Menu Sluiten

Niet normaal meer…

Vandaag (2de Paasdag) is het behoorlijk slecht weer. Zelfs werd het hier eventjes wit en er is vooral heel veel wind. Eigenlijk bijna storm tijdens de winterse buien. We zagen onze hangende geraniums/potten letterlijk en figuurlijk bijna de lucht in gaan. Deze hadden we net op tijd kunnen verwijderen. Niet normaal meer dus…

Afgelopen 30 maart wat het mooi weertje geweest en we hadden hier mooie bloesem bomen staan en Jacqueline kon het niet laten en ze ging met moeite (met haar arm dus…) toch enkele foto’s maken. De zon kwam net op en dat gaf weer een aparte uitstraling.

Op deze is het goed te zien dat de ochtendzon een oranje kleur had.

Deze bloesems bomen staan bij ons in de straat.

Ook deze groene halsband parkieten zaten heerlijk in de bloesems bomen te plukken. Een vreemd gedrag en dit vonden ze blijkbaar wel leuk om te doen.

Deze bloesems bomen hebben ook een heel ander kleur. Maar niet zo uitbundig deze keer. Maar wel mooi om te zien met al dat blauwe lucht daar achter.

Je zou het beste al deze foto’s in uitvergroot kunnen bekijken en dan zijn ze helemaal prachtig!

Er zijn ook veel molshopen te zien. En dit is normaal in deze tijd/seizoen. Dan zijn de mollen veel actiever na hun winterslaap?

Tot slot, wensen wij jullie allemaal een fijne week gewenst en blijft gezond! Want dit is toch wel de belangrijkste wat er is… Hopelijk komen we snel van die corona toestanden vanaf…

Voorgaande logjes

33 Reacties ontvangen

 1. picpholio

  Jullie leven gaat er dus een stukje anders uit zien, wel jammer dat de reden waarom dit gebeurt, niet de leukste is. Toch wens ik jullie en vooral Ferry het allerbeste toe.
  De bloesems zijn echt heel mooi en die parkiet maakte het helemaal af

 2. Karina

  Hallo J&F,

  Jeetje wat een rot nieuws voor jullie zeg, daar schrik ik van.
  Je hoop zo dat je na een leven lang en hard gewerkt te hebben onbezorgd mag gaan genieten van je pensioen.
  Nu volgen er allemaal onderzoeken dus.
  Ik hoop dat het allemaal mee gaat vallen maar wens jullie heel veel sterkte en hoop op het beste.

  Dan jullie bloesem foto’s, WoW die zijn echt prachtig, met als bonus de grote groene halsband parkiet of ook wel de Aleander papagaai genoemd omdat Alexander de grote het dier mee nam naar Europa tijdens 1 van zijn vele reizen.

  Heel veel sterkte voor jullie beide.
  LG, Karina

 3. Karel

  ha die Jacqueline & Ferry
  ik ben nu bijna 6 jaar met pensioen en heb me nog geen tel verveeld
  Ferry zal er aan moeten wennen , jij natuurlijk ook met een man over de vloer de gehele dag , maar ik denk dat het best goed komt
  en dat hoop ik ook met die vreemde ziekte , wordt duimen voor ons allen
  wat een schitterende opnamen van de mooie bloesems en parkieten

  ook hier wind regen en sneeuw bbbrrrr , hoefde er gelukkig niet uit
  en we leven wat comfortabeler dan zij goed 100 jaar geleden in die plaggenhutten
  als jullie de kans krijgen is het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem een echte aanrader hoor , heel goed bereikbaar met trein en bus

  rustige avond groet

 4. fotoblog

  Prachtige bloesems in dit logje F & J

  Ferry had zich het einde van zijn loopbaan, allicht anders voorgesteld

  dat wordt dus even wennen

  de nodige sterkte wens ik jullie toe

  hier hebben we momenteel een vrij hevige sneeuwvlaag

  groeten

 5. rebbeltje

  Wat een mooie bloesems en ja die blauwe lucht erachter maakt het wel heel mooi net als de parkieten.
  Heel vervelend dat dat nu naar voren komt…de oude dag in het vooruitzicht
  Maar het is niet anders en jullie moeten ermee leren omgaan.
  En ja het pensioen in het vooruitzicht geeft hoop toch?
  Groetjes en fijne week

 6. Dimario

  Wat een heftig nieuws van die spierziekte. Ik hoop voor jullie dat het verloop heel langzaam gaat. Sterkte daarbij natuurlijk. Die halsbandparkieten zijn echte slopers. Jammer dat er zoveel mensen die dieren los hebben gelaten en als je ziet hoeveel schade ze hebben toegebracht. Mooi die bloesem hoor.

  Love As Always
  Dimario

 7. Magda

  Helemaal geen leuk nieuws wat de gezondheid van Ferry betreft. En dat allemaal terwijl je je hele leven zo hard gewerkt hebt om dan ook nog in de problemen te vallen met je uitkering. Hopelijk kan je toch vlug genieten van je pensioen.
  Die bloesems zijn fantastisch en ik heb ze in de grote versie bekeken. Een droom!
  Dat groen van de parkietjes steekt er goed tegen af.
  We kregen hier ook twee dagen héél mooi weer ,maar nu is het echt bibberweer. Vandaag amper 7 ° en een ijzige wind met af en toe ferme hagelbuien!! Dat is werkelijk een ijskoude lentedag!
  In de tuin ligt er een laagje hagel en de magnolia die zo mooi bloeit verliest door de stormwind al blaadjes
  lieve groetjes

 8. Mirjam Kakelbont

  Dat is slecht nieuws voor jullie, wat zullen jullie geschrokken zijn…Mag je na 43 jaar werken de AOW in maar krijgt Ferry dit. Een geluk bij een ongeluk dat jullie het financieel redden. Ik hoop dat nader onderzoek meer informatie oplevert, én een behandeling om de ziekte te remmen. Sterkte voor de komende periode.
  Schitterende foto’s van de bloesembomen. Ik kan er niet genoeg zien, ze blijven mooi.

 9. Jan K. alias Afanja

  Wat een vervelend nieuws om vlak voor Ferry’s pensioen te horen dat hij een zeldzame spierziekte heeft. Hopelijk heeft de ziekte een langzaam beloop, zodat jullie toch samen nog veel kunnen doen en genieten. Balen ook dat hij eerst nog tijdelijk de ww in moet.
  Al die mooie bloesems zijn ondanks de kou en de sneeuw toch een hoopvol teken dat het eens voorjaar zal worden.

 10. Dirk

  Zo’n pensioen hadden jullie zeker niet verwacht…
  Maar erover zeuren gaat ook niet veel helpen hé ?
  De dagen nemen zoals ze komen en vooral… zorg dat jullie glas nooit helf leeg geraakt, maar steeds halfvol
  De fleurige bloesems, daar kikkert een mens van op !

 11. Ingrid

  Dag Jacqueline Ferry. oei wat een slecht nieuws hebt U gekregen van Ferry ,, net nu hij bijna met pensioen kan gaan na al die jaren werken ,, vernemen jullie dit nare nieuws ,, hopelijk neemt alles niet zo een vaart en kunnen jullie nog lang samen van elkaar genieten ,, veel sterkte wens ik jullie daarbij . ook hebt U weer mooie foto’s staan van de bloesems de bomen in hun pracht jammer dat het nu allemaal zal wegblazen van de ijzige wind en sneeuw die we nu hebben , ook de parkiet mag weer zijn schuilplaatsje gaan opzoeken ,, hou jullie vooral sterk Jacqueline Ferry. liefs Ingrid .

 12. Morgaine

  De laatste foto, dat is mijn favoriet in deze hele serie De bloesems ook erg mooi, en ja vorige week een paar warme mooie dagen gehad, en nu even weer sneeuw, hagel en zon, afwisselend, wie weet komt daar nog onweer bij vandaag en morgen, we gaan het zien! Hier hagelt en sneeuwt het weer lichtjes.

  Wat een gedoe voor jullie allebei met jullie gezondheid! Ik wens jullie heel veel sterkte toe in de komende tijd! Met alle onderzoeken van Ferry vooral ook!

  X

 13. Irma

  Dit is geen leuk nieuws wat jullie hebben gekregen na 43 jaar werken komt er dit op jullie pad, ik wens jullie hier veel sterkte mee, gelukkig kunnen jullie het financieel opvangen.
  Ik hoop echt dat er een behandling mogelijk is voor de spierziekte van Ferry.

  De bloesemfoto’s zijn echt prachtig, hier zijn de bomen nog niet zover, vorige week zat alles nog vol met knoppen, nu weet ik het niet maar met dit bar slechte weer schiet het ook niet echt op.
  Groetjes Irma

  • Yova

   Nee, helaas is dit geen behandeling voor. Het zou alleen maar slechter gaan worden wanneer je ook ouder wordt. Zeker wanneer je deze ziekte vanaf de geboorte mee gekregen heb en helaas is dit ook het geval. Morgen gaat Ferry zich inschrijven bij AMC Amsterdam. Voor verdere onderzoekingen, zoals MRI scan enz. enz. Omdat dit alleen maar tot heden in 2 families in Nederland voor komt en nu wij dus ook erbij. Eigenlijk best wel vreemd allemaal. Dit is allemaal echt nodig nu Ferry straks eruit ligt met z’n werk. En dit komt allemaal weer op ons pad terecht, inderdaad…

   Bij ons zijn bijna alle bloesems baadjes vanaf gewaaid, van afgelopen dagen. Deze keer ging het allemaal heel erg snel. Bij jou moeten ze nog uit komen. We zijn benieuwd of dit nog wel gaat gebeuren. Wij denken van wel. Ze nemen gewoon rust pauze. Hopelijk wordt het weer later weer wat beter voor ons allemaal. Nog een fijne dag gewenst.

   Groetjes terug, F&J.

 14. willya

  Oei die berichten zijn wel niet zo denderend he maar gelukkig is er toch wel steun . Hou er toch het goed humeuir maar bij zolang dit kan hoor Aan alles is er wel iets dat niet is zo als men wil Veel sterkte en blijven genieten van de natuur en vastleggen op beeld he Groetjes ikkewilly

 15. miekequilt

  Fijn dat Ferry eindelijk kan stoppen met werken. Duidelijkheid hebben jullie nu even nodig. En als jullie het financieel kunnen opvangen, zijn jullie boffers. Het is wel erg jammer dat hij nu ziek blijkt te zijn, hopelijk gaan de onderzoeken goed.
  Heel veel sterkte. Oja, wat een prachtige foto’s weer. Dat was even genieten terwijl het buiten sneeuwt. Bbbrrrrr

 16. Ingrid

  Dag Jacqueline en Ferry.,
  Hele goede morgen en het is weer tijd aan de woensdag ,, dus maak ik graag even de tijd om U
  een fijn woensdag te komen wensen ,, onlangs het weer proberen we er een fijne dag van te maken ,, groetjes Ingrid .Hier ligt het nu wit ,, de natuur is echt in de war hou jullie samen goed hoor warme knuffel erbij van mij .

 17. Marianne

  Dag Jacqueline en Ferry,
  wat erg dat te lezen van Ferry die spierziekte.
  Het houd ook maar niet op bij jullie he.
  Hopelijk kunnen ze er iets mee, zodat het draaglijk blijft he.
  Verder is het weer bar en boos, wordt je ook niet blij van.
  Je bloesem foto’s waren heel mooi, zoals ook je lentedieren.
  Ik wens jullie veel sterkte toe samen.
  Liefs Marianne

 18. Ria B

  Ach verdikke Yova, kom ik even bij je lezen en zie ik een naar bericht staan!
  Jij met je arm en Ferry een spierziekte … hoop zo dat het allemaal goed uit gaat pakken na alle onderzoeken die hij gaat krijgen !!
  Sterkte voor jullie beide

 19. Helma

  Goeie middag Jacqueline en Ferry,
  het was ook echt niet normaal zo koud als het was maar nu (lees vrijdag 16 april) is het nog altijd heel erg koud!!!! Nog steeds nachtvorst en ‘s morgens de autoruiten krabben!!!!
  Maar, na vandaag zou het zoetjesaan eindelijk iets warmer gaan worden.
  De foto’s van de bloesems vind ik echt heel erg mooi. Echt lente en ook heel mooi en sfeervol. Van deze foto’s word ik dan ook echt heel blij.
  Heel fijn weekend.

  Groetjes, Helm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.