Nieuwe kerk

Laatst waren we op de grote plein in Delft en daar verbleven we nog enige tijd, want er was daar nog veel meer te zien, zoals we al eerder zeiden. Langzamerhand liepen wij de andere kant op. Maar ergens in het midden zagen we ook een fraaie steenplaat liggen op de grote plein.

Op deze ronde stenen plaat kon men de richtingen zien, noord, oost, zuid en west en stonden ook wat andere gegevens op de plaat.

En op deze foto kunnen jullie ook goed zien hoe groot de plein wel niet. Dit komt niet zo vaak voor.

En aan deze kant staan de terrassen, waar we later hier ook gingen eten. Maar we gingen dus verder, de andere kant op dus.

Op deze plekje was toen heel veel mooie dingen te zien en dit zien jullie ook aan de huizen hier. Daaronder staan winkels en jullie raden het al een beetje.

De gevels van dit fraaie panden staan hier nog heel mooi bij. Die vlagenmast vonden wij bijzonder en natuurlijk met een gouden kop.

Hier aan de linkerkant kwamen steeds meer mensen op af op dat moment.

En er was hier ook heel veel blauw te zien. Dit kan ook niet anders in Delft.

Ze kosten echt niet €5 hoor, dit zou te gek zijn…

Dit is wel een hele bekende winkel met de naam “Heinen Delfts Blauw”. Dit soort winkeltjes kom je ook elders in Nederland tegen.

Ze hebben hier ieder geval heel veel spulletjes in huis. Er komt dus niks te kort voor de toeristen die hier in Delft op bezoek komen.

Deze straat jonge muzikant was toen lekker bezig en hij deed het goed. Hij kreeg wat van ons en daar was ie wel blij mee.


Het bronzen standbeeld van de in een toga geklede figuur van Hugo de Groot is op een vierkante sokkel van gepolijst Zweeds graniet boven een licht hellende, vierkante voetplaat geplaatst. De breedte van de sokkel varieert. Vanaf de basis versmalt het zich trapsgewijs en wordt naar boven toe weer breder onder de uitkragende kroonlijst. De realistisch en ten voeten uit weergegeven figuur houdt met beide handen een groot boek vast.

De ingang van de nieuwe kerk, waar altijd (bij mooi weer dan…) gezellig was…

Info over de Nieuwe Kerk op deze muur zegt ons al genoeg…

Via deze grote deur gingen we toch eventjes naar binnen, om te kijken wat er allemaal te zien was. Maar ja, opnieuw die intree kosten. Achteraf bekeken hadden we toch een beetje spijt van gehad. Want dit is wel een speciale kerk voor Nederland.

En hier opnieuw de ingang, waar we helaas niet naar binnen konden…

Hier gingen we weer de plein op en we liepen een stukje terug en even later hier rechts af.

Over de terrassen keken we hier nog even terug naar de fraaie stadhuis van Delft.

Tijdens één van die mooie dagen van afgelopen week kwam bij ons de eerste lepelaar vanuit Afrika landen en net op tijd werden tijden foto’s net genomen. De onderste foto werd vorig jaar nog genomen.

Reactie(s) 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *