Nasleep en vooral stilte…

Inmiddels zijn we alweer een maandje verder, na het overlijden van onze lieve Ma. Het ging allemaal toch zo snel en plotseling. Hoe moeten we nu verder gaan? Hoe kunnen we verder hier verwoorden? Het is inderdaad heel erg privé allemaal, maar aan de andere kant willen we toch iets over gaan vertellen op een rustige dag zoals vandaag. We zijn nog steeds aan het verwerken en dat is logisch. De nasleep hebben we op dit moment nog steeds en ook om allerlei zaken te regelen. Dit ging niet zomaar. Maar tegenwoordig doet de Gemeente ook veel… Gelukkig maar, maar toch waren heel wat dingen die ook geregeld moesten worden.

De crematie is voorspoedig gegaan met heel veel bloemen, waar ze echt van hield. Het werd in de vroege uurtjes gedaan, net als toen bij Pa… enkele maanden geleden nog wel! En dan was er heel veel stilte… die was en nog steeds natuurlijk, heel erg groot geworden. Hiermee moeten we echt leren mee om te gaan. En geloof ons maar, dit valt echt niet mee. Bijna iedere dag hebben we nog mee te maken. De tijden zijn voor ons voor altijd veranderd. Wel hebben we na jaren lang, ons ongekend rust voor terug gekregen. Zelfs daar moeten we aan gaan wennen. Ook dat valt echt niet mee. Het klink misschien een beetje gek, maar we krijgen hierdoor wel veel meer vrije tijd voor terug. Maar dat hadden we altijd natuurlijk met ons liefde gedaan. Zo zit het maatschappij tegenwoordig in elkaar. Het verpleeghuis waar ze toen woonden, ging ook niet altijd geweldig goed. Maar onze ouders waren wel tevreden mee met hun zorg. Wij keken hier toen heel anders tegenaan. Er was te weinig hulp/verzorgers en hierdoor kan het soms heel goed verkeerd aflopen. Maar dit hebben wij allemaal te danken aan onze staat in Nederland.

Hoe gaat het verder met ons? Zullen jullie ongetwijfeld nu ook afvragen… Eerlijk gezegd zijn wij nog steeds niet in staat om “vrij” te kunnen bloggen. Jacqueline heeft daar ook heel erg moeilijk mee. We hebben daarom ook besloten ons logje nog even links te laten liggen. Even bij komen dus en over twee kleine weekjes hebben we onze zomer vakantie. Nee, we gaan niet op vakantie… wel gaan we proberen een dagje ergens naar toe te gaan. We moeten immers wel weer verder gaan. Als de tijd hiervoor is, dan zullen we zeker weer terug komen met o.a. bloggen. Iets wat we nog graag willen doen. Maar nogmaals, dit tijd is nog niet rijp voor. Dus heb nog even geduld hiervoor en dan komt het allemaal weer goed. Maar één ding is wel zeker… als we binnenkort weer gaan beginnen te bloggen, dan zullen we dit proberen allemaal een beetje achter ons te laten… We moeten weer verder gaan met ons leven. Dit weten wij inmiddels donders goed.

Natuurlijk hebben we afgelopen periode ook heel veel gedaan, ook voor ons zelf. Bijvoorbeeld ging onze bankstel en onze bureaustoel stuk en deze hebben wij moeten aanschaffen. Maar de leveringstijd duurt altijd erg lang. Maar haast hebben wij niet meer... Ook hebben wij onze mooie balkon nog en deze is inmiddels ook allemaal opgewaardeerd.

Maar we missen onze ouders héél erg. Er is een zwart gat ontstaan in ons familie kring. Een hoop dingen veranderen hierdoor. Hun verjaardagen zullen we gaan missen. En de feestdagen zoals de kerstdagen. Hoe moet dit allemaal straks verder gaan? De omgeving reageren hierom vooral ongeloof, zo allemaal snel vlak achter elkaar? Waarom zo? Maar één ding zat wel vast. Onze ouders werden heel erg goed ziek. En dit duurde enkele jaren zo… Hier hadden we toen op onze blogjes regelmatig over gehad. Voor hun werd het toen lijden… en dat hoeft dus nu niet meer. Ze hebben hun rust voor terug gekregen. Het is zo goed allemaal… Gelukkig hebben we ook heel veel dierbare foto’s van hun. Er lagen toen ook heel wat oude foto album boeken bij Ma en die hadden we natuurlijk mee genomen en niet alleen dat.

Info over de intro foto: deze foto werd toen genomen rond half 2 s nachts. Het was een soort kristalnacht en aan de horizon werd dit toen heel goed te zien.


Ma gaat naar prachtige locatie Veluwe

TOEGEVOEGD 5 JULI 2019:

We zullen 21 juli a.s. onze lieve Ma haar as verstrooien op een prachtige locatie in het hart van Veluwe. Dit was ook haar laatste wens geweest en dit zullen natuurlijk ook plechtig gaan uitvoeren. Ma was altijd zo gek geweest op bossen en vooral natuur. En daar hoort ze ook thuis… Inmiddels hebben we haar as opgehaald en staat hier bij ons te wachten. Dit zal dan ook gebeuren tijdens ons “zomer” vakantie, die eigenlijk volgende week al in werking zal gaan. Om precies te zijn vanaf 10 juli a.s. (dit is vervroegd in werking gegaan).

We missen onze lieve Ma heel erg en dit zal zeker een tijd lang gaan duren. Dit slijt niet en zal altijd bij ons blijven. Toch moeten we ons leven weer gaan oppakken en dit weten we nu al heel goed. Op 21 juli a.s. zullen we haar afscheid moeten gaan nemen. Er is helaas geen weg meer terug…

Lieve Ma, we zullen je nooit vergeten. Je blijft altijd bij ons en dit geldt natuurlijk ook voor Pa die (kort) eerder ging.

Ferry, Jacqueline en André.

43 Reacties

 1. Jullie hebben de lichtende wolken op de foto gezet een fenomeen leerde ik nu ook, wat elke zomer kan voorkomen, maar het moet helder zijn, net na zonsondergang etc… Nou goed, jullie kunnen het googelen als je wilt.

  De rest, neem je tijd, als ouders weg vallen of zoals bij mij mijn opa en oma’s destijds, dat duurt even voor het went, en zelfs dan… hier is het echt al jaren terug ondertussen, laatste oma in 2004… maar toch.. nog altijd…. worden we gemist, denken we aan hen op hun verjaardag, halen we herinneringen op hoe dat ging, wat we deden etc….

  Kortom, neem jullie tijd, en wat wel zo is, bij mij dan? Dat echt alleen de super mooie herinneringen blijven! Maar dat is voor iedereen verschillend ook.

  Heel veel sterkte, en rustig aan!
  X

 2. Je thuis verliezen en nooit meer gezamenlijk zijn is toch een groot gat waarin je terecht komt. Maar daarvoor komen andere dingen in de plaats.
  Snap heel goed dat jullie even pas op de plaats maken en alles proberen te verwerken.
  Wens jullie daarbij de kracht om door te gaan en dat de herinneringen eens mooie zijn om op terug te kijken.
  Groetjes

 3. Lieve mensen, neem alle tijd en rust die je nodig hebt. Je merkt vanzelf gauw genoeg of je weer zin hebt om te gaan bloggen. Het verwerken van het overlijden van een dierbare kost tijd, zeker in jullie geval als beide ouders in zo’n korte tijd komen te overlijden. Natuurlijk is daar aan de ene kant de rust die jullie nu terugkrijgen omdat de zorg voor jullie ouders is weggevallen, maar ook die rust moet weer een plekje krijgen in jullie leven.

 4. Goede morgen J & F , voor het verwerkingsproces is tijd nodig, neem die tijd dan ook na al het geregel omtrent het sterven en de uitvaart val je soms naderhand in een leegte, maar uiteindelijk wordt die leegte langzaam aan ook weer gevuld. Neem de tijd voor jullie rouwproces want dat is ook belangrijk.
  Sterkte gewenst de komende tijd.

 5. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Ja hier het zelfde. Na het overlijden van mijn schoonmoeder hebben we alleen ons schoonvader nog en die woont natuurlijk in Denemarken wat het allemaal anders maakt. Mijn wederhelft vertrekt donderdag ook weer die kant op.
  Ik wens jullie veel stekte en neem jullie tijd.

 6. Goedemorgen lieve mensen… heel herkenbaar hoor, 2 maanden terug zat ik in zo’n gat..
  En ja onze staat en zorg… het enige waar men ook voor heeft is geld en de mensen die zorg nodig hebben mogen verrekken… helaas maar al te waar maakt het verdriet en de zorg je hebt alleen maar triester en schrijnender

  Kortom… alle begrip vanaf deze kant en doe vooral wat goed voelt… jezelf tot iets dwingen heeft nooit zin en zeker in jullie situatie nu niet.

  Vanaf hier mijn beste wensen en liefs voor jullie!!

 7. Lieve mensen verwerken heeft zijn tijd nodig, forceer het niet.
  Wij zijn allebei onze ouders kwijt nu, ook dat heeft impact gehad en tijd om het te verweken.
  Nu kort geleden, net 14 dagen terug ons hondje , dat kost ook tijd om te verwerken, we missen haar iedere dag.

  Ze hoeven nu niet meer te lijden, dat geeft misschien een beetje houvast, dat was bij mij wel zo.
  Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe.
  Groetjes Irma

 8. Bij elk afscheid hoe moeilijk en zwaar,
  wordt een nieuwe herinnering geboren
  Heel dierbaar draag je die mee in je hart,
  verrijkt met wat je vol pijn hebt verloren.

  Hopelijk kunnen jullie het verlies van beide ouders snel een plaatsje in jullie hart geven.
  Begin pas weer met bloggen als jullie er echt weer aan toe zijn.

  Zie ik het goed? Hebben jullie weer een konijn?

 9. Het zal niet makkelijk voor jullie zijn het is allemaal nog zo vers, neem de tijd om jullie verdriet te verwerken.
  Voor een ieder is het anders want niemand is het zelfde en jullie zijn warme mensen met een groot hart en een ding weet ik uit ervaring op een gegeven moment kan je dankbaar terug kijken en dan wonen jullie ouders in jullie hart.

  Op dit moment hebben jullie hier niet veel aan, maar er zijn veel mede bloggers die jullie een warm hart toe dragen en ik hoop dat jullie hier een klein beetje steun uit kunnen putten.

  Heel veel kracht, sterkte en liefde gewenst. Erica

 10. Dag lieve mensen…

  ja… dat zijn zware tijden voor jullie.
  Groot verdriet.
  Ik weet het: mijn ouders overleden beide in 1997.
  Ik was er kapot van.
  Moet nog steeds veel aan ze denken.
  Dus helaas… over gaat het niet.
  Maar de scherpe kantjes gaan er wel af…

  Heel veel liefs! Ik denk aan jullie…

  Marlou

 11. Het is niet niks wat jullie in korte tijd voor je kiezen hebben gehad. Dat verwerk je niet in een paar dagen, weken of maanden. Rustig de tijd nemen, je hebt die tijd tenslotte beschikbaar nu. Energie halen uit leuke dingen die zich aandienen en verder maar zien hoe het zich ontwikkelt.
  Sterkte en in elk geval een goede zomertijd gewenst.

 12. Goedemorgen Ferry en Jacqueline.
  Fijn om weer even iets van jullie te horen. Jullie hebben een zware tijd achter de rug en dat moeten jullie rustig verwerken. Mensen zeggen vaak tijd heelt alle wonden , maar daar ben ik het niet mee eens. Het verdriet wordt iets minder maar over gaat het niet. Neem jullie tijd en heel veel sterkte.
  Lieve groetjes
  lia.

 13. Lieve Ferry en Jacqueline,
  Definitief afscheid nemen is het allermoeilijkste… Alles moet weer opnieuw een plekje vinden en daar kan soms een tijd overheen gaan. Gun jezelf die tijd. Jullie hebben heel wat te verwerken gekregen en dat landt vaak pas later. Goed om te lezen dat jullie de gedachten een beetje proberen te verzetten, maar doe rustig aan. Bloggen komt wel weer, als de tijd daar rijp voor is. Zo af en toe denk ik aan jullie en stuur ik positieve confetti jullie kant op😉❤️❤️
  Liefs,
  Lilian

 14. Lieve blogvrienden,

  Via deze weg willen we iedereen bedanken voor vele steunbetuigingen aan ons. Dit heeft ons heel veel goeds gedaan. We zijn op dit moment aan het verwerken en dit kan nog wel eventjes de tijd gaan kosten. Inmiddels is onze “zomer-vakantie” in werking gegaan. Hierdoor komen we ook tot rust en kunnen we dit ook beter gezamenlijk beter verwerken. Dit komt dus zeker ten goede voor ons allemaal.

  Lieve groetjes aan iedereen, namens Ferry & Jacqueline.

 15. Lees nu pas het logje, maar goed dat jullie weer schtijven.
  Verwerken heeft tijd nodig en dat is voor iedereen verschillend.
  Heel herkenbaar wat jullie schrijven, heb met mijn ouder ook wel deze dingen meegemaakt.
  Missen doet je ze zeker, alleen al als er dingen in je boven komen die je nog aan ze had willen vragen. Hans

 16. Ach, wat een verdriet allemaal. Ben al weer een klein poosje aan het bloggen en zocht jullie. Kreeg altijd zoveel steun van jullie.

  Neem de tijd, uit ervaring weet ik dat het niet meevalt, mijn mama is nu een poosje weg, maar echt wennen doet het niet, zelfs met dit warme weer denk ik nog: ze zal toch wel genoeg drinken en dat de botte waarheid, ze is er niet meer……

  Veel kracht en liefde wens ik jullie toe.

  1. Precies, juist met dit warme weer denken we nu regelmatig aan hun… Ze woonden in een verpleegtehuis en het was altijd zo warmpjes en laat staan met deze temperaturen. En ze moeten inderdaad extra gaan drinken, zoals wij allemaal. Maar ze zijn helaas niet meer en dit zijn weer moeilijke momenten voor ons. Maar ze waren ook heel erg ziek geweest. Onze moeder werd steeds zwakker. Haar hart wilde niet meer goed pompen en ze kreeg ademnood. Maar we zullen je alle details je besparen. Wat lief dat je aan ons dacht en gelukkig had je ons weer terug gevonden. En natuurlijk ook alle anderen die ons steunden. Wij vinden dit heel erg lief allemaal. De zomertijd is reeds aangebroken en men zijn veelal op vakantie en sommige gaan zelfs nog…

   Nogmaals… we doen graag via deze weg onze bedankt betuiging aan iedereen, die ons gesteund hadden. We doen het nog eventjes rustig aan en het verwerken hiervan.

   Liefs van Ferry & Jacqueline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *