Nog verder afwachten…

Helaas gaat het nog steeds niet lekker met de arm van Jacqueline. Ze moet nog steeds verder rusten en daarom kan ze verder niet bloggen. Ferry kan alleen de hoofdzakelijke dingen regelen, zoals het plaatsen van logjes enz. Toch willen we jullie op de hoogte blijven houden. Het gaat allemaal veel langer duren, dan gedacht. Gisteren hadden we nog een zomerparty gehouden bij ons thuis. We kregen iemand op bezoek en dit leek ons even leuk om dit te doen. Dit was voor ons ook een tijdje geleden, na het overlijden van onze ouders.

Weer vooruitzichten zijn niet zo gunstig deze keer. Op dit moment hebben we nog aan genaamd temperaturen. Dit wordt straks eventjes anders en plaatselijk (lokaal dus…) kunnen de temperaturen wel hoger dan 35 graden worden (tegen de eind van de week dus…) en dit moeten we echt niet hebben. Maar dit kunnen we helaas niet tegen houden.

Ieder geval wordt het bloggen voor ons nog op een laag pitje. Natuurlijk blijven we elders alleen volgen. Maar het tik werkje kan ze nog steeds niet hebben. De pijnen gieren door haar arm.

Afgelopen periode had Ferry wel een aantal foto’s gemaakt uit onze omgeving. We durven nog steeds niet echt ui te gaan, vanwege de corona. Daar zijn we nog steeds bang voor. Daarnaast hebben we ook geen zin om met mondkapjes te dragen bij OV (bussen en treinen). Dus dit laten we allemaal links liggen. Dit jaar hebben we ook geen foto’s kunnen nemen van één van de dierentuinen. Het gaat overigens wel heel erg slecht met de dierentuinen in Nederland. Diergaarde Blijdorp bijvoorbeeld! Dit is één van de mooiste dierentuin van Nederland en nu dreigt deze te gaan sluiten. Ze kunnen het niet redden, wanneer de situatie zo blijft aanhouden. Dit zou wel heel erg jammer zijn, als dit daadwerkelijk gaat gebeuren met de sluiting van deze dierentuin in Rotterdam/Schiedam.

Kort geleden maakte Ferry een klein wandeling en kwam deze groep ganzen in het water tegen en maakte ook gelijk enkele foto’s van ze.

Deze ganzen waren behoorlijk actief bezig en Ferry hoorde dit ook aan het kabaal van deze ganzen. Ze waren aan het spartelen en dit ging soms behoorlijk flink te keer.

Het was op die dag zeker niet mooi weer en deze jonge gans ging zelfs helemaal ondersteboven met de poten omhoog!

En er waren meerdere die dit deden en dit was echt leuk om te zien.

Ja, er was hier toen een heuse grote zwempartij gaande bij de ganzen.

En even later gingen ze langzaam verder en Ferry bleef hier nog eventjes staan, om te kijken wat ze zouden gaan doen…

En ja hoor, ze gingen hier aan land. Dit werd even flink klimmen voor ze…

En uit eindelijk lukte ze dit ook wel. Er lag toen nog eentje in het water en die kwam later ook aan land, zonder problemen…

Op dat moment begon een beetje op te klaren en het zonnetje kwam hier en daar ook weer erbij schijnen…

Bij het witte huisje aan de Liewegje waren de bewoners druk bezig geweest met hun achtertuin. Zo werd er ook gesnoeid.

Andere groep ganzen vervolgde hier hun pad, richting het Liewegje daarachter. Ze kunnen zelfs zo door zwemmen naar de Ringvaart.

Ferry ging verder wandelen en zag ook hier en daar mooie struiken die toen in de bloei waren, zoals deze dus.

Deze Hommel is druk bezig om meeldraden/honing te verzamelen. Dit ging nog een beetje moeilijk om perfectie foto van te nemen… Er stond namelijk ook een windje op die dag.

Prachtige helm (graan) grasvelden.

Het is hier bij ons aardig goed volgroeid allemaal. Dit gebied ligt aan de voorzijde waar we wonen. Achter ons ligt een heel groot natuur gebied.

Op een andere dag ging Jacqueline ook mee een stukje wandelen samen met Ferry en toen kwamen we deze huiskat tegen in het gras. Ze bleef kalm en keek naar ons. Deze kat heeft groen/gele ogen.

Deze huismus (zie je tegenwoordig ook niet zo vaak meer), was zich aan het wassen in het zand. Dit ging allemaal echt heel snel. Huismussen zijn kleine vogels en ze worden vaak opgepakt door grote kaaien en dit zijn tegenwoordig ook roofvogels geworden. Vandaar dat je ze niet zo vaak meer ziet.

Zo… dit is ook weer gebeurd. Toch een paar foto’s erbij geplakt. Zodat jullie ook mee kunnen kijken, wat we aan het doen waren geweest. Bijvoorbeeld een stukje wandelen. De rust in het huis is terug gekeerd. We hebben (zoals jullie al wisten) een grote balkon, maar we hebben ook balkon 2. Deze is wat kleiner en Ferry had deze ook helemaal opgeknapt. Ook deze heeft nu een mooie schutting gekregen. Dit zullen we later aan jullie laten zien, als we weer terug zijn en verder gaan bloggen.

Dus voorlopig willen we dit nog zo even aan houden. Jacqueline heeft haar rust echt nu nodig of anders gaat dit zeker niet goed komen en alle gevolgen van dien. Ze draagt nu wel een speciaal bandje om der arm. Via deze weg wil Jacqueline iedereen bedanken voor haar beterschap wensen. Dit doet haar zeker goed.

Tot slot willen we iedereen nog een fijne zomer(vakantie) tijd toe wensen en denk vooral aan je zelf en anderen, zeker met corona toestanden. Dit is nog steeds niet voorbij. Sterker nog… België had sinds gisteren ook provincie Noord Holland code oranje gegeven. Waarom dat is, weet niemand! Iedereen maakt tegenwoordig zelf eigen corona regeltjes en plaatselijk kan dit veel problemen geven. Omdat dit nu allemaal onbeheersbaar geworden is. Burgemeesters mogen nu zelf ook bepalen over hoe en wat… En zo wordt het allemaal erg onduidelijk voor ons allemaal. Maar er is ook een hele grote groep jongeren die niet aan anderen denken en daar maken we onze zorgen over, zolang de corona heerst overal. Wees alert dus…

47 berichten

 1. mogge Jacqueline & Ferry

  zo jammer dat de arm van Jacqueline niet echt verbeterd en ze er veel pijn aan heeft
  wat zegt de dokter er van , weten ze wat het is en is e iets aan te doen

  een mooi beeld verslag van jullie wandelingetjes in de omgeving
  ik maak wel weer wat wandelingen ietsje verder weg , en bezoek de noodlijdende dierentuinen
  dus ja ik gebruik mondkapje in het OV
  rustige zondag groet , Karel

  1. Goedemiddag Karel,

   We gaan die echt de komende periode rustig bekijken. We hebben een goede reden waarom Jacqueline nog niet naar haar huisarts is geweest. Er zit een heel vervelende geschiedenis geweest voor der. Dus eigenlijk is ze ook behoorlijk angstig hiervoor en dat begrijp ik ook. De details hierover zullen we jullie besparen. Maar we houden dit nauwlettend goed in de gaten.

   Jij ook een fijne zondag gewenst. (ga je straks naar F1 racen kijken?) good

  1. Inderdaad… je zegt het helemaal zo goed. Die arm zal Jacqueline nog veel langer moeten gaan gebruiken en daar moeten we dus zuinig mee om gaan. Afgesproken en dat gaan we zeker doen. Maar dit geldt voor jou natuurlijk hetzelfde. Stay safe en geniet van het mooie weertje.

   Groetjes terug van beiden.

 2. Lieve Ferry en Jacqueline,
  Ook ik blog nog steeds op een laag pitje hoor. Dat extra werken is me niet i de koude kleren gaan zitten. Ik had dus ook even niets meegekregen van de ellende met de arm van Jacqueline… Wat rot rot voor je! Dan merk je pas hoe je je armen nodig hebt bij alles hè. Heel veel sterkte ermee en hou inderdaad maar zoveel mogelijk rust, anders loop je er straks alleen langer mee. Desondanks laten jullie ons weer een mooie fotoserie zien. Dat musje in het zandbad is zo lief! Begrijpelijk hoor, dat jullie nu even niet het OV in gaan, ik sla het zelf ook liever over, maar de afgelopen tijd moest ik helaas wel. Ik kan je zeggen: een mondkapje is niet prettig om te dragen. Ik heb me soms ook flink zitten ergeren tijdens in- en uitstappen: mensen gunnen elkaar geen ruimte. Dan helpt een mondkapje ook niet… Gelukkig kan ik komende weken het OV mijden.
  Doe rustig aan en geniet van nog een paar minder warme dagen
  Liefs,
  Lilian

  1. Lieve Lilian,

   Het is echt waardeloos voor Jacqueline. De pijn is bij bepaalde beweging ondragelijk geworden. Zelfs het tikken op de toetsenbord is pijnlijk voor der. Daarom hebben we halt toe geroepen en ze moet gewoon rust gaan nemen. Dat huismusje was helemaal onderdaan bij ons, aan het wassen. We konden dit even niet goed zien wat het nou was. Maar al snel hadden we dit door. Nee, voorlopig geen OV voor ons meer. Alleen als het echt moet, maar dat hebben we gelukkig nog niet gehad. Dat de mensen daar geen rekening mee houden, vinden wij heel ergerlijk en dit komt helaas steeds vaker voor. Vooral de lijnen en pijlen op de grond zullen we blijven vervolgen of anders helemaal niet meer. Het is momenteel zeer lekker weertje. Zonnetje erbij en wat wind.

   Liefs van ons beiden en stay safe! Ferry & Jacqueline.

 3. Ik heb zelf ook een week in de lappenmand gezeten.
  Dus begrijp wat Jacqueline meemaakt.
  Een zomerparty is ook wel een gezellige onderbreking.
  Hou ook niet van hele hoge temperaturen.
  We zitten nog steeds in een onzekere tijd. Hans

  @ Ik probeer de draad weer op te pakken, mis de gezelligheid van de weblog enorm.

  1. Hi Hans,

   Leuk dat je hier bij ons langs komt neuzen. Ik kreeg van Jacqueline te horen dat je eerder was gevallen in de badkamer en dat het allemaal erg was met je. Ik moest wel even schrikken hoor. Dit is echt niet mis allemaal. Gelukkig ben je nu aan het herstellen en het gaat nu een beetje beter met je?

   De zomerparty van gisteren was een zeer aan genaamde onderbreking voor ons geweest. We begonnen rond 17:00 uur met allerlei gekleurde lichtjes, zowel binnen en buiten. Ja, dat was echt heel gezellig geweest allemaal.

   Ja, dit krijg je snel als je even uitgeschakeld bent en dat je tijdelijk niet meer kan bloggen, zoals wij nu dus ook. Maar Ik (Ferry) kan soms dit even de draad doen oppakken. Jacqueline doet verder helemaal niks meer.

   Nog een fijne zondag avond gewenst en sterkte/beterschap voor jou natuurlijk ook.

 4. Begreep dat je een tennisarm had…echt met medicatie kan je er zo vanaf zijn en rust natuurlijk.
  2 x gehad en met de medicijnen onstekingsremmers en pijnstillers was het te harden.
  Nu nergens meer last van…dus ga echt even langs de huisarts en vraag ernaar.
  Anders blijf je ermee zitten en komt het steeds terug…
  Wat een mooie fotoreeks en de aktiefoto’s met de ganzen erg leuk.
  Groetjes en fijne week

  1. Af en toe neem ze ook hier wat pijnstillers. Soms helpt dit een beetje en dan komt het weer terug. Dus dit schiet helaas niet op. Wanneer het moet, dan zal ze toch naar de huisarts moeten. Maar ze heeft al een hele nare ervaring (vroeger) hiermee gehad, maar dan met de andere arm.

   Jij ook een hele fijne week gewenst. Groetjes van ons beiden terug.

 5. Niet leuk dat er met de arm van Jacqueline nog geen verbetering in zit.
  Er is wel een hele mooie serie foto’s neer gezet hier.
  Prachtig zo de ganzen en het blauwe bloemetje is ook heel erg mooi.
  De musjes die in het zand badderen doen dit om parasieten kwijt te raken.
  Dat de dierentuinen het niet gaan redden vind ik echt heel erg, wij waren laatst in het safariepark de beekse bergen, daar was het toch zo druk dat vond ik niet normaal meer, als ik dit van te voren had geweten waren we niet gegaan, maar wat later in het jaar.
  Nu de corono toch weer erger gaat worden vind ik het lastig het lastig om ergens heen te gaan.
  Groetjes Irma

  1. Nee, niet echt… het wil maar niet echt lukken, om haar pijn te verminderen. Maar we geven het nog niet op. Wie weet gaat dit een keertje wel lukken. Ja natuurlijk dit moet het wel geweest zijn. Die huismussen doen dit niet voor niets en het gaat dus om de parasieten! Ha ha, weer wat geleerd. We hopen van harte dat de dierentuinen het gaan redden. Eerlijk gezegd denken wij van wel. Maar de genoemde dierentuin was laatst nog uitgebreid in het nieuws geweest en daar moesten we behoorlijk van schrikken. Nog niet zo lang geleden. Of anders moet er soort actie komen in Nederland, om de dierentuin(en) te redden! Zeker met al die dieren… De dierentuinen zijn niet voor niets…. ze hebben doelen om de dieren te kunnen redden. Vooral zieke dieren. Dit doen ze tegenwoordig ook al. En dan ook die speciale fok programma voor bepaalde dier soorten/rassen. Helaas wordt corona erger en dat is hier ook wel een beetje te merken. Niet onder de mensen hoor, want het is niet of er niets aan de hand is. Heel vreemd allemaal. Maar soms zien we wel mensen met hun mondkapjes over de straat lopen vanuit het station trein/bus.

   Groetjes terug van ons beiden terug.

 6. Dat Jacqueline in deze donkere corona tijden sukkelt met haar arm moet beslist heel lastig zijn. Sterkte daarvoor !
  Wat je vertelt over de heel slechte toestand in Blijdorp, dat vind ik heel erg want deze diergaarden is in mijn ogen één van de mooiste die ik ken.
  corona… we staan er machteloos tegen hé, en zolang er mensen zijn die ongestraft verboden feestjes e.d kunnen bouwen , zal het blijven woekeren. Als wij naar de winkel gaan, altijd mondmasker op en mensen erop attent maken als ze dat niet doen of de regeltjes overtreden. Desnoods bel ik zelf de politie als ze me negeren. Ik ben het kots beu om door die egoistische houding van sommige mensen, de regeltjes te zien verstrengen én de besmetting te zien toenemen.

  1. Dank je wel Dirk. Jacqueline blijft ieder geval haar rust houden, voor der arm. Ja, dit vinden wij ook heel erg allemaal voor zo’n dierentuin als Diergaarde Blijdorp. Dit verdienen ze absoluut niet! We hopen dat ze alsnog gaan redden, op het nippertje of anders zou er actie op touw gezet moeten worden in Nederland. Maar zover is het gelukkig nog niet.

   Het is verschrikkelijk erg hoe sommige mensen (studenten bijvoorbeeld) zich misdragen en alle gevolgen van dien. We zien steeds nieuwe beelden op de tv voorbij komen, met allerlei corona toestanden, waar het allemaal mis is. En wij zijn de dupe hiervan. Je heb helemaal gelijk in Dirk, als iemand hier bij ons ook mis zou gaan dragen, dan trekken we aan de bel! Dit is de enige methode wat dan nog zal gaan werken. Maar tegenwoordig kan dit ook allemaal niet meer. Daar moet je ook heel voorzichtig mee omgaan. Hoe zal het verder gaan met de wereld? Niemand weet het… Rusland zou de anti middel in handen hebben. Of is dit weer uitsloven tegenover de wereld?

  1. Ik zou er zo in willen springen bij de ganzen. Maar doe maar lekker even niet of mijn dure camera is dan foetsie in een no time. Nee… maar het was echt leuk om te zien spartelen en vooral met hun pootjes omhoog! Dank je wel en Jacqueline leest al deze berichten ook met, samen met Ferry dus…

 7. Sterkte voor Jacqueline gewenst. Het is zeker, juist nu in deze tijd, niet gemakkelijk om dat er ook nog bij te hebben. De geplaatste foto’s zijn weer als vanoud: heerlijk om naar te kijken en vooral om inspiratie voor jezelf op te doen! Daar slagen jullie telkens weer in!

 8. Hallo lieve Jacqueline en Ferry,
  Wat erg voor Jacqueline dat ze nog zoveel last heeft van haar arm.
  Pijn is nooit fijn, ik weet er alles van.
  Ik heb genoten v/d mooie reportage over de ganzen,
  Grappig die pootjes in de lucht.
  Doe Jacqueline maar de groetjes en hopelijk betert het snel .
  Dikke knuffel voor jullie, liefs Marianne

 9. Goedemorgen Jacqueline en Ferry,
  Beterschap voor Jacqueline. Lastig dat het allemaal zo lang duurt met haar arm.
  Ik vind die warmte wel lekker dus zie er niet echt tegenop. Het is ook maar een paar dagen per jaar dus de mensen die er niet van houden hebben geluk.
  Mooie foto’s!
  Een fijne maandag gewenst

 10. Hè jakkes wat een narigheid zeg, pijn is vervelend en belemmert enorm.

  Gelukkig maar dat er zoveels moois te zien in en jullie daar dan foto’s van maken kunnen terug kijken.

  Hou jullie haaks… neem de tijd die het nodig heeft… anders wordt het een slopende en slepende kwestie.

  Beterschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *