Omgeving Buiten en Binnenhof

Inmiddels zitten we in de laatste maand (december) van het jaar 2018 en wat gaat de tijd toch allemaal weer snel. Ook de seizoenen verloopt allemaal echt snel. Komende 21ste van deze maand is de kortste dag en daarna worden de dagen langzamerhand weer langer. Maar zover is het nog niet. We gaan verder met Den Haag en inderdaad hebben ze binnen en buitenhof. Het centrale gedeelte is dan de Binnenhof. Daar gingen we alsnog opnieuw door heen. Want we liepen toen weer terug, richting naar de stad/centrum. Althans dit gingen we toen proberen. Ook daar waren we niet echt bekend.

En dit is dan wel heel duidelijk beschrijving. Binnenhof nummer 19.

We willen nogmaals er op attent maken dat deze foto’s toen in 2017 zomer werden gemaakt door ons. Eigenlijk zo meer de vergeten foto’s die alsnog ons aandacht zullen krijgen bij deze…

Dit is de kantoor voor ons huidige premier Rutte. Men kan daar niet zomaar komen natuurlijk. De foto ziet er wel zo naar uit.

En zo verlieten wij even de Binnenhof. Want aan de achter kant zagen we ook iets mooist staan. Zoals deze bekende gebouw, waar toen een soort museum gaande was van iets. Een thema of zo…

Opnieuw dat kantoortje van Rutte, maar dan nu met de sloot erbij.

En geloof ons maar, ook Den Haag heeft iets mooist te bieden. En dit zullen we een deel aan jullie laten zien de komende periode.

Daarachter dus de moderne hoge gebouwen van centraal Den Haag gedeelte.

Op deze locatie werden hier gisteren nog een protest acties gehouden door de gele hesjes. De Binnenhof werd toen afgesloten door de politie. We hopen dat dit niet uit de hand zal gaan lopen, zoals nu in Parijs.

We gingen we door de poort terug naar de Binnenhof gedeelte.

En daar gingen we dan, opnieuw terug door de Binnenhof en dan voor de laatste keer, voor ons dan…

Het was toen best wel warm in Den Haag en we namen dus een ijsje.

Als het even kan, dan proberen wij altijd sommige foto op bijzondere manier te maken. Dit is zo’n momentje geweest, met als voorgrond die kleine fonteintje met dat gouden beeld erop. Dit zien wij niet zo vaak…

Dit is dan de Buitenhof gedeelte. Ook hier was ook veel prachtige dingen te zien.

Het was toen bewolkt, maar de zon kwam steeds vaker door… en toen werd het ook steeds aan genaamd wat warmer. Dit was toen ook de reden waarom wij de bus namen vanuit Centraal Den Haag station. Zo gingen we ook naar huis. Maar zover is het nu nog niet…

Er staat hier ook een grote standbeeld met teksten daaronder.

Dit deed ons een beetje Japans stijl aan denken. Vooral die krullen en de kleuren daarvan. Zonnetje begon steeds vaker te schijnen.

Ook hier aan de overkant bij de beroemde brug staan mooie oude gebouwen.

En hier die openstaande luiken met aparte kleuren en patronen.

Het is een mooie brug en dan met al dat bloemen erbij. Wat zou hier nu op dit moment staan? Dit vragen we nu ons af… En kijk al die slotjes, dit hadden ze uit liefde gedaan?

Voor veel mensen (bloggers) komen de herinneringen weer terug over Den Haag. Voor ons betekende dit allemaal nog heel weinig…

Hier de Binnenhof gedeelte met moderne hoge gebouwen aan de achtergrond.

Jacqueline heeft gelukkig een goede zoom lensje en we hoefden niet naar alle punten toe te lopen. On begonnen werkje dus… maar dit lukte ons echt goed.

Men zou hier maar erin kunnen vallen. Hoe dan terug klimmen?

Uit eindelijk gingen we naar de overkant. Want we werden hier best wel erg nieuwsgierig naar. We wisten en kenden de route hier helemaal niet.

Fraaie poort voor iedereen toegankelijk.

Met een koninklijk wapen erop met de naam “Hollandia” erbij. Een echte detail foto dus…

We gingen steeds verder en verder en de luchten werden ook hier steed blauwer. Hier opnieuw een grote standbeeld.

Met een beetje grote afstand werd deze foto opnieuw genomen. De hoge gebouwen kun je hier nog beter zijn, terwijl de mensen van alle hoeken aan kwamen.

Die schuine vlaggen op de brug maken wel een bijzondere indruk. Ieder keer kan dit anders zijn.

We verlieten de Binnenhof en de Buitenhof. We kregen hier de indruk dat we hier wel goed zaten. Het bleef altijd wel spannend voor ons en daar houden wij wel van…

En langzamerhand zagen we hier ook steeds meer winkels staan. Het zijn wel fraaie panden wat ze hier allemaal weer hebben. Volgende keer gaan we verder. Ook komen we later met ons laatste blogje van het jaar 2018 en daarmee zullen we dan op een speciale manier proberen af te sluiten. Maar zover is het nog even niet… Nu gewoon lekker genieten van de beelden. Nog een fijne week allemaal.

Laatst bij gewerkt op:

Reactie(s) 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *