Laatste maand december van 2021

Het jaar 2021 is alweer bijna om en het is weliswaar een feestmaand. Nou ja… het wordt alweer een heel ander feestmaand net als verleden jaar 2020. We zullen dat woord maar niet hier gebruiken, want dat hadden we bij ons vorig logje gedaan. Ieder geval hebben wij bewust vervroegd onze kerstboom opgetuigd. Want de leven situatie van Ferry is geheel onzeker en dit is vandaag (helaas) vanmorgen vroeg gebleken. Ferry (ik dus) had een hele zware aanval gehad in mijn hoofd. Dit was echt kantje boord geweest of anders… Normaal gesproken had ik met spoed naar ziekenhuis gemoeten. Maar met al die toestanden in de ziekenhuizen, maakt dit allemaal erg onzeker. Ik ben nog steeds aan het herstellen na die klap. Maar het gaat gelukkig alweer een beetje. Voor morgen had ik al een afspraak en moet ik naar het ziekenhuis en hierover zal ik zeker gaan hebben. Niet alleen dit…

Maar goed, hoe was jouw jaar geweest? Daar vragen we natuurlijk ons af. Hopelijk was jouw jaar beter geweest dan die van onze…

Deze schoorsteen of eigenlijk meer een afvoerpijp op het dak bij de buren, is best wel aan de vervanging toe. Je ziet zelfs mos plekjes groeien op de platte dagen en dat kan ook niet anders door al die regen van afgelopen periode. Droogte is echter helemaal voorbij!

Bepaalde bomen hangen nog steeds wat bladeren aan de boom. Deze foto werd vorig week genomen en al die bladeren zijn inmiddels verdwenen. Het is dus een kale boom geworden en dat Sinterklaas liedje “zie de maan schijnt door de bomen…” komt nu goed van pas.

Al veel eerder hadden we deze nep struik gekocht. Deze was gelukkig niet zo eens duur. En deze hadden we mooi vastgezet aan onze schutting. Het lijkt allemaal net echt! Later hadden we ook 4 oranje vlinders erbij gehangen. Die foto komt later nog…

Met een verre zoom bereik (60Xzoom) had Ferry deze foto eerder genomen vanuit het balkon. Met blotte oog zijn die dingen gewoon niet te zien! Dit is de Sint Bavo kerk op de Grote markt in Haarlem.

Ook deze foto werd eerder genomen (enkele weken geleden) en deze Ekster zat lekker verborgen in de boom. De bladeren hingen er toen nog. We hebben hier veel Eksters rond vliegen. Tijdens de zomer zaten we op een mooie dag binnen. We hoorde toen (met TV aan) een hoop kabaal, wat van buiten af kwam. We gingen toen een kijken nemen en zo naar de balkon gegaan. En Ferry zag het gelijk… er weren toen veel Eksters aan het krijsen… Maar waarvoor eigenlijk? Helaas op een drukke straat werd één van de Ekster geraakt door een auto en deze lag dus dood op de straat. Dit was echt heel zielig om te zien hoe de andere Eksters hiermee om gingen. Het was eigenlijk meer een alarm situatie voor de Eksters onderling. Ze waarschuwde iedereen, maar voor die ene was het toen te laat. Er ging zelfs een paar Eksters op de weg staan er gingen dan erom heen staan schreeuwen. Maar het verkeer ging verder en we zag die ook gebeuren. We waren dus bang dat dit nog erger zou kunnen gebeuren. Jacqueline trok haar plastic handschoenen aan en ging dan naar beneden en Ferry bleef toen achter op de balkon. Even later kwam Jacqueline aangelopen en ging de weg op en raapje dat arme vogel op. Deze was toen nog warm en dit was dus net gebeurd… Op dat moment werden alle Eksters rustig… en ging dus niet in de aanval of zo. Jacqueline liep met dat beestje de stoep op en legde deze op een rustige plekje neer op de grond. Jacqueline verdween even later uit hun versier en enkelen gingen naar beneden om afscheid te nemen. Krijsen was echter helemaal voorbij. Ze verbleven hier nog enige tijd en even later gingen ze weer verder met hun leven. Het werd zelfs helemaal stil en nergens was toen geen enkele Ekster terug te vinden in deze omgeving. Veel later kwam dit weer goed…

31 reacties op “Laatste maand december van 2021

 1. Dat was even schrikken Ferry toen ik het begin van je blog las…. Doe het maar rustig aan hoor en ik hoop dat je je snel weer beter voelt. Blijkbaar heb je zelf nog de tijd (en de zin) gevonden om dit behoorlijk uitgebreid blogbericht te schrijven. Knap zeg…. had ik echt niet verwacht na wat je overkomen is.
  Hier was het jaar een beetje zoals vorig jaar…. duidelijk getekend door de beperkingen van covid, wat niet wil zeggen dat we ons daardoor echt opgesloten voelde. Gelukkig weegt dat voor iemand die veel in de natuur zit iets minder zwaar door.
  Hou je haak hoor en vele groetjes,
  Rudi

  1. Eerlijk gezegd, was dit wel moeilijk voor me geweest en inderdaad had ik in de loop van de middag wel even de “zin” gehad om een nieuw blogje te plaatsen. Ik moet echter wel beter in de gaten blijven houden. Als ik weer zoiets krijgt, dan zou ik normaal gesproken de alarm nummer van UMC Amsterdam moeten bellen. Zeker na hersenbloeding van toen in september was dat. Hoogstwaarschijnlijk kan ik morgen een CT/MRI scan krijgen. Maar dat had ik anderhalf week geleden al gehad. De aanval afgelopen vanmorgen was heftiger geweest, toen ik in september kreeg en toen had ik al hersenbloeding en kon gelijk blijven. Nee, dit moet ik echt heel anders aanpakken, voor de zekerheid. We hebben hierover gesproken, dat ik persoonlijk fout was geweest. Gelukkig ging de aanval na bijna 3 uur liggen en daarna moest ik herstellen. Ik ben momenteel echt heel moe. Eigenlijk houd die vervelende COVID toestanden mij tegen. Dus morgen ga ik toch naar UMC.

   Groetjes, Ferry.

 2. Ik vind het in ieder geval fijn dat jullie het bloggen weer een beetje hebben opgepakt, maar nogmaals niks moet hoor. Gewoon als je het zelf leuk vindt,! Dat was vast enorm schrikken tijdens die aanval, hopelijk kunnen ze zoiets onder controle krijgen. En ja, het was denk ik voor veel mensen wel een bewogen jaar, zeker op het gebied van corona en alle bijkomstige maatregelen. Daarnaast hebben wij afgelopen juni afscheid moeten nemen van mijn schoonvader, hij was al zes jaar ziek en zeker het laatste jaar zagen we hem steeds verder achteruit gaan, maar goed, hij is 86 geworden en dat hadden we niet verwacht, dus dat is zeker een bonus geweest. Ik wens jullie alvast een fijne decembermaand, hopelijk met vele mooie momenten en minder van dit soort angstige momenten.

 3. Hopelijk komt alles weer in orde met je gezondheid… want gezondheid is het mooiste goed in ons leven.
  Ons jaar was min of meer hetzelfde als vorig jaar. De corona regels strikt opvolgen, niet reizen én heel voorzichtig blijven. Hier en daar zien we mensen die we kennen eruit vallen door corona, het is niet de ver van ons bed show meer hé…
  Probeer zo gezond mogelijk én positief te blijven !

 4. De Ekster, een brutale vogel, zat mijn kat vaak te pesten.
  Nog vijf weken is het nieuwjaar.
  Heel verdrietig wat ik over Ferry lees, hoop op beterschap.
  Nou mijn jaar heeft ook de nodige diepe dalen gehad.
  Wens jullie een rustige periode en geniet van de kleine dingen. Hans

 5. Ondanks de situatie ben ik toch blij dat jullie weer een blog hebben gemaakt. Dat is toch prettig voor ons om te weten hoe het gaat. Maar Ferry, alleen doen als het op dat moment uitkomt natuurlijk. Gelukkig hebben jullie de rest van de eksters kunnen helpen, want als hij daar op de weg was blijven liggen, waren er vast meer ongelukken van gekomen.

  Love As Always
  Dimario 😎

 6. Jacqueline & Ferry. ,, er mag een mens echt niks tegen gaan ,, maar jullie samen hebben veel moed en hoop en dat is het mooiste ,, want jullie foto’s zijn weer prachtig met de uitleg erbij ,, de ekster echt wel een brutaal leuke en mooie vogel ,, ik kan jullie samen alleen maar een sprankelend geluk en toekomst wensen ,, en hopen dat alles stillaan dragelijk zal worden voor Ferry ,, hopelijk een goed uitslag vandaag ,, veel sterkte gewenst . liefs Ingrid .

 7. Dat klinkt weer niet goed, Ferry. Hopelijk gaat het nu echt weer wat beter met je. Ja, het gedoe in de ziekenhuizen is zwaar klote te noemen. Mijn operatie is ook weer uitgesteld. We maken er maar het beste van denk ik.
  December zie ik gewoon als een normale maand, en als ik de berichten mag geloven, dan gaan we deze maand nog zwaardere maatregels krijgen.
  Weer mooie foto’s op jullie blog.
  Sterkte!

 8. Hopelijk komt alles weer in orde met je gezondheid Ferry.
  De vogels in dit geval de eksters rouwen ook en als ze nog niet weten dat de ander is overleden gaan ze te keer om elkaar te waarschuwen en de vogel die is aangereden te roepen.

  Het was bij ons een rustig jaar, wel zijn we nog drie keer even weg geweest, gewoon ergens een huisje gehuurd, daar hebben we veel gewandeld en gefietst en natuurlijk ook gefotografeerd.
  Dat hopen we ook volgens jaar te kunnen doen, verder weinig mensen ontvangen en ook weinig op visite geweest.
  Groetjes Irma

 9. Klinkt niet lekker Ferry, ik hoop dat je snel opknapt of terecht kan in het ziekenhuis voor een goede oplossing. Tja het jaar is weer bijna voorbij en misschien was het wel een jaar om maar snel te vergeten en met goede moed vooruit te kijken.

 10. Ach dat klinkt allemaal niet zo goed maar ik ben blij dat je toch de kracht hebt om even een logje te maken. . Zo weten we toch wat meer en laat ons hopen dat ze je in het ziekenhuis wat vooruit kunnen helpen! Het voorbij jaar was niet eentje om te juichen voor jullie. IK hoop dat het het komende jaar wat positiever mag zijn.

 11. Jacqueline en Ferry. ,,
  Bedankt voor de lieve reactie en bezoekje ,, ik ben tevreden dat U weer de tijd kan maken voor het blogje en de mensen die daarbij horen ,, natuurlijk is het een moeilijke tijd zeker voor jullie ,, maar we blijven hopen en moed hebben om zeker door te gaan ,, veel sterkte wens ik jullie samen .
  Onlangs het slecht weer steeds kom ik U toch een aangename dag wensen ,,
  vriendelijk groetje erbij van mij liefs Ingrid .

 12. Ben beetje laat hier maar er zijn nu ook wat dingen wat even voorgaan zoals jullie wel weten. Weer heel mooie foto’s gedeeld en vooral die van de ekster in boom. Ik hoor ze elke ochtend op zelfde tijd schetteren in boom onder mijn slaapkamer raam. Dit jaar was net als bij jullie niet zo van het en heb er ook geen zin om er over te schrijven. Het is fijn dat jullie samen ook steun aan elkaar hebben want dat geeft moed om alles te doorstaan. Wens jullie het allerbeste toe en dan maar hopen en wensen dat het nieuwe jaar meer goeds met zich mee zal brengen. Liefs, Tine

 13. Jacqueline & Ferry. ,, ik kom jullie alvast een fijn weekendje wensen ,, en natuurlijk steeds het allerbeste in deze moeilijke tijden ,,
  bedankt voor de lieve bezoekjes ,, en hopelijk nu eens wat droge dagen he .
  Nu nog een groetje op vrijdag ,, hou jullie warm want het word weer kouder .,pffff Ingrid .

 14. Jacqueline & Ferry. ,, een goede morgen ,, hopelijk gaat het daar een beetje naar wens bij jullie ,, ik wil U even komen danken voor de lieve reactie op de pps Fantasy ,, ja een mens moet gewoon een beetje fantasie hebben he ,, ook ik wens jullie samen een fijn weekend en veel sterkte voor Ferry ,, en ik zet de kerstboom als de sint weer vertrokken is ,, komt wel goed he .
  Een weekend groetje breng ik U ,, wees voorzichtig in deze tijden ,,
  Het leven is vandaag hoe we er zelf iets van zien te maken ,, veel liefs Ingrid .

 15. Jacqueline & Ferry. ,, Ja sommige honden zijn echt gevaarlijk ,, wat een verhaal van jullie ,, ja deze honden mogen zeker niet los lopen hoor ,, bedankt voor het vriendelijke bezoekje ,, en geniet van deze zondag samen .
  Door weer en wind komt de Sint en Piet er weer aan ,, hopelijk zijn jullie braaf geweest ,,,???
  We moeten onthouden dit feest is er al eeuwen lang en zit niet in de kleur maar in ons hart . Liefs Ingrid .

 16. Dit klinkt niet echt best Ferry en ik hoop dat je toch gauw terecht kan in het ziekenhuis voor een verder behandelplan.
  Over mijn afgelopen jaar zal ik het maar niet hebben want daar wordt je ook niet vrolijk van.

  Gelukkig heeft Jacqueline de ekster van de weg gehaald en zo de andere eksters behoed om ook overreden te worden.
  Nu werden ze rustig.

  Groetjes, Helma

 17. 2021 was geen jaar om een feestje over te vieren… ook voor jullie niet… laten we hopen dat 2022 dat wel zal zijn, ik gun het jullie in ieder geval van harte!!
  Zorgen zijn er evengoed genoeg en dat maakt in rust uitkijken naar de komende feestdagen erg moeilijk… toch hoop ik dat dat wel een beetje gaat lukken en jullie fijne feestdagen zullen kunnen hebben!

  Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.