Menu Sluiten

Nieuwe template

Op het eerste blik, lijkt het of er nauwelijks veranderd is bij SkyBlog. Maar eindelijk hebben we nu een ander template. We hebben dit zo aangepast naar ons vorig lay out, zodat het voor jullie vertrouwd blijft. Toch zijn er nu veel meer mogelijkheden voor ons en op bepaalde gebieden kunnen jullie dit vast wel weer terug vinden. Maar bloggen blijft vooral bij SkyBlog bestaan. En dit zullen we dan ook blijven doen. Sinds gisteren is het stukken koeler vergeleken afgelopen donderdag Hemelvaartsdag. Ook vandaag staat er redelijk wind, iets minder dan gisteren. De temperaturen zal komende weken rond de 20 graden blijven schommelen. We lijken de weerdienst wel… Maar dat zijn we dus gelukkig niet. Maar is altijd leuk om er over te hebben. Tenminste dit vinden wij zelf dan.

A.s. maandag de 25ste is het alweer precies één jaar geleden dat onze moeder kwam te overlijden. En dan staan we natuurlijk erbij stil. Zeker rond 11:10 uur, want dit was toen het moment geweest dat ze de laatste adem uit blies. Daar waren toen toen gelukkig net op tijd bij, toen ze in het ziekenhuis lag te sterven. Die beelden zal altijd bij ons op de netvlies steken. Nu we in een bijzondere tijd zitten (wij allemaal dus…) zijn we toch wel beetje blij dat ze dit niet mee gemaakt hebben. Kort daarvoor ging onze vader ook naar de hemel. Dus we zien dit nu een beetje makkelijker door en onze rouw periode is vanaf dinsdag voorbij en dan gaan we gewoon verder met ons leven en dit gaat ons ook wel lukken. Zeker weten… want we zitten hier zeker niet stil, ook al zitten we de laatste tijd nogal veel thuis. Maar toch hebben het druk… want er moet wel één of ander hier wat gaan gebeuren en we hebben er zin in, om dit soort dingen te regelen.

In onze omgeving staan heel wat verschillende onkruiden en planten in de bloei en ze hebben vaak ook bloemkoppen, zodat deze onkruidplant.

We noemen deze gele bloemen ook wel de boterbloemen. Ze zijn heel erg klein, maar fijn. Dit is altijd leuk om ernaar te kijken en er komen over algemeen ook veel insecten op af.

Het landweggetje, die hier 2 jaar geleden nog aangelegd werd… staan hier al hoge grashelmen. We noemen dit maar even zo… Dit kan ook een ander benaming hebben.

Eigenlijk hebben we hier best wel veel nieuwe foto’s klaar liggen. Soms doen we ook steeds vaker het meest recente foto’s te gebruiken. Een hele tijd terug moesten we heel lang foto’s uit eerdere jaren nog aanbieden. Dit kwam door de toestanden van toen bij ons. Maar we zijn alk voor een tijdje helemaal bij de tijd bij gekomen. Dus daar hebben we nu even geen last meer van en dit is eigenlijk veel leuker om dit te doen. Maar ja… we wilden ook graag alles met jullie delen, vandaar dus. Maar dit is nu afgerond en we kunnen gewoon lekker verder gaan bloggen van deze tijd.

Iemand zei het al… dit jaar zijn er opmerkelijk veel minder klaprozen. We hebben hier wel enkele zien staan. Maar veel zijn er niet meer. Misschien komt dit door de droogte van afgelopen jaren?

Dit zijn Madeliefjes en die zijn er wel veel van.

En tot slot wensen wij iedereen een fijn weekend toe en stay safe allemaal!

Voorgaande logjes

42 Reacties ontvangen

 1. lia

  Madeliefjes en boterbloemen zijn mijn favorieten.Ik heb er vroeger en later met mijn kleindochter heel wat geplukt. Ongelooflijk dat het al een jaar geleden is. Wat gaat de tijd toch snel. Ik wens jullie een hele fijne zondag.
  Lieve groetjes lia.

 2. Jan K. alias Afanja

  Misschien moet je die onkruiden vanaf nu maar kruiden noemen. Planten worden vaak onkruid genoemd, terwijl de meeste erg mooi zijn als ze tot bloei komen. En ook voor de bijen zijn ze erg nuttig.
  En misschien het allerbelangrijkst: ze hebben je weer prachtige foto’s opgeleverd.
  Prettig weekend.

 3. Bertie

  De rouwperiode afsluiten met de bloei van wilde bloemen, mooi toch?
  Klaprozen groeien het beste op schrale grond, misschien is de bodem te goed voor ze.
  Goeie foto’s weer, (on-)kruiden zijn er te kust en te keyr..

 4. rebbeltje

  Snik snik mijn lievelingsbloemen steeds minder…
  Vind die zo mooi in open veld en dan die mooie roze, rode kleur..
  Maar goed genoeg te zien in jullie blog aan bloemen.
  Vroeger had ik wel wat met foto’s nu eigenlijk niet meer.
  Zelfs drukte ik ze zelf af in de donkere kamer en vooral zwart wit trok me erg…maar is verwaterd
  Groetjes en fijn lang weekend

 5. Irma

  Wat een prachtig blog met al die wilde bloemen.
  Hier zie ik juist meer klaprozen, vanmorgen moesten wij naar Urk dan gaan we over de dijk van Enkhuizen naar Lelystad en het stond er vol mee.
  heel veel sterkte maandag, het blijft altijd een speciale dag vind ik.
  Groetjes Irma

 6. marianne

  Een mooie serie foto’s Ik zelf ben gek op madeliefjes, en toevallig toen we de hond uit lieten zagen we ook weer heel veel boterbloemen staan. En je heb gelijk de klaprosen zie je maar weinig.

  Ik wens jullie een fijn weekend liefs Marianne

 7. Elisabeth

  Heel mooie foto’s weer .Klaprozen zie ik weinig hier in de buurt .Zo grappig dat er een hele ”tros” tegen de muur bij de Jumbo stond. Boterbloemen en madeliefjes zijn zo leuk ,ze doen me altijd aan mijn jeugd denken .
  Liefs Elisabeth

 8. Hans

  Ach er hoeft niet veel te veranderen, ik geniet altijd van jullie logjes.
  Maar deze verandering is ook wel weer een verrassing.
  Ach, verdrietig van moeder, gedenk haar zeker, ook na een jaar.
  Denk aan haar teug zoals je nu de natuur mag beleven. Hans

 9. Dirk

  De nieuwe ‘template’ mag gezien worden !
  enne ‘onkruid’… dat ken ik niet.
  Voor mij heeft elke plant recht om te groeien
  (behalve brandnetels, die trek ik uit of ze overwoekeren alles)
  Je ouders verliezen… daar blijf je aan denken hé. Het slijt wel wat na jaren, maar toch blijf je ze missen.

 10. Haba

  Goede morgen J & F, de sterfdag van ouders vergeet je natuurlijk niet, dus maandag is weer een dag vol bijzondere herinneringen denk ik.
  En voor mij bestaat er geen onkruid, dat zijn ook bloemen en nuttig voor bijen en andere insecten. Een fijne zondag gewenst.

 11. John

  Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Je ziet inderdaad bijna geen verschil met jullie nieuwe template. Ik gebruik darkreader en jullie site heeft gewoon dezelfde kleur als die van mij. Lekker donker
  Foto’s van eerdere jaren is prima toch?! Ik doe het zelf ook af en toe om een herinnering op te halen of zo. Soms heb ik geen foto gemaakt die dag en een foto maakt het toch af.
  Jullie hebben er weer mooie neergezet vandaag! Ik hou bepaalde dagen ook altijd vrij voor herdenking van.. Heel belangrijk.
  Ik wens jullie een fijne zondag.

 12. Morgaine

  De foto’s zijn prachtig, en wat het verlies betreft, ik denk dat jullie eigenlijk in het nu, heel blij mogen zijn, dat dit alles haar bespaart is gebleven, stel je voor, dat ze nu zo had gelegen, dan hadden jullie er niet eens bij mogen zijn, en was zij alleen heen gegaan….

  Het lot van velen nu, echt 100% alleen, en niemand die erbij mag… ik wens jullie vooral heel veel sterkte toe, en relativeer het maar, met een glimlach, en wees dankbaar dat dit lot haar bespaart is gebleven.

  X

 13. Erica

  De nieuwe ‘template’ is heel mooi geworden.
  Sterkte gewenst voor maandag het zal altijd een speciale dag zijn.
  Maar zoveel mooie bloemen die de lente verkondigen, verkondigen voor jullie misschien ook een gelukkigere tijd aan.

  Fijne zondag gewenst, Erica

 14. Tine de Jong

  Hier in mijn omgeving zijn er wel vele klaprozen maar ook andere mooie wilde bloemen en men noemt soms de kleine plantjes onkruid maat die naam is onjuist want het is de nieuwe generatie bloemen. Er was onlangs ook zoiets al op zoek gaan naar stoepbloemen want daar zitten fraaie kruiden bij. Er is ook een poster van uit bij botanisch leiden en wellicht kan je het ook uitprinten mocht jullie eens mooi plantje zien. Weet niet of link lukt. https://www.hortusleiden.nl/uploads/bestanden/Hortus_Stoepplantjes_poster_A1.pdf
  Zijn jullie ook al eens in het singelpark geweest want schijnt ook heel mooi te wezen. Zag onlangs het op internet. Veel natuur daar ook wel te zien. Als Catherine weer eens hier zal wezen dan gaan we samen er ook eens heen. Nu mogen we grens nog niet over. En als het mocht durf ik nog ven niet hoor. Mooie uitstraling ook van jullie blog. Wens jullie fijne dag

  • Skyblog

   Dank je wel voor de goede tip van dat linkje, wat gelukkig wel gelukt is. Van de oude tempel noemen wij altijd “onkruiden” en met de gedachten dat ze alleen in het wild voorkomen. Dit klopt op zich wel. Maar tegenwoordig is dit inderdaad anders. De benaming “onkruiden” klinkt ook beetje negatief over. In feite zijn het prachtige planten én met vele bloemen, die hier in het wild leven. Nog wel overigens, want onze klimaat is aan het veranderen. Gelukkig regent het nu weer eventjes, ook al is dit veel te weinig. Eigenlijk is de schade te groot geworden. Om dit weer goed te maken, zou minstens een half jaartje moeten regenen. Maar dit zou ook geen pretje voor ons allemaal zijn. Maar het mag wel een tijdje zo door gaan, om de waterpeil wat omhoog te krijgen. Maar goed, we zien het wel waar het schip zal gaan stranden. Nog een hele fijne dag gewenst, namens ons.

 15. rebbeltje

  Onkruid bestaat voor mij niet en vind de bloemen bijna mooier dan wat er voor de vazen verkocht wordt…
  We hebben verschillende onkruid(bloemen) in de tuin zoals vingerhoedkruid
  Sterkte morgen, blijven altijd moeilijke dagen.
  Probeer er een mooie van te maken…groetjes

 16. Karina

  Jeetje wat gaat de tijd toch snel, een jaar geleden alweer.

  Het was me inderdaad niet echt opgevallen dat er een nieuwe template was.
  Jullie site ziet er vertrouwd en mooi uit net als altijd.
  Gemakkelijk in gebruik, de foto’s worden mooi in beeld gebracht, goed leesbaar en hij is overzichtelijk dus helemaal goed.

  Groetjes, Karina

 17. Mijnnikonenik

  Een dikke knuffel bij het herdenken van het overlijden van jullie moeder morgen.
  Er zitten juweeltjes van foto’s tussen. De klaprozen tieren inderdaad niet zo weelderig als andere jaren. Zie veel velden met boterbloemen, margrieten, paardenbloemen en madeliefjes.
  Hopelijk binnenkort weer beter weer, hier vallen er enkele druppels maar een zeer frisse wind, dat betekent thuis blijven! Nog fijne dag!

 18. willyduvel

  Wie bepaalt of het dit of dat is ?? Eigenlijk is de schoonheid die een “iets” maakt niet ? Mooie beelden die Jullie hier laten zien en dat is wat telt !! Dat is hetgeen ik denk hoor en dat is voor iedereen hetzelfde peins’k Hou het veilig Groetjes

 19. Marianne

  Hoi Jacqueline en Ferry,
  Prachtige foto’s alweer hoor.
  En voor mij is er geen onkruid, dat maken we er zelf van.
  Ik heb eens een pps gemaakt v/d paardenbloem met mooie gedicht van Claire vanfleteren daarover.
  Ben nu bezig met een over klaprozen , mijn favoriet.
  Maar ik geniet van al wat groeit en bloeit hoor.
  Een jaar gaat snel he, maar je ouders blijven toch voor altijd bij je he.
  Soms is iets kleins genoeg om een dierbare herinnering op te roepen.
  Ik wens jullie sterkte morgen, knuffel voor jullie.
  Liefs Marianne

 20. Melodyk

  mooi weer hoor… .net als ik houden jullie er ook van te sleutelen en je blog een nieuwe jurk aan te trekken… en net als Moeder Natuur, de wereld en de mens en al het leven erin wijzigt… mogen blogs dat ook

  Fijne avond en sterkte vandaag extra !

 21. Haba

  Nog even een reactie over die ‘dropjes’ bij mij op het terras. Ik weet dat het van damherten is, die leven hier dichtbij in het duin- en bosgebied. Als ik laat nog wakker ben hoor ik de hoefjes wel eens door de straat gaan. Ik woon aan de rand van mijn dorp en tussen hier en het natuurgebied liggen alleen een paar akkers . Ze komen hier wel vaker in de tuin ook bij andere mensen in mijn straat. Mijn buurman die in de wisseldienst werkte, zag soms wel een heel roedel voor zich uit als hij uit de nachtdienst kwam. Konijnen of hazen komen meestal niet hier , die blijven meestal buiten het dorp. yes

 22. ZON-nebloem

  jullie hebben altijd een mooi verzorgd blogje, mooie foto’s enz
  je merkt aan alles dat jullie er echt mee bezig zijn en goede bedoelingen hebben.
  Ik kom hier graag, en geniet altijd van je foto’s
  -€en @->- voor jou.-*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.