Nog meer tropische dieren

Het is momenteel een beetje winter in Nederland. Maar dit loopt alweer ten einde. Waarschijnlijk krijgen we ook een beetje sneeuw de komende nacht. En daarna is het weer voorbij. Het is blijft een kwakkel winter. Maar dit vinden wij helemaal niet erg. We hebben wel één of ander te vertellen vanuit ons thuisfront. Later meer hierover…

Dit is Catern-Larostern A inca en dit hadden we eerlijk gezegd op het net opgezocht, want dit wisten we echt niet meer. Hij zijn wel opvallende vogels met een wit snorretje eraan. Ze zijn best wel schuw vonden wij. Bij Artis zijn deze vogels wat aardig in grote getallen te zien bij andere vogels.

Dit is een Grote Textorwever – Ploceus cucullatus vogel. Ze waren hier aan het broeden en dan kwamen ze regelmatig uit hun nesten om hun jonge vogels te voederen.

Deze gele vogels zijn ook heel erg bewegelijk en vooral snel!

En ze namen van alles mee, ook wat groen voor hun nest.

En van onderkant gingen ze naar binnen. Heel erg mooi om te zien allemaal weer.

En daar is ie weer terug…

Dit is een Heremietibis – Geronticuseremita vogel met een lange rode snavel. Eigenlijk best wel een vreemde hoofdje heeft deze vogel. Net niet lelijk…

Eigenlijk valt dit best wel mee zo te zien op deze foto.

Dit is een toepasselijk Konijnuil – Athene Cunicularia  die hier doodstil op een rots stond te loeren. Gelukkig kwamen we hier geen konijnen tegen. Waarom deze naam dan?

Maar dit is werkelijk een schoonheid plaatje om te zien en zie de gele oogjes eens stralen!

Dit is een Komodovaraan en deze zijn best wel erg groot. Die kun je beter niet tegen komen. Hun kaken zijn echt heel sterk.

Dit is een kraaghagedis door hun opvallende uitgezette kraag om hun nek. Dit is prachtig om te zien. Ze kunnen bijna vliegen en behoorlijk snel rennen en dan komt hun kragen ten goede. Dit zijn bijna zwevende hagedissen.

Op deze foto zien jullie de kraag nog beter. Dat zulke beesten nog leven op onze moeder planeet Aarde.

Dit zijn Baardagame – Pogona vitticeps hagedissen. Hun kleuren zijn opvallend geel en dit heeft te maken met hun leven omgeving. Op de achtergrond zien jullie op deze foto een groot stuk gele rots liggen.

En deze andere Komodovaraan kwam net voorbij lopen. Beetje sloom was ie wel… maar vergist je eigen niet! Ze kunnen ook snel rennen…

En hier nogmaals de Kraaghagedis.

Dit is een kleinere Kraaghagedis, die eigenlijk niet opvallend bij stond. En toch hadden we deze keurig op de foto weten te nemen. Goed gedaan Jacqueline!

Dit zijn andere soort hagedissen waarvan wij de naam nog niet van weten. Deze zaten in een grote glazen bak in de muur in één van de hallen.

UPDATE: we hebben het laatste stukje over ons thuisfront hier verwijderd. Bij nader inzien willen we geen berichten meer plaatsen over ons privé problemen met onze ouders.

 

Reactie(s) 22

 • Prachtige serie en bijzonder dieren en heel mooi foto’s er van
  mooie foto’s van vogels en reptielen J&F.

 • De foto’s zijn echt prachtig, lijkt me nog niet zo makkelijk om in een dierentuin de dieren mooi in beeld te brengen, haal goed gedaan.
  Hoofdzaak is dat er nu voor de beiden ouders gezorgd wordt want dat is nodig. De rest komt allemaal wel.

 • Hier maar een klein lage ijs op de sloot.
  De Catern-Larostern A inca heeft inderdaad een grappig snorretje.
  Het is er leuk om de zorg van vogels te zien zoals de mooi Textorwever.
  De Komodovaraan doet me altijd denken aan een werkstuk van mijn zoon. Hans

 • Vind de foto’s vanaf de konijnuil geweldig om te zien.
  Die kraag is vast handig zoals ook het verkleuren bij de varaan en hagedis

  Een mooie aktie maar wij steunen altijd via de Roparun ieder jaar
  Mooie dagen toevoegen aan het leven als dat leven niet meer zo lekker loopt.
  Groetjes bye

 • ha die Yova
  winter was voor mij altijd een goed jaargetijde , nu ook minder hoor
  hier komt morgen een beetje sneeuw zegt men , we zien het wel
  mooie serie , maar je spreekt van een snorretje , zeg maar snor hoor
  slaap wel groet

 • Ferry en Jacqueline,

  Mooie fotoserie van dieren, die we niet dagelijks tegenkomen.
  Misschien ook wel goed, want varanen zijn echt geen lieverdjes.
  Ik lees dat jullie weer een hoop werk te wachten staat, maar de ouders worden nu gelukkig wel goed verzorgd.
  Sterkte de komende tijd !

  Groetjes,

  jeer

 • Je thuis situatie is niet prettig, maar er wordt wel goed voor ze gezorgd. Hopelijk kunnen je ouders elkaar wel even elke dag zien.

  De reptielen zijn zo mooi om te zien.

  Love As Always
  Di Mario cool

 • Mooie reeks weer
  Niet gemakkelijk als je ouders niet meer bij elkaar kunnen zijn … gelukkig zijn ze nog in hetzelfde gebouw

 • Ook dit is weer een hele fijne serie.
  Mooie combinatie tussen reptielen en vogels, waarbij de kraaghagedis toch wel mijn favoriet is.
  Wat een prachtig diertje is dat.

  Aan de ene kant heel fijn dat jullie vader nu een eigen plekje heeft gekregen maar aan de andere kant ook verdrietig dat het niet samen met jullie moeder is.
  Twee mensen die een leven lang lief en leed hebben gedeeld worden zo gescheiden, dat zou toch eigenlijk niet moeten kunnen, maar goed dat is blijkbaar het Nederland van tegenwoordig.
  Hoop dat het allemaal goed komt voor jullie.

  Fijn weekend en LG,
  Karina

 • mogge Yova
  ja hoor ook ik wil wel warmer weer
  zal afsluiten hier en weg naar het noorden bbbrrr
  alvast een fijn weekend

 • Een serie fraaie foto’s. Lief dat jullie nog even aandacht schenken aan Robbie. Veel sterkte en succes met de drukke tijd, die er voor jullie aankomt.

 • Goedemorgen Jacqueline en Ferry.
  Wat een prachtige foto’s hebben jullie gemaakt. Zo helder die kleuren van de vogels echt super.
  De konijnuil is mijn favoriet.

  Heel jammer dat je ouders niet meer samen zijn. Gelukkig zitten ze nog wel in het zelfde gebouw.
  lieve groet en alvast een fijn weekend.
  Dikke knuffel voor Jimmy
  Lia.

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Wow, wat een mooie serie foto’s maakte je weer, nu van die tropische vogels en dieren! Het is een genot om ze te bekijken, dankjewel! Blij dat jullie toch een nieuw logje plaatsten…
  En dan het toch eerder goede nieuws van het thuisfront: er wordt nu beter voor je vader gezorgd, dat is alvast een zorg minder voor jullie. Jammer misschien dat ze niet samen kunnen wonen maar dat zal wellicht door zijn ziekte onmogelijk zijn. Heel veel sterkte gewenst met alles wat jullie nu noch wacht!

 • een prachtige reeks met diverse dieren

  de foto van de konijnuil heeft hier mijn voorkeur, maar dat doet niets af van de kwaliteit van de andere..

  een moeilijke situatie thuis, het voornaamste is wel dat er goed voor hen gezorgd wordt

  prettige dag F & J

 • Vooral je kleurrijke vogelfoto’s vind ik erg mooi.

 • mooie serie,
  maar het liefste kijk ik toch naar dat uiltje, dat vind ik wel erg mooi,
  ik ben niet zo’n fan van reptielensmile
  fijn weekend gewenst, maak er wat moois van hé

 • Mooie vogels ik heb vaak staan kijken naar die vernuftige holletjes die ze maken. Mooie foto’s weer.

 • Prachtige serie, ondanks dat er veel achter glas zit zie ik geen storende reflecties.
  Gr Jan W

 • Wat een prachtige beelden hebben jullie gemaakt van deze exotische beestjes.
  Kan begrijpen dat het inderdaad beter is om niet zo veel privé met het internet te delen.
  Heel veel sterkte met jullie persoonlijke perikelen.

 • Hoi Jacqueline en Ferry,
  ik wil hier toch wel even een complimentje geven met jullie steeds verzorgde site! Het ziet er fris en mooi uit en steeds met het seizoen aangepast! Het heeft een aangenaam en verwelkomend gevoel en zo zijn jullie ook als mensen! Ik kom hier ook graag op jullie site kijken en van jullie prachtige foto’s en leuke verhalen genieten…!
  Minder leuk is wat jullie ouders betreft! Ik vind het ontzettend jammer dat ze niet samen kunnen zijn, hoewel ze in hetzelfde gebouw verblijven! Maar ik hoop dat ze daar goed verzorgd worden en dat de gemoedsrust wat is teruggekeerd! Verder wens ik jullie en jullie ouders het allerbeste toe!
  Om nog even op jullie blogje van de tropische dieren terug te komen… De eerste foto van de Catern-Larostern A inca, de vogel was me bekend omdat ik deze ook in het dierenpark Planckendael gezien heb, maar de naam ervan wist ik niet. De Grote Textorwever – Ploceus cucullatus vogel en alle andere soorten wevervogels zijn meesters in het bouwen van nesten, het zijn als het ware cocoonen. Ze hebben dan ook hun naam niet gestolen De Konijnuil – Athene Cunicularia vind ik wel schattig. Maar de favoriet onder de reptielen/hagedissen is voor mij ook wel de kraaghagedis, maar alle foto’s zijn weer prachtig genomen! Knap gedaan, Jacqueline en Ferry!
  Ik wens jullie een fijne week met lieve groetjes, Heidi en de kattenfamilie heart

  • Hoi Heidi,
   Dank je wel voor je complimenten over onze website Yova. Dit horen we de laatste tijd niet zo vaak meer en dit doet ons natuurlijk heel veel goeds! Lief van je… We doen ons best mogelijk om onze website op peil te houden of eigenlijk juist met de seizoenen mee te gaan, zoals je al zelf zei. Spijtig genoeg is het niet meer mogelijk beiden ouders bij elkaar te houden. Het was toen allemaal echt kantje boord geweest of ze waren nu niet meer geweest. Zo erg werd het toen allemaal met ze. Nu hebben ze nog steeds gezondheid klachten. Maar is toch aan de betere hand met ze. Alhoewel, onze vader moet binnenkort alweer verplaatst worden naar een ander afdeling, waar hij meer aandacht zal krijgen. Dus betere zorg, wat ie echt nodig heeft. Maar hij is helaas niet zo makkelijk en is vaak een beetje negatief en dit is wel zo jammer bij hem. Maar uiteindelijk moet ie wel mee gaan en dit kan hij niet anders. Maar we hopen over een maandje onze vrije tijd weer terug te krijgen, zodat wij weer een beetje normaal verder kunnen leven. Want dit moet ook eens gebeuren, zodra de tijd hiervoor beschikbaar is. Ja, ook wij vinden deze foto’s heel goed geslaagd. Vooral die konijnuil vinden wij heel erg mooie geworden. Maar dat zijn ze allemaal. Gelukkig weet jij de namen nog wel. Dit hadden we toen moeten opzoeken elders op het internet en die hadden we wel gevonden. Gelukkig maar…

   Dank je wel voor je steun aan ons. Dit doet ook ons heel wat goeds. Echt waar…
   Lieve groetjes terug van ons, Ferry & Jacqueline en ook onze vriendje Jimmy.

 • Het is natuurlijk niet zo fijn voor jullie vader en elk mens is anders van karakter en omgang en wat gevoelens betreft, maar het is voor zijn eigen welzijn en voor jullie een grotere geruststelling dat hij naar een afdeling gaat waar hij de goede en nodige zorgen krijgt en kan opgevolgd worden! En voor jullie is het ook nodige om even wat rust en vrije tijd te krijgen en weer nieuwe energie op te bouwen… De steun is jullie van harte gegeven en graag gedaan.
  Lieve groetjes van Heidi en de kattenfamilie en een knuff voor jullie vriendje Jimmy. heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *