Nieuw leven

Zoals ieder jaar ontstaat weer een nieuw leven in deze lente periode onder de dieren en dit is hier en daar echt goed te zien volgen. Gelukkig maar dat dit nog steeds mogelijk is. En opnieuw heeft Jacqueline enkele foto’s genomen, hier achter ons. Het belooft ook dit jaar een kwakkel zomer te gaan worden. Dit zijn de vooruitzichten, maar dit is nog heel veel weg. Maar dit schijnt al mogelijk te zijn. Zo zal pas eind juni zomers kunnen worden en dit zal eind juli gaan duren. Tropische temperaturen wordt hier bijna niet aan gegeven. Maar we denken altijd hetzelfde, eerst zien en dan pas geloven. Ook zal tijd tot tijd neerslag vallen in Nederland en dit is goed nieuws eigenlijk. Eerder lazen we in een digitale dagblad staan: “gevaar voor bosbranden”, terwijl hier in Nederland ontzettend kletsnat was. De nieuwsvoorziening zit echt heel raar in elkaar tegenwoordig en dit valt voor ons niet in de smaak. Maar laten we eens beginnen met ons nieuwe foto’s over het nieuwe leven.

Deze witte ganzen zijn hier op het hoekje steeds opnieuw aan het broeden. De vader gans houd hier goed nauwlettend in de gaten voor het gevaar. Hun gedrag zijn dus ingesteld op dit soort gebeurtenissen in hun leven.

Hier en daar zijn alweer nieuwe dier soorten geboren en hier zijn de kuikens heel goed zichtbaar. Er is altijd één die de boel in de gaten houd voor het gevaar.

Ook nieuwe kuikens blijven voornamelijk dicht bij elkaar. Altijd leuk om te zien volgen. Hier worden we altijd vrolijk van en dit heeft ieder mens echt nodig.

In deze tijd van het jaar verschijnt hier ook steeds meer vogels die hier komende manden zullen verblijven. Dit is hun herkenbaar veilige broedplek in het Groene zoom van Gemeente Haarlem.

Hier komt een groep jonge Nijlganzen voorbij zwemmen. Ze zijn al wat aardig goed gegroeid.

Ook de natuur doet hier aan mee en deze struiken staan volop in de groei. Dit zijn Choisya struiken uit Mexico die hier gewoon groeien. Ze kunnen wel 1 meter hoog worden en ze zijn redelijk winterhard en in deze klimaat past deze struik hier heel goed aan in Nederland. Zeker met zachte winters van de laatste tijd.

Een volwassene gans die hier broedtakken aan het zoeken was.

En wanneer er gevaar dreigt in hun omgeving, dan zal hun koppen recht en schuin naar voren uit steken. En hierbij maken ze ook geluid bij. Deze koppel had nog geen jonge kuikens in hun bezit, maar dit komt vast wel goed met ze.

En deze koppel was hier druk aan het broeden. De eieren zijn hier nog niet uitgekomen. Witte vader gans houd hier ook de boel goed in de gaten en zal de moeder gans ook goed verzorgen.

Dit vinden wij persoonlijk een mooie foto. Samen met de oranje ochtendzon. We hopen dat jullie hier genoten hebben en we wensen jullie een fijne week voortzetting en graag tot de volgende keer bij een nieuwe blog aflevering van ons bij Yova.