foto,s
  olifanten blijven prachtige dieren echte blikvangers……..
  prachtig de fontein,staat ook bij mijn broer in de tuin, niet meer werkend
  maar vol met bloemen.
  mooie dag!

  Groetjes Christiene.

 10. Ja Blijdorp, had er ooit voor jaren een abonnement toen waren er in de Rivierahal nog reptielen te zien. Nu is het binnen verouderd en hebben ze er een kinderparadijs van gemaakt. M’n vader heeft er nog een examen zitten schrijven. Na de oorlog was het 1 van de weinige hallen. Ik ben minder fan van dat harde blauw, de bordeauxrode style staat me meer aan. Hoewel ik geen abonnement meer heb kom ik nog steeds graag in het park.

 11. Een prachtige serie foto’s, en vooral het filmpje is helemaal geweldig. Broer Edward is wel vaak in Blijdorp geweest, voor mij is het te ver weg, en eigenlijk wel jammer, het lijkt er echt heel erg mooi. Nu toch even met jullie meegewandeld en dat is ook leuk. Groetjes, Ann.

 12. Goede avond J & F. Een mooie fotoserie van de afdeling Azië in Blijdorp. De olifanten als goedmoedige reuzen zo bij elkaar. Het is weer een mooi logje geworden. Nog een fijne avond gewenst verder.

 13. Lang geleden was ik in Blijdorp en wat me het meest is bijgebleven is het museum waar ik voor het eerst een piepklein opgezet zeekoetje zag ineen glazen stolp.
  Mooie foto’s en erg mooi filmpje

 14. dank je voor je bezoek en lieve woorden op m’n blog
  onder die foto’s als je er op klikt vind je een powerpoint presentatie
  zag hier mooie foto’s van jullie bezoek aan de dierentuin , prachtige dieren hé die olifanten
  je maakte er ook een mooi filmpje van
  ja de herfst is daar met wat regen en wind , maar er komen ook mooie dagen hoor
  geniet de dag

 15. Goede morgen Ferry en Jacqueline en een fijne week gewenst waarin je hopelijk wat beter nieuws te verwerken krijgt dan vorige week. Hou ons zeker op de hoogte hé want jullie verdienen alle steun die jullie krijgen kunnen!

 16. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  dit zijn weer hele mooie foto’s en ook lekker met mooi weer. Om in korte broek te lopen moeten we we weer even een paar maanden wachten hihi…… Die blauwe fontein is ook heel erg mooi om te zien. De olifanten vind ik echt zo leuk. Ik ben al maanden, wat zeg ik maanden!! Al jaren niet meer in een dierentuin geweest. Als ik dit dan zie dan is dat toch wel weer mooi hoor. Ik was net aan het liegen merkte ik wel want ik ben wel in ene dierentuin geweest vorig jaar en dat was in Duitsland De close-up van de zebra is echt geweldig.
  Ik heb weer genoten van deze mooie foto’s van de dieren.
  Ik wens jullie alvast een heel fijn weekend. Ik moet werken.
  ieve groetjes, Helma

 17. Goede middag J & F,
  jullie houden het wel fleurig en kleurrijk en sfeervol op jullie balkonnetje, dat is wel mooi!
  Diergaarde Blijdorp is een heel mooi dierenpark en vind het wel heel gelijkend met Planckendael. Ik hou ook wel van die kleur van de fontein Ik vind dat elk dier het verdiend om in “de kijker” te worden gezet. De beelden: Leeuw of draak? Ik denk dat het een combinatie van beiden is of gewoonweg “een Chineese leeuw” Kennen jullie het verschil tussen een Indische (wat je ons hier laat zien) en de Afrikaanse olifant? Er zijn toch wel een aantal duidelijke verschillen zoals, de grootte (Afrikaanse olifanten zijn grotere en forser gebouwd), maar bijna alles is kleiner bij de Aziatische olifant tegenover zijn Afrikaanse soortgenoot! De oren zijn kleiner en ook de slagtanden zijn korter. Nog een verschil is de kleur. De Aziatische olifant is meer grijs met soms roze huid(vlekken) op de slurf en aan de oren, terwijl je dat bij de Afrikaanse olifant niet ziet en die is ook meer bruingrijs (Wellicht door het roodbruine zand wat ze vaker over zich heen gooien) van huidskleur. Zo weer een les bij Jullie hebben ook weer een heel mooi filmpje gemaakt van de olifanten, dat is wel een leuk idee van jullie om dit te doen Antilopen/gazellen vind ik ook hele mooie elegante en edele dieren! Ze kunnen heel snel lopen. Maar je hebt hier wel een “eyecatcher” (blikvanger) met de close up van het zebra zijn oog, prachtig! Het is bijzonder dat jullie een kijkje mochten nemen in het operatiekwartier van het dierenpark. Maar ik denk dat ze daar vooral de kleinere dieren opereren. Althans, het is te zeggen, ik zie daar toch geen olifant op tafel liggen Ik heb weer genoten van jullie foto’s en filmpje en verhaal omtrent Ik wens jullie nog een fijne verderzetting van de week en dat alles goed mag gaan/komen
  Lieve genietgroetjes, Heidi en de kattenfamilie

 18. Geweldig de olifanten, een van mijn lievelingsdierensmile
  En die Antilopen, heel bijzonder.
  De zebra zo dichtbij, leuk.

  Als het goed is ga ik deze week ook naar een dierentuin, veel zin in.

  Leuk om hier weer te lezen op de site.

  Groetjes,
  Hilly

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *