Nog drukker…

Eerlijk is het nog steeds even wennen op een ander locatie en wel bij yova dus. Ja… alles moest dan aangepast worden en dit is allemaal echt goed gelukt. Ook bij ons oude domein skyblog is inmiddels aangepast. Het verschil is nu enorm groot! Maar goed, we gaan hier gewoon lekker verder. We hopen dat het ook bij jullie goed komt, met het aanpassen van ons linkje. Dit is overigens nog niet bij iedereen gebeurd en dat zal later wel aangepast worden. Onze dank hiervoor nogmaals! Hier bij ons wordt het steeds drukker en drukker… er volgen steeds meer jonge kuikens. Vooral meerkoeten komen in het beeld.

Het gaat gelukkig nog steeds goed met de meerkoeten hier bij ons bij de zij slootje. Enkele hadden hun nest al verlaten, zoals jullie hier al zien.

Overige jonge kuikens moesten het ook hun pad vervolgen. Maar ze wilden dit eerst even aanzien hoe het allemaal in z’n werk ging.

Het verlaten van hun nest ging vrijwel moeizaam. Maar uiteindelijk ging dit wel lukken.

Hun ouders verbleven bewust in het water, om hun jonge kuikens te laten dwingen om ook in het water te gaan.

In het water werden de jonge kuikens gelijk verzorgd met voedsel. Vaak zijn het water plantjes. Wat voor hun eetbaar is.

Nog eentje dan…

Wie van de drie? (tv-programma van vroeger)

Sommige klom weer even terug op hun broed eilandje. Om even uit te rusten…

Ons nieuwe plantjes leeuwenbekje gaan prima. Gelukkig maar… Maar daar is het weer ook goed voor. Ze staan hier half schaduw en niet volledig in de zon.

Dit is een macro stand opname. Het hart van een plant. Dit zijn nog heel erg klein.

Ook zagen we gisteravond deze roofvliegje aan de balkon verschijnen en deze was op zich wel heel erg klein. Ferry moest hiervoor de macro stand voor nemen.

Het is overigens, Promachus Rufipes roofvliegje uit noord Amerika. En wat kwam deze nou hier zoeken eigenlijk? Maar dit schijnt vaker voor te komen in Nederland. Deze heeft ook aan de voorkant haken zitten.

Op de laatste foto zien jullie het beter, wat betreft de haakjes aan de voorkant aan gaat dan. Volgende week hitte in Nederland… dus wees voorbereid. We lazen ook dat men geen ventilatoren mogen gebruiken bij de zorg instellingen waar oude mensen verblijven. Dit is echt niet te doen voor die arme mensen en daar weten wij alles van. Dit kan gewoon niet… en ze moeten dit wel. Want vaak hebben ze geen airco in huis. Ook weer zoiets vreemd eigenlijk. Het wordt wel veel ijsjes eten., denken we. We zullen aan ze denken…

50 reacties op “Nog drukker…

 1. mogge Jacqueline & Ferry
  wat een schitterende foto’s van de prachtige kuikens – bloemen en vlieg

  linkje is aangepast
  ja het wordt een warme week , zal voor velen zeer onprettig zijn

  fijne zondag groet , Karel

  1. Hi die Karel, we hebben hier zitten uitzoeken en we keken met de powerpoint programma himself en soms gaf dit kuren en we weten ook niet waarom dat is. Nu hebben we net een ander programma gedownload uit 1997 en die werkt dus nu wel goed. Het is een viewer programma voor powerpoint doeleinden en nu kunnen we dit ook weer goed volgen. Mooie muziek en daar houden wij wel van. Bedankt en jij ook een fijne zondagavond gewenst. wacko

 2. Hi J&F,

  Hihihihi die kleine meerkoetjes die zijn zowaar knap van lelijkheid
  Knap is ook de macro van je roofvliegje.
  En dan ook nog van die gezellige bloemen… genieten hoor.

  Fijne zondag en LG, Karina

 3. Ik heb de link gelijk aangepast hoor

  En ja die meerkoetjes, zo leuk als ze zo klein zijn ,maar ja dat is elk babygrut natuurlijk
  Het leven is in die zin mooi, als alles groeit en bloeit en zich voortplant zonder dat iets of iemand het in de weg staat…

 4. Ik volg blog die ik lees via Bloglovin en die pikt automatisch jullie website op
  Wel leuk, een eigen site. Net iets persoonlijker!
  Geweldige foto’s van die jonge meerkoetjes. Ik kan me voorstellen dat je denkt: nog eentje (foto) dan. Ik kan er geen genoeg van krijgen.
  De nieuwe camera kan echt álles. Slow-motion-filmpjes, micro, ongelofelijk…
  Lieve groet.

 5. Hallo lieve Jacqueline en Ferry,
  Schitterend de foto’s van de meerkoeten.
  Zo goed heb ik ze nog nooit kunnen bekijken, wist n iet dat ze zo’n grappig rood kopje hadden.
  en het wordt inderdaad afzien komende week met die hittegolf.
  Maar we kunnen het niet ontlopen he.
  Goed drinken en rustigaan maar.
  Wens jullie in elk geval een fijne start v/d nieuwe week.
  Liefs Marianne

 6. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Ja, alles goed regelen voor de site/domein en zo kan veel werk zijn, en je bent ook afhankelijk van andere factoren. Gelukkig is alles goed gegaan en goed geregeld.
  Leuk zeg die jonge meerkoeten. Hier spot ik er niet zoveel of ze zitten ver weg, en door de landbouwgronden kan ik er niet bij. Ze zijn hier ook schuw vanwege allerlei roofvogels.
  Hier zagen we gister ook zo’n vlieg. Alles veranderd en voor die vliegen is het hier nu beter leven dan 10 jaar terug. Mooie foto’s! Ik wens jullie een fijne dag.

 7. Fijn dat alles tip top in orde is nu voor jullie. Linkjes aanpassen, doe ik later, eens in de zoveel tijd ga ik alles weer even langs en zet het goed. er stonden vorige week nog een heleboel linkjes die niet meer werkten, bloggers die gestopt zijn oa, hahaha

  Mijn linklijst moet je gewoon negeren, dat is meer voor mijzelf dan anderen

  Oerlelijk zijn ze, die jonge meerkoetjes, je snapt eigenlijk niet dat ze zo rood zijn en goudachtig, of het moet lijken op een bloem zo van bovenaf voor roofvogels… geen idee eigenlijk. Maar lief is het altijd dat jonge grut, hoe het er ook uit ziet. Dit is een hele mooie serie geworden!

  Ik wens jullie een hele fijne week toe!
  X

 8. Ha luitjes,

  Yova weer terug!
  dat is goed nieuws.
  Ik heb het linkje aangepast en kom weer steeds even buurten.
  Mooi, die foto’s van die kleine meerkoetjes.
  Mooi wonen zo in de buurt van de natuur.

  Groetjes van Marlou

 9. Ik heb jullie link inmiddels aangepast hoor! Fijn dat jullie deze domein weer terug hebben gekregen! En ja, ik blijf me maar verbazen hoe jullie de natuur altijd zo mooi vast weten te leggen, echt genieten hoor!
  Pas goed op jullie zelf met de komende hittegolf!

 10. Denk dat het fout gegaan is door de foto en dacht dat het jullie oudere blog over de meerkoetjes was…
  Hoe heb ik dit kunnen missen hihi
  Prachtig die kleintjes om te zien met het oranje halsbandje
  Nu beter te zien in het water…hier smelt ik van
  Ze zijn niet mooi maar wel heel aandoenlijk
  Groetjes

 11. Hallo Jacqueline & Ferry
  Wat een mooi blog weer met allemaal schitterende foto’s
  Ik heb wel genoten van deze serie moet ik nu ook skyblog nog blijven volgen?
  of gaat het nu allemaal hier gebeuren, en wat bedoelen jullie met de verschillen.

  Groet, Bram

  1. Hallo Bram, dit is een goede vraag van je. Alles wat voorheen op skyblog was, is nu alles ook terug te vinden op deze adres yova.nl en dat blijft zo. Maar skyblog blijft voorlopig bij ons. Op dit moment hebben de hele blog eruit gehaald en vind je alleen de info scherm terug. Wat we in de toekomst gaan aanbieden via skyblog, weten we nog niet of we stellen hem te koop aan. Nee hoor… maar we kijken dit nog eventjes tegen aan. Hier zijn wij volop actief bezig. Er zijn dus geen verschillen, omdat de blog (zoals we al zeiden) verwijderd hebben van skyblog.

   Groetjes terug… en wat warm hé?

   1. Bedankt voor je uitgebreid antwoord en info.
    Pffff nou warm hoor, normaal gea ik met mooi weer fietsen, maar vind het nu een beetje te warm, dus blijf lekker binnen in de schaduw, en de link inmiddels ook aangepast naar jullie oude nieuwe site Yova

    Groetjes, Bram

 12. O gattegat, het was zo’n leuk logje, en toen kwam dat enge beestje!

  Nou ja, de rest is mooi en die opmerking “nog eentje dan”, daar moest ik wel om lachen. Het is allemaal weer fraai Jacqueline en Ferry! Goed dat jullie ons weer meenemen de natuur in. De blog ziet er super uit, en de naam Yova vind ik eigenlijk ook wel iets passender voor jullie, dan Skyblog. Al met al zijn jullie dus weer helemaal terug.

  Sorry dat het weer even duurde voor ik reageerde… Dat ligt niet aan jullie! Ik probeer nog steeds op te knappen. Komt goed hoor.

  Groeten en liefs, Clemens.

 13. mogge Jacqueline & Ferry
  ja gister een pracht dag gehad
  en zeker vermoeiend , want later op de avond viel ik bij de tv in slaap 😁
  ja die Amira heeft een heel mooie stem hé
  alvast een fijn weekend groet , Karel

 14. Goede morgen J & F wat een mooie foto’s van de kleine watervogeltjes, ik weet nooit het verschil tussen waterhoentjes en meerkoetjes, ja de ene heeft een witte snavel en de ander een rode, maar wie wie is vergeet ik elke keer. Maar je hebt er prachtige beelden van gemaakt trouwens de bloemenfoto’s zijn ook mooi. Fijne vrijdag gewenst.

 15. Hallo Yova ☺
  Wat een geweldig mooie foto’s van de kleine meerkoetjes. Zo lief! Hopelijk worden er veel groot. Bij ons vlakbij wil het maar niet lukken. Van alle kleintjes komt maar heel weinig terecht. Ligt niet aan de zorg van paps en mams. Wat een mooie foto’s van dat vliegje en knap dat jullie de naam gevonden hebben.
  Sterkte nog met de warmte, het is gelukkig dat het wel weer koeler gaat worden. Groetjes, Jenny.

 16. blij dat je de mooie muziek hebt kunnen horen en genieten
  jullie gaan het begin van de vakantie vieren , goed idee
  regen zou komen , maar waar en hoeveel is een ?
  ik drink ook veel water , maar later op de dag een 🍺
  dus Amber ligt koel en jullie gebruiken een kleinere fan
  fijne middag groet

 17. ik heb totaal geen verstand van pc’s.
  Ik wil al heel lang een andere website maar hoe dat moet geen idee.
  Nu zijn ze bij blogger ook alweer bezig om een en ander te veranderen maar voorlopig kon je ook nog met het oude verder en dat doe ik dan dus maar hahahaha…
  Leuk hé al die jonge vogels en eendjes en kuikens 😊 Ook veel mooie bloemen. Deze tijd is toch wel heel mooi.
  Groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *