Menu Sluiten

Nieuwe start

Inmiddels is het alweer 23 januari 2022 en dus gaan we ook gelijk met de nieuwe start gaan beginnen bij YOVA en dit doen we ook met een aangepast lay-out uitstraling. We kunnen dit hier en daar een klein beetje aanpassen. Maar we zijn ieder geval tevreden hiermee en deze staat dan ook gelijk klaar voor de rest van het nieuwe jaar! Hier is het momenteel al een tijdje rustig. We nemen ook de tijd voor en dit moet ook wel. Wel hopen we binnenkort weer een stukje te kunnen wandelen en dan nemen we onze camera’s weer mee. Want dit willen we graag blijven doen. Natuurlijk ook het bloggen vinden wij altijd nog leuk om te doen, maar dan met rustige tempo. Overigens willen we voorlopig alleen op zondagen nieuwe logjes aanbieden, maar dit zal niet altijd gebeuren! Dus dit is alweer een dingetje waar jullie een beetje rekening mee kunnen houden met ons.

Dus vanaf volgende keer zullen we daarom ook nieuwe foto’s gaan plaatsen, zodat we ook met deze tijd mee kunnen draaien. Tenminste… dit gaan we dan proberen. Gaat ons vast wel lukken!

Op deze prachtige locatie komt binnenkort nieuwe gebouwen te staan. Ook een hotel… in onze straat nog wel! En hiermee zijn wij niet echt blij mee.

Maar deze locatie wordt ook als vuilnis gestort en dit begrijpen we echt niet! Waarom op deze manier?!

Hier groeien ontzettend veel planten en bloemen in het wild. Ook leven hier dieren, zoals salamanders! Eigenlijk zou dit niet mogen gebeuren.

Deze foto’s werden eerder afgelopen jaar 2021 genomen, maar nog niet eerder getoond!

Dit is weer een ander locatie, maar bevind wel heel erg dichtbij. Dit is een beschermd “groene zoom” gebied van Gemeente Haarlem. Hier mag dan ook NIKS gebouwd worden. Gelukkig maar…

Vanaf deze log zullen we de foto’s 1 op 1 aanbieden. Dit betekent dat de foto’s hun scherpte blijft behouden en hoeft dus nu niet meer aangeklikt te worden! En daarnaast zullen we ook geen widgets (zij venters) meer aanbieden.

38 Reacties ontvangen

 1. Tine de Jong

  mooie layout en blog met fotografie en ja soms draait het meer om macht en geld dan om de natuur. En er is een huizen tekort en dan moeten ze dus wat zoeken maar helaas de natuur moet dan weer wijken om de geldkas te verrijken. Hier ook in bos waar ik soms wandelen gaat veel sluikstort. Als ik het tegenkomt maak ik hier ook melding van. Wens jullie mooie dagen toe. Groetjes, Tine

 2. Karel

  ha die Jacqueline & Ferry
  ja veel mooie natuur wordt opgeofferd voor gebouwen , als het betaalbare woningen zijn , zeg ik prima , maar kantoren en zo meer staan er daar meer dan genoeg , en veel leeg ook
  jullie laten met deze mooie foto’s goed zien wat er zal verdwijnen 🙁
  fijne zondag groet

 3. mvdfotokraam

  Leuk jullie weer te zien in blogland en nog het allerbeste voor 2022
  Hopelijk gaat het met F. gezondheid ook nog `goed`
  En jullie nieuwe lay-out ziet er erg leuk, nieuw en fris uit.
  Net 15 jr terug gekeken op mijn pleintjeslog en dan veranderd er toch weer véél
  Fijne zondag en tot volgende week zondag ;-0

  • F&J Yova

   Eerlijk gezegd nog niet. Maar die zijn er wel degelijk. Het zijn meer watersalamanders. Waar we hier nu wonen was vroeger ooit een moerasgebied geweest en voor een groot deel is die er nu nog steeds. Dit deel blijft gelukkig beschermd. Maar waar straks gebouwd gaat worden, is een uitloop gedeelte van een groot natuur gebied die de naam “Spaarnwoude” met zich mee draagt. Rondom de station Spaarnwoude en IKEA komen ook nieuwe huizen te staan, met daarbij de nodige winkels en supermarkten. Dit zijn de plannen die nu klaar liggen bij de Gemeente Haarlem.

   Voor meer info zie HIER

 4. Hans

  De lay-out is de richting die we op gaan, naar de lente.
  Vuil dumpen is helemaal niet nodig, je kunt je afval makkelijk bij de stort afleveren.
  Het terrein wordt nu nog met rust gelaten, goed voor de natuur.
  De “groene zoom” moet zeker zo blijven. Hans

 5. Jan K. alias Afanja

  Mooi bloemrijk stukje natuur is dat daar. Jammer dat er illegaal afval wordt gestort.
  En het is ook jammer dat er waarschijnlijk huizen of flats op gebouwd zullen worden. Maar ja, we hebben in ons land nu eenmaal een schreeuwend tekort aan woonruimte. Op veel plaatsen oeral in het land zal linksom of rechtsom toch gebouwd moeten worden.
  Fijne zondag verder.

 6. Dirk

  Afval dumpen is iets van alle tijden, spijtig genoeg 🙁
  Wie die mensen zijn zou ik heel graag weten…
  In ons kleine Belgen landje slaat de bouw woede ook toe… overal worden mastodonten van bouwblokken gebouwd.
  En de kleine plekjes van de ons nog resterende natuur… die moeten wijken natuurlijk 😠

 7. Melodyk

  Mooie layout …goed begin is het halve werk 😉

  En ja veel natuur wordt opgeofferd voor lelijke dingen.. letterlijk en figuurlijk… alleen maar voor geld en macht, dat kunnen wij helaas niet tegenhouden al hoe graag we ook zouden willen…

  Gelukkig kunnen wij van het kleine heel groot genieten, laat ons dat vooral voor ogen blijven houden… want als we dat met zijn allen doen… blijft het toch mooi want wat je deelt groeit ook.

  Lieve groeten

 8. Marianne

  Goedenavond lieve Ferry en Jacqueline,
  Jullie blogje ziet er weer mooi uit.
  Met weer mooie foto’s, alleen jammer dat het daar straks weer volgebouwd word.
  Is hier ook , en dan nog allemaal hoog ook.
  ik hoop dat het met jullie zelf weer beter gaat?
  bedankt ook voor jullie bezoekje.
  Wens jullie een fijne start v/d nieuwe week
  Lieve groetjes Marianne

 9. Ingrid

  Dag Jacqueline en Ferry,, wat ziet jullie blogje er stralend uit echt vrolijk worden we ervan ,, en weer prachtig foto’s gezien ,, de natuur is wonderlijk mooi ja de mens is de vernieler daarvan ,, wat jammer dat ze op zo een mooi stuk natuurgebied gaan bouwen ,, daaraan zien we ze hebben geen respect voor de natuur ,, het moet steeds plaats maken voor een stuk beton ,, jammer toch ,,,
  bedankt voor het lieve bezoekje en laat het U samen rustig en goed gaan he ,, lieve groetjes van mijn Ingrid .

 10. Irma

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  Dit is een prachtige layout en de foto’s zijn ook super om te zien.
  Brengt een beetje lente en zomer in het blog, de grijze dagen van de laatste tijd ben ik wel een beetje zat, dus dit vrolijkt lekker op.
  Zo dom dat mensen hun afval zo dumpen een beetje asosiaal vind ik.
  Groetjes Irma

 11. Haba

  Goede middag J & F een mooie nieuwe jas voor jullie blog, echt voorjaarsachtig met al die bloei er omheen. En wat illegale storters betreft, daar mogen ze wel een stevige straf op zetten. Alleen vrees ik dat die mensen moeilijk te betrappen zijn. Ik wens jullie een fijne week toe, met te beginnen een heerlijke maandag.

 12. Ingrid

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  We beginnen de dag met een vriendelijke groet naar U toe ,,
  bedankt voor steeds de vriendelijke tegenbezoekjes ,, voor nu een fijne dag en liefs Ingrid ,, gisteren was het zonnetje hier van de partij en alles zag er ineens wat vrolijker uit ,, hopelijk vandaag ook weer he ,, en bij jullie ook natuurlijk ..warme groetjes .

 13. magda

  Wat een mooie start ! Het ziet er helemaal zo fris en vrolijk uit! En al die mooie foto’s.
  Ik voel me ook vrolijk met die lieve brief van jullie! Het papier waarop ik schreef noemt pelure papier en werd door mij vroeger op het werk gebruikt om met carbonpapier ertussen kopies te maken van mijn verslagen. Ik gebruik dit nog om brieven te schrijven en zeker naar de familie in Canada zodat een brief dan niet zo zwaar weegt.
  Lieve groetjes en tot later!

 14. Ingrid

  Dag Jacqueline en Ferry,
  hier ben ik weer even om jullie een wensje te brengen ,, Midden in deze week ben ik er weer even om U alvast een fijne dag te wensen ,
  een vriendelijke groet erbij van mij ,, en laat het U verder goed gaan samen hoor ;; ook heb ik weer een ppsje geplaatst Eenmaal uit de cocon ,, het fleurt een beetje op Jacqueline .,, groetjes Ingrid .

 15. Ingrid

  Dag Jacqueline en Ferry,, Olala alweer kan ik U een fijne donderdag komen wensen ,, de tijd vliegt voorbij ,
  We proberen er elke dag iets van te maken he ,, liefs Ingrid . Ook wil ik U even danken voor de lieve reactie op de pps lieve Jacqueline en Ferry ,, ja daar kan ik ook vrolijk van worden ,, en hopelijk zien we ze snel weer fladderen buiten he . ,, dan is het zeker al mooi weer ,, de winter duurt erg lang pffffffffff warme knuffels samen , xxx

 16. John

  Kijk eens aan, toch het bloggen weer oppakken 🙂 Het kriebelt dus toch weer. Was te verwachten hè, eens een blogger altijd een blogger, en je kunt er gewoon goed je ei kwijt. Ook als het wat minder gaat. Welkom terug dus!
  De foto’s lokken naar de lente, al duurt dat nog even. Afval, helaas zijn we daar nog steeds niet vanaf en dumpen er nog te veel mensen van alles en nog wat.

 17. Helma

  Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  de nieuwe uitstraling van jullie blog is echt een hele mooie en ook een vrolijke 😉
  Dat jullie alleen zondags een blog plaatsen (of langer) maakt niet uit. Ik zet er momenteel ook maar 1 in de maand want heb er gewoon geen tijd voor. Het gaat er ook om dat jullie het leuk vinden om te blijven doen en dat wij als lezers ook af en toe weer nieuws krijgen van jullie.

  Ik kan me voorstellen dat jullie het niet leuk vinden dat er zo vlakbij jullie woning huizen en ook een hotel gaat komen!!! ik zou daar ook niet blij van worden ieuw!!! Hopelijk blijft de overlast beperkt.
  De foto’s in dit blog maken wel dat de lente van mij nu wel mag beginnen.
  Hele fijne avond nog.

  Groetjes, Helma

Laat jouw reactie hieronder achter (alvast bedankt!):

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.