Omgeving Leiden

De omgeving in Leiden is heel wat te zien. En het was ook prachtig mooi weertje op die dag en het was best wel warm. Gelukkig maar en we waren op de juiste moment. Komende zomer gaan we natuurlijk ook weg. Maar we moeten dit eerst gaan bekijken of dit mogelijk is voor ons. Vast wel…

We gaan nog even terug naar de molen “de Valk”. Laatst waren we hier op deze log beland en plotseling gingen we toen stoppen met bloggen en dit is alweer enkele maanden geleden. We hebben hier nog een aantal foto’s liggen van deze molen en we vonden het zonde om dit niet met jullie te delen. Dit gaan we nu alsnog goed maken. We doen het op een ander manier. Beetje versneld zeg maar. De molen de Valk staat vlakbij de station van Leiden. Het is een museum molen waar iedereen (met intree kosten…) erin kunnen. We waren toen op de helft. We gingen naar buiten en dit maakte toen voor Jacqueline even goed ziek. Zij ging naar beneden, maar Ferry wilde graag verder klimmen. Alleen uit nieuwsgierig uit en nam de camera van Jacqueline mee. Hieronder zien jullie wat Ferry allemaal zag!

Overal zag Ferry niks anders dan houten tandwielen. Dit was heel apart te zien. Hier in Haarlem hebben wij ook een molen staan. Maar nog nooit zo ver geweest dan in Leiden. Ferry had toen de top bereikt. En geloof mij maar, het was een hele klim werkje geweest. Vooral uitkijken en niet bang worden door al dat gekraakt.

Maar we gaan weer terug op dat pleintje, jullie weten het nog wel… met dat water uit de grond. Deze “Zeeuws” oude dame was hier een het breien. Ze droeg in haar klederdracht. We weten niet of deze hier in Leiden hoort.

We hadden wel even gevraagd of we foto mochten maken en dat mocht van haar. Ze was heel erg vriendelijk. Volgens ons deed ze dit voor een goede doel.

En toen verlieten wij hier het pleintje. Hier was even niks aangemeerd. Een soort kade voor de plezier boten. Ook zagen we hier en daar rondvaartboten voorbij varen. Heel gezellig was het toen.

Voor sommige bloggers moet dit wel heel bekend zijn. De omgeving van Leiden was hier van alles te zien. Hier een ouderwets brugwachter kantoor. Die werd vroeger altijd gebruikt, misschien nu nog wel. Want het was hier best wel aardig druk. Vooral voetgangers…

En vanuit deze brug (wij gingen hier dan ook erover…) konden we een mooi plaatje schieten van een mooie boot die hier lag.

Net voorbij de brug keken we hier even achterom en hier van deze drukke punt zagen we in de verte de molen de Valk weer staan. Waar we eerder in geweest waren. Echt de moeite waard om dit ook te doen.

En dan een stukje gewandeld te hebben, kwamen we hier nog een brug tegen en hieraf de brug maakte Jacqueline deze mooie foto’s.

Al deze foto’s zijn dus ook in uitvergrote formaat te zien. Hier nog een molen, maar dan een hele ander soort molen.

En af en toe kwam hier een plezierbootje voorbij varen in hun blootje. Dit zegt genoeg… het was echt mooi weer op die dag.

Dit is dan een ophaalbrug. Heel mooi en dit hebben wij hier in Haarlem ook staan. Over de Spaarne.

Ook hier hebben ze prachtige versierde gevels. Deze hangt een beetje voorover. Daarom is deze vast gezet.

We hopen dat jullie met plezier hier hebben gekeken. We bleven nog enige tijd in Leiden. Daar komen we later nog op terug…

Hier even een mededeling van ons. We hebben ons nieuwe nieuwsbrief systeem in gebruik genomen. We kunnen of weten eerlijk gezegd nog niet of de nieuwsbrief bij jullie goed aangekomen is afgelopen tijd? Laat het ons even kort weten. Alvast bedankt hiervoor.

33 reacties

 1. molen ‘ de valk” mag bij een bezoek aan leiden niet ontbreken  F& J.

  zelf heb ik goede herinneringen aan de stad

  prachtige foto’s hebben jullie er van gemaakt

  en je nieuwsbrief kreeg ik om 9h33

   

  prettige dag

   

 2. Prachtige terugblik op de molen en andere foto’s. Een digitale tour lijkt het wel. Jullie zijn prima gidsen met een gezellige uitleg. Ik heb me niet aangemeld voor de nieuwsbrief. Als jullie wat plaatsen krijg ik daar toch bericht van. Gr Jan W

 3. Hoi de nieuwsbrief is ook bij mij goed aangekomen. Leuk dat jullie zo genoten hebben in Leiden en geluk met het weer hadden. Volgende keer als jullie komen moet je ook eens door het Pieterskwartier of over de Hooglandsekerkgracht en bij de Burcht lopen is ook zeker weten een aanrader.

 4. Goede morgen F & J en een even goede week gewenst!

  Wow, jullie logje is alweer meer dan de  moeite waard, een mooie serie foto’s en heel wat informatie er bij, hier geniet ik van!

  Jammer dat J ziek werd van dat bezoek in die molen, gelukkig nam F er de nodige foto’s binnen zodat we nu weten hoe het er uitziet.

  Hopelijk was dat onwel zijn van korte duur en kon je daarna van deze mooie stad genieten!

  1. Gelukkig duurde de “onwel” periode van Jacqueline niet zo lang. Ze moest wel even naar de wc. En snel daarna gingen we op pad verder, richting het centrum zeg maar. Als eerste kwamen wij het pleintje tegen, waar we later even een terrasje namen. Ieder geval even geen molen meer, waar we moeten klimmen.

   1. Goede morgen lieve F & J. Gelukkig viel het met dat onwel zijn van J mee en konden jullie je tocht toch verder zetten, anders hadden jullie niet zo’n mooie foto’s kunnen maken. Waarschijnlijk heb je hoogtevrees, dat kan je lelijk parten spelen…

 5. Mooie foto’s en een hoop informatie. Jullie hadden mooi weer. Toen ik er met mijn man was regende het en dan is alles wat minder mooi om te zien. Hier in de buurt is ook een molen die je kunt bezoeken, in het voormalig molenaarshuis is nu een restaurant gevestigd.  De klederdracht is niet uit Zeeland afkomstig haar, de spinnende dame zal wel een kostuum uit die omgeving dragen. Vroeger heb ik ook een spinnewiel gehad en daar wol mee gesponnen, nu heb ik dat al jaren geleden weggegeven omdat iemand graag wilde spinnen maar geen wiel bezat. Dan werd het tenminste nog goed gebruikt.

  Fijne dinsdagnamiddag en avond gewenst.

  1. Heel vaak gaan wij pas op stap wanneer het mooi of redelijk droog weer is. Dit komt natuurlijk ook ten goede voor de foto’s. Maar is altijd nog erg leuk om te doen. Het is een soort hobby, bijna dan… leuke uitstapjes vinden wij helemaal geweldig. We hebben al een soort agenda samen gesteld. Maar het moet allemaal wel stabiel blijven onder de familie. Er zijn zo veel klederdrachten te zien, maar in dit geval zagen we toen maar eentje. Of deze uit Zeeland of ergens anders vandaan komt, weten we niet. Maar dit was wel heel erg leuk om te zien. Half juli hebben wij vakantie, dus over 9 weken zeg maar…

 6. Het ziet er allemaal zo gezellig uit. Het is goed te zien dat het mooi weer was en dan willen de mensen toch allemaal naar buiten ! Een molen si altijd mooi als je die eens kunt beklimmen. Van bovenuit heb je dan een zicht op de hele omgeving.

 7. Leiden vind ik heel gezellig om te winkelen en even terrassen. Goed gelegen met openbaar vervoer en ook een mooie stad. Heb heel goede herinneringen overgehouden. Jouw prachtige foto’s doen deze weer boven water zwemmen. Dank voor het delen.

  1. Dit is een prachtige foto van een vlinder. Dit is ook een moeilijk onderdeel om foto’s te maken, maar wel heel erg leuk om te doen. Het is vandaag warm… eigenlijk weer te warm.

 8. Geweldig mooi hoe de foto’s zijn genomen van de molen. Alle details staan erop. Leiden is ook echt een mooie stad. Ook al eens bezocht enkele jaren terug toen ik nog goed kon wandelen. Het is ook een stad met vele gezichten van oud tot nieuw. De stad is wel aan het veranderen maar het is wel een uitnodigde stad die je steeds doet verbazen.

 9. Goedemorgen F en J
  Wat hebben we weer kunnen genieten van de mooie foto’s.
  Ik ben nog nooit in Leiden geweest. Maar het is de moeite waard om er een bezoekje te brengen.
  Die oude gevels hou ik zo van, prachtig.
  Als je een molen bekijkt wil je ook wel even naar binnen.
  En je weet eigenlijk niet dat je zo moet klimmen dan hahah.
  Wens jullie een fijn weekend en groetjes van mij.

  Stien

 10. Hallo Jacqueline en ferry,

  de foto’s die jullie gemaakt hebben van de molens daar en ook van de omgeving zijn echt heel erg mooi. De kleuren spreken en ook de details zijn zo geweldig om te zien.

  Ik ben ook nog nooit in Leiden geweest maar op deze manier kan ik toch even meewandelen. Ik hoop dat jullie deze zomer er ook lekker op uit kunnen.

  Lieve groetjes en een heel fijn weekend, Helma

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *