Omgeving Buiten en Binnenhof

Inmiddels zitten we in de laatste maand (december) van het jaar 2018 en wat gaat de tijd toch allemaal weer snel. Ook de seizoenen verloopt allemaal echt snel. Komende 21ste van deze maand is de kortste dag en daarna worden de dagen langzamerhand weer langer. Maar zover is het nog niet. We gaan verder met Den Haag en inderdaad hebben ze binnen en buitenhof. Het centrale gedeelte is dan de Binnenhof. Daar gingen we alsnog opnieuw door heen. Want we liepen toen weer terug, richting naar de stad/centrum. Althans dit gingen we toen proberen. Ook daar waren we niet echt bekend.

En dit is dan wel heel duidelijk beschrijving. Binnenhof nummer 19.

We willen nogmaals er op attent maken dat deze foto’s toen in 2017 zomer werden gemaakt door ons. Eigenlijk zo meer de vergeten foto’s die alsnog ons aandacht zullen krijgen bij deze…

Dit is de kantoor voor ons huidige premier Rutte. Men kan daar niet zomaar komen natuurlijk. De foto ziet er wel zo naar uit.

En zo verlieten wij even de Binnenhof. Want aan de achter kant zagen we ook iets mooist staan. Zoals deze bekende gebouw, waar toen een soort museum gaande was van iets. Een thema of zo…

Opnieuw dat kantoortje van Rutte, maar dan nu met de sloot erbij.

En geloof ons maar, ook Den Haag heeft iets mooist te bieden. En dit zullen we een deel aan jullie laten zien de komende periode.

Daarachter dus de moderne hoge gebouwen van centraal Den Haag gedeelte.

Op deze locatie werden hier gisteren nog een protest acties gehouden door de gele hesjes. De Binnenhof werd toen afgesloten door de politie. We hopen dat dit niet uit de hand zal gaan lopen, zoals nu in Parijs.

We gingen we door de poort terug naar de Binnenhof gedeelte.

En daar gingen we dan, opnieuw terug door de Binnenhof en dan voor de laatste keer, voor ons dan…

Het was toen best wel warm in Den Haag en we namen dus een ijsje.

Als het even kan, dan proberen wij altijd sommige foto op bijzondere manier te maken. Dit is zo’n momentje geweest, met als voorgrond die kleine fonteintje met dat gouden beeld erop. Dit zien wij niet zo vaak…

Dit is dan de Buitenhof gedeelte. Ook hier was ook veel prachtige dingen te zien.

Het was toen bewolkt, maar de zon kwam steeds vaker door… en toen werd het ook steeds aan genaamd wat warmer. Dit was toen ook de reden waarom wij de bus namen vanuit Centraal Den Haag station. Zo gingen we ook naar huis. Maar zover is het nu nog niet…

Er staat hier ook een grote standbeeld met teksten daaronder.

Dit deed ons een beetje Japans stijl aan denken. Vooral die krullen en de kleuren daarvan. Zonnetje begon steeds vaker te schijnen.

Ook hier aan de overkant bij de beroemde brug staan mooie oude gebouwen.

En hier die openstaande luiken met aparte kleuren en patronen.

Het is een mooie brug en dan met al dat bloemen erbij. Wat zou hier nu op dit moment staan? Dit vragen we nu ons af… En kijk al die slotjes, dit hadden ze uit liefde gedaan?

Voor veel mensen (bloggers) komen de herinneringen weer terug over Den Haag. Voor ons betekende dit allemaal nog heel weinig…

Hier de Binnenhof gedeelte met moderne hoge gebouwen aan de achtergrond.

Jacqueline heeft gelukkig een goede zoom lensje en we hoefden niet naar alle punten toe te lopen. On begonnen werkje dus… maar dit lukte ons echt goed.

Men zou hier maar erin kunnen vallen. Hoe dan terug klimmen?

Uit eindelijk gingen we naar de overkant. Want we werden hier best wel erg nieuwsgierig naar. We wisten en kenden de route hier helemaal niet.

Fraaie poort voor iedereen toegankelijk.

Met een koninklijk wapen erop met de naam “Hollandia” erbij. Een echte detail foto dus…

We gingen steeds verder en verder en de luchten werden ook hier steed blauwer. Hier opnieuw een grote standbeeld.

Met een beetje grote afstand werd deze foto opnieuw genomen. De hoge gebouwen kun je hier nog beter zijn, terwijl de mensen van alle hoeken aan kwamen.

Die schuine vlaggen op de brug maken wel een bijzondere indruk. Ieder keer kan dit anders zijn.

We verlieten de Binnenhof en de Buitenhof. We kregen hier de indruk dat we hier wel goed zaten. Het bleef altijd wel spannend voor ons en daar houden wij wel van…

En langzamerhand zagen we hier ook steeds meer winkels staan. Het zijn wel fraaie panden wat ze hier allemaal weer hebben. Volgende keer gaan we verder. Ook komen we later met ons laatste blogje van het jaar 2018 en daarmee zullen we dan op een speciale manier proberen af te sluiten. Maar zover is het nog even niet… Nu gewoon lekker genieten van de beelden. Nog een fijne week allemaal.

31 reacties

 1. Ziet er allemaal prachtig uit…. raar eigenlijk, ik ben er nog nooit geweest…. jullie foto’s maken het erg aanlokkelijk om toch eens die kant op te trekken… maar ja, ik zal wel weer in een dierentuin belanden

  Fijn weekend

 2. Het is duidelijk onze regeringsstad, te zien aan de gebouwen.
  In deze laats was ik maar één keer, graag zou ik er nog eens op bezoek gaan. Den Haag is zo mooi.
  In deze fotoserie zie ik ook ook al veel, prachtige foto’s.

 3. ha die Yova
  ja dit mooie foto blog brengt ook bij mij weer herinneringen , ik heb daar ook gewandeld , maar dan als stukje op een doorgaande wandeling
  jullie zijn geweldige fotografen en brengen het mooi aan ons , dank jullie
  fijne middag groet

 4. Mooie foto’s en verslag. Heb nog gekeken of wij er toevallig ook op stonden. In 2017 zijn we nm diverse malen naar Den Haag geweest omdat het het jaar van Mondriaan was. Maar nee ik kwam onszelf niet tegen.
  Die Mondriaanbekers met ijs zijn dan ook prachtig en treffend in beeld gebracht.

 5. prachtig fotoverslag van “politiek” Den Haag…

  dit roept mooie herinneringen op wat mij betreft…

  zelf heb ik ook nog “Escher in Het Paleis ” bezocht

  maar vooral die hoogbouw wist me te imponeren

  fijne zondag

 6. Wat een prachtige foto’s van jullie dagje uit.
  Ik kreeg meteen zin in een ijsje, de gebouwen zijn echt prachtig, ik ben er nog nooit geweest, maar het is het overwegen waard om er eens heen te kijken en ook foto’s te maken van al het moois wat daar is te zien.
  Groetjes Irma

 7. Hi J & F,

  Weer een fijn vervolg op de voorgaande serie.
  Met jullie heb ik altijd het idee dat ik mee mag op een echte stadswandeling.
  Leerzaam en veel te zien, precies wat je wil van een stadswandeling.

  Dus hier zitten de schobbejakken van politiek den haag? dash
  Mooie serie en een heerlijke wandeling, ik zit alvast klaar voor het vervolg.

  LG, Karina

 8. Hoi Yova,
  Prachtige foto’s van Den Haag
  Ben weer helemaal bij nu, lang geleden dat ik dar was.
  Vroeger vlakbij in Delft gewoont.
  Nadien niet meer terug geweest daar.
  Wens jullie een fijne nieuwe week
  Helaas geen wandel weer he
  breng een lichtje mee voor jou.
  Liefs Marianne

 9. Het jaar is inderdaad omgevlogen.
  Het Binnenhof is de plaats waar het gebeurd, ben er nog nooit geweest.
  De foto’s zijn nog actueel ook al zijn ze van vorig jaar.
  Mooi de lantaarn met het kroontje.
  de gele hesjes actie gisteren was heel beschaaft vergeleken met Parijs.
  Den haag is mooi op de foto gezet. Hans

 10. Hallo daar. Ach ik hou niet van dit grillige en donkere weer. Liever liep ik mee in van die luchtige kleertjes, langs terrasjes en mooie gebouwen en een ijsje op de koop toe. Waar ik wel van hou zijn die detailfoto’s, kleine fonteintjes en krulletjes aan een brug. Zelfs een deurknop kan leuk zijn. Mooi! Prettige week verder en tot ziens ♥

 11. mogge Yova
  voor mij ook een maand als alle andere hoor , ik doe niet aan die feestdagen
  jullie hebben een nare periode , en die zal helaas nog wel duren

  ja ik ben nog ff zoet met dat gedonder met die schijf , maar heb ik er geen goed weer voor hihi
  de mooi weer dagen komen ook wel weer en dan ben ik weer de hort op
  ja wel een leuke pps hé
  geniet de dag
  groetjes

 12. Goede morgen Ferry en Jacqueline.

  Jullie hebben me een onvergetelijke terugblik bezorgd op het mooie Den Haag waar ook ik graag heb rondgewandeld. Toch zagen jullie weer andere dingen dan ik, blij dus dat je die ‘vergeten’ foto’s uit jullie archief haalden en die hier met ons delen!

  Hopelijk heeft die betoging van de gele hesjes daar geen ravage achtergelaten zoals dat in Parijs en Brussel wal het geval was. Ik begrijp die gasten niet, waarom een spoor van vernieling zaaien om een punt te maken?

  Het jaar is inderdaad omgevlogen, we zitten al in de laatste maand van 2018 en straks komt 2019 er al aan…

 13. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,

  Ja, het jaar is voorbij gevlogen. Nou ja, we zitten nog niet aan het eind al scheelt het niet veel. Ook de tijd naar de kortste dag is nog maar kort, en daarna gaan we weer het licht in. Prima wat mij betreft alleen mag het allemaal best wat langzamer gaan, maar dat zal niet gebeuren.
  Ik zal mss in de toekomst wel wat vaker in Den Haag te vinden zijn. En in Amersfoord. Tijd om foto’s te maken zal ik dan niet hebben vrees ik dus ik geniet maar van die van jullie.

  Ik wens jullie een fijne dag.

 14. Bekend terrein voor mij, dat schreef ik al. Toch wisten jullie me te verrassen! Waarmee? Nou, met die rode tekentjes in de krullen van de brug! Die waren me dus nog nooit opgevallen! Grappig hè, dat je dingen dan toch echt met andere ogen bekijkt. Lekker een Mondriaan ijsje genoten, volgens mij hadden jullie een goede dag uitgezocht voor het tripje naar de Hofstad.
  Mooi verslag!

  Liefs
  Lilian

 15. Prachtige foto’s en ja, Den Haag, is ook best bijzonder, toch, trekt het mij niet, ben er meerdere malen geweest ook ooit, had vrienden in Schiedam wonen namelijk. De Pasar Malm word daar nu gehouden op het grote Malieveld bijv. En mijn stiefpa is er geboren maar toen het gezin te groot werd voor in de stad, verhuisden ze naar Zoetermeer, zeg maar het Almere van Den Haag

  X

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *